Tässä olisi minun…

Home Forums Sekalaista Omat tarinat Tässä olisi minun…

 • This topic has 4 voices and 8 replies.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #85696

  Täällä sangatsumangassa (viewtopic.php?t=186) on jo linkki yhteen tarinaani. Voin laittaa linkin tännekin.http://kisusuomi.deviantart.com/art/Aam … -105463103 Sekä myönteinen että kielteinen palaute on tervetullutta, jos vain se esitetään asiallisesti (mistä piti, mistä ei, ja miksi). Perusteltu palaute näet opettaa 😀
  Laitan tänne ehkä lisää linkkejä ja lyhyitä tarinoita, jos vain saan inspiraation.

  #85809

  tuota… Onko tämä niin tylsä, ettei kukaan halua kommentoida?

  #85849
  onigumo
  Member

  Epäonnea.. Ainakin tuolla miehelle näytti riittävän, mutta kauhea kohtalo, jos saanen sanoa..

  #85873
  Kyoka8
  Member

  Osaat kirjoittaa elävästi, ja kieliopissakaan ei virheitä ollut. Teksti on siis oikein sujuvaa ja osaat kirjoittaa niin, että lukijan mielenkiinto herää. Mukavan vauhdikas fantasiatarina, jota lukisi enemmänkin. Fantasiaolennot eivät olleet omaperäisimmästä päästä, mutta silti haltiat ja lohikäärmeet toimivat aina yhtä hyvin, niiden kliseisyydestä huolimatta.

  Tässä tarinassa kuitenkin oli monia vieraita termejä, jotka vain sekoittivat, kun niitä ei selitetty. Olisin myös halunnut, että miljööstä olisi kerrottu enemmän.

  Mangaa lukeneena sukupuolirooleilla hupailu ei ole uusia asia, mutta fantasian puolella en ole siihen juurikaan törmännyt, joten saa nyt nähdä miten tämä jatkuu^^

  #85970

  Miljöö jäi "tahallaan" vajaaksi, koska en vielä "tiedä tarpeeksi" liekkihaltioiden kulttuurista, joten en voinut kunnolla suunnitella miljöötä. Maailman maantietokaan ei ole tarpeeksi hyvin mietitty…
  Termit taas selitän erillisessä "sanakirjassa," koska on liian hankalaa käyttää perinteistä tapaa eli *-merkkiä tekstissä ja sivun alalaidassa selitys.

  #85978
  Kyoka8
  Member

  Vieraat termit voi selittää mielestäni melkoisen helposti ihan tekstin seassakin ilman, että se vaikuttaisi töksähtävältä. Suurimmassa osassa fantasiakirjojahan niitä on, ja kovinkaan usein ei jouduta selittelemään asioita tarinan ulkopuolella. Ja on häiritsevää jos jotkut asiat täytyy tarkistaa erikseen teoksen ulkopuolelta tai kirjan lopusta.

  Tarinahan on vielä hyvin alkuvaiheessa (jos ymmärsin oikein), mutta se ei tule edistymään kovin hyvin, jos et ole etukäteen miettinyt asioita tarkkaan. Esim. miljöö on niitä asioita, joiden pitäisi olla selvä tarinan alusta lähtien. (Ellei nyt jotain prologia oteta lukuun) Vaikka nyt nipotankin hyvin pienestä, niin monen lukijan kohdalla se vaikuttaa.

  #86226

  Todellako? Minusta tekstin seassa olevat selitykset tekevät tekstistä usein kömpelön. Lisäksi aion käyttää oikeaa historiaa esimerkkinä, joten tekstiin tulee mm. keskiajan ja uuden ajan alun aikaisia keksintöjä, jotka eivät ole tuttuja, ellei harrasta historiaa. Jos selitykset lisätään tekstiin, siitä tulee kömpelöä. Ja ongelmana on, mikä ei ole niin tuttua, että olisi lisättävä tekstiin.
  On minulla miljööstä ja maailmasta jonkinlainen kuva, mutta ei tarpeeksi hyvä. Itseäni ärsyttää monissa kirjoissa se, että miljööstä ja tapahtumista on vain summittainen kuva, joka kirjoitetaan tarinaan ja myöhemmin muuttuu, mutta kirjoittaja ei huomaa tai jaksa muuttaa tekstiään -> silmiinpistäviä virheitä. Esim. eräässä kirjassa kerrotaan, että eräs velho olisi päässyt kouluun isänsä pyynnöstä, mutta myöhemmässä kirjassa, joka oli varhaisemman takauma, kerrotaan velhon isosiskon huomanneen pojan lahjat ja järkänneen tälle opiskelupaikan. Ei kovin iso, mutta isompaa en nyt satu muistamaan. Enkä halua sortua samaan…

  #86386
  MimikoKISU
  Member

  Sinustahan pitäisi tulla kirjailia hih 😀

  #86416
  Kyoka8
  Member

  Ahaa, no itsehän sinä varmasti parhaiten tiedät, kun sinähän tuota kirjoitat^^

  Tuosta mainitsemastasi virheestä tulee muuten ihan mieleen Dragonlance.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.