Rikkinäiset mangapokkarit?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Rikkinäiset mangapokkarit?

 • This topic has 27 voices and 28 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
 • Author
  Posts
 • #56313
  Mikila
  Participant

  Onko teille joskus käynyt niin, että olette ostaneet mangan ja kotona huomanneet, että siinä on repeämiä sun muita? Entä onko jotkut teiän kaverit/sisarukset/vanhemmat turmellu teiän mangoja? Itelleni on käyny näitä kaikkia. Kaupassa katon aina tarkkaan, et pokkari on ehjä. Omia kokemuksia? (Lukitkaa tämä, jos tällane aihe on jo.)

  #56319
  Kyoka8
  Member

  Voisi ehkä kuulua kyselyihin, mutta oli miten oli~

  Siskoni osti kerran jonkun Chobitsin (en muista numeroa) ja huomasi jälkeenpäin, että sen kansi oli revennyt ihan kiitettävän paljon.. Myös monista Conaneista, joita ostan lähimarketista löytyy toisinaan ’mukavia’ yllätyksiä, kun joku on mennyt hipelöimään niitä sontasin sormin..

  En ole kovin tarkka mangojeni/kirjojeni suhteen, mutta en kyllä oikein katso hyvällä, jos vaikkapa sivu on revennyt. Vanhimmat Inuyashat – siis alkupään Inuyashat- joita omistan tuntuvat käyneen ihmeen hauraiksi. Johtuu kenties huonosta nidonnasta..

  #56332
  Inu-Mimi
  Member

  Kaupasta ostettuna…. minulle on sattunut vain kaksi pokkaria joissa jotain vikaa olisi. Toinen on Tokyo Mew Mew 5 joka oli alun perinkin muoveissa (lol’d) joten en voinut tsekata sitä ja da-daa heti viisi viimeistä sivua irti. Sille ei silti käynyt niin pahasti kuin Time Stranger Kyoko 3:lle, jossa oli myös muutama sivu lopusta irti, jonka päälle astuin kun se oli auki siitä kohtaa, josta sivut repesivät, katosivat, ei hajuakaan miten niin kävi. Yleensä pidän kaiken tiukassa järjestyksessä, SS-kenraalikin olisi ylpeä. Vaikea mennä ostamaan muutamaa viimeistä sivua erikseen, en halua ostaa koko pokkaria koska en halua kaksoiskappaleita eikä vajavaista pokkaria kukaan minulta ostaisi pois.
  Mitään painaumia minulla ei pokkareissa ole koska otan aina toiseksi viimeisen. Ei ole etu- eikä takakannessa hyllyn jälkiä. Kumma tapa äidiltä tullut, hän oli kaupassa töissä vaikka kuinka monta vuotta ja oppi että vanhat tuotteet laitetaan päälle ja uudemmat alle että saadaan vanhentuvat elintarvikkeet pois alta.
  Se ei edes vaikuta mangaan, ne eivät useimmiten vanhene kuin kuvainnollisesti.
  Erään kaverini mangapokkari tuli kerran takaisin lainasta puuron kera. Ko. lainaajan pikkuveli oli kaatanut siihen puuroa. Hulvatonta.

  #56334
  Kirppu11
  Member

  Tarkistan aina kaupassa, onko ostettava pokkari hyvässä kunnossa, että en ole koskaan ostanut mitään huonokuntoista. Divareista sen sijaan olen joskus ostanut jonkun käytetyn Inuyashan, josta kotona sitten huomasin, että siitä oli aika monta sivua lähtenyt irti ja sitä oli väritelty… Vein sen takaisin ja ostin toisen samanlaisen :’//DD
  Minulle on aika tärkeää miltä manga hyllyssä näyttää, jos sen selkämys on repeillyt tai kulunut, en osta sitä. Olen niin pikkutarkka..
  Niin ja on joskus joku koulukaverini, joka tuli meille, alkoi katsomaan jotain mangaani ja repäisi siitä kannesta palan irti… Tahalleen kai.

  #56341
  eerol
  Participant

  onhan näitä käynytminullekkin…eniten potuttaa ostamani one piece 39 jonka huomasin kotona painetun huonosti ja koko krja oli täynnä suttua, hyvä kun sain edes selvää

  siitä oppineena tarkistan kirjat kaupassa nykyään 😆

  #56391
  Shoe
  Member

  Sain pari kolme vuotta sitten kuusi Conania joululahjaksi ja kolmososasta lähti sivuja irti, kannet lähtivät irti ja pokkari meni muistaakseni kolmeen osaan. Ja sitten Hellsing 5, jossa oli pari sivua outoja. Sisällysluettelo -vai miksi sitä sanotaan- oli ensimmäisen luvun lopussa ja pari täysin mustaa sivuakin löytyi. No tuo Hellsing juttu ei kyllä liittynyt mitenkään rikkinäisyyteen, mutta ajattelinpa laittaa senkin tähän. Painovirhehän se on, niitähän on monia..

  #56452
  carlos
  Member

  juups mun veli turmelee mun mangan koska se ei ite piä siitä ollenkaan niin sit se on niin kiva et se ottaa yleensä 5-8 pokkaria vessaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan vessaan ja sit kun se tulee vessasta niin se on jättänyt ne sinne 👿

  #56537
  Roguer
  Member

  Itse käsittelen mangapokkareita aivan kuin ne olisivat lasia :D” title=”Very Happy” /> joten ne ovat kaikki todella hyvässä kunnossa (jopa vanhimmatkin)… Kun ostan käytettyjä tarkistan aina, että ne ei ole rikki tai huonossa kunnossa. Mutta Conanin 24:san kannessa on pieni repeämä (sain sen kerran ilmaseksi mun mummon ja papan vanhalta kaupalta [joo ne on omistanu kaupan]). Ja aina, kun lainaan niitä ne tulee samassa kunnossa takaisin, sillä olen sanonut, että jos joku pilaa jonku mun mangoista se joutuu ostaan uuden XD. Sitten mun perhe on niin ihana, että ymmärtää olla koskematta niihin. Mun sisko joka on viisi vuotta (oli silloin kun aloin lukeen mangaa 2 vuotias) ei koske niihin vaikka tietää missä ne on, mun velipuoli 6 ei myöskään koske niihin ja jopa ääliö veljeni, joka haukkuu mua aina ja vihaa mangaa jättää ne rauhaan 😀

  #56631
  Yue
  Member

  Eipä oikeen ola suoraan kaupasta ostetuissa mangoissa ollut mitään pahempia ’vikoja’. Muutamassa on kyllä painojälki ollut vähän ei-niin-hyvää, muttei repeämiä ole ollut. Otan aina kaupasta sen kaikkein hyväkuntoisimman pokkarin, jos mahdollista. xD Sivuja on kyllä muutaman lukukerran jälkeen lähtenyt, mm. Ranmoista, muttei mitään pahempaa.

  #87133
  Alice19
  Member

  Ostin kerran yhden mangan, jonka sivut olivat ihan repaleiset. Se oli ollut vielä aika kallis (7,80e), joten kyllä vähän ärsytti…!! 👿 Katson kyllä yleensä aika tarkkaan, onko manga jota olen ostamassa rikki.

  #87437
  FuzzyFerret
  Participant

  On tullut pari kertaa ostettua revennyt mangapokkari.. Se on ärsyttävää, jos sen huomaa vasta kotona, etenkin jos pokkari oli kalliskin.
  Veli kerran lainasi yhtä ja lupas pitää siitä hyvää huolta, mutta kuten arvata saattaa niin sille pokkarille kävi huonosti. Veli oli jättänyt sen reppuunsa uimaan. Mangani kärsi pahat kosteusvauriot ja oli sen reissun jälkeen aivan täynnä suklaa-tahroja.. nyyh.. Enpä ole sen jälkeen hirveästi veljelle lainaillut kirjojani.

  #87456
  Ayumu
  Member

  Kyllä! Ostin kerran muutaman mangan divarista jotka sillon näytti ihan ehjiltä, sivut oli paikallaan jne, mutta kun kotona avasin sen niin hups! Puolet sivuista tippui lattialle!
  Lisäksi joskus ostin s-marketista myös ehjän näköisen pokkarin, mutta taas kerran huomasin, että sivuja oli irti.
  Nykyään tarkistan jokaisen mangan ennen ostamista.

  #87459

  Noh… Ykkös Dragon Ballista on yks sivu irti mutta ei se haittaa yhtään!! 8D Sitten on Pika-aikuinen jonka koira käsitteli… Omapa mokani!! XDDDD Koira tuli vaan jostain kumman syystä hulluksi ja puri mangaa hulluna kuin sillä ois ollu vesikauhu… XDDD Mutta ei oo muita mangoja mennykään pilalle eli ei siis hätää!! *ubermojova peukun nosto* Mutta vielä niitä menee tuusan nuuskaksi uskokaa tai älkää!! XDDD

  #87465
  Whistle
  Member

  En ole ostanut rikkinäisä mangapokkareita, ellei kansivaurioita, joita lähetyspaketin avaamisesta tulee, lasketa. Mutta käytössähän nuo kuluvat, eikä sille mitään voi.

  Mm. Ranmani, Maison Ikkokuni, Time Stranger Kyokoni ja TTM:ni ovat kyllä parhaimmat päivänsä nähneet. Mutta nämä kaikkihan ovat jotain übervanhoja julkaisuja, eikä ihme, että kulumaa näkyy. Ja onhan näitä rakastettukkin, eli eräänlaisena mittarinakin tuota kulumista voisi käyttää.

  Katson kyllä mangat huolella kaupassa läpi, ja usein sieltä löytyykin melko hyviä kappaleita. Toisaalta taas inhottaa nähdä sellaisia, joista on kansi väännetty, tai (yleensä) jonka selkämyksen kulmissa on sellaisia repeämiä. Varsinkin jos selkämyksessä on kuva (esim. Alice 19th) tämä voi olla hyvinkin häiritsevää.

  Sivuja puuttuu vain Ranmoista, mutta pystyn elämään ilman sisällysluetteloitakin. Ja muutama on kyllä ihan tallellakin jossain.

  #87487
  Lisko
  Member

  Kyoka8 wrote:

  Vanhimmat Inuyashat – siis alkupään Inuyashat- joita omistan tuntuvat käyneen ihmeen hauraiksi. Johtuu kenties huonosta nidonnasta..

  Itselläni on sama ongelma alkupään Conaneiden kanssa. Kolmonen on liimattu uudestaan kasaan…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.