Suuri mangahahmoturnaus 2010! KESKUSTELU

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Suuri mangahahmoturnaus 2010! KESKUSTELU

 • This topic has 29 voices and 159 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 160 total)
 • Author
  Posts
 • #112114
  Blackbeard
  Participant

  Turnaus on alkanut, mallina vs. kaavio. Äänestysohjeet äänestysketjussa.
  Turnauskaavio 1Turnauskaavio 2


  Offarissa homma on rullannut, mutta koska on ihan selvää että turnaus järjestetään, vaikka rakenteesta vielä väitellään, niin ajattelin ohjata keskustelun tähän ketjuun.

  Homma tiivistettynä: Viime vuonna Sangatsulaiset äänestivät 150 hahmon joukosta eri lohkovaiheiden jälkeen suosikikseen One Piecen Monkey D. Luffyn. Suosittu turnaus palaa jälleen tänä vuonna, entistä ehompana.

  Tällä hetkellä olen taipumassa siihen, että mitään hahmorajoituksia ei laiteta, kunhan maininta siitä, että mitä yllätyksellisimpiä hahmoja, sitä hauskempaa kaikilla on.

  Rakenteen puolesta, olen taipumassa vs. asetelmaan. 124 hahmoa vastakkain asettelussa, äänestäjät valitsevat jokaisesta suosikkinsa. Yksi viikko. 64 hahmoa saman lailla tylysti listassa. 2viikkoa. 32 hahmoa, tällä kertaa vastaikkain asetteluissa pienet kuvat ja kuvaukset hahmoista, tähän vaiheeseen käytetään kaksi viikkoa, molemmilla viikoilla kaksi ketjua, kussakin 8 hahmoa. 4 viikkoa. 16 hahmoa, kaksi viikkoa. 6 viikkoa. 8 hahmoa, 7 viikkoa, 4 hahmoa, 8 viikkoa. Finaali = yhdeksän viikkoa, eli reippaat kaksi kuukautta. Ratkaisu joulukuun alussa.

  Toivottavasti joku tajusi, mitä ajan takaa.

  Tähän malliin kuitenkin toivoisin vapaaehtoista ääntenlaskuapua, tässä vaiheessa voi jo mainita jos olisi mahdollisesti halukas näkemään vaivaa yhteisen hyvän edestä.

  Vaihto-ehtona viime vuoden malli, joka saatiin nippuun kuukaudessa. Valitaan lohkosta x määrä hahmoja, jotka haluaa jatkoon. Eniten ääniä saaneet jatkavat.

  #112119
  Kuroii
  Member

  Itse kannattaisin vs-asetelmaa. ~

  #112131
  Kyoka8
  Member

  Jep. Tuo vs. vaihtoehto vaikuttaa paremmalta. Edellinen lohko-äänestys oli sinänsä aika karkea menetelmä. Olisi totta vie mukavinta jos suurin osa vaihtoehdoista ei olisi Narutoa ja One piecea. Hyvällä lykyllä tämän kautta voisi tutustua uusiin vähemmän tunnettuihin sarjoihin. Ei se loppujen lopuksi ehdotonta kuitenkaan ole, sillä itse turnaus on kuitenkin se jännittävin ja hauskin osuus, oli kyseessä mitkä hahmot tahansa 🙂

  edit: minusta ainoa hahmo joka pitäisi jättää pois on viime kerran voittaja Luffy.

  #112140
  Dents
  Participant

  Kyllä tuo vs-äänestys on hyvä, tuo yllätyksellisyyttäkin. Ja mun mielestä pitäisi pistää kaikenlaisia hahmoja, sivu-ja päähahmoja (Tämä itseasiassa sen takia, koska jos päähahmot jää pois, menetämme mm. Yotsuban.)

  #112161
  Nanakin
  Member

  Vs-systeemi on kyllä parempi. Ei tarvi ruveta säätämään eri lohkojen kanssa. Tosin vähän pelottaa, miten käy näiden vähän tuntemattomampien sarjojen hahmojen kanssa. Meinaan jos vastakkain asettuvat nyt vaikkapa Uvogin ja Luffy, niin pahoin pelkään Luffyn kuitenkin vievän voiton. Toisaalta, aion kyllä kamppanjoida ankarasti Luffya ja Zoroa vastaan, vaikka ne molemmat melko hauskoja hahmoja ovatkin. Olisi vaan jotain niin eeppistä jos voittajaksi selviytyisi Mr. 2 tai se mummo Gintamasta. Pitänee ehkä jaksaa vähän tutustua mangoihin nyt kun tämä alkaa lähestyä, pitäähän sitä nyt osanottajat tuntea.

  Voin jo kuvitella kuinka coolilta ne kuvat tulevat näyttämään, kunhan niihin vain jaksetaan panostaa.

  Sitä voisi jo ruveta miettimään omia suosikkejaan jo tässä kohtaa, sillä allekirjoitukseen on pakko iskeä joku kuva suosikeista. Otter 11, Hattori, Kuma, Uvogin ja Hiei kuulostaa ainakin näin alustavasti kuulostaa melkoisen hauskalta viisikolta. Tottahan sitä tuetaan muitakin, mutta jos näin heti alussa päättää taistella juurikin joidenkin tiettyjen hahmojen puolesta, tulee koko hommasta hauskempaa. Toivon mukaan tästä muuten tulee oikeasti sen verran suuri tapahtuma, että niitä ääniä oikeasti annetaan. Aikaa on tosin se viikko, joten eiköhän kukin jaksa käydä äänestämässä omien suosikkiensa puolesta.

  Milloinkas tää muuten sitten on alkamassa? Ja miten niiden hahmojen valitseminen tapahtuu? Isketään vaan hahmoja, ja 124 parasta pääsee sisään turnaukseen? Ja varmaan jotain rajoituksia siihen montako hahmoa kustakin sarjasta saa tulla. Ja Suomessa julkaistavien sarjojen joukosta ei varmaan mitään Suomessa ennennäkemättömiä hahmoja?

  #112167
  Blackbeard
  Participant

  Ajattelin saman lailla kuin viimeksikin, käyttäjät valitsevat. Kukin saa lisätä listaan alustavasti 3 hahmoa. Viimekerralla kun oli n. 37 äänestäjää per kierros. Ja sitten jos hahmoja uupuu ja uusia ehdolle asettajia ei näy, niin nopein voittaa ja saa lisätä vielä muutaman.

  Hahmorajoitus per sarja hmm… Ei huono idea. Vaan minkä suuruinen? 5?

  Niin, ja tarkoitus oli aloittaa lokakuun alulla, niin saadaan loppuhuipennus juuri ennen joulua.

  #112174
  Nanakin
  Member

  5 tarkoittaisi että sarjoja nähtäisiin n. 24, mikäli joka sarjasta tulisi se täydet viisi hahmoa. Ja sitä ei todennäköisesti tule tapahtumaan. Eli ihan hyvältä kuulostaa ainakin mun korvaani. Ja toi kolmen hahmon rajoituskin on ihan sopiva, voi tosin olla, että mitään kovin randomeja hahmoja ei olla näkemässä. Omat kolme hahmoani tulevat todennäköisesti olemaan sen verran tuntemattomia, että jos en niitä laita niin tuskin kukaan muukaan tulee laittamaan. Mutta mitenkäs ratkaistaan tilanteet, joissa hahmoja tulee rutkasti enemmän kuin rajoitus? Ainakin One Piecestä löytyy aivan varmasti hienoja hahmoja yli ton viiden, joten ehkä niiden kohdalla pitää järjestää joku erillisäänestys tai jotain. Vai onko se vaan niin, että ensimmäiset viisi otetaan mukaan. Voisi niitä rajoja per sarja koittaa vähän kattella sen mukaan montako hahmoa sarjasta ilmoitetaan, nimittäin jos vaikkapa jostain Slam Dunkista ehdotetaan viittä hahmoa ja OP:sta kahtakymmentäviittä, niin ei ehkä ole reilua napata molemmista sitä viittä hahmoa.

  #112180
  eerol
  Participant

  Kuullostaa ihan helkutin hyvältä. Tykkään Vs-asettelusta, ja näin voi helpomin kampanjoidakkin. Olisi aivan mahtavaa, jos tästä tulisi lähes yhtä mahtavaa kuin AP:n OP character tournament, mutta pienemmällä äänimäärillä.
  Ja 3 hahmoa per käyttäjä kuullostaa hyvältä, tosin 5 hahmoa per sarja ei niinkään yhtä hyvältä mielestäni. Eikö vain mentäisi niillä hahmoilla, mitä jokainen käyttäjä nyt ehdottaa. Itseltäni ei kyllä ole tulossa näitä tavallisimpia hahmoja. Otter11 jonka joku jo mainitsi olisi mahtava osallistuja ja tietenkin Hattori. Sitten voisi itse ehdotaa ES21:n Yukia (ja tietenkin Hirumaa, jos joku ei sitä laita), Beelzebubin Furuichia tai alaideolenia (miten nyt kirjoitetaankaan), Eijiä Bakumanista (jos kukaan muu ei vaivaudu), ja vaikka jotain hahmoa Realista. Pitää miettiä.

  Suomessa julkaistuissa sarjoissa on muuten varmaan spoilerirajotukset?

  #112181
  Blackbeard
  Participant

  Nääh, ei viimeksikään ollut spoileri rajoituksia ja kellään ei ollut mitään sanottavaa. Se on voi voi, jos jonkun hahmon nimen nyt sattuu kuulemaan ennen suomijulkaisua. Siinä vaiheessa kun ollaan top 32 ja lisäilen hahmoille kuvan ja lyhyen kuvauksen, niin saatan laittaa pienen varoituksen.

  #112183
  eerol
  Participant

  Eli ihan pottuillakseni kampanjoida Acea vastaan, ja no tiedät varmaan mitä:DD

  Mutta asiaa. Papabeard pääsee oikeuksiinsa. Muuten Tuleeko siis kaikki battlet(:D?) samaan ketjuun? Ja siihen vastataan äänet samalla tavalla kuin viime vuonna? Tekee kampanjoinnista sekavaa…

  #112184
  Blackbeard
  Participant

  Jeps, ikävä kyllä. Valitettavasti kun ei ole käytössä omaa aluetta, eikä äänestyssysteemiä. Kamppanjointi jääköön tähän ketjuun tai offariin tms. Ehkä sitten kun ollaan top kasissa niin voisi tehdä kullekin oman ketjun.

  Sitä vaan mietin, että laitetaanko joka parissa äänestäminen pakolliseksi vai ei. AP:n turnauksessahan voi jättää jossain välissä kokonaan äänestämättä jos siltä tuntuu.

  HUOM. Ääntenlaskuun haetaan apuja

  Nyt tuntuu tuo hahmoja/sarja liian hankalalta. On tosi hankala valvoa, ja se viimeinen ehdolle asettaja alkaa tuskin laskea onko Narutosta nyt ehdolla 4 vai 5 hahmoa.

  #112186
  eerol
  Participant

  Blackbeard wrote:

  Jeps, ikävä kyllä. Valitettavasti kun ei ole käytössä omaa aluetta, eikä äänestyssysteemiä. Kamppanjointi jääköön tähän ketjuun tai offariin tms. Ehkä sitten kun ollaan top kasissa niin voisi tehdä kullekin oman ketjun.

  Sitä vaan mietin, että laitetaanko joka parissa äänestäminen pakolliseksi vai ei. AP:n turnauksessahan voi jättää jossain välissä kokonaan äänestämättä jos siltä tuntuu.

  HUOM. Ääntenlaskuun haetaan apuja

  Nyt tuntuu tuo hahmoja/sarja liian hankalalta. On tosi hankala valvoa, ja se viimeinen ehdolle asettaja alkaa tuskin laskea onko Narutosta nyt ehdolla 4 vai 5 hahmoa.

  Tai jos voisi kampanjoida, eli laittaa vaikka 1 kuvan per hahmo tai jotain samaan viestiin, jossa itse äännestää. No pitää miettiä…

  Pakollinen äänestys ei mielestäni oo hyvä. Jos battlessä on vastakkain vaikka Otter 11 ja Hiruma, niin yksi Naruto fan girl voi ratkaista voittajan, koska arpo kumman ottaisi. Vois aloitusviestissä vaikka suurella fontilla sanoa, että äännestää saa, mutta mieluiten tiedät jommankumman hahmon tai tutustut molempiin, jos et tunne kumpaakaan. tai yksinkertaisesti jätät äänestämättä, jos hahmojen nimet ovat täyttä hepreaa.

  Ja voin ehkä auttaa äänten laskussa. Vaikeuksia teettää vain tämä aukioloaika. Tarkoituksena oli saada turnaus loppuun Joulukuun alussa? Koska joululomalla, en ole Suomen kartalla.

  #112190
  Blackbeard
  Participant

  viewtopic.php?f=7&t=4027

  Tuonne ehdottamaan hahmoja, että saadaan homma alkuun ajallaan.

  #112210
  Dents
  Participant

  Juu, hyvin on pyörähtänyt käyntiin. Harmittaa vähän, että Retributionin hahmot eivät käy, olisivat niin epicejä.

  Ja tuli mieleen, saako hahmoa vaihtaa viestityksen jälkeen vaikka mitään vikaa ei itseasiassa olisi? Jos vaikka haluaisin vaihtaa Yandan Mugeniin tai jotain?

  #112211
  Kuroii
  Member

  Jos ei saada tarpeeksi eri käyttäjiltä hahmoja, saavatko samat laittaa lisää myöhemmin? :’D Tuli paniikki et kenet laittasin vikaks joten pukkasin vaan Cielin jaja nyt tuliki mieleen ketkä muut haluaisin laittaa… : D

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 160 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.