Star Wars

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Star Wars

 • This topic has 11 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #85386
  juha90
  Participant

  Kuten otsikostakin varmaan ilmenee, tarkoitus Star Wars- elokuvista täällä keskustella on. Kummasta trilogiasta enemmän pidätte, lempihahmonne keitä ovat, ja sitä rataa. Tervetuloa ja olkoon Voima kanssanne.

  PS. Pahoitteluni, sain äkillisen halun kirjoittaa Yodamaisesti. XD

  #85394
  mimeko
  Participant

  Noh, ei nyt niin Yodamaisesti.. Hoidanpa sitten jälleen aloitusviestin pois alta.

  Star Wars (tähtien sota as we all know)

  Star Wars on ehdottomasti lajityyppinsä kuuluisimpia oleva kuuden tietoiselokuvan sarja, jonka on luonut amerikkalainen elokuvaohjaaja George Lucas.

  Elokuvien kronologinen järjestys on seuraava:
  Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1999)
  Tähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäys (2002)
  Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto (2005)
  joita seuraa "alkuperäinen" trilogia
  Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo (1977)
  Tähtien sota: Episodi V – Imperiumin vastaisku (1980)
  Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu (1983)

  Star Wars on laaja kokonaisuus, joka sijoittuu aivan omaan maailmaansa. Alkuteksteissä ilmaistaan aina tapahtumien tapahtuvan "kauan sitten, kaukaisessa galaksissa". Uudemman trilogian aikoihin tätä galaksia hallitsi Galaktinen tasavalta, mutta Pimeään Uhkaan mennessä tasavallasta on tullut vanha ja siellä vallitsee vahva korrupteituneisuus. Sithin kostossa tasavalta muuttuukin Galaktiseksi imperiumiksi, jota hallittiin pelolla ja väkivallalla. Alkuperäinen trilogia (elokuvat IV–VI) kertovatkin sisällissodasta, jossa imperiumia vastustava Kapinaliitto taistelee Imperiumia vastaan galaksin kohtalosta.

  Elokuvissa merkittävä elementti on Voima (The Force). Kyseessä on "energiakenttä" joka ylläpitää koko galaksia. Voimassa on valoisa (hyvyyttä edustava) puoli jota käyttävät jedit sekä pimeä (pahuutta edustava) puoli, jota käyttävät sithit ja "mustat jedit". Voiman avulla jedit ja sithit kykenevät esimerkiksi lukemaan ajatuksia ja liikuttamaan esineitä ajatuksen voimalla.

  Star Wars on valtavan suosionsa myötä poikinut myös lukuisia oheistuotteita kuten pelejä, leluja, figuureja, TV sarjoja ja sarjakuvia, onpa elokuvista kirjoitettu kirjojakin.

  —————————————————————————————————————————————

  Henkilökohtaisesti voin sanoa, että lapsena näissä oli oma viehätyksensä mutta sittemmin en ole katsonut paljoakaan vaikka ne VHS:inä varmasti yhä löytyy jostain hyllyn perältä. Yliarvostettuja, vaan minkäs teet: kyllähän ne aikoinaan olivat jotakin uutta ja on ensimmäinen trilogia oikeastikkin joiltain osin ihan miellyttävä. Uudempi trilogia taas ei ole niinkään mieleeni – puhumattakaan aivan uusimmasta elokuvasta – sillä niistä tuntuu vain puuttuvan alkuperäisten elokuvien fiilis. Rinnastan oikein mielelläni mm. James Bondeihin.

  Oletteko siis nähneet ko. elokuvia, löytyvätkö ne kenties omastakin DVD/VHS (nostalgiaa, ihmiset!) -hyllystänne? Jos näin, mitä niistä piditte ja miksi? Kenties jotkut ovat näihin oheistuotteisiinkin hurahtaneet enemmän tai vähemmän, who knows…

  #85434
  Devilman
  Member

  Ensimmäinen villitykseni ikinä, hyvän aikaa ennen Pokemonia ja siitä alkanutta manga/anime-harrastusta oli juuri Tähtien sota. Isältäni taisin ensiksi kuulla pieniä yksityiskohtia tarinasta. Ensimmäinen SW-leffa, jonka katsoin, oli sitten kuitenkin Jedin paluu. Siihen syynä oli, että ennen elokuvan katsomista olin lukenut kirjastosta löytyneen sarjakuvasovituksen. Muuten aivan loistava ja ihmeellisen kiehtova opus oli kyseessä, mutta siitä ei selvinnyt sitä yhtä kaikkein eniten kiinnostanutta asiaa, eli miltä Darth Vader näytti synkän maskinsa alla. Sarjiksessa kohtaus, jossa Luke riisuu kypärän, oli piirretty niin, että nähtiin Vaderin takaraivo (sekin varjojen peittämänä, muistaakseni) ja kertojateksti kuvaili Vaderin naamatulua hirveäksi ja epämuodostuneeksi ja vaikka miksi. Melkoinen pettymys. No mutta sehän tietenkin korjaantui katsomalla elokuva. Uusi toivo ja Imperiumin vastaisku tulivat sitten perässä ja tarinaan pääsi paremmin sisälle. Vanhaa trilogiaa vuokrattiin minulle videovuokraamosta tuon tuosta ja lopulta sain sen sitten boksinakin.

  Koko eeppinen avaruusseikkailu lumosi ennennäkemättömällä tavalla noin seitsemänvuotiaan pojan, mitenkäs muutenkaan. Tähtien sodan maailmankaikkeus kapinaliittoineen ja imperiumeineen, valomiekkoineen ja wookieineen oli jotain elämää suurempaa. Jokainen hahmo oli mahtava, niin rämäpäinen nuori sankari Luke Skywalker, ovela, teräväkielinen salakuljettajanrenttu Han Solo, kaunis ja urhea prinsessa Leia kuin vanha viisas jedi Obi-Wan Kenobi. Mutta yli näiden oli tietenkin aavemaista pihinää pitävä mies mustassa haarniskassa, sithin valtias Darth Vader. Vader teki niin valtavan vaikutuksen, että välillä en muuta piirtänytkään kuin Vaderin toisensa perään ja hengityskoneensa pihinää piti matkia (ja myöhemmin toistella repliikkejä). Tarina toi jännitystä, viihdytti tavalla, johon mikään muu tv:stä tullut ei pystynyt, ja myöskin kosketti. Muistan, että Luken ottovanhempien kohtalo ihan tosissaan järkytti, ja Vaderin hautajaiset Jedin paluun lopussa saivat tipan linssiin. Uusi trilogia oli ihan kivaa katsottavaa, tosin kun jonain yhdeksän vanhana näin ensimmäistä kertaa Pimeän uhan, huolimatta paremmista erikoistehosteista ja tietokonegrafiikoista sun muista se ei vain silti tuntunut samalta Tähtien sodalta. Sithin kosto oli positiivinen yllätys, vaikkei sekään vanhan trilogian tasolle yltänyt. Sydäntäsärkevä tarina yhdistettynä siihen, että Anakinin luisuminen pimeälle puolelle lopultakin nähtiin tekivät viimeisestä tehdystä Tähtien sodasta kaiken kaikkiaan hyvän katselukokemuksen. Vaderin yliampuva huuto ("NOOOOOOOOO!!") oli… no, yliampuva, mutta jos senkin ottaa huumorilla, niin…

  Oheiskamaa on tullut haalittua. Figuureita, kirjoja, -99-02 ilmestyneen sarjakuvalehden miltei jokainen numero, joitakin albumeita (esim. vuodelta -76 oleva Uuden toivon sarjakuvasovitus), julisteita, patterikäyttöisiä valomiekkoja ja sitten tietenkin legoaluksia. Juuri Tähtien sota -legot olivat erityisesti mieleen, kokoelmista löytyvät esim. X-siipi, Vaderin TIE-hävittäjä, Slave I ja tietty Millennium Falcon.

  Tähtien sota on siis kaiken kaikkiaan ikimuistoinen kokemus, josta on ollut loputtomasti iloa ja joka ei lakkaa kiehtomasta vieläkään, vaikka innostuksen liekki on vähän päässyt hiipumaan. Tähtien sota oli kerran koko lailla koko elämäni, joten se näkyy vieläkin esim. siinä, että inhottava pikku pilkunviilaaja sisälläni ei voi olla hymähtämättä turhautuneena, kun jossain mennään sanomaan "Luke, I am your father", tai kun "Voima" kirjoitetaan pienellä.

  Lopetukseksi en toteakaan ylikäytetysti "Olkoon Voima kanssanne", vaan laitetaankin vitsintynkä, jonka olen kehittänyt:
  Darth Vader lähetyssaarnaajana:
  (kuristaa Voimalla alkuasukasta) – I find your lack of faith disturbing.

  #85510
  Blackbeard
  Participant

  Devilman oikeastaan tiivisti oleellisen. Star Wars oli tosiaan 6-vuotiaan silmin kerrassaan fantastinen. Taisin itse törmätä siihen ensimmäistä kertaa tarhassa, kun muut leikkivät eewokeita, ja minä ihmettelin mitä pirua ne oikein ovat. Sitten tietysti katsoin leffat itsekin, ja pian minullakin oli mukava kokoelma figuja ja muuta oheiskrääsää. Ja tietysti se remasteroitu VHS-paketti. Ja Pimeän uhkan ensi-ilta oli luonnollisesti vielä pitkän aikaa mielestäni sen vuosi tuhannen isoin juttu. Nyt lähinnä säälittää, miten saatoin niin tosissani pitää siitä, sen verrran kauhea elokuva näin jälkikäteen katsottuna on kyseessä.

  Vähän kun vartuin, niin lelut sitten vaihtuivat Jedioppilas-kirjoihiin ja sarjakuviin. Siinä sitten pikku hiljaa fanitus siirtyi Potteriin, ja ylä-asteen alkaessa kunnon nuorena tietysti olin tru-hevari. Tai luulin olevani. Sarjakuvien lukemista kuitenkin jatkoin, joka johti sitten vielä hitusen myöhemmin mangaharrastuksiin.

  Kaikesta huolimatta, tuolla tuo Darth Vader figuuri vielä seisoo kirjoituspöydän nurkalla. Valomiekka on varmaan päätynyt hiekkalaatikolla jonkun suuhun, ja viitasta ei ole tietoakaan, mutta muuten hyvässä kunnossa se silti on.

  Star Wars elokuvia muuten näytetään nyt taas joulunalla Maikkarilta, ensi sunnuntaista lähtien. Ensimmäisenä Uusi toivo (IV), ja sitä seuraavana sunnuntaina sitten (jostain käsittämättömästä syystä) Jedin paluu. Ehkä kolmosella ei osata roomalaisia numeroita.

  #85560
  juha90
  Participant

  Pahoitteluni, jos aloitusviesti oli huono, ajattelin Star Warsin olevan niin tunnettu ilmiö, ettei se pahemmin kaipaa esittelyjä. Kiitos kumminkin vaivannäöstä, Mimeko.

  Star Wars oli minullekin tärkeä elokuvasaaga, ja on yhä, joskaan ei niin paljon kuin vanhempina aikoina. Olen ehkä outo, mutta pidän myös uuden trilogian elokuvista. Myönnän, että itsenäisinä elokuvina ne eivät ehkä ole täydellisiä, mutta oma näkemykseni on, että ne on tarkoitettu katsottavaksi laajemman saagan osina eikä niiden ole tarkoituskaan tuntua vanhan trilogian osilta, sillä ne kuvaavat kokonaan toista aikakautta. Eihän esimerkiksi 20- luvulle sijoittuvassa elokuvassa ole tarkoitus olla nykyajan tunnelmaa. Enkä missään nimessä tarkoita olla hyökkäävä teitä muita kohtaan, kerron vain oman näkemykseni asiasta.

  Blackbeard muuten on oikeassa: Kolmosen väki tuntuu melko numerosokealta. Viime vuonnakin esittivät ensin episodin III ja sitten II.

  #85570
  räsynukke
  Member

  Tosiaan, minunkin sisälläni elää pienisuuri Star Wars -fani, jonka on aina välillä pakko päästä hokemaan "may the Force be with you!"

  Eivät ne elokuvat nyt enää ole niin uskomattoman mahtavan näköisiä, kuin joskus silloin pienenä. Muistan selvästi, kun isä toi työpaikaltaan sellaisen ison kankaan, jolta katsottiin kaikki leffat.
  Devilman sanoikin aika osuvasti, että se oli jotain elämää suurempaa. En ole koskaan pitänyt itseäni kovin paljoa scifin ystävänä, mutta Star Wars vaan räjäytti tajunnan ja sysäsi kaiken muun sivummalle.
  Vielä nykyäänkin jaksan aika reippaasti kimpaatuntua, jos joku mollaa Star Warsia.

  Kaikkein eniten siinä innostivat jedit. Suurin SW -fanitukseni on mennyt ohi jo vuosia sitten, mutta edelleen jaksan innostua kun vain kuulenkin sanan jedi. Jos saisin yhden toiveen, minkä tahansa, niin haluaisin olla jedi. Niin lapselliselta kuin se kuulostaakin.
  Jollain tapaa en vain osaa olla ihailematta jedejä. Tiukkaa omistautumista pienestä pitäen, harjoituksia harjoituksia ja harjoituksia, oikeudenmukaisuutta, valomiekkoja… Asiaan vaikuttaa tietysti myös se, että mestari ja oppilas tarinat ja parivaljakot ovat aina olleet mieleeni.

  Niin, ja tosiaan. Viime Animeconissa tuli cossattua randomia padawania.: D

  #85812

  Taisin itse nähdä ekana leffana tuon Jedin Paluun kun joskus serkku toi sen mummolaan olin silloin joku 6-7 vuotias.
  Seuraavana taisin nähdä Uuden toivon ja sen jälkeen Imperiumin vastaiskun ja sitten tuo uudempi trilogia aikajärjestyksessä. Sithin koston kävin veljen ja enon kanssa katsomassa kun se tuli elokuviin.

  Nyt on sitten kaikki leffat DVD:llä tuolla olohuoneen leffakaapissa. 😀

  #85910
  Dents
  Participant

  Viel muutama kuukaus sit mulla oli kunnon buumi tähän. On kyllä edelleen mukava, vaikka innostus onkin laskenut.
  Lempihahmo (Hyvät): R2-D2 ja C-3PO
  Lempihahmo(Pahat): Darth Maul ja Boba Fett.
  Paras leffa (Vanhat): Uusi Toivo, jos se oli se eka.
  Paras leffa(Uudet): Sithin Kosto
  Suosikkikohta(Vanhat): Kuolemantähti räjähtää (Uusi toivo)
  Suosikkikohta(Uudet): Mace Vindu vs. Palpatine
  Sith vai Jedi: Sitheissä ovat kaikki suosikkini, mut Jedit, koska haluun olla hyvis.

  Hieno sarja on.

  #95852
  Valkoinenhai
  Member

  Kaikista maailman buumeista Star Wars on ollut se, joka minuun on koviten iskenyt. Eihän sille mitään mahda, että klassinen hyvä-paha -taistelu, siisti teknologia aina valosapeleista kuolemantähtiin sekä ikimuistoiset hahmot ovat vaikuttaneet pienen ihmisen mieleen.

  Kaikki alkoi siitä, kun pikkuveikkani tutustui sarjaan kunnolla joskus ala-asteen alussa. Hänen kauttaan sitten kiinnostuin itsekin. Kaikista eniten minuun vetosivat juuri nuo jylhän voimakkaat ja arvokkaat jediritarit, hauskat pikkuotukset aina roboteista ewokkeihin sekä kaikenkaikkiaan vetoavaan juoneen, joka oli juuri sopiva sellaisen 9-vuotiaan katsottavaksi. Ei liian pelottava, mutta sopivan jännä ja mielenkiintoinen.

  Kun sitten itsekin vanheni, juonikin avautui paremmin. Ulottuvuuksia tuli lisää, tykästyminen saagaan senkun syveni. Ensimmäiset ihastuksen kohteet syntyivät (kuka nyt voisi vastustaa Han Solon ironista karismaa?).
  Minäkin ahmin kirjastoista eteenkin noita Jedioppilas -kirjoja, mutta lueskelin myös kaikenlaisia kuvakirjoja, nippelitietoa netistä ja niin edelleen.

  Lempihahmoista mainittakoon Qui-Gonn, Han Solo, R2-D2, Obi-wan, Mace Windu sekä Yoda, Anakin (lähinnä ep. 1 ja 2), tietenkin Darth Vader sekä hölmöt stormtroopperit.
  Lempi episodini on luultavasti tuo Star Wars 1; Phantom Menace. Siinä on mielestäni parhaimmat taistelut, hahmot ja musiikit. Suosikkikohtaukseni kyseisestä episodista on juuri tuo Theedin taistelu aina gunganien tappeluista Qui-Gonnin, Obi-wanin ja Darth Maulin yhteenottoon.

  Huonoin episodi on varmaan Attack of the Clones. Liikaa höpinää, teennäistä dialogia ja niin edelleen. Revenge of the Sith olisi myös voinut olla paljon parempi, jätti niin kovin kylmäksi.
  Originaalit "vanhat" Star Warssit ovat kaikenkaikkiaan hauskaa illanvietettä. On se niin viihdyttävää huomata elokuvista kaikkia mukavia pikku mokia, nauraa huonoille lavastuksille ja kuitenkin samalla kunnioittaa noita läpimurtoelokuvia.
  Lucas oli hemmetin kova jätkä silloin 70-luvulla, ei voi muuta sanoa.

  Olen intohimoinen Star Wars -fani, yhä 8 vuoden jälkeen. Ja huh, kaiken lisäksi vielä tyttö 8DDD (tätä ei voi kukaan toverini ymmärtää)

  #95893
  juha90
  Participant

  Valkoinenhai: Olet oikeassa, iän myötä Star Wars aukeni syvemmällä ja kiehtovammalla tavalla. Itse hoksasin Sithin kostossa erään mielenkiintoisen seikan: Se kohtaus, jossa Padme’ synnyttää Luken ja Leian kuolinvuoteellaan ja samalla Anakin laitetaan Darth Vaderin asuun, sisälsi minusta symbolisen kuvauksen kahdesta sielusta, joista toinen menee valoon, toinen pimeyteen.

  #111393
  GhoulShoe
  Participant

  Tavallaan pidän kaikista elokuvista. "Vanha" trilogia on itsestäänselvä klassikko, eivätkä uudet osat sitä mielestäni ole pilanneet. Ajattelen ne jotenkin toisistaan erillään, alkuperäisethän kertovat lähinnä Lukesta ja jälkimmäiset pohjustavat Anakinin tarinaa, miljööt ovat niin erilaiset ja yleisilme on muuttunut siirryttäessä elokuvasta toiseen.

  Suhteellisen nuoren ikäni vuoksi Pimeä uhka, Kloonien hyökkäys ja Sithin kosto ovat helpommin sulatettavia, sen tyylisiin elokuviin olen tottunut, eikä minulla ole vanhempia osia kohtaan samanlaista nostalgianälkää, kuin niillä, jotka ovat ihan olleet nuoria elokuvien ensi-iltaesitysten aikaan.

  Suosikkihahmojani vanhasta trilogiasta ovat Boba Fett, Han Solo, Leia ja tietenkin, itse Darth Vader.
  Uudemmasta Qui-Gon Jinn, Darth Maul, Skaak Ti ja Kenraali Grievous.
  Yoda, Obi-Wan Kenobi, R2-D2 ja C-3P0 ovat mainioita kaikissa osissa, joissa vain esiintyvät.

  Kirjoina olen lukenut kaikki episodit, tosin laatu heittelee rankasti eri osien välillä. Ehkä kannattaa pysyä elokuvissa.

  Kun kerron tapaamilleni ihmisille pitäväni Star Warseista, he yleensä katsovat minua vähän oudosti. Ikävää, että näin hienoja elokuvia pidetään nörttiviihteenä.

  #111423
  Nii_na96
  Member

  Star Wars iski muhunkin joskus 6-7 vuotiaana oikeen kunnolla. Katoin sitä mun veljeni kanssa ja luulin olevani kovakin kun se oli K-11. Lol. 😀 Muistan että kuutos-osassa ne nallekarhut (varmaan niille on joku hienompikin nimi, mutta ihan sama) oli mun mielestä ihania. 😀 Sekin oli yksi syy miksi tykkäsin näistä elokuvista, mutta sen takia kutonen oli aina paras. No joka tapauksessa voin tunnustaa että mun mielestä Star Warssit on edelleenkin yksiä parhaimpia elokuvia. Katsoinkin ne kesällä kun ne kaikki tuli ja huomasin että ne oli parempia kuin muistinkaan. Täytyy myös tunnustaa että kenellekkään kaverille en oo tunnustani, ne tosiaan katsoisivat mua varmasti vähän pitkään. Mikä nyt on oikeesti aika outoa. Nykyään vaan jos joku sanois luokassa suosikkielokuvakseen Star Warssit, siitä varmasti pilkattaisiin. Itse en tosiaan ymmärrä sitä. Nehän on upeita elokuvia. Ja vaikka elokuva-arvoisteluista en yleensä piittaa, niin esimerkiksi IMDb-elokuva sivustulla on miljoonia arvosteluja elokuvista, niiden arvostelujen pohjalta on myös laadittu tällänen top 250 movies. Star Wars 4 on kymppinä, mikä on aikamoinen saavutus. Se on saanut arvostelut yli 200 000 henkilöltä. Ei se siis oo kenenkään yksittäisen ihmisen päätöskään. No mulle tosin on ihan sama miten hyviä se on saanut arvostelussa koska vaikka se oisi saanutkin huonot tykkään silti. Mutta kyllähän se arvostelukin jotain kertoo elokuvasta.

  #111938
  Loweholic
  Member

  Star Warsit on ihania elokuvia <3 Niitä on tullut varsinkin lähiaikoina katsottua paljon kun pikkuveli on ihan hulluna niihin ja siihen star wars the clone warsiin. Mutta enemmän kuin elokuvista tykkään star wars -kirjoista. Ne on ihania ja muutenkin meijän kirjastossa on kauhee hyllyllinen niitä (joku kirjaston hoitajista on varmaan piilo Star Wars -hullu xD)…

  Lempi hahmot ovat ehdottomasti Leia ja Han Solo,
  Clone warsissa lempparit on Anakin, josta en näyteltynä oikein pitänyt, ja Ashoka.
  Sama on Qui-Gon Jinn kanssa, en pidä hänestä oikein elokuvissa, mutta kirjoissa rakastan häntä <33

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.