Sarjakuva julkaisuun?

Home Forums Piirtäminen Sarjakuva julkaisuun?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • Author
  Posts
 • #48552
  TorlyTachi
  Member

  Hei! Oon 13 vuotias suomalainen tyttö ja harrastan mangaa. Oon tehny vaikka kuinka monta sarjaa itsekseni, mutta monet on jääny pimentoon kun olen aloitellut aina vain uusia ja uusia tohkeissani 🙂

  #48601
  Devilman
  Member

  En nyt ole varma, kuuluuko tämä tänne, mutta vastataan silti.

  Julkaisemisen kannattavuushan riippuu siitä, millainen sarjakuvasi on. Juoni ja taide kannattaa hioa mahdollisimman hyväksi, eikä tyytyä vähempään kuin 110-prosenttiseen suoritukseen. Itsekin olen harrastusmielessä piirrellyt 13-vuotiaasta saakka, mutta tiedä häntä, olenko vieläkään ihan valmis tuottamaan mitään oikeasti julkaisukelpoista.

  Esim. Finnmangaan kannattaa tarjota työtään, kun uskoo sillä olevan mahdollisuuksia. Ja voihan sitä Hokuto Mangan kaltaisia kilpailuja tulla lisääkin. Yhtenä olennaisena asiana omien sarjakuvien tyrkyttämisessä on peräänantamattomuus. On hyvin todennäköistä, ettei ensimmäinen sarjis mene läpi, mutta sitten pitää vain härkäpäisesti jatkaa yrittämistä, sinnikkyydestä ei voi olla haittaa kustannustoimittajien silmissä. Kannattaa myös varautua siihen, ettei aina voi piirtää ihan juuri sellaista sarjakuvaa kuin haluaisi (Leiji Matsumotokin joutui piirtämään ensi alkuun yli kymmenen vuotta shoojoa, vaikka herraa olisi varmasti kiinnostanut enemmän avaruusoopperoiden teko, joista hänet tunnetaankin).

  Mutta koska olet vasta 13, ei kannata kiirehtiä, vaan jatkaa piirtämistä ja oman tyylin sekä tarinoiden kehittelyä.
  Eli siis tee parhaasi, opi virheistä, pyri jatkuvasti kehittämään taitojasi ja muita kliseitä, joita ei nyt pysty naputtelemaan.

  #48607
  TorlyTachi
  Member

  Kiitos vinkeistä 😀

  #48608
  Mikila
  Participant

  Tämä olisi tainnut kyllä kuulua tohon piirto tai mikä olikaan osioon. Tämä neuvo ei todellakaan ole parhaasta päästä, mutta jos joku tekemistäsi sarjakuvista on mielestäsi erityisen hyvä, kehottaisin tekemään näin:

  1: Näytä sitä jollekkin kaverille, joka lukee paljon mangaa tai ylipäätänsä sarjakuvia ja kysy hänen mielipidettään (kannattaa kysyä useamman henkilön mielipidettä).

  2: Jos aiot julkaista jonkun tuotoksesi, katso ensin siitä tarkkaan löytämäsi virheet ja tee sama sarjakuva uudelleen, mutta virheet korjattuina (työlästä juu).

  #48698
  TorlyTachi
  Member

  Mikila wrote:

  Tämä olisi tainnut kyllä kuulua tohon piirto tai mikä olikaan osioon. Tämä neuvo ei todellakaan ole parhaasta päästä, mutta jos joku tekemistäsi sarjakuvista on mielestäsi erityisen hyvä, kehottaisin tekemään näin:

  1: Näytä sitä jollekkin kaverille, joka lukee paljon mangaa tai ylipäätänsä sarjakuvia ja kysy hänen mielipidettään (kannattaa kysyä useamman henkilön mielipidettä).

  2: Jos aiot julkaista jonkun tuotoksesi, katso ensin siitä tarkkaan löytämäsi virheet ja tee sama sarjakuva uudelleen, mutta virheet korjattuina (työlästä juu).

  Kiitti taas sullekki 😀

  #51443

  ja siis se että laitat julkaisuun sen sarjas on eri asia että se julkaistaan, se että sitä nyt aletaan julkaista juuri riippuu siitä panoksesta mitä laitat siihen mangaan,ja äskenkin mainittuihin tekijöihin…

  #51494
  Padonis
  Participant

  Laita sitä sun mangaa nettii nii meki voidaan käydä arvostelee se:D

  #51659

  Siirsin tämän ketjun Piirtämiseen ihan vain sen vuoksi, ettemme joutuisi manga-sanan käyttövalvojien hyökkäyksen kohteiksi. Jatkakaa toki mielenkiintoista keskustelua uudella alueella!

  #51811
  Michiru
  Member

  Internet on kyllä paras keino saada hyvää (ja valitettavasti myös huonoa) kritiikkiä. Laitat sen vaikka Smack Jeevesiin (http://www.smackjeeves.com/) niin käymme siellä antamassa palautetta : D

  Itse suosittelisin näyttämään töitä myös muillekkin kuin kavereille koska kaveri (varsinkin noin nuorella iällä) tuppaavat aina vain kehumaan.

  Ja niin kuin täällä on jo sanottu kannataa myös hioa juonta ja hahmoja (hätiköimisestä ja kiirehtimisestä ei seuraa ikinä mitään hyvää)

  #96154
  TorlyTachi
  Member

  Kuulkaas nyt kaikki minua XD
  joo oon taas vuojen vanhempi ja oon aatellu iha vimmatusti tätä mun sarjakuvajuttua. ko nyt kattoo näi "kokeneempana muttei silti kokeneenakaan noita mun entisiä sarjakuvia, musta alkaa tuntua, että oon tosi tyytyväine, että kysyin nevoja täältä koska ne on iha oikeasti ihan älyttömän typeriä ja … noo…. ei hienoja. Mutta kyllähä tässä taitoa kohennellaan koko ajan ja kyllä sitä nyt ollaan jo koulun erikoiskurssilla kuvaamataidossa. Siellä numero on 10, mutta en silti päästä kehuja kihahtamaan hattuun, vaan yritän harjoitella lisää ja lisää. Ja se julkaisemisjuttu taitaa olla ihan kaukana vielä…. mutta joo ja se pittää muistaa että vaikka kuinka oliski hyvä ja tällälailla, niin aina oppii uutta. AINA. 8)) kiitti neuvoista yms!

  #99165
  OtaQ
  Member

  Voithan hyvin julkaista sarjakuvasi netissä, ja saada kuuluisuutta sillä. Monet amerikkalaiset mangakat ovat tulleet kuuluisaksi netissä julkaisemissa sarjoissa.. Kannattaa osallistua erilaisiin piirustuskilpailuihin. Käydä eri kuvataite kursseilla, sinun pitäisi varmaan osata piirtää muutakin kun mangaa..
  Toki, kaikki ei varmaan käy hetkessä. Rauhassa vain, aikaa on, ei kannata viel liian suuria hankkeita.
  Mutta julkaisu huomattavasti alle 18 vuotiaana, taitaa olla vielä lähes mahdotonta, mutta harjottele, harjottele, myös heikkoksia, sillä sarjakuvassa on paljon muutakin kuin ihmisiä ja puhekuplia. Testaa eri tekniikoita, harjottele rastereiden, musteiden ja tussien käyttöä.
  (unelmoin samasta kuin sinä)

  #110317
  Valkoinenhai
  Member

  Sarjakuvan tai ylipäätään minkään materiaalin tuominen julkisuuteen suurelle yleisölle on tässä pikkuruisessa maassa hyvin vaikeaa. Sarjakuvilla elää Suomessa ehkä vain Juban kaltaiset megahitit, joita on ehkä kolme. Menestyneitä kirjailijoitakin on Suomessa aika nihkeästi.

  Otetaan pieni ajatusleikki: olet osallistumassa lottoon, ja tietenkin toivot saavasi jättipotin kokonaan itsellesi. Luonnollisesti kuka tahansa pitää sitä liki mahdottomana. Tätä samaa kaavaa voisi verrata kirjan, saati sarjakuvan julkaisemiseen paitsi, että se on vielä kymmenen kertaa vaikeampaa saada kirja julkaistua ja lisäksi vielä jotenkuten menestyä sillä.

  Jos kuitenkin haluat julkaista teoksesi puhtaasti oman halusi, eikä vain kuuluisuuden takia, kannattaa toki yrittää. Edellä mainittiinkin jo useaan kertaan internet, julkiset piirrustuskilpailut, taidekurssit ja niin edelleen. Jos sinulla on suhteita esimerkiksi kuvaamataidon opettajiin, he voivat antaa sinulle suosituksia eteenpäin. Myös erilaiset diplomit ja töiden esittely portfolioissa voi auttaa. Ihan konkreettinen mainostaminen vaikka koulun ilmoitustaululla on tärkeää: kirjailijan työssäkin kirjailijalla tuskin on aikaa kirjoittaa, kun aikaa kuluu lehdistötilaisuuksissa ja mainoskampanjoinnissa!

  Itse väsäsin 14 vuoden kuvataidekoulun lopuksi päättötyönä sarjakuvan, jota kaikki kehuivat kuplille, ja opettajakin ehdotti, että julkaisisin sen. Itse kuitenkin tiedän markkinoista, kysynnästä ja omista taidoistani sen verran, ettei kannata. Asia on tietenkin eri omalla kohdallasi, koska olet vielä nuori ja puhtoinen, täynnä sitä tärkeintä eli rakkautta piirtämiseen.

  #110330
  Banzai
  Member

  Kyllähän tuo on täysin mahdollista.Kyllä suomalaisetkin pystyvät Manga- tyylistä sarjakuvaa piirtämään. Kyllähän Vartijat- sarjaakin julkaistu on. Mutta, 13 vuotiaana tuo on jo melkein mahdotonta.. Pitää odottaa odottaa ja odottaa. Okei, en itse sanoisi että olisin sen vanhempi, mutta odottelen tässä vielä ainakin pari vuotta, että pääsisin edes alkuun. Mutta kannattaa käydä kursseja ja piirellä päivä päivältä. Vuosien varrella sitä kehittyy.

  #112076
  hdkg35d
  Participant

  Yksi juttu myös ovat sanomalehdet/paikallislehdet. Itse olen lähettänyt kolme kuvaa erääseen lehteen, ja kaksi niistä on julkaista Lukijan kuva -palstalla. Että kyllä nekin ovat mahdollisia. Tietenkin riippuu, millaisen kuvan tekee, he eivät tietenkään ehkä kelpuuta kuvaa omasta hahmostasi vaikka taistelemassa zombeja vastaan.
  Ne kaksi, jotka julkaistiin, koskivat senhetkisiä uutisia/tilanetta/tms. ja sellaiset yleensä julkaistaan varmemmin. Kun seuraavan kerran tulee jokin juhlapäivä, tai jokin vuodenaikaan liittyvä asia, kannattaa yrittää lähettää piirrosta lehdelle – silloin voi lykästää =3

  #227493
  Zewe
  Participant

  Terve olen 17 vuotias suomalainen mies,tykkään mangasta ja animesta.

  Olen harrastanut Mangan tekemistä vuoden verran ja olen päässyt jotenkin omasta mielestäni hyvään alkuun.

  Olen piirtänyt ihan pienestä asti ja olen aika kokenut piirtäjä.

  Olen päättänyt tulevaisuudessa julkaista oman Mangan ja olisin sitä mieltä että tämä olisi hyvä paikka alottaa ja katsoa mitä muut on mieltä minun omasta Mangasta.

  Minun oman Mangan nimi on Land of Guilds ja tämä saattaa kuulostaa siltä että se on kopio sarjasta nimeltään Fairy Tail mutta se ei kuulu siihen pätkääkään koska olen miettinyt ihan oman juonen omaan Mangaani.

  Jos haluatte lisää tietoa omasta Mangastani nii kysykää vain.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.