Shingeki no Kyojin

Home Forums Manga Mangasarjat Shingeki no Kyojin

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #121462
  Blackbeard
  Participant

  Shingeki no Kyojin

  Mangaka: ISAYAMA Hajime
  Genre: Shonen, toiminta, kauhu, fantasia

  Satoja vuosia sitten jättiläiset lähes tuhosivat ihmiset. Nämä valtavat liki voittamattomat "titaanit" syövät ihmisiä, tiettävästi ihan huvikseen. Ihmiskunnan rippeet perääntyivät jättiläisiäkin korkeampien muurien taakse. Nyt viimeisestä jättiläishavainnosta on kulunut 100 vuotta. Esiteini-ikäiset Eren Jäger ja hänen kasvattisiskonta Mikasa Ackerman todistavat kuitenkin jotain kauheaa, kun kuin tyhjästä ilmestyy useita kertoja tavallista suurempi titaani, joka kykenee vaivatta kurkkaamaan muurin yli. Se iskee muuriin reiän ja katoaa yht’äkkiä kuin ilmestyikin, sen pienempien lajitovereiden vyöryessä sisään.

  Viisi vuotta myöhemmin. Ihmiset ovat perääntyneet yhä kauemmas sisäisiin piireihin. On orvoksi jääneiden Erenin ja Mikasan vuoro astua vastavalmistuineina sotilaina omiin uusiin jaoksiinsa. Erenin mielessä on kosto, ja muurien takana odottava vapaus.

  Sarja on ollut Japanissa valtava hitti, ja sen julkaissut neljä numeroa ovat poikkeuksesta kiikkunet myyntilistan kärjessä. Myynti on jo yli 5 miljoonaa, ja manga palkittiin myös Kodansha palkinnolla shonen kategoriassa. Rosoisen piirrostyylin luoma kauhunilmapiiri nostaa esiin kiintoisia teemoja, joista osa heijastelee Japanin tämän hetkistä tilaakin. Groteskin ihmismäiset jättiläiset ovat saaneet osakseen kauhistunutta ihailua. Sarjasta uumoillaan uutta FMA:n kaltaista valtavaa kestohittiä.

  Keskustelua aiheesta. Oletko lukenut tai aitko lukea? Mikä sarjassa viehättää/vihastuttaa ?

  #121463
  Blackbeard
  Participant

  Olen lukenut sarjaa nyt täydet 4 pokkaria. Ei ole kolahtanut vielä täysin, mutta hemmetin hyvä se silti on. Potentiaalia riittää!

  Shoneniksi aika yllättävän karu ja ahdistava. Käytökseltään lähes zombimaiset jättiläiset ovat kauhistuttava, mutta vaikuttavan näköisiä. Rosoinen tyyli korostaa kauhun tunnelmaa, joskus hahmoja on jopa selkeästi tarkoituksellisesti piirretty "huonosti", vääristyneesti. Se on omiaan fiiliksen luonnissa. Tyyli on kuitenkin samalla ehkä myös mielestäni sarjan suurin heikkous, sillä minulla on vaikeuksia erottaa tiettyjä hahmoja toisiistaan. Sekaannusta luo myös se, että monia hahmoja nimetään/esitellään lyhyeen aikaan, ja ne eivät jääneet ainakaan allekirjoittaneelle aluksi mieleen. Ainu kun joku kuolee, sitä sitten miettii että oli tällä hahmolla nyt sitten nimi vai. Kun päästiin neljänteen pokkariin, joka on suurimmaksi osaksi takauma nuorten sotilaskoulukseen, pohdin kokoajan, että oli nyt tämä vai tämä hahmo jo kuollut mangan varsinaisessa aikajanassa.

  Siitä huolimatta, vaikea tästä oli olla pitämättä. Kauhun ja toiminnan kautta nousee pinnalle kiintoisia ajatuksia. Ja tässä nelosnumeron lopuksi aloin jo muistamaan ja välittämään tietyistä hahmoista. Asetelma on eittämättä mielenkiintoinen. Myös useat yktyiskohdat ynnäväät innostusta, kuten puolustusvoimien erijaokset, joilla kaikilla on oma tunnuksensa. Myös taistelusysteemi on tajuttoman siisti. Hahmot siis "lentelevät" korkeuksissa eräänlaisen motoroidun vaijerisysteemin avulla, josta oli aika yksityiskohtainen kuvauskin. Aseena on jonkin lainen säädettävä terä, jolla oli tarkoistus osua titaanin heikkoon kohtaan. Toivon mukaan ennenkuin vaijerihärvelistä loppuu bensa.

  #121468
  Devilman
  Member

  Pitääkin lukea, kun nyt viimein löysin sarjaa enemmän ja alusta asti (aiemmin kun en löytänyt). Juonenkuvauksen perusteella hyvältä vaikuttaa, eivätkä niin valtavat kehutkaan voi ihan tyhjästä tulla. Lupaavalta vaikuttaa, ja palaan asiaan jahka olen lukenut sarjaa.

  #121489
  an&ri
  Member

  Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta. Pitääkin kokeilla, hyviä sarjoja kun ei ole liikaa. Pitää ottaa suosittelut vakavissaan^^

  #121510
  SlamDunk
  Member

  No nyt on sitten ne neljä pokkaria luettu kahen päivän sisällä ja potentiaaliselta sarjalta vaikuttaa, tosiaan.
  Ei ollut vielä erityisen vakuuttava sarja siihen asti, kunnes Eren itse muuttui titaaniksi (ihan varmuuden vuoksi, oli se niin suuri käänne). Joo, mukaansatempaava sarja. En nyt sitä mitenkään erityisen innostuneesti lukenut, mutta ei sitä nyt voinut keskenkään jättää.
  Piirrosjälki ei kyllä ole kyllä lähelläkään sitä, mitä sanoisi hienoksi, mutta kyllä se sarjaan sopii. Ja kyllähän sen ymmärtää, jos tämä on tekijän ensimmäinen sarja.
  Sarjan juoni antaa kyllä tilaa vaikka minkälaiselle toiminnalle. Jos Eren aikoo hävittää titaanit maan päältä, niin matkailua eri alueille tulee aika varmasti. Se tietää varmaan erilaisia titaaneja ja kenties muita ihmisyhteisöjäkin.
  No, innolla seuraan, mitä tästä sarjasta tulee tulevaisuudessa.

  Nyt vasta ymmärrän, että ne luvut joidenkin lukujen alussa (esim. 847) on vuosilukuja. Kylläpä tuntee itsensä hölmöksi, kun ei sitä aiemmin tajunnut…

  #121514
  Devilman
  Member

  SlamDunk wrote:

  Ei ollut vielä erityisen vakuuttava sarja siihen asti, kunnes Eren itse muuttui titaaniksi (ihan varmuuden vuoksi, oli se niin suuri käänne).

  Joo, tuota ei osannut odottaa. Tosin, kun yksi titaaneista kääntyi muita vastaan, niin ajattelin voisiko se olla Eren, joka jotenkin onkin elossa ja hallitsee sitä titaania. Niinhän siinä sitten olikin käynyt.

  Kaksi ekaa kirjaa luettuna ja todella hyvää luettavaa olivatkin. Pitääpä pian lukea lisää, sillä sarja koukuttaa tehokkaasti. Karuun piirrosjälkeenkin olen tottunut, vaikka se paikoin onkin kovin karua. Taistelussa käytettävät vaijerihärvelit ovat hyvin keksittyjä ja niiden toimintaperiaatteesta oli mielenkiintoista lukea. Kaiken kaikkiaan hieno sarja on kyseessä. Tulisipa Suomeenkin.

  #121518
  SlamDunk
  Member

  Ja yksi piirre, joka tekee sarjasta vielä karumman kaiken lisäksi, on sen huumorittomuus. Tosin se on ihan hyväkin asia, koska tuollainen kauhu, piirrosjälki ja raakuus ei oikein sovi yhteen huumorin kanssa.

  Tässä vähän aikaa sitten leikittelin ajatuksella, että minkä pirunmarjan ottaisin, jos pitäisi taistella Titaaneja vastaan (logioita ei saa ottaa, muuten sähkö tai jää olis ylivoimainen voittaja).
  Itse oottaisin varmaan teräterämarjan. Olis aika vaikea tappaa, kun on tehty teräksestä. Toinen olis tietty Luffyn gumigumikyvyt. Kuolis aika vaikeesti ja olis helppo päästä niskan päälle.

  #121552
  Blackbeard
  Participant

  No nyt on luettu jo muutamia lukuja nelospokkarista eteenpäin, ja huh huh. Sitä on ihan kananlihalla melkein kokoajan, niin hemmetin hyväksi sarja vaan käy. Ja koko ajan paranee. Toimintakohtaukset myöskin, muun muassa.

  Minusta Kyojinissä näkyy selkeästi fantasia kirjallisuudessa enemmän ja enemmän pinnalle nouseva trendi. Asetelma on enemmän tai vähemmän tavallinen alku fantasiaseikkailulle, mutta tarinankerronnallinen lähestymistapa jäljittelee tarkasti realismia, mitä tapahtuisi, jos kaikki tuo olisi oikeasti totta. Tämä myös johtaa väistämättä synkkyyteen ja paikoittan jopa kauhuun. Totta kai vallitseva ilmapiiri olisi kauhu, jos jostain nyt pomppaisi titaani invaasio. Toki Shingeki no Kyojin on silti vain manga, ja ottaa tiettyjä vapauksia, mutta yleisesti ottaen tunnelma on käsinkosketeltavan uskottava.

  Erenin oikeudenkäynti oli todella mielenkiintoinen. Ensinnäkin se nosti esille paljon poliittisia aspekteja sarjan maailmasta. Armeija ja sen sisäiset jaostot, kuningas, aatelisto, papisto, ja eri sosiaaliluokat sen kun vain sotkevat soppaa. Ja vaikka tässä Erenin puolella olenkin, on tunnustettava, että muutamat hänen teloittamisensa puolesta olleet argumentit olivat ymmärrettäviä. Varsinkin Erenin luonteen kyseenalaistaminen, sen lapsuuden rosvotapahtuman seurauksena. Minua se ainakin tapahtuessaan häiritsi. Ymmärrän toki, että Eren tarkoitti hyvää, mutta jotain tiettyä pelottavaa häikäilemättömyyttä hänen teossaan oli. Yleensä shonensankarit pääsevät tälläisestä kuin koiraveräjästä, korkeintaan ovat vielä enempi sankareita kuin ennen. Nyt oli mielenkiintoista, että tälläinen mennyt tapahtuma tuotiin esiin sankarin kannalta negatiivisessa valossa.

  Toinen upea kohtaus oli Irvinin (tiedustelujaoston komentajan) rekrytointipuhe. Ja ennenkaikkea tuttujen reaktiot ja lopullinen päätöksessään kiinnipysyminen koskettivat.

  Vaikka Irvin on vielä aika mysteeri, alkaa pikku hiljaa kehittyä yhdeksi omista suosikkihahmoista. Äijähän taitaa olla hitusen jäyhempi versio Roy Mustangista. Muita ehdottomia lemppareita ovat Jean, Mikasa ja pikkuhiljaa alan pitää Arministakin. Myös se poliisityttö joka opetti Erenille jotain karatentapaista on suht mielenkiintoinen.

  Myös titaanien mysteeri alkaa kokoajan käydä jännemäksi, erityisesti se erikoisluku eräästä tiedutelijaselviytäjästä oli mielenkiintoinen. Myös sen yhden ison upseeriikon jutut jättivät miettimään. Onko se sittenkin niin, että ihmisen suurin vihollinen onkin ihminen.

  #121573
  Jugger
  Member

  Aivan loistava manga. Oon kuullut jotain et mangaka yrittä tällä päästä jump sitä ei hyväksytty. Ei ollut tarpeeksi jump ehkä he nyt jälkeen päin katuvat sitä päästävät tällätten hitin käsistään.

  #229336
  Antti Valkama
  Keymaster

  Tämä ketju ansaitsee noston… Kuten uutissivulta ja blogistani näkyy, sarja alkaa suomeksi kesällä!

  #229664
  JapaniFani2003
  Participant

  Rakastan kyseistä sarjaa. Ootan viitososaa sarjan suomennoksesta innolla, ja suosikkihahmoiksi ovat muodostuneet Levi, Armin ja Eren. Levi on just semmonen oh-niin-täydellinen-ja-vahva, Armin on vaan ihana ja mitä perusteita Erenin kohalle edes tarvitsee?

  Sydämeni pohjasta kiitokset, että sarjaa on suomeksikin alettu kääntämään.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.