Rurouni Kenshin

Home Forums Manga Mangasarjat Rurouni Kenshin

 • This topic has 7 voices and 13 replies.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • Author
  Posts
 • #93873
  Padonis
  Participant

  No jopas jotaki ku tästä ei ollu topiccia tai sit vaa en löytäny mut etsin ainaki.

  Eli Rurouni Kenshin, se on Nobuhiro Watsukin piirtämä ja käsikirjoittama sarja joka perustuu erittäin hatarasti toteen. Nobuhiro aloitti sarjan 1994 ja se loppui 1999, siinä on 28 tankobonia ja 9 big edition painosta.

  Saattaa sisältää toosi pieniä spoileja jotka saisit tietää kumminkin ekaa kirjaa lukiessa

  Sarja kertoo: Himura Kenshin nimisestä "Kulkurista" joka päätyy asumaan Tokyossa olevalle dojolle jota johtaa Kamiya Kaoru, Heille tulee kaikenlaisia vaikeuksia vastaan ja muutasellasta.

  Muutamia vuosia sitte oli ihmisteurastajina tunnettuja miekkalijoita, Himura Battosai oli yksi niistä.
  Paljastuu että himura Kenshin ja himura battosai ovat sama henkilö, mutta kenshin on "vaihtanut" puolta ja hän on hyvä. Kenshin saa vihamiehiä hänen menneisyytensä takia koska hän oli Hitokiri(ihmisteurastaja) ja oli aiheuttanut paljon pahaa. Tarinan edetesä tulee uusia ystäviä esim. Sagara Sanosuke ja yksi minun lempihahmoista Myöjin Yahiko.

  Sori ei ollu mikää parast juonen kerronta mut jos mietitte jotai nii kysykää vaa.

  Mitä mieltä olette sarjasta? monta kirjaa teillä on? Aiotteko ostaa tätä? Oletteko lukeneet tätä?

  Minulla itellä on 24 kirjaa eli 8 Big editionia joissa yhdessä big editionissa on 3 kirjaa. Ja tämä on ehdottomasti yksin lempisarjoistani.

  #93900
  Lisko
  Member

  Haa, olin itsekin suunnitellut perustavani tänne tästä ketjua, mutta en ole hyvä huonien kerronnassa. Itselläni on osat Viz big edition 1,2 (1-6 kirjat) ja yksiittäisinä 7-12, ja taas Viz big edition 5 (osat 13-15). Yksinkertaisemmin osat 1-15, mutta erilaisina painoksina.

  Sarja on yksi lempisarjoistani, ja voisimpa sanoa ettäon varmaankin Top-3 listallani, sijasta en ole varman kun en pidä sarjojen vertailusta toisiinsa. Tarinan kerronta, piirtojälki, hahmot ja juoni ovat kerrassaan loistavia. Historialliset yksityis kohdat ovat joskus pitkästyttäviä, mutta ei ne haittaa jos ei ota "pakko tajuta kaikki-asennetta". Taisteluissa on käytetty loistavia pieniä yksityiskohtia jotka luovat mahtavan tunnelman. Tekniikat on mielenkiintoisia ja silmiä hiveliviä. Iskujen jälkikin on näkyvää. Verta on juuri sopivasti., ja tykkään Watsukin erikois efekteistä taisteluissa.

  Lempi hahmo on varmaankin Saitō Hajime. Itsekeskeinen paskiainen jolla on kuitenkin inhimillisiä piirteitä. Naimisissakin. Hahmosta on tehty hyvin salaperäinen. Jo ensi esiintyminen sai tykkäämään hahmosta ja paranee vain. Hahmolla on myös yksi lempi hyökkäys sarjasta. Jo se että hahmo on poliisikin tekee hänestä jotenkin "jännän".

  Rurouni Kenshiniä toivon kovasti suomen markkinoille. Sarja on vähän raaempaa ja siten näyttävämpää muihin suomen markkinoilla oleviin shōnen sarjoihin.

  #93976
  juha90
  Participant

  RuroKenhän on shounenin klassikoita! Ehdottomasti hyvä sarja, joka kelpaa niin toiminnan kuin romantiikan nälkään ja kaupan päälle vielä opettaa Japanin historiaa, vaikka fiktion vaatimukset onkin otettava huomioon. En ole ennen enkä jälkeen RuroKenin törmännyt mangaan, jossa esiintyy oikeita historiallisia henkilöitä.

  Watsuki on hullun hyvä piirtäjä, taitaa niin kauniiden naisten kuin machojen korstojen kynäilyn ja näyttävän toiminnan. Tarinakin on hyvin kirjoitettu, edetessään juoni sukeltaa yhä syvemmälle Kenshinin persoonaan, menneisyyteen ja sisäiseen taisteluun rurounin ja hitokirin välillä, ja vielä nitoo kaiken yhteen todellisten historiallisten tapahtumien ja taustojen kanssa.

  Hahmot sarjassa ovat kaikki hyviä, mutta eniten pidän Kenshinistä, joka on keskivertoshounensankaria syvällisempi ja psykologisempi hahmo, ja Shishiosta, joka on paitsi karismaattinen pahis, myös hienosti toteutettu sankarin "pimeä puoli," joka Kenshinin tavoin elää omien periaatteittensa ja idealisminsa mukaisesti, vaikka Shishiolla ne periaatteet ovatkin aika kieroutuneet…

  Oli miten oli, RuroKeniä suosittelen kaikille hyvän sarjakuvan ystäville. Ne, jotka mangasta eivät muuten välitä, voivat hyvinkin pitää siitä.

  Oho, tulipa melkoinen hehkutusviesti. Ei oikein minun tapaistani…

  #94052
  Fieri
  Member

  Voisi lukea.. Onhan Oda ollut avustajana tässä XD

  #94085
  Padonis
  Participant

  Fieri wrote:

  Voisi lukea.. Onhan Oda ollut avustajana tässä XD

  Yhessä kirjassa olikohan big edition 8 ja siitä kirja oliskohan ollu 19 nii semmonen pommi on siinä ja sit siin pommissa on Olkihattujen Jolly Roger, eli se lipun merkki ^^

  Lempi iskut tässä sarjassa on varmaa…hmm… Amakekaru ruy no hirameki hiten mitsurugi ryun salainen tekniikka ja sitte varmaa alkuperäisesti sen fallen angel anjin nyrkki isku jonka sanosuke oppii : D

  #94088
  Lisko
  Member

  Padonis wrote:

  fallen angel anjin

  Eikös se ollut fallen priest ? =D

  #94109
  Padonis
  Participant

  joo tais olla, eihän näitä kaikkia juttuja voi muistaa : P

  #94200
  Fieri
  Member

  Juu nii oli, Rurouni Kenshin mangakaha MAKSO oikein Odalle että piirtäis jolly rogerin XDD Woaah~

  #119427
  juha90
  Participant

  Luin juuri, että Shonen Jumpin nettisivuilla on vihjailtu uuden RuroKen-animeprojektin valmisteluista. Siitä ei vielä ole selkoa, onko kyseessä elokuva, OAD tai jotain muuta. Voi pojat, jos kyseessä on uusi TV-sarja, joka seuraa mangan juonta loppuun asti, niin arvatkaa, riemastunko!

  Lähde: http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … -green-lit

  #119437
  Shoe
  Member

  juha90 wrote:

  Luin juuri, että Shonen Jumpin nettisivuilla on vihjailtu uuden RuroKen-animeprojektin valmisteluista. Siitä ei vielä ole selkoa, onko kyseessä elokuva, OAD tai jotain muuta. Voi pojat, jos kyseessä on uusi TV-sarja, joka seuraa animen juonta loppuun asti, niin arvatkaa, riemastunko!

  Leuka kolahti pöytään, ainakin melkein. Toivottavasti tuo tapahtuisi ja pian, RuroKen kuuluu minunkin suosikkeihini, joten tämähän olisi vallan loistavaa. Elokuvakin kävisi, mutta uusi TV-sarja olisi jotenkin houkuttelevampi. Minä riemastun kanssasi!

  #119455
  Lisko
  Member

  Itseäni ei ole RuroKenin animet kiinnostaneet, vaikka lempisarja onkin. Yleisesti ottaenkaan en ole kovin kiinnostunut ollut anime-sarjojen suhteen. Kesällä voisin koittaa aloittaa virallisen sarjan katsomista. Tiedä sitä vaikka innostuisin katsomaan kaikki anime projektit läpi…

  #119764

  itse rakastan sarjaa todella paljon! Minulla on kolme ensimmäistä osaa erillisinä osina, loput ovat niitä VizBig editioneja ja minulla on ne kaikki. Omistan myös Voyage of the moon world novellin, hahmojen profiilikirjan, figun ja pehmon ja tein kenshin cossinkin : D eli joo, pidän sarjasta hirveästi >: D

  Piirosjälki on ihanaa katseltavaa, sillä hahmot on loistavasti piiretty ja suunniteltu ja mikä parasta, ne erottuvat toisistaan. Yleensä mangoissa on ongelmana se että hahmoja ei tunnista toisistaan tai ne ovat niitä "massahahmoja" mitä on ennenkin nähty. Mutta Noburo on niin hyvin keksinyt erinäköisiä ja luonteisia hahmoja ettei voi muuta kuin ylistää sitä. Ja ne taistelukohtaukset: Jumaluutta.
  Lempihahmoni on päähenkilö, Himura Kenshin. Hän on todella hyvä taistelija, lempeä ja auttavainen mutta osaa olla myös pelottava ja jumalattoman kova ja hauskakin. Kenshin on minun Top-5 parhaissa hahmoissa.

  Animesta en ole ikinä tykännyt. kun aloin katsoa ensimmäistä jaksoa, tunsin iloa ja ajattelin että opening on varmasti kova ja mahtava… mitä sainkaan? Taikatyttöanime opening laulun…. itseni mielestä se kuulostaa siltä. ja Inhoan Kenshinin ääntä, liian tyttömäinen. Mutta sain vielä (onneksi) toivoa kun kuulin tuosta uutisesta että aiotaan tehdä uusi anime tälle sarjalle! Toivottavasti se on parempi!

  #121045
  Pappis
  Member

  Luin sarjan tässä parin päivän sisällä netistä ja voin todeta, että se oli sarjana ihan jees. Paljon mielenkiintoisia henkilöhahmoja, eeppisiä taisteluja, kerran nähtyjä tai näkemättömiä juonenkäänteitä sekä tietysti huumori ja hahmojen kemiat.

  Kenshinistä aloin pitää toden teolla vasta, kun tutustuttiin hänen menneisyyteensä hitokirinä ja miten hän päätti ryhryä rurouniksi. Sadistisena kakarana nautin suunnattomasti niistä kohtauksista, jossa Kenshin tappoi Tomoen sekä, kun tämä luuli Kaorun olevan kuollut. Sitä epätoivon, tuskan ja henkisen kivun määrää<3
  Yleensä on niin, että päähenkilön menneisyys on aina paljon mielenkiintoisempi kuin tarina itse :’D(ei päde Narutossa ja One Piecessa, joissa lähes joka toinen luku on flash back)
  Kaorusta en oikein voi sanoo mitään muuta, että perus päähenkilö nainen, joka jotenkin jännästi ihastuu päähenkilömieheen, jonka takia päähenkilömies tekisi ummet lammet ja loppujen lopuksi ne menee pussauskoppiin ja saa yhden tai kaksi kaunista lasta, jotka ovat kuin ilmetty äiti/isä. Loppujen lopuksi melko huomaamaton hahmo(ainakaan mä en kiinnittäny kovin paljoa huomiota) ja siksi, harvinaista kyllä, en hauku tämän sarjan naispäähenkilöä lyttyyn. Onhan ne kuitenki Kenshinin kanssa aika cute couple.
  Sanosuke on pakollinen päähenkilön "kilpailija/tukija/paras kaveri"hahmo, jota ilman yksikään sarja ei voi olla(ettekö usko? Naruto ja Sasuke, Luffy ja Zoro, Ranma ja Ryoga) Kuitenkin hän oli hahmona niin huvittava ja pahaperseinen etteikö hänestä olisi voinut olla pitämättä :’D Hieman ärsytti, kun lopussa kerrottiin ja näytettiin Sano iäkkäämpänä(ja parrakkaampana). SEN OIS PITÄNY NÄYTTÄÄ SILTÄ KOKO SARJAN AJAN!(komea,komea,komea,komea)
  Yahiko sitte… Kymmenvuotias kakara mättää aikuisia tollee vuan? Shonen-sarjat sitte jaksaa tehdä pikkumiehistä sankareita. Lopussa aloin kuitenkin pitää Yahikosta vähän enemmän(ku se näytettiin 15-vuotiaana)

  Tarinan tapahtumista pidin todella paljon, vaikka shonen-sarjojen juonenkulku ei jätä paljon arvaamisen varaan. Ainakin pystyin lukemaan iisisti yli 250 lukua alle kolmessa päivässä. En kumminkaan taida ostaa yhtäkään osaa, koska omasta mielestäni ei ollut niin koukuttava sarja kuitenkaan.

  Animea en ole ehtiny kahtoa ku vaa yhden OVAn ja pari hajanaista kohtausta sieltä täältä ja olen kyllä samaa mieltä kuin moni muukin: miksi Kenshinin pitää kuulostaa naiselta? Se on saakeli liki 30-vuotias! No aion joka tapauksessa sinnitellä ja kattoo sarjan animenakin loppuun saakka.

  #121329
  juha90
  Participant

  Minäkö tässä ketjussa olen ainoa, joka pitää RuroKen-animesta? Isoveljeni kanssa ollaan yhtä mieltä, että se on yksi parhaista animeista, joita ollaan nähty. Filleritkään eivät muistaakseni siinä olleet erityisen kamalia, lukuunottamatta viimeistä filleriarccia, jossa sarjaan sekoitettiin siihen täysin kuulumattomia yliluonnollisia elementtejä.

  Asiasta toiseen, löysin eilen internetistä Watsukin sarjan päättymisen 10-vuotisjuhlien kunniaksi tekemät "redesignit" muutamista tärkeimmistä hahmoista. En moiti niitä, joista tuntuu oudolta nähdä tuttuja hahmoja kovasti muuttuneina: Kuulun heihin itsekin. Mutta kuvia on hauska katsella ja vertaamalla alkupään osiin niistä näkee selvästi Watsukin kehityksen piirtäjänä.

  Tässä olisi katseltavaksi:

  PS: Tutkittuani asioita sain selville, että RuroKen sijoittuu länsimaisessa ajanlaskussa vuoteen 1878. Se merkitsisi, että Kenshin syntyi vuonna 1850.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.