Sarjakuva vs. yksittäiset kuvat

Home Forums Piirtäminen Sarjakuva vs. yksittäiset kuvat

 • This topic has 66 voices and 69 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 70 total)
 • Author
  Posts
 • #40538
  Chu
  Member

  Mangaa sarjakuvana vai yksittäisinä kuvina?Itse piirrän molempia.Mulle on aina ollu tärkeetä et saan toteuttaa omat suunnitelmäni paperille.Tälläkin hetkellä työ-vaiheessa yksi (melko lyhyt) manga-sarjakuva.Kuviakin on tullut piirreltyä.Olen esim. piirtänyt kunoichin(naispuolisen ninjan) nimeltään Keiko 🙂
  Entäpä te?Piirrättekö mieluummin sarjakuvaa,(tai lyhytsarjoja),vai pelkkiä yksittäisiä kuvia?Vai kenties molempia?
  Toivon saavani vastauksia…kiitos.

  #40564
  mangaka
  Member

  Molempian piirrän. 🙄

  #40647

  Piirrän yleensä yksittäisiä kuvia mutta olen piirrellyt lyhyitä sarjiksiakin.Olen suunnittelemassa pitemmänpuoleista sarjakuvaa.

  #40653
  Chu
  Member

  Helou!Suuri kiitos vastanneille, toivottavasti vastauksia tulee lisääkin :mrgreen:

  #40679
  Valkoinenhai
  Member

  Molempia, vaikka enemmänkin noita sarjakuvia.
  Yksittäisten kuvien hyvänä puolena on se, että saa irrotella ja harjoitella, mutta loppujen lopuksi "turhat" piirrustukset vievät tilaa kansiosta.
  Sarjakuvat puolestaan ovat hidastöisiä, mutta kun jälki on valmis, niin töitä on kiva katsella.
  Omien sarjakuvien juonista voi kertoa tässä ketjussa lisää.

  #40684
  Sun Summer
  Member

  Riippu mielialasta. Enemmän teen sarjakuvia, mutta yksittäis kuvissa on enemmän vapautta leikitellä vaatteilla ja muilla kehonrakenteilla. Eikä ole mitään rajojakaan olemas sasilloin, mutta kyllä ne sarjakuvien piirtäminen on jotenkin…. tuottavampaa.

  #40970
  Sonoe
  Member

  Piirrän yksittäisiä kuvia kun saan hyvän idean niin mun täytyy saada hahmotella sitä :mrgreen: .

  #40979

  Minä piirrän enemmän vain kuvia, mutta teen ne huolella loppuun ja käytän paljon erilaisia materiaaleja ❗
  Kyllä piirrän sarjakuviakin, mutta juonet eivät ole kovin nerokkaita, yksi kertoo mattojen tamppauksesta…

  #41047
  Ayumu
  Member

  Piirrän enemmän yksittäisiä kuvia, mutta oon kyllä alkanu tehdä yhtä sarjakuuvaa. 🙂

  #41081
  Satou
  Member

  Yksittäisiä kuvia koska niihin menee paljon vähemmän aikaa saada valmiiksi ja niillä on hyvä harjoitella. Itselläni ei edelleenkään riitä kärsivällisyys sarjakuvan tekoon koska kyllästyn keksimääni juoneen päivässä tai alan miettiä liikaa että mitäköhän seuraavassa kuvassa tapahtuisi, jotta sarjakuva olisi sujuva. Lisäksi pidän itseäni vielä liian huonona piirtäjänä sellaiseen (rimani on korkealla).
  Onhan tuota sarjakuvaakin yritetty väkertää. Harjoittelen ensin tekemään randomeja sivuja jotain kummallista ennenkuin alan ihan kunnolla.

  #41166
  Kirppu11
  Member

  Kumpaakin. Työstän tällä hetkellä kahta sarjakuvaa, mutta aiheita on ainakin miljoona. Lisäksi monta sarjakuvaa on valmistunutkin. Yksittäisiä kuakin tulee piirreltyä erittäin paljon. Ehkä hieman enemmän kun sarjakuvia, mutta enpä tiedä. Yksittäisistä kuvista vielä, että piirrän aika paljon ihmisiä, en oikein ole noille eläimille suuntautunut, mutta kyllä niitäkin tulee joskus paperiin töhrittyä. Piirrän miltei koko ajan, joten sarjakuvaa ja kuvia on aika paljon päivän loputtua.
  Sarjakuvaa teen aina, niistä säännöllisesti ilmestyvistä, yhden 30 sivuisen luvun kuukaudessa. Joskus hieman nopeammin.

  #41359
  Candy Kitty
  Member

  Yksittäisiä kuvia, osa hahmoja ja osa ihan vaan kuvia tyypeistä, joista ei tule koskaan mitään. Unelmanani olisi suunnitella sopivat hahmot sarjakuvaan, keksiä hyvä juoni ja piirtää hyväsarjakuva! Mitähän siitäkin tulee. Yksittäiset kuvani ovat yleensä aika tylsiä taustan osalta, koska en osaapiirtää taustoja….Harjoittelen…

  #41450

  Minäkään en osaa piirtää taustoja…TT___TT Olen kyllä harjoittelemassa. Minähän piirtelen normaalisti yksittäisiä kuvia mutta nyt olen piirtänyt pari chibi sarjakuvaa 😀

  #41462
  Inu-Mimi
  Member

  Yksittäisiä kuvia. Minulla ei vain ole tarpeeksi kärsivällisyyttä yleensä edes värittää niitä. Koneella olen kyllä alkanut keskittyä enemmän yksittäisiin kuviin, suurimmaksi osaksi siksi että linearttiin menee niin julmetusti aikaa ja on aika harvinaista että saan ne näyttämään hyvältä. Olen skeptikko länsimaisten mangasarjakuvien suhteen, en ole törmännyt tarpeeksi hyviin.

  #41505
  KuroShiro
  Member

  Olen aina halunnut tehdä kunnon sarjakuvaa, mutta mangatyyliin siirryttyä en ole saanut sellaista juuri aikaiseksi. Johtuen juuri isosta työn määrästä, yksittäisten kuvien tuhertaminen koulumonisteiden taakse on paljon nopeampaa ja helpompaa. Sarjakuvan piirtämiselle tahtoo löytyä aikaa vain lomien aikana, ja silloinkaan ei ole koskaan omaa rauhaa tehdä niitä… mutta eiköhän se muutaman vuoden päästä ratkene kun pääsen asustelemaan itsekseni jonnekin vuokrakämppään 😀

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 70 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.