Ranma1/2

Home Forums Manga Mangasarjat Ranma1/2

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
 • Author
  Posts
 • #46877
  MarenkiQ
  Participant

  Tekijä on sama kuin Inyashassa, eli Rumiko Takahashi.
  Akane ja Ranma ovat kihlattuja heidän isiensä sopimuksesta. Elämä on hulvatonta, sillä saman katon alla asuvat niin Ranma isänsä kanssa kuin Akane perheineen. Elämää vaikeuttaa osittain myös se, että Ranma muuttuu kylmän veden vaikutuksesta tytöksi! (siinä mangan nimen selitys) Myös Ranman isä kärsii kyseisestä kirouksesta, mutta hän taas muuttuu pandaksi, jolloin viestii kylttien avulla. Sarjan edetessä mukaan tulee lisää hahmoja, mutta tässä vielä lista heistä ja tarkempi selitys…:

  Ranma Saotome:niinkuin edellä sanoin, muuttuu kylmän veden vaikutuksesta tytöksi pudottuaan erääseen Jusenkyon lähteeseen. Hän on kihlattuna Akanen, mutta myös Shampoon, Kodachin ja Ukyon kanssa. Kaikki eivät tiedä Ranman salaisuutta, joten hänellä on ihailijota niin poikana, kuin tyttönäkin. Hänen oma äitinsäkään ei tiedä asiaa, ennenkuin Ranma rohkaisee mielensä ja kertoo tälle.Ranma on myös erinomainen taistelija ja voittaa usein keskittymällä vain vihollisensa heikkoon kohtaan. Pitää Akanesta, muttei myönnä sitä.

  Genma Saotome:Ranman isä, joka yrittää kovasti olla vahvempi kuin poikansa. Muuttuu kylmän veden vaikutuksesta pandakarhuksi pudottuaan toiseen lähteeseen Jukyossa. Hän käy välillä poikansa kanssa harjoittelu matkalla vuoristolla, yleensä silloin, kun tilanne käy liian tukalaksi. On naittanut poikansa useiden tyttöjen kanssa. Ei kaihda keinoja päästäseen eroon kirouksesta – ei edes poikansa vuoksi

  Nadoka Saotome:Ranman äiti, joka eli pitkään tietämättä poikansa ja miehensä kirouksesta. Syynä siihen ettei hänelle kerrottu lienee se, että Genma oli luvannut tehdä poikansa kanssa harakirin jos Ranmasta ei tulisi oikeaa miestä, ja Nadoka lupasi auttaa häntä siinä tapauksessa, että näin kävisi.

  Akane Tendo:kihloissa Ranman kanssa heidän isiensä sopimuksesta. Ei kanna yllään kirousta. Myös loistava taistelija, ei tosin yhtä hyvä kuin Ranma. Akane pitää oikesti Ranmasta, mutta ei ikimaailmassa suostu myöntämää asiaa. Vaikka Akane ja Ranma usein kisailevat ja naljailevatkin toisilleen, ei heidän välinsä silti ole menneet rikki pahasti – aina tulee tehtyä edes jonkinlainen sovinto. Kaikki kammoavat Akanen ruokia, sillä tämän keittotaito on mitä on.

  Soun Tendo:Akanen isä, sopinut Genman kanssa Akanen ja Ranman kihlauksesta. Pitää yllä Tendon taistelukerhoa toimimalla sen johtajana. Pilaa usein jopa omat suunnitelmansa, sillä ei osaa pitää suutaan kiinni – tästä johtuu myös osa Ranman ja Akanen riidoista.

  Nabiki Tendo:Akanen sisar, perso rahalle. Ei kaihda keinoja saadakseen rahaa, hankkii rahaa käyttämällä alaston kuvia Ranmasta tämän ollessa tytön hahmossa. Nokkela ja viekas.

  Kasumi Tendo:Akanen vanhin sisar, hoitaa Tendon perheen taloustyöt, niin ruuan kuin siivoamisen. Toimii ns. äidin sijaisena heidän äitinsä kuoltua.

  Happosai:Vanha pikkumies, joka on mieleltään ja usein myös suustaan pervo. Jahtaa usein nuoria naisia ja käy yöllä varastamassa pikkuhousuja,sukkahousuja ja rintaliivejä. Hän asuu myös Tendojen talossa ja on kamppailulajien mestari. Hän onkin opettanut Ranmaa. Jos haluaa houkutella hänet esiin, asiaan auttaa sukkahousujen pukeminen päälle ja hihittämällä tyttömäisesti.

  Ryoga Hibiki:Muuttuu kylmän veden vaikutuksesta pieneksi possuksi, jolle Akane on antanut nimen P’Chan. Akane ei tosin tiedä, että P’Chan ja Ryoga ovat yksi ja sama henkilö… Ryoga on syvästi rakastunut Akaneen, mutta on liian ujo edes pyytääkseen tätä ulos, minkä takia joutuu kestämään Ranman naljailua. Ryogan suuntavaisto on todella huono, eksyy todella helposti, jopa eräässä kisassa lähtee ensin väärään suuntaan…

  Shampoo:muuttuu kylmän veden vaikutuksesta kissaksi, mistä Ranma ei pidä pätkääkään – kissakammoinen kun on. Myös kihlattuna Ranman kanssa, Genman takia… Puhuu hieman hassusti, syynä ulkomaalaisuus.

  Mousse:muuttuu kylmän veden vuoksi ankaksi. Ihastunut Shampooseen ja olisi valmis viettämään loppuelämänsä tämän kanssa. Moussen näkö on huono ja usein hän saattaa puhuakin kivelle tai jollekin muulle luullen puhuvan jolleki henkilölle…

  Ukyo:Ranman kolmas kihlattu, pitää omaa ravintolaa. Valmis taistelemaan Ranman vuoksi, niinkuin muutkin kihlatut.

  Kunon sisarukset:tyttö ja poika. nimeltään he ovat Kodachi, joka tykkää poika-Ranmasta ja Takewaki, joka taas pitää tyttö-Ranman lisäksi Akanesta.

  Hahmoja on sarjassa lisää, mutta en viitsi paljastaa ihan kaikkia… Kirjan hahmot joskus alastomia, ja pientä seksistisyyttäkin löytyy. Toimintaa, huumoria ja ripaus romantiikka ja seksistisyyttä, siinä sarjan arvio lyhyesti.

  Jos tämä oli liian epäselvä, niin korjatkaa ihmeessä! mutta, mielipiteitä, niin hyviä kuin pahoja..

  #47291
  ringo_96
  Member

  Hyvä sarja, kaiken kaikkiaan.

  Kiva idea, että aina yksi luku on yksi "tapahtuma", joten se jatku suoraan luvun jälkeen samasta tilanteestä mihin jäätiin. Hahmot ovat suht täyteläisiä, ja pidän Takahashin piirrustustyylistä; selvä ja yksinkertainen.
  Joskus minua kyllä ärsyttää Akanen ja Ranman jahkailut (olla vai eikö olla), ja että kaikki tytöt roikkuvat Ranmassa ja kaikki pojat Akanessa (suurinpiitein ^^’). Loppu oli ihan kiitettävä, tietysti olisi voinut olla muitakin mahdollisuuksia.

  No, minä pidän sarjasta ja siinä se. : )

  #47669
  Deserax
  Member

  Minä pidän sarjasta, se on hyvä ja hauska, mutta sarjassa ei ole sinänsä juonta, sillä siinä on usein "pikku tarinoita", mikä tekee siitä hieman tylsän. Muuten se on erittäin hyvä.

  #48134
  Chocola^^
  Member

  [color=#004040]Hyvä sarja:) Tosi hauskaa luettavaa, ja piirosjäljessäkään ei ole moittimista. [Ainakaan ei nyt tule mieleen]
  Olen kuitenkin samaa mieltä siinä asiassa, että on hieman tylsää, kun Ranmassa ei ole varsinaista juonta :/ Mutta muuten sarja on siis hyvä 😀 [/color]

  #48239
  Bubble
  Member

  Ihan hyvä sarja kyllä. (: Juoni on mukava, ei tarvitse aina miettiä mitä edellisessä kirjassa tapahtuikaan. Piirrostyyli on ehkä vähän liian yksinkertainen makuuni, mutta ainakin selkeä. Ehkei voisi vielä sanoa nätiksi.
  Hahmot ovat ihan mukavia, osassa niistä on tosin vähän kliseitä ja melko suuri osa on välillä ärsyttäviä. Eipä tuo kuitenkaan haittaa.
  Loppu tuli hieman lässähtäen, yhtäkkiä. Siitä alkoi tulla jo jotain fantasiaa, Takahashin kyllästymisen sarjaan näki kyllä siitä ja minä ainakin osasin odottaa, että seuraavaksi oli tulossa jotain actionia, ja sitähän tuli: Inuyasha.
  Kaiken kaikkiaan ihan kiva sarja, vaikka vähän ärsyttävä ja tylsä. Joskus pidin tätä yhtenä parhaimmista sarjoista, mutta se oli silloin se. Joskus kivaa luettavaa, ei mitään huippukamaa kyllä.

  #48296
  räsynukke
  Member

  Ranma on mielestäni keskiveroa parempi sarja. Pieninä annoksina aivan mahtava, mutta kovin pitkään en jaksa tätä lukea. Minulla on pahe, että luen mangaa liian keskittyneesti ja puudutan itseni, enkä jaksa lukea kovin pitkään. Näin ei käy kovin usean sarjan kohdalla, mutta Ranman kyllä, valitettavasti. Huumori on mitä on, välillä naurattaa, välillä ei. Hahmot ovat Ranmassa mielestäni kivoja, jotkin vähän ärsyttäviä, mutta suurimmasta osasta pidän. Lempi hahmoni on varmaan Ranma, suurin syy tähän on luultavasti se, kuinka yleensä kiinnyn päähenkilöihin.
  Aluksi Ranmassa ärsytti, kun en millään oppinut hahmoja. Luin kirjoja aika sattumanvaraisessa järjestyksessä ja tipuin jatkuvasti kärryiltä. Nyt voin vain ihmetellä, mutta aluksi todella hämäsi hahmot. "Anteeksi kuka tuo oli? Oliko tässä tuollainenkin hahmo? Mistä ihmeestä nämä nyt puhuu?"
  Toinen asia, josta en Ranmassa pidä, on se kuinka naishahmot kiistelevät Ranmasta. Vihaan yleensäkin mangoissa sitä, kuinka yksi hahmo alkaa selitää "Hän on minun, te ette koske häneen tai hakkaan teidät", eikä kuuntelekaan toisen mielipidettä asiasta. Ja sitten tämä hahmo roikkuu ihastuksensa perässä maailmantappiin ärsyttämässä lukia parkoja, ilman että hänen mielessään käy kertaakaan, että ehkä se toinen ei pidäkään hänestä.
  Takahashin piirustustyyli on taas mielestäni hyvä, hän ei ole lempi mangakani, mutta pidän hänen kuvistansa silti. Ne ovat selkeitä ja yksinkertaisia, ollen silti tarkkoja ja hienoja.

  #48379
  Dren
  Member

  2. paras manga TokyoMewMewin jälkeen (mitä itse olen lukenut ^^)

  #49661
  Moon
  Member

  Ranman ja Akanen välistä suhdetta on kiva seurata. Sain vihdoin ja viimein vikan osan käsiini! Hyvä loppu..

  #50438
  Shampoo-chan
  Member

  Mun mielestä Ranmassa parhaat hahmot on: Shampoo, Ranma, Akane ja Ryoga<3(kunhan sanoin)
  Loppu oli mun mielest pikkasen huono, ja Inuyasha on muutenkin parempi 🙂

  totanoin.. lörpöttely on varmaan toinen luontoni.. -.-"

  #52198
  aksu
  Member

  ihan ok sarja mutta en oikeen pidä mutta käy pahemman puutteessa

  #52349
  Mousse
  Member

  Pidän eniten Nabikista ja Ryogasta, ne on 😎

  #56384
  -Kairi-
  Member

  Pidän paljon Ranma sarjasta. Itse asiassa pidän kaikista Rumiko Takahashin sarjoista joita nyt olen lukenut. Niitä on neljä (mm. Inuyasha, Ranma ½, Maison Ikkoku ja Mermaid Saga) Ranma on huippu sarja ja se oli eka manga jota aloin lukemaan, aloitin lukemaan Ranma 9:stä. Se on tärkeä sarja ja luen sen joka vuosi ensimmäsiten joukossa, kun alan kesälomalla lukemaan kaikkia mangoja alusta.

  Ranma on huippis sarja 😀

  #56765
  Mousse
  Member

  harmi kun ranmaa ei enää tule…

  #59519
  Kirppu11
  Member

  Joo, tykkään sarjasta aikas paljonkin.. Mielestäni paljon parempi kuin Inuyahsa. Jostain syystä.
  Lempihahmoja on aika paljon… Tykkään varsinkin P-chanista/Ryogasta, Sukkahousu Tarosta, Kasumista, Ucchanista (Ukyosta) ja Ranmasta ~ Ja Nabikikin on hauska tyyppi ~
  Juoni on kokonaisuudessaan ihan loistava, ja todellakin jotaa erilaista välillä, mut välillä se on tosi rasittavaa kun pitää seurata montaa eri tarinaa. Varsinkin kun jotkut todella tylsät tarinat ovat niitä sellaisia koko kirjan pitkiä…
  Tarinoista suosikkejani ovat mm. ne, joissa Ranman äiti esiintyy… Yleensä ne ovat tosi hauskoja ~

  Ja jos joku voisi vastailla tähän (yksärillä tai muuten, jos ei halua spoilata..), että missä numerossa Ranman äiti saa tietää Ranman olevan tyttö/näkee hänet ensi kerran kunnolla poikana? En ole lukenut noita 35 ja 36, ja olen jo pitkään ajatellut, että niissä on siitä jotain, muttakun en löydä niitä mistään ja on vähän rasittavaa jos ostan toisen ja sitten siinä ei olekaan mitään siitä… Tänkke :’//DD

  #59525
  Yue
  Member

  Kirppu11 wrote:

  Ja jos joku voisi vastailla tähän (yksärillä tai muuten, jos ei halua spoilata..), että missä numerossa Ranman äiti saa tietää Ranman olevan tyttö/näkee hänet ensi kerran kunnolla poikana? En ole lukenut noita 35 ja 36, ja olen jo pitkään ajatellut, että niissä on siitä jotain, muttakun en löydä niitä mistään ja on vähän rasittavaa jos ostan toisen ja sitten siinä ei olekaan mitään siitä… Tänkke :’//DD

  Se onpi tuo 36; Jättiläismustekala.

  Ranma oli ensimmäinen mangasarja johon tutustuin, 7. pokkari jos tarkkoja ollaan. Aluksi vähän epäröivästi sitä selasin, kun huomasin että kirjassa on alastomia tyttöjä. XD Mutta juu, ostin sen kuitenkin. Siitä sitten tilasin ja etsin divareista niitä ensimmäisiä osia ja keräsin koko sarjan.

  Ranmassa on jotain josta pidän todella paljon. No, huumoria myös. Jotenkin pidän siitä ettei sarja etene pääjuonessa koko ajan, vaan koostuu yksittäisistä tarinoista, joista osa ovat vähän vakavampia.

  Suosikkihahmoni ovat Ranma, Ryoga, Taro ja Shampoo.

  Viimeisen pokkarin luettuani olin hieman pettynyt. Olisin niin halunnut nähdä Ranman ja Akanen suutelevan, vaikka tuo kyseinen pari ei mikään suosikkini ollut. Ainoaksi pusutteluksi siis jäi pokkarissa 8 ollut Romeo ja Julia-näytelmä. Ainakin näin ulkomuistista ei muuta tule mieleen.

  Kuitenkin Ranma oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä sarja. Parempi kuin Inuyasha, joka kävi tylsäksi 20:n pokkarin paikkeilla. Ranman jaksoi kerätä aina sinne 38:aan asti.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.