Suomimangan juhlavuosi

Home Forums Ajankohtaista Kilpailut Suomimangan juhlavuosi

 • This topic has 12 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #124563
  Antti-setä
  Participant

  Vuonna 2013 tulee kuluneeksi kymmenen vuotta suomenkielisen Dragon Ballin alkamisesta ja samalla myös mangan sarjajulkaisusta. Yksi osa Hiroshiman poikaa ja nippu Akiraa oli jo vuosikymmenten varrella suomennettu, mutta vasta Dragon Ballin myötä edulliset pokkarit tulivat lehtipisteisiin helposti saataville ja ns. mangabuumi alkoi.

  Sangatsu Manga ja Punainen jättiläinen juhlistavat Dragon Ballin kymmenvuotista taivalta sekä sarjan puolen miljoonan kappaleen ylittänyttä myyntiä vuoden 2013 kuluessa. Järjestämme mm. piirustuskisan jonka teemana on "ystävyys", aihe joka DB:n lisäksi sopii myös moneen muuhun julkaisuun. Kisasta tulee ennen vuodenvaihdetta lisää tietoa uutissivulle.

  Ja sitten kysymyksiä: Millaisia pieniä tai isompia juhlistamistapoja te toivoisitte kustantajalta? Sekä järkevät että kummat ehdotukset ovat tervetulleita! Kaikkien ehdotuksia tehneiden kesken arvotaan kankaasta tehty Weed-aiheinen kirjansuojus. (Sopii mangapokkarin päälle.) Tai vaikka pari jos ehdotuksia tulee rutkasti.

  #124568
  Äffä
  Member

  Tähän topiciinko kirjoittamalla osallistutaan? 🙂

  #124569
  FlyingDutchman666
  Participant

  Hankkikaa Akira Toriyama Helsinkiin jakamaan nimikirjoituksia! Ja miksei samaan syssyyn myös Yoshihiro Takahashi, eihän ko. herra ole täällä päässyt käymään kuin vasta kahdesti!

  Leiji Matsumoton Galaxy Express 999 olisi mitä mainioin mangajulkaisu juhlistamaan tätä juhlavuotta.

  Kuten Äffä sanoi, jonkinlainen Dragon Ball -aiheinen juhlajulkaisu olisi paikallaan. Vaikka se 34-osainen koko sarjan kattava uusintapainos värikuvineen, jonka japanilaiset teettivät muutama vuosi sitten.

  Tai vaikka se 7-osainen, massiivinen Dragon Ball -tietokirjasarja, oliko se nyt Daizenshuu nimeltään. Kirjat ovat valtavankokoiset ja kovakantiset, joka osassa on värikuvia ja juliste, sekä paljon, paaaaljon mielenkiintoista tietoa!

  Oho, melkein unohdin mainita Neko Majinin, Toriyaman Dragon Ballia parodioivan yksiosaisen mangan. Se jos mikä on aika saada suomeksi!

  #124570
  tulilintu
  Participant

  Musiikki piireistä olen huomannut että juhlakiertueet ovat suosittuja. Miksei voisi järjestää Mangan 10 vuotis juhlakiertuetta eri kaupungeissa. 🙂

  Myös joku DB juhlajulkaisu olisi ihan kiva. Koska se oli eka sarja suomessa.

  #124573
  nakano
  Participant

  Tässä jo ensivuoden coneja odotellaan, mutta pienen Dragon Ball -teemaisen netticonin voisi järjestää. Tällöin kaikki pääsisivät osallistumaan paikkakunnasta riippumatta. Samalla manga-alen järjestäminen Adlibrisin kautta conitarjouksin ei olisi pahitteeksi. Coni-hinnoin voisi asettaa tarjolle kokonaisia mangapaketteja: "Nausicaä 1-7 = 30€" tai yksittäisiä mangoja esim. "3 Dragon Ball mangaa = 10€, 1 osto/talous".

  Lisäksi, kun erityisesti juhlistetaan Dragon Ballia, vapaavalintainen kohujulkaisu olisi paikallaan (sensuroimaton omnibus-julkaisu osista 1-4 :)). Vaikka Dragon Ballin kohdalla tämä ei ollut tietoinen valinta, vaan täysi yllätys.

  #124575
  Yotsuloota
  Participant

  #124577
  Murojaki
  Participant

  Jonkinlainen kilpailu, jossa voi voittaa jotain Dragon Ball aiheista juhlavuoden kunniaksi? Vaikka jotain Akira Toriyaman signeeraamaa? 😀
  Joku erikoisjulkaisu mangasta -tuo aiemmin ehdotuksena mainittu kovakantinen kirja kuulosti kyllä hyvältä ehdotukselta.

  Suuri Dragon Ball cosplay miitti ja fanien suuri kulkue pitkin kaupunkia? Esim Helsingissä -tai vaikka parissa eri kaupungissa.

  #124582
  taigin
  Member

  Minäkin kannatan jotain juhlajulkaisua, jossa olisi paljon extraa faneille, mm. värisivuja, hahmoesittelyjä, julisteita jne. Kuten Hopeanuolenkin julkaisuissa on ollut kaikkea kivaa aina silloin tällöin.

  Myös joku kilpailu voisi olla hyvä idea, jossa voi voittaa jotain kivaa Dragon Ball kamaa. Siis jotain vähän harvinaisempaa.

  #124584
  Kage-chan
  Member

  Joku juhlajulkaisu, esim. juurikin tuo kovakantinen Dragon Ball- kirja, tai sitten joku erikoispainos vaikka DB:n ensimmäisestä osasta Akira Toriyaman tervehdyksellä ja nimmarilla varustettuna, niin kuin Hopeanuolestakin ilmestyi juurikin tuontapainen erikoispainos.

  Erilaiset Dragon Ball aiheiset kilpailutkin voisivat kiinnostaa faneja, jos palkinnotkin vielä olisivat jotain sarjaan liittyvää. Esimerkiksi piirustuskilpailu, AMV-kisa yms voisivat olla mukavia. Netissä pidettävä Dragon Ball cosplay kisakin varmasti kiinnostaisi Dragon Ball cossaajia! Kisa voisi mennä vaikkapa sillä tavoin, että kisaan osallistuvat ottavat 1-5 kuvaa itsestään cosplayasu päällään, ja lähettäisivät ne sitten yhteystietoineen kilpailun järjestävälle taholle.

  Dragon Ball aiheinen fanitaidenäyttely netissä, tai sitten ihan livenä jossain, olisi varmasti mahtava tilaisuus Dragon Ball fanille näyttää taiteellisia lahjojaan ja tutustua muihin sarjan faneihin. Ja nuo Äffän mainitsemat Manga Discobileet olisivat kyllä nannaa. 😀

  #124586
  Antti-setä
  Participant

  Kiitän tähän mennessä tulleista ehdotuksista. Ja toivon lisää. Pieniä tai isoja, ihan uusia tai hiukan hiottuja vanhoja (ts. jo edellä esitettyjä).

  #124607
  Kana
  Participant

  Ainakin yksi juhlajulkaisu. Se voisi olla kooltaan hieman isompi. Olisi myös hienoa, jos juhlajulkaisua saisi painettua vain tietyn määrän, esimerkiksi tasan 100 kappaletta. Jokainen osa numeroitaisi. Mukaan jos vielä saisi vaikka megajulisteen, kuva voisi olla jokin kollaasi sarjan keskeisimmistä hahmoista, tai sitten siinä voisi esiintyä joka ikinen hahmo. Loppusivuilla voisi olla vaikka Dragon Ball -horoskooppi, värisivuja, terveisiä Akira Toriyamalta, Dragon Ball -ristikko, tai jotain tällaista.

  Voisi järjestää vähän tapahtumaakin. Toinen Helsingissä, ja toinen vaikka Tampereella tai Oulussa. Oulu palvelisi pohjoisia faneja. Dragon Ball -painotteinen, mutta jos siellä sitten olisi vähän muutakin yleistä anime/manga juttua. Vähän sellainen Sangatsu-päivä -tyyppinen. Tapahtumassa voisi pyöriä Dragon Ball -animea, sellainen pieni nurkkaus, tai sitten isolla kankaalla seinällä. Siellä voitaisi pitää pieni puhetilaisuus, koota muistoja ja tilastoja sarjan myynnistä ja tulosta Suomeen.
  Tietenkin cosplay-kisa olisi myös. Palkintona lahjakortti Sangatsulle (olisi aika siisti), tai oheistavaraa. Tavanomaisen piirrustuskilpailun sijaan voisi kuunnella Dragon Ball -aiheista runonlausuntaa! :mrgreen: Tämäkin sopisi kilpailuksi, pääpalkintona oheistavaraa tai julkaisuja.

  Vielä jos olisi illan kohokohta – suurarvonta – johon voisi osallistua vaikkapa palautelappusen kanssa. Tyyliin että kirjoitellaan risuja, ruusuja, julkaisutoiveita, mitä vaan Sangatsuun liittyvää kupongille ja palauttamalla sen on mukana suurarvonnassa. Suurarvonnassa voisi olla kolme palkintoluokkaa. Kolmas sija sisältäisi vaikka Dragon Ball avaimenperän, figuurin, tai vastaavaa. Toinen sija ehkäpä pehmolelun, figuurin ja juhlajulkaisun? Voitto voisi olla vaikkapa koko Dragon Ball julkaisu! TOISAALTA monella fanilla saattaapi löytyä jo koko julkaisu, niin voinee myös miettiä, jos voitto olisikin pehmo/figuuri, lahjakortti, juhlajulkaisu tai jotain vapaavalintaista?

  #124624
  Jagoda39
  Member

  Itse toivoisin, että lukijat saisivat äänensä kuuluviin. 10 vuoteen mahtuu varmasti paljon tarinoita, joten olisi hienoa kuulla sarjan lukijoiden mietteitä ja muistoja mangan julkaisun alkuajoilta (miksei myös myöhemmin). Kiinnostavaa tämä voisi olla kuntantajienkin näkökulmasta. Tähän tuli mieleen myös jonkinlaisen ”kuukauden lukijan” – valinta. Esimerkiksi kysyttäisiin ensimmäisestä mangasta, mitä manga merkitsee lukijalle, ym. Tällaisen pystyisi varmaan ihan nettisivuilla julkaisemaan.

  Jos sitten ajatellaan, miten Dragon Ball:ia voisi juhlia, niin DB-aiheiset kilpailut ja arvonnat ovat tätä peruskauraa (tuli mieleen jokin lapsenmielisille sopiva maagisten lohikäärmekuulien etsintä 😉

  #124707
  haplo
  Member

  Hyviä ehdotuksia on tullut monenlaisia. Itse olen enemmän kallellaan noihin julkaisujuttuihin, joten ehdotetaan juhlavuoden kunniaksi Odan ja Toriyaman yhteisen yksiosaisen Cross Epochin suomijulkaisua. Siinä tulisi kauniisti Dragon Balliakin muistettua ja se sopisi ikään kuin jatkoksi Wantedillekin.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • The forum ‘Kilpailut’ is closed to new topics and replies.