Rozen Maiden

Home Forums Manga Mangasarjat Rozen Maiden

 • This topic has 7 voices and 8 replies.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #106271
  Kuroii
  Member

  Rozen Maiden (ローゼンメイデン, Rōzen Meiden) on mangaduo Peach-Pitin luoma mangasarja, jossa on 8 osaa. Genrejä ovat komedia, draama ja yliluonnollisuus. Sarjasta on myös tehty anime.

  Juoni (enkuksi, sori en jaksa kääntää >: mut uskoakseni kaikki osaa englantia):

  Jun Sakurada is a Junior High School student who refuses to go to school after being traumatized by an embarrassing experience there. He has taken to locking himself in his room, never leaving the house, and spends the day ordering goods online and returning them before the date in which he has to pay. His older sister, Nori Sakurada, does everything she can to brighten Jun’s dreary existence, but is unable to change his situation.

  One day, Jun receives a letter claiming he has won a prize. The letter asks him to choose "Yes" or "No". It states that after he has made his decision, he must place the letter in the drawer of his desk, and Holie will take it to the spirit world. Despite his skepticism, he follows these instructions, and discovers soon after that the envelope has vanished. Moments later, he realizes that a richly detailed wood case has materialized within his room. The box contains a strange realistic doll dressed in French aristocratic attire. Jun examines the doll from every angle before seeing the key and winding up the doll. The doll creaks, stands up on its own, then proceeds to slap him for handling her as crudely as he had. She introduces herself as, "…Shinku, the fifth doll of the Rozen Maiden."

  Shinku is a doll from the unique "Rozen Maiden" collection, and before Jun can fully comprehend the weight of his new situation, a stuffed clown (bear in the manga) plush doll attacks. Shinku promises that she will save Jun’s life, but only if he will vow to serve her. Thus, Jun becomes entrusted with the responsibility of protecting Shinku’s "Rosa Mystica" whilst she is engaged in a centuries old fight with the other Rozen Maiden dolls for the title of "Alice."

  #106275
  Dents
  Participant

  Minä en englantia osaa, joten voisiko joku kääntää =3

  #106281
  an&ri
  Member

  Dents wrote:

  Minä en englantia osaa, joten voisiko joku kääntää =3

  "Jun Sakurada on yläastelainen, joka ei suostu menemään kouluun koettuaan siellä traumatisoivan, nolon kokemuksen. Hän lukittautuu huoneeseensa, ei lähde talosta, ja kuluttaa päivänsä tilaamalla tavaraa netistä ja palauttamalla ne ennen maksun eräpäivää takaisin. Hänen isosiskonsa, Nori Sakurada tekee kaikkensa piristääkseen Junin ankeaa olemusta, mutta ei pysty muuttamaan tilannetta.

  Eräänä päivänä, Jun saa kirjeen, jossa sanotaan hänen voittaneen palkinnon. Kirjeessä häntä pyydetään valitsemaan "Kyllä" tai "Ei". Siinä sanotaan, että kun hän on tehnyt päätöksensä, hänen on laitettava kirje pöytänsä vetolaatikkoon, ja Holie (?) vie sen henkimaailmaan. Epäilyksistään huolimatta, hän seuraa ohjeita, ja huomaa pian kirjekuoren hävinneen. Hetkiä myöhemmin, hän tajuaa että hänen huoneeseensa on ilmestynyt todella yksityiskohtainen matkalaukku. Laatikossa on sisällä outo realistinen nukke puettuna hienoon ranskalaiseen asuun. Jun tutkii nuken joka puolelta ennen kuin huomaa avaimen ja vetää nuken. Nukke narahtaa, nousee seisomaan, ja läimäyttää Junia huonosta kohtelusta. Hän esittelee itsensä "…Shinku, Rozen Maidenin viides nukke".

  Shinku on nukke uniikista "Rozen Maiden" kokoelmasta, ja ennen kuin Jun pystyy täysin sisäistämään uuden tilanteensa, täytetty pelle (mangassa karhu) pehmolelu hyökkää. Shinku lupaa pelastavansa Junin hengen, mutta vain jos tämä vannoo palvelevansa häntä. Näin Junille luotetaan vastuu suojella Shinkun "Rosa Mysticaa (?)", kun hän hän taistelee vuosisatoja vanhassa taistelussa muiden Rozen Maidenin nukkien kanssa "Alicen" tittelistä"

  Oli aikaa ja tylsää niin käänsin. En ole ikinä lukenut sarjaa, enkä tiedä sitten olisiko joitain kohtia pitänyt kääntää vähän eri tavalla 😛

  #106283
  Dents
  Participant

  Okei, danke! On kyllä ihan jeesin kuulosta, muttei innosta pahemmin.

  #106318
  Kuroii
  Member

  Unohtu alotusviestistä, että aiheessa pulinaa sarjasta, mutta aika itsestäänselvä juttu :’—DD

  Ja suurkiitokset käännöksestä an&rille! o/

  #106320
  Tahmatassu
  Member

  Pakko viilata pilkkua, ja sanoa, että "puulaatikko" on itseasiassa matkalaukku. Ja itseasiassa Rozen Maiden nuket ovat nukentekijä Rozenin yritys tehdä täydellinen nukke, Alice. Jotenka kaikki 6 (mangassa 7, ja animessakin on 7 mutta itse en ota Barasuishoa laskuihin mukaan) Rozen Maiden nukkea taistelevat Alice Game – taistelussa toistensa Rosa Mysticoista, Aliceksi tulemisesta ja siitäkin että kuka saa tavata "Isän". Nukke, jolla on kaikki Rosa Mysticat tulee Aliceksi, ja hän saa tavata tekijänsä, mystisen "Isän" (= Rozenin).

  Itse olen katsonut animen kokonaan, ja lukenut mangankin. Mangassa loppu oli vähän ihmeellinen ja juosten kustu (tämäkin tosin johtui siitä, että Peach-Pit riitaantui Rozen Maidenia julkaisevan Comicbirz – lehden kanssa, ja sarjalle piti kirjoittaa äkkiä loppu). Mutta tämähän on minun mielipiteeni, enkä halua lähteä tästä asiasta sen suurempaa sotaa tekemään.

  #106378
  Kekko114
  Participant

  Mahtava sarja, ei voi muuta sanoa. Hahmot ovat tällä kertaa jopa siedettäviä, ainut ärsyttävä on Hina-Ichigo. Koko anime katsottu, enää pitäisi se Ouverture jaksaa katsoa. Mangaa en ole lukenut koska sitä on hankala hankkia Hankasalmelta käsin. Olisi aika mahtavaa jos joku (Onegai, Sangatsu!) sen suomeksi kääntäisi.

  #106400
  Inu-Mimi
  Member

  Oikein rakas sarja mulle. Ensimmäinen jota aloin ostaa englanniksi ja ainut jonka olen saanut tähän mennessä ostettua loppuun (uh-oh). Petyin tietenkin loppuun mutta sehän on nytkin jatkuva sarja joten ei hätiä.
  Olen aika monessa ketjussa jo sanonutkin miksi pidän tästä, mutta taitaa se olla eniten tunnelman ja hahmojen takia. Siinä on koko ajan oikein koskettava meininkin eikä se mene oikein minkäänlaisesti turhaksi gothic lolitailuksi (tyyliin pandora hearts) vaikka, noh, kaikilla on viktoriaaniset puvut ja lähtökohta aika vakava. Varsinkin mangassa on niin paljon tunnelmanluontia että juoni tuntuu junnaavan paikoillaan suurimman osan ajasta, ja kun ajattelee niin ei siinä paljon ehtinytkään tapahtua. Nukkien ja heidän taustojensa esittely vei suurimman osan ajasta ja loppu meni tunnelmointiin.
  Animen soundtrack oli hieno ja tahti nopeampi, mutta toisaalta se oli liian yksinkertaisen näköinen mangaan verrattuna ja siinä oli _tiettyjä_ muutoksia.

  Suosikkihahmot ovat varmaan Souseiseki, Kanaria ja Kirakishou – Souseiseki on tappavan söpö, Kanaria ihanan idiootti ja Kirakishou sitä parasta maanista, hajonnutta yanderea – mutta en minä ketään heistä vihaa.

  Tokyopopin käännökset ____ muuten kybällä. Kukaan ei saa valittaa suomennosten laadusta ennen kuin on nähnyt Rozen Maidenin enkkupainokset.

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #107061

  Katsoin randomisti animen ekan osan muutamia vuosia sitten ja jäin totaalisesti koukkuun. Piirrosjälki on kaunista ja selkeää sekä mangassa että animessa ja animen musiikki on vertaansa vailla. Rakastuin ALI-Projectin biiseihin alkutunnareissa. owo

  Minulla on sarjan mangapokkarit 1, 7 ja 8, taisin ostaa viimeiset pokkarit Hesan Fantasiapelien hyllystä. 8D Ykkönen tuli tilattua joskus satavuotta sitten, mutta vanhempani ovat laiskoja tilaamaan mitään netistä ja täällä korvessa asun niin pokkarien saanti on hankalaa.

  Tykkään kaikista hahmoista, mutta Nori Sakurada on raivostuttavan turha. o.o En tykkää neidistä ollenkaan, eikä tuo Junkaan pahemmin fanityttökiljahduksia aiheuta. Lempihahmojani ovat Shinku, Suigintou sekä Souseiseki.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.