Samurai Deeper Kyo

Home Forums Manga Mangasarjat Samurai Deeper Kyo

 • This topic has 6 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #90160
  mimeko
  Participant

  Eipä näkynyt tälle vielä keskustelua~

  Samurai Deeper Kyo (サムライ ディーパー キョウ, Samurai Dīpā Kyō)
  Mangaka: Akimine Kamijyo (上条明峰)
  Julkaistu alunperin: 15.10.1999 – 10.5.2006

  Samurai Deeper Kyo on Sekigaharan taistelun (mikäli ette tiedä ko. taistelua, googlettakaa) jälkeiseen aikaan sijoittuva enemmän tai vähemmän historiallinen samurai seikkailu. Tarinat taistelusta selvinneistä sotureista leviävät ja näistä sotureista tunnetuin lienee tuhat ihmistä surmannut etsintäkuulutettu Demon Eyes Kyo (Onime no Kyo), josta on luvattu miljoonan palkkio. Tarina alkaa palkkionmetsästäjä Yuya Shiinan törmätessä Kyon kuvausta täysin vastaavaan mieheen, joka osoittautuukin aivan eri henkilöksi: Hän on rauhaa rakastava Mibu Kyoshiro, jota Yuya ei kuitenkaan totuuden selvittyäkään päästä käsistään, sillä myös Kyoshirosta on luvattu (joskin aivan mitätön) palkkio. Näiden kahden miehen välillä kuitenkin todella on yhteys: he ovat päätyneet samaan ruumiiseen jota Kyoshiro tavallisesti hallitsee, mutta mm. välittömän vaaran uhatessa Kyon persoonallisuus tulee esille. Sarjan edetessä Kyo lähtee etsimään omaa, piilotettua ruumistaan ja juonikuvio laajenee laajenemistaan shounenille tyypillisesti uusien hahmojen ilmaantuessa.

  Kyseessä siis on shounen sarja, joten kuten odottaa saattaa pääelementteinä toimivat epärealistiset väkivaltaiset taistelut, huumori ja fanservice. Monia hahmoja on nimetty historiallisten henkilöiden mukaan, mutta nimiä lukuunottamatta ei heillä ole paljoakaan yhteneväisyyksiä näihin. Kaikenkaikkiaan kyseessä ei ole turhan korkeatasoinen sarja, mutta kun on sopiva aivot narikkaan – fiilis, on se nimenomaan viihdyttävää luettavaa johon ei tarvitse keskittyä turhia. Aivan nuorimmille en tätä suosittelisi väkivaltaisuuden ja fanservicen määrän&laadun takia, mutta eivätköhän useimmat sitä kykene lukemaan jos samurai aikaan sijoittuvista vähän vanhemmille suunnatuista, mutta kuitenkin yhä aivottomista ja epärealistisista sarjoista pitävät.
  Tokyopopin julkaisu ja käännös on kelvollista luettavaa, itseäni miellyttävä yksityiskohta oli, ettei japaninkielisiä termejä ole lähdetty kääntämään vaan kirjan takana on sanastoa lukemisen helpottamiseksi.

  Löytyykö muita ko. sarjaa lukeneita, mistä piditte ja mistä ette, ja ennen kaikkea miksi? Oletteko kenties ostaneetkin? Varmasti jotkut ovat katsoneet myös SDK animea (jota itse pidän pohjanoteerauksena).
  Kenties myöhemmin jaksan kirjoittaa vielä henkilökohtaisemman mielipiteeni sarjasta, tämä toimi lähinnä aloitusviestinä ja sarjan esittelynä.

  #90167
  Lisko
  Member

  Olenhan minä lukenut, jonkin verran… Osan kolme ostin kirjamessuilta jostain antikvariaatista hintaan 3 € Sarja on kelpo luettavaa, mutta kallis ostettavaksi. Sarja on perus shonenia. Taistelut ovay näyttäviä, juoni on yhden kirjan perusteella aika perus ja hahmot ovat aika lailla perus myöskin. Sarjan päähenkilöllä on aika yleinen jakautunut persoonallisuus. Piirrosjälki on paikoitellen… tökeröä. Ei ihan viimeistellyn näköistä, mutta eihän sen täydy ollakaan. Paitsi jotkut kohdat ovat todella silmäänpistäviä. Sarjaa en ole ostamassa lisää ellen löydä jostain halvalla.

  #90175
  mimeko
  Participant

  Heh.. Osittain samoilla linjoilla, mutta kannattaa muistaa, ettei tämän pituusluokan sarjaa voi arvostella vain yhden osan perusteella ; )
  Lisko wrote:

  — juoni on yhden kirjan perusteella aika perus ja hahmot ovat aika lailla perus myöskin. —

  Well, "perus" siinä mielessä, että päähenkilö(i)llä on jokin tavoite, jonka saavuttamista edeltää sarja taisteluja ja toinen toistaan vahvempia vastustajia, mutta on siinä niitä poikkeavia piirteitään, joskin enemmistö on aika absurdeja kuten sarja itsessäänkin aina välillä.
  Lisko wrote:

  Sarjan päähenkilöllä on aika yleinen jakautunut persoonallisuus.

  Yes, well, sarjan päähenkilöllähän ei ole jakautunutta persoonallisuutta. Kuten kuvauksessakin kirjoitin, ideana on, että Kyon "henki"/persoonallisuus/miksi sitä sitten tahtookaan kutua on päätynyt Kyoshiron ruumiiseen ja tavoitteena on löytää muiden tahojen piilottama Kyon oikea, vahvempi ruumis. Ja pakko kyllä myöntää, ettei minulla ainakaan ihan heti tule mieleen shounen sarjoja, joissa on päähenkilöllä on jakautunut persoonallisuus.

  En tätä tosiaan väittäisi suoranaisesti hyväksi sarjaksi ja epämiellyttäviä piirteitä löytyy, juuri mainitsemassasi piirostyylissä on välillä häiritsevän epäsiistejä tai sotkuisia kohtia, erityisesti rasterien käytössä, mutta kaikenkaikkiaan ihan miellyttävää, helppoa luettavaa.

  #90184
  Lisko
  Member

  mimeko wrote:

  Heh.. Osittain samoilla linjoilla, mutta kannattaa muistaa, ettei tämän pituusluokan sarjaa voi arvostella vain yhden osan perusteella ; )

  Tiedän hyvin. Unohdin laittaa viestiin että en ole todellakaan lukenut kuin osan 3.

  mimeko wrote:

  Lisko wrote:

  Sarjan päähenkilöllä on aika yleinen jakautunut persoonallisuus.

  Yes, well, sarjan päähenkilöllähän ei ole jakautunutta persoonallisuutta. Kuten kuvauksessakin kirjoitin, ideana on, että Kyon "henki"/persoonallisuus/miksi sitä sitten tahtookaan kutua on päätynyt Kyoshiron ruumiiseen ja tavoitteena on löytää muiden tahojen piilottama Kyon oikea, vahvempi ruumis. Ja pakko kyllä myöntää, ettei minulla ainakaan ihan heti tule mieleen shounen sarjoja, joissa on päähenkilöllä on jakautunut persoonallisuus.

  Niin, kirjoitin huonosti mutta juuri tälläistä pahaa osapuolta sisällä tarkoitin. Kuten (Spoilers —>) Bleachissä Ichigolla on hollow sisällä joka on paha. (<— Spoilers)

  #90201
  mimeko
  Participant

  Lisko: Maybe, mutta siis Kyo ja Kyoshirohan ovat kaksi aivan eri henkilöä, so..

  Omistan itse siis vajaa 30 osaa, tuli pahaksi tavaksi aina ostaa se uusin vaikka jo pitemmän aikaa sitten lopetinkin. Olen nyt lueskellut uusintakierroksena noita alkupään osia, ja pakko myöntää että välillä myötähäpeää aiheuttava tekijä on myös hahmojen repliikit, melkein häiritsevän kliseisiäkin ja Kyosta on koetettu tehdä niin cool hahmo, että se suorastaan naurattaa. Aina ei hahmojen piirtämiseenkään ole kummemmin panostettu ja aika eeppistä ja absurdia menoa, mutta siitä huolimatta pysyn kannassani: Ihan viihdyttävää. Vitsitkin aiheuttavat välillä lähes myötähäpeää, mutta on siellä seassa niitä hauskojakin ja myös epätoivoisuus naurattaa, joten mikäs minä olen valittamaan jos sarja kerran saa lukijan pidettyä hyvällä tuulella.

  #90209
  Lisko
  Member

  mimeko wrote:

  Lisko: Maybe, mutta siis Kyo ja Kyoshirohan ovat kaksi aivan eri henkilöä, so.

  Tiedän tämänkin mutta eihän Kyoshiro sisällä oleva Kyo ole omassa kehossa, ainakaan alussa… Ja tiedän että kaksi eri henkilöä. Tästähän tuli kiintoisa keskustelu =)

  #90245
  mimeko
  Participant

  Lisko wrote:

  — Tästähän tuli kiintoisa keskustelu =)

  Heh ainakin omituinen, sen verran kummallinen aihe ja itse sarjakin pimittää aika paljon tuosta osasta juonta, vasta vähitellen loppua kohden mentäessä alkaa selvitä enemmän, ja vaikka selviää, niin asetelma vaatii silti hetken miettimistä koska… no, shounen sarja kun on kyseessä niin siinä on niitä porsaanreikiäkin jotka eivät suoranaisesti auta kokonaiskuvan muodostamisessa. Ja mukavasti vain meidän kahden välinen keskustelu, mutta aina se monologin voittaa.

  Hahmoista jos puhutaan, niin shounenille tyypillisesti hahmot ovat kärjistettyjä ja mahdollisimman erilaisia keskenään, mutta Akira kyllä kuuluu suosikkeihini, hänen toimintansa ja tarkoitusperänsä ovat ymmärrettäviä eikä hahmoa ole vedetty aivan yhtä överiksi kuin… well, vaikkapa shindaraa tai The Twelve Gods – porukkaan kuuluvia.
  Hotarukin on oikein symppis, ja pakko myöntää että hahmokastin osalta tulee mieleen One Piece – jumalaton määrä niitä överiksi vedettyjä, kärjistettyjä ja ihan abstrakteja hahmoja, joista osaa on kuitenkin hauska seurata toisten ollessa inhottavan teennäisen hauskoja tai cooleja.

  #90318
  Lisko
  Member

  Niin ja tuli tuossa eilen mieleen taas tälläinen "jakautunut persoonallisuus", kuten sitä itese nimitän mutta ei ole kirjaimellisesti. Rurouni Kenshin sarjan päähenkilöllä Himuralla on myös tälläinen luonne. Ihan normaali ja rauhallinen, mutta taistellessa muuttuu päinvastaiseksi. Ja onhan Yu-gi-oh! sarjan päähenkilöllä toinen yuugi sisällään. Jätin nyt suurimpia yksityis kohtia pois, jos joku haluaa lukea kyseisiä sarjoja spoilerittomina =)

  #108879
  Jugger
  Member

  Nyt on kasassa kaikki kirjat tästä loistavasta ja omalaatuisesta sarjasta.

  #110639

  Olen lukenu useamman vuoden, pidin välillä taukoa ja ostelen mangoja, kun ehdin. Tällä hetkellä löytyy 1-9, 13-15 ja 31-38.
  Sarja ähtee hitaasti etenemään, mutta lähtee käyntiin siinä 11/12 pokkarin kohdalla.
  Täytyy todeta, että on parhaimpia sarjoja mitä olen lukenut ja rakastan tätä aivan hillittömästi. Hahmot alkavat saada persoonaa, kun tarina kulkee ja huippuhahmoja on vaikka millä mitalla. Lemppareita on useita, esim. Hotaru, Akira, Shinrei, Muramasa, Fubuki, Hishigi, Akari, Aka no Ou, Julian, Yuan (Yun-Yun XP),….

  Juoni muuttuu ajan myötä mielenkiintoiseksi, tekee yllättäviä käänteitä (joskus saa säikähtää ihan todella jonkun puolesta), saa pitämään hahmoista, joita alussa ehkä vihasi ja itkemään moneen otteeseen.
  Hahmojen välisiä suhteita on mielenkiintoista seurata ja hienoa nähdä miten jotkut tulevatkin toimeen ja luottavat toisiinsa 110%. Jotain hienoa filosofiaa tässä on.
  Taistelut kestävät toisinaan aika pitkään, mutta ei niissä ehdi kyllästyä, ei todellakaan.

  Piirtotyyli tosiaan on alussa aika suttua, mutta paranee huomattavasti pokkari pokkarilta ja loppupuolella on suorastaan jumalaista XD

  Voi, surettaa tosiaan, kun tämä nyt loppui, mutta onneksi löytyy hyllystä (pian kokonaisena) niin voi lukea uudestaan ja uudestaan.
  Suosittelen sarjaa vakavasti eeppisestä samuraitarinasta kiinnostuneelle ja kannattaa jaksaa alun hitautta, koska eteenpänä odottaa nannaa ^^

  #111122
  Kumiko-chan
  Member

  1 ja 2 luettu ruotsiksi. Tulee mieleen kaikki sisäiset pahikset- naruto, bleach etc.
  Mutta -Hieno sarja ja nautin piirrustus tyylistä!

  #111981
  Mouru
  Participant

  Aah, suuri rakkauteni tämä sarja. Joskus monta vuotta sitten yks kaveri tutustutti mut tähän. Alkupätkä meni vähän silleen että luin harvakseltaan ja sillä fiiliksellä että antaa mennä vaan, vaikka juoni onkin vähän kökkö. Mutta sitten kun päästiin sinne lähdetään Mibujen maille osioon niin johan alko mielenkiinto kunnolla herätä! Siitä lähtien olen palavasti tätä sarjaa rakastanut ja kuuluu ehdottomasti top 3.seen. Itkin verta kun vika osa tuli, niin paha koukutus ja ikävä. Mutta siis, Akiminella on upee tyyli, varsinki mitä tulee silmiin. Hahmoista puhumattakaan, Hotaru on ehkä paras hahmo ikinä koko manganlukemis historiani aikana XD On siinä paljon muitakin kuten Yuan, Shinrei, Benitora, Sasuke jne. .. Tää on myös sarja mikä hallitsee mun cossilistaani hahmomäärällään.

  Pokkareita ihan hyllystä multa löytyy 24 osasta lähtien koska siitä vaiheesta eteenpäin ei netistä löytyny chapuja. On kyllä sen väärti, en kyllä jaksa ostaa niitä aikasempia osia hehaha. Animea en oo kattonu koska tiedän sen olevan hirveen näköstä shaibaa siitä hetkestä kun näin tubessa yhessä amw. parin sekunnin pätkän. Plus Hotarun ääni oli pieni järkytys mutta kyllä siitä yli päästiin…

  Aivan mahtava, levittäisin tätä enemmän ku mielellään kaikille, varsinki kavereille, mutta mokomat ei enkkua ymmärrä XD

  #111987
  Jugger
  Member

  Jep loistavaa settiä kyo on yks parhaista päähahmoista ja sivuhahmot on sellatteita joista jokainen ansaitsis olla päähahmo

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.