Suosikki OP:t ja ED:t

Home Forums Anime Suosikkiäänestykset ja kyselyt Suosikki OP:t ja ED:t

 • This topic has 29 voices and 46 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 47 total)
 • Author
  Posts
 • #56102
  Allen
  Member

  Eli simppeli kysymys, suosikkialku-ja lopputeemat animesta. Ja muistakaahan ne perustelut 😉

  Omalla suosikkilistallani komeilee ainakin Katekyo hitman Reborn!-animen ensimmäinen alkuteema, SPLAY:n "Drawing days". No ensiksikin SPLAY:n laulajalla on uskomattoman hieno ääni, ja biisi on yleisesti sopiva tuohon ensimmäisen kauden tunnelmaan. Etenkin seiyuiden laulama live-versio koukutti aika hardcoresti.

  Toinen ikisuosikki on samaisen animen viides lopputeema Sakura addiction. Aluksi en pahemmin pitänyt mutta tämäkin on yksi niistä biiseistä joka pitää kuunnella muutaman kerran ennen kuin alkaa pitämään. Tämän suhteen olen muutenkin vähän puolueellinen sillä toinen laulajista on suosikkiseiyuuni (Takashi Kondō). Yksi niistä harvoista ED:esitä joita en skippaa katsoakseni seuraavan jakson previewin.

  Myös Claymoren ED Danzai no Hana~Guilty Sky on yksi kauneimmista animekappaleista ikinä. Sopii Claymoren synkkään fantasiatunnelmaan täydellisesti. Koukutti heti ensimmäisellä kuuntelukerralla, joka on sinänsä aika harvinaista.

  #56119
  Devilman
  Member

  Voi voi, niitä on niin mahdottoman paljon… No, listataan muutama tosi hyvä.

  Saint Seiya, shoonen wa minna
  Saint Seiya, ashita no yuusha (oh yeah!)

  Ja niin edelleen… Eli, klassinen animebiisi Pegasus Fantasy Saint Seiyasta. Mahtavan energinen kappale, joka huokuu sarjan kahjoa eeppisyyttä.

  Aivan paras on animerenkutus on tosin DN:n kakkosintro What’s up people?! Täysin kreisi, raivoa huokuva ja totta vie massasta poikkeava sävellys. Aivan loistavaa.

  Sitten vielä vaikka Tenjho Tengen OP Bomb A Head! V. TT:n introksi nyt vain sopii tämän tyylinen kappale, se on energinen ja täydellisen yhteensopiva alkuvideon kanssa.

  ED:itä lisäilen jossain vaiheessa.

  #56129
  BlackStar
  Member

  Devilman wrote:

  Aivan paras on animerenkutus on tosin DN:n kakkosintro What’s up people?! Täysin kreisi, raivoa huokuva ja totta vie massasta poikkeava sävellys. Aivan loistavaa.

  IT´S SOOOO F*CKING TRUE! >:DDDD What´s up peolple RULETTAAAAAAA~~!!!! \o/
  On rulettanut jo yli vuoden ainakin. X’DD Ja ihan samoista syistä, kuin Devilmanillakin. Owwo
  Ihan hullu sörsseli, MUTTA TOIMIVA! OwwO EHDOTTOMASTI!! Tksi parhaista openingeista.

  Mutta… se ei voita… SOUL EATERIN EKAA OPENINGIA, TM. REVOLUTION- RESONANCE!! 8DD
  TUOTA BIISIÄ EI KYLLÄ VOITA MIKÄÄN!! >D MAHTAVA, AIVAN LOISTAVA!!!
  Biisi on erikoinen, tuskin kovin montaa sellaista on tehty. Kiehtova, ei liian raskasta tai liian kevyttä rämpytystä.
  Ehdottomasti meikän lempibiisi tällä hetkellä. Owwo Suosittelen kuuntelemaan.

  Onhan nuita muitakin, kuten D. Gray-Manin 3. opening, Acces- Doubt & Trust,
  The Brotherhoodin 1. opening, Yui- Again, ja jottai. X’DD Ei nyt muistu mieleen~~
  Lisäilen kunhan muistan. :3

  #56152
  Blackbeard
  Participant

  Paranoi Agentin opening on kaikessa hämmentävyydessään mahtava, ja sopii sarjaan paremmin kuin hyvin.

  Hellsing teema on myös hurmaava, vaikka eka anime ei olekaan kovin kaksin kun vertaa mangaan/ovaan.

  Vaikka en olekaan rapin suurkuluttaja tahi ystävä, Samurai Champloon opening toimii loistavasti.

  Klassikko

  Bleachin 1. opening on myös loistava, vaikka sisältö sen jälkeen meneekin alamäkeä.

  Fullmetal Alchemist – Rewrite on ehdottomasti moderneista shonen openingeista suosikki.

  Ashita No Joe, on outoudestaan huolimatta mahtava. Maskuliinisuuden huipentuma, kannattaa tsekat subattu versio. Sanat on mahtavat 😀

  #56160
  Inu-Mimi
  Member
  #56235
  Devilman
  Member

  Blackbeard wrote:

  Ashita No Joe, on outoudestaan huolimatta mahtava. Maskuliinisuuden huipentuma, kannattaa tsekat subattu versio. Sanat on mahtavat 😀 Tatake! Onhan tässä hieman huumoriarvoakin.

  Niin, olisihan se tämäkin pitänyt toki muistaa. AnJ:n samanniminen intro on niitä harvoja kappaleita, jonka kuuntelemiseen en tunnu vähääkään kyllästyvän (tämän kun saisi mp3:na!) Niin traaginen ja niin miehekäs, lohduton, mutta silti siinä on kuultavissa lannistumattomuutta ja toivoa (ashita wa kitto nanika aru).

  Ja sitten ne ED:t… no, ainakin yksi kestosuosikkini on Slam Dunkin kakkosoutro Sekai ga Owaru Made Wa. Alakuloisen kuuloisena alkava kappale saa nopeasti pientä piristystä ja uhkuu nuoruuden voimaa ja unelmia.

  Toinen, josta pidän, on Hopsusta tuttu Tomorrow. Koskettava ja jotenkin mielikuvan tähtikirkkaasta talviyöstä luova. Sopii sarjaan kuin nyrkki naamaan.

  Sitten olisi vielä Hajime no Ippon eka ED Yuuzora no Kamihikouki. Kaunis kappale, joka huokuu optimismia. Sitä tukee myös loppuvideon auringonlaskumaisema.

  #56418
  MonkeyDBlade
  Member

  Elikkäs suosikit!!No näitähän on monta mutta laitan nyt jotain.

  Ekana varmaan OP johon ekana olen tykästynyt onFMA:n Rewrite.Siis kuka tästä openingista ei pitäisi.Biisi on hyvä ja video sopii sen kanssa kuin nenä päähän.

  Sitten on varmaan Bleachin toinen opening.Minun mielestä ainoa hyvä OP tai no en tarkota että muut OP:t ois huonoja, mutta tää on sellanen jota voi kattoa koko ajan uudestaa eikä väsy siihen.

  One Piecen kuudennesta OP:sta ei voi olla tykkäämättä.Tykkään hirveesti biisistä ja se sopii täydellisesti One Piecen kanssa

  Uusimpana suosikkina on tuoGintaman 7 opening.Tää ei ole mitenkään hirveen erikoinen, mutta siinä oleva rento tunnelma vaan saa sen näyttämään hyvältä eikä pysty lopettamaan katsomista (outo selitys) 😆 .

  #56613
  Kyoka8
  Member

  Tämä on työläs topicci..

  Kara no Kyoukai ending 1
  Kyseinen kappale siis on Yuki Kajiuran tekemä, ja minusta se vain on käsittämättömän kaunis, ja siinä on Kajiuralle ominainen (mikä olisi kuvaava ilmaus?) lentävä tunnelma. Oblivious myös sopii Kara no Kyoukaihin todella hyvin^^

  Jigoku Shoujo Mitsuganae op
  (Laitoin PV:n koska en löytänyt op-versiota)
  Erikoinen kappale, johon tykästyminen vei aikaa. Tsukihanassa on jännä tunnelma, ja hienot sanat.

  Claymore ed
  Tässä kappaleessa on ihana fantasiatunnelma, ja se on todella kaunis. Kosaka Riyun ääni oli alkuun vähän outo, mutta jonkin aja päästä siihen tottui.

  X opening
  Tarttuva, ja jollain lailla todella melankolinen kappale, joka jäi vain soimaan päähän. Sanat sopivat tosi hyvin X-animeen.

  Darker than Black op 1
  Parhaimpia anime-kappaleita ikinä! Tarttuva kappale, jossa vain on sitä jotain^^

  #56704
  Allen
  Member

  Pakko listailla nyt muutama lisää.

  Darker than Blackin lopputeema Tsukiakari on taas yksi uudemmista suosikeista, tykkään melodiasta ja ian yleisesti biisin tunnelmasta. DTB on kumminkin kaiken toiminnan keskellä melko tunnepainotteinen anime jonka takia tämä sopii paremmin kuin hyvin.

  Myös samaisen animen alkuteema Abdingon boys schoolin Howling on aika upea. Tasan ainoa kuulemani biisi missä on sekoitettu onnistuneesti englannin ja japanin kielet. Taspainottaa vähän endingin tunteellista teemaa. Sopii sanoituksineen päivineen täydellisesti DTB:hen.

  Myös edellämainittu Whats up people!? on yksi suosikeista suunnillen samoista syistä kuin Devilmanilla. Satun muutenkin olemaan Maximum the hormonen kova fani joten oli kiva että pääsi porukan biisi niinkin hvän animen OP:ksi kuin death note.

  Siinä nyt taas pikkasen, kirjottelen varmaan lisää myöhemmin.

  #56731
  Felix
  Member

  Hellsingin OP Logos naki world on mainittu jo pariinkin otteeseen, mutta mäpä mainitsen sen vielä kerran. Mahtavaa vingutusta alusta loppuun, kyllä TV-animen musa hakkaa OVA:n musat 6-0, vaikka muuten se onkin melko surkea. En malta odottaa, että soundtrack putoaa postiluukusta, jotta pääsen soittamaan tätä paljon.

  FMA:n eka OP Melissa on yksi suosikeistani, ihanan pirteä, saa aina hyvälle tuulelle. Animen tullessa TV:stä hoilasin sitä aivan fiiliksellä, ja vieläkin ihastutan (tai vaihtoehtoisesti ärsytän) kavereitani laulamalla tätä paikoissa, jossa sitä ei odottaisi. Ihana.

  Sitten samaisen sarjan kolmas OP, UNDO, joka on mielestäni kaikkien aikojen paras avaus. Yhtä pirteä kuin Melissa, mutta paljon vauhdikkaampi, tän tahdissa on jammailtu hyvin monet kerrat.

  D. Gray-Manin eka OP Snow Kiss on myös jotain parhautta, erittäin ihana. Jää päähän soimaan (tosin en tiedä, onko se hirveän hyvä asia). Alku on vähän laimea, mutta loppu on parhautta.

  Death Noten eka OP (miten nää kaikki tuntuu olevan aina ekat OP:t? 8”O) The World. Ihastuin tähän, kun kuulin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, ja tykkään tästä vieläkin yhtä paljon. Laulajan erikoista (no, ainakin mun mittapuulla erikoista) ääntä on kiva kuunnella, koko laulu on mukava.

  D.N. Angelin OP White night, true light on myös loistava, vaikka itse sarja onkin kauniisti sanottuna kuraa. Itseäni koskettava laulu, musiikki on mahtavaa, laulajan ääni oudolla tapaa kaunis, kaikki pelaa.

  Ja lopuksi Hetalian mahtava ED nimestä ei tietoa. Erittäin huvittava, sanat on mahtavuutta, tälle on naurettu ja tätä on laulettu kaverin kanssa hyvin paljon. Yksinkertaisesti paras.

  #57367
  Valkoinenhai
  Member

  Hyviä ovat nuo kaikki yllämainitut, mutta miten en nähnyt näitä klassikoita ollenkaan!

  Anime: Neon Genesis Evangelion
  Kipale: Zankoku na Tenshi no Thesis
  Eli siis aivan mainio ysärikipale, joka toimii kaikessa humoristisuudessaan ja erikoisuudessaan! Biisi paitsi luo nostalgista ysäri-tunnelmaa, myös tavallaan sopii NGE:n kieroutuneeseen meininkiin. Ihme biisi, ihme anime. Lisäksi tykkään ihan Openingin kuvaputkesta; on se vaan siistiä katsoa murto-osassa välähteleviä kuvia, joista ei saa mitään selvää, ellei katso hidastettuna. Mind-rapea jo alkutunnarissa <33

  Anime: Sailor Moon
  Kipale: Moonlight Densetsu
  Tarvitseeko edes perustella? Tämä valloittava kipale on vain niin syntisen koukuttava ja suloinen, ettei siitä pääse yli eikä ympäri! Ja taas nostalgiaa! \o/

  Sitten pari suosikkiani nyt muutenkin…

  Elfen Liedin Opening Lilium koskettaa heti ensikuuntelemalla. Kuvat ovat taiteellisia ja kauniita (ihmekös tuo, kun on otettu erään taiteilijan maalauksista inspistä), mukana on synkkää ja mystistä tunnelmaa. Ei voi muuta kuin ihailla.
  Vastakohdaksi voisi sanoa reipasta Full Metal Panicin OVA:n, Fumoffun alkutunnaria Sore ga Ai Deshou. Kaunista krafiikkaa, nättejä tyttöjä, iloista ja hyväntuulista musiikkia ja tunnelmaa, joka saa hymyn huulille.
  Huono ei ole myöskään Serial Experimentsin Lainin Opening Duvet. Kerrankin japanilainen osaa lausua englantia ymmärrettävästi! Lisäksi kipale on kaunis, herkkä ja saavuttaa Lainin pohjimmaisen olemuksen. Sanatkin ovat hienot :33

  Nyt en jaksa luetella Endingeitä sen kummemmin, mutta NANAssa on kauniit Endingit.
  Lisää hyviä animekipaleita toki on, mutta jätetäänpä nyt muillekin jotain ;–))

  #57428
  Kyoka8
  Member

  Valkoinenhai wrote:

  Huono ei ole myöskään Serial Experimentsin Lainin Opening Duvet. Kerrankin japanilainen osaa lausua englantia ymmärrettävästi!

  Pakko sanoa tuohon, että Duvetin laulaja ei ole muuten japanilainen vaan englantilainen. (jos minä nyt olen oikein ymmärtänyt). Mutta hieno biisihän tuo.

  #58730
  Valkoinenhai
  Member

  Kyoka8 wrote:

  Valkoinenhai wrote:

  Huono ei ole myöskään Serial Experimentsin Lainin Opening Duvet. Kerrankin japanilainen osaa lausua englantia ymmärrettävästi!

  Pakko sanoa tuohon, että Duvetin laulaja ei ole muuten japanilainen vaan englantilainen. (jos minä nyt olen oikein ymmärtänyt). Mutta hieno biisihän tuo.

  Mitä ihanko totta? :O
  Itse taas olen saanut sellaisen käsityksen, että laulaja on vain osittain englantilainen (kuten esim. Utada Hikaru). Harvemmin nimittäin animet ovat ulkomaalaisilta bändeiltä otettuja, tai ainakin kovasti ihmettelen, jos sulkeutuneet japskit ottaisivat animensa tunnariksi englantilaisen bändin kipaleen.
  Voin toki olla väärässä. Kuitenkin laulussa särähtää pari kertaa japanilainen lausuminen, mutta kun aavistusten varassa mennään, niin minkäs teet ^^”

  #58754
  Inu-Mimi
  Member

  Valkoinenhai wrote:

  Itse taas olen saanut sellaisen käsityksen, että laulaja on vain osittain englantilainen (kuten esim. Utada Hikaru). Harvemmin nimittäin animet ovat ulkomaalaisilta bändeiltä otettuja, tai ainakin kovasti ihmettelen, jos sulkeutuneet japskit ottaisivat animensa tunnariksi englantilaisen bändin kipaleen.

  Ihan brittibändi. Se japanilainen lausuminen voisi olla brittiaksenttia, I dunno. Mutta kyllä japanilaiset ottavat teemamusiikeikseen joskus ulkomaalaisiakin bändejä, Eden of the Eastin tunnarin laulaa Oasis, Death Note -elokuvassa soi Red Hot Chili Peppers, etc. ei nyt tule muuta mieleen.

  URGENT EDIT DURR. Miten olen tämän voinut unohtaa, Rozen Maiden Träumend ED Hikari no Rasenritsu. Ihana kuulla tämmöinen rauhallinen sävelmä kun ouppeningut on aina niin voimakastempoista.

  #58761
  Blackbeard
  Participant

  Valkoinenhai wrote:

  Hyviä ovat nuo kaikki yllämainitut, mutta miten en nähnyt näitä klassikoita ollenkaan!

  Anime: Neon Genesis Evangelion
  Kipale: Zankoku na Tenshi no Thesis

  Pakko nyt iskeä väliin, mutta tämähän kyllä löytyi miun listaltani.

  Tuli taas pari hyvää mieleen
  Air Gear – Chain
  Eureka 7 – Shonen Heart

  Jälkimmäinen on kyllä yksi kesäisimpiä biiseja ikinä. Myös Eurekan ensimmäinen opening on siisti

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 47 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.