Tengen Toppa Gurren-Lagann

Home Forums Anime Animesarjat Tengen Toppa Gurren-Lagann

 • This topic has 11 voices and 13 replies.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • Author
  Posts
 • #53134
  Tiger Claw
  Member

  Mitämitämitä? Eikö tästä oikeasti ole vielä aihetta? O__O No, nyt tilanne on korjattu.

  Animewatcherissa kerrotaan näin: "Pienessä maanalaisessa Jeeha-kylässä asukkaat elävät laajentamalla kylää kaivamalla joka päivä. Nuori Simon löytää päivittäisellä kaivuureissullaan omituisen poran ja kummallisen robotin, jolla vaikuttaisi olevan selkeät kasvonpiirteet. Juuri kun Simonin oli aikomus näyttää kyseinen kapistus parhaalle ystävälleen Kaminalle, valtava kasvollinen robotti eli ganmen rysähtää keskelle kylää ja ryhtyy tuhoamaan rakennuksia. Samalla kylään tupsahtaa robottia jahdannut tyttö Yoko. Yhdessä nämä kolme käyttävät Simonin löytämää pienikokoista ganmenia pelastaakseen kylän, mutta maanpinnalle selviydyttyään he eivät tiedä alkuunkaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan."

  Mitä pidät sarjasta? Onko piirrostyyli tosi kamala, tosi ihana vai jotain siltä väliltä? Kuka/ketkä on/ovat lempihahmosi/lempihahmojasi? Entä sarjan musiikit?

  Itse aloitin tämän sarjan seuraamisen vähän aikaa sitten. Piirrostyyli oli aikamoinen järkytys, mutta nyt olen tottunut siihen. Vähäpukeiset naiset ja isot robotit eivät oikein iske, mutta jostain syystä olen silti tykästynyt tähän sarjaan. Lempihahmoni on Kamina. Siinä vasta on hyvä hahmo! Asenne ja itsevarmuus kohdallaan, ulkonäöstä puhumattakaan.

  #53173
  Pote-wolf
  Member

  Enpä uskonut, että TTGL:stäkin tehdään tänne aihe. O__O

  No, kuitenkin, katsoin sarjan joskus silloin, kun se oli uusi ja tulihan sitä aika kovaa faniteltua. Alussa lempihahmoni oli toki Kamina, mutta myöhemmin paljastui, että Simon on paljon GARimpi kuin Kamina koskaan. Ihanaa, kasvutarina.

  Tämä sarja on varmaan eeppisin näkemäni, vaikka välillä se vetääkin ihan överiksi, mutta se ei sorru omaan naurettavuuteensa, koska se ei ota itseään vakavasti. Lisäksi se parodioi hauskasti vanhoja mecha-sarjoja, ja siitä löytyy eeppisiä sitaatteja kuten "who the hell do you think I am"! Tämä sarja kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini.

  No, koska TTGL:stä on lähes mahdotonta puhua spoilaamatta, varoitan teitä; katsokaa ainakin jaksoon 8 asti, ennen kuin luette seuraavan tekstin.

  Kaminan kuolema tuli järkytyksenä myös minulle, mutta tarkemmin ajatellen se oli välttämätöntä tarinan edistymisen kannalta. Kamina oli liian dominoiva hahmo, jonka oli annettava tilaa Simonille, jotta tästä voisi kehittyä tarinan todellinen päähenkilö. Muuten muutkaan hahmot eivät olisi voineet kehittyä. Ja olihan se dramaattista, eeppistä ja hienoa.

  Loistavahan se TTGL sitten loppujen lopuksi oli, vaikka alussa ei siltä tuntunutkaan, mutta sarjan loppupuolta voi kuvata lähinnä eeppiseksi.

  #53346
  Tiger Claw
  Member

  Hoihoihoi. Olen nyt ehtinyt jaksoon 9 asti.

  EIKÄ! Ei ei ei ei ei! Miksi, MIKSI Kaminan täytyi kuolla? Tämä ei ole reilua. 🙄 Toivottavasti sohvaan ei jäänyt jälkiä, kynteni pureutuivat siihen aika pahasti tuon kohdan aikana. Yoko mokoma! Onneksi olen jo tarpeeksi kypsä enkä ole aikeissa ruveta toitottamaan, miten Yoko on niiiiiiin ärsyttävä ämmä ku se roikkuu koko ajan Kaminassa ja meni pussaamaan sitä!!!!!!!!!!111 ;___; ;___; ;___; Ei se Yokon vika ollut, Kaminahan suuteli takaisin (*nyyh*).

  Että tämmöistä vuodatusta.

  #53353
  Pote-wolf
  Member

  Ärh, eilen illalla rustasin todella pitkää viestiä ja kun lähetin sen, niin hups; keskustelupalsta on suljettu. Ja viesti katosi kuin tuhka tuuleen :/ No, pistetäänpä uusiksi, lyhennelmänä.

  Myönnetään, itselläkin jäi kyllä Gurren Lagann kahden viikon tauolle, kun Kamina kuoli, mutta jatkoin kuitenkin katsomista, enkä katunut. Lempihahmojani ovat Simon ja Viral, molemmat ovat aivan loistavia ainakin timeskipin jälkeen. Tietysti Kaminan kuoleman jälkeen seuraa pari pakollista angstausjaksoa, mutta muistaakseni jossain jaksossa 11 Simon kasvattaa pallit ja sitten timeskipin jälkeen sarja menee yhä eeppisemmäksi. Toisin kuin sarjan alkupuoliskolla, missä juoni on ollut suht vakavastiotettava ja huumori on tullut hahmoista, nyt hahmot ovat vakavia poliittisine juonitteluineen ja juoni menee niin kertakaikkisen överiksi, että se on todella hauskaa, menemättä kuitenkaan mauttomaksi. Vähän kuin One Piece, kumpikaan ei ota itseään vakavasti 🙂 Eli kannattaa ehdottomasti katsoa sarja loppuun asti, loppukin on ihan mahtava, ei tietoakaan mistään Gainax-lopuista.

  #53650
  Fieri
  Member

  Okei joo kokeilin sitä ja…

  Lopetin heti kattomisen ku Kamina kuoli. Eheh. Muut hahmot olivat tylsiä jne. mutta Kamina oli ainoa kiinnostava hahmo. Anteeksi lyhyehkö viestini..

  #54820
  Inu-Mimi
  Member

  Ainakin gainax tekee tässä sitä mitä gainax tekee parhaiten. Ensin tuli 27 jaksoa animea – BOOM, se onkin hitti! Tehtiin elokuva alle vuoden päästä animen esittämisestä, suunnilleen samaan tuli aikaan 8 musiikkivideo-rainaa. Seuraava elokuva on jo ovella, ja vasta julkaistiin Yokoon keskittyvä musiikkivideo, joka julkaistaan sekin omana DVD:nään, mukana myös muuta fanikrääsää. Manga, pari spin-off-mangaa, DS-peli, kevytromaani…. Ja kaikki vajaassa kolmessa vuodessa. Huh. Alkaa muistuttaa Evangelionionia re-makeineen ja uudelleenjulkaisuineen.
  Mutta pitääpä vilkaista tämä kun tulee aikaa. Minä hölmö vain hypetin Zetsubou-senseitä koko kesän 2007.

  #57551
  Tiger Claw
  Member

  Hmm, se Yokon musiikkivideo oli ihan kelpo. Biisi jäi soimaan päähän moneksi päiväksi. Leeron cheerleaderina… X’D

  #62170
  BlackStar
  Member

  Yooosh! Meikäkin aloitti tän sarjan kattomisen. Owwo Viimeviikolla aloitin, ja olen menossa jaksossa 6.
  Mun mielestä sarja on MAHTAVA! 8DD Huumori on just sieltä parhaasta päästä! X’DD
  Ja kattos keppanaa, tässä sarjassa on jopa mukavia tyttöhahmoja. *w* Yoko on hieno hahmo~~!
  Ja Kaminassa on ASENNETTA! Sitä, mitä miehessä tuleekin olla. 8D Mahtava hahmo~~
  Simon on myös hyvä hahmo, mutta joku sen luonteessa tökkii.. No, toivottavasti tulee aikuisemmaksi sitte sarjan edetessä, koska nyt Simon tuntuu tosi pikkulapselta, joka vain roikkuu kiinni "veljessään". Hyvä hahmo jeah! ^^
  Hmm, huomasikos muuten joku, että TTGL:n piirustustyyli vaihtui neljännessä jaksossa, ja oli tosi tökkivä? =w=
  Mua häiritsi se ihan sikana! Onneks ei jäänyt kuitenkaan pysyväksi, oli vain hetkittäinen "tyylinvaihdos".
  Tosiaaaaann~~! Toosi loistava sarja, tyyli, hahmot, huumori ja juoni on sieltä parhaasta päästä! OwwO
  Lempihahmoikseni on kohonneet Kamina, Viral ja Yoko. 8D Simon tulee hyvänä nelosena. X’D
  Toivottavsti sarjan lopetus olisi hyvä, eikä sarja lopsahtaisi loppua kohden.

  #102827
  Devilman
  Member

  Ja minä kun luulin jo kirjoittaneeni tähän topiciin… No, raapustetaan nyt sitten jotain. Tutustuin Gurren Laganniin kai jo silloin, kun se oli vielä uusinta uutta, mutta jäi sitten kesken, siihen kasijakson tienoille. Pidin kyllä sarjasta, mutta joskus jää hyväkin sarja kesken pitkäksikin aikaa. Sitten lopulta jatkoin sen katsomista ja taisin katsoa loput jaksot muutamassa päivässä. Uusintakierroskin olisi ihan paikallaan lähitulevaisuudessa, kun ei pitkästä sarjasta ole kyse.

  Kaminan kuolema tuli sen päiväisenä yllätyksenä, että ihan ehti ihmetellä, miten koko anime enää kiinnostaisi samalla tavalla, mutta kiinnostihan se. Yliampuva, eeppinen taistelu jatkui ja saavutti mittasuhteita, joita ei olisi voinut uskoa todeksi. Pähkähullua huumoria ja riipaisevaa draamaa sekoitettuna juuri sopivassa suhteessa, retrohenkistä robottimätkettä… ja ihana Yoko. Hetkessä TTGL ponkaisi yhdeksi suursuosikikseni.

  Se Kirameki Yoko Box (vai mikä se oli) -musiikkivideokin on nähtynä, ihan kiva kappale se taisi olla, mutta enhän minä sitä sen musiikin takia katsonut. Enkä takuulla ollut ainoa… hehe…

  #102831
  erakko
  Participant

  Nähty on ja olin aika tyytyväinen. Loppu oli kyllä lievä pettymys, se taistelu oli jotenkin laimea ja musiikki oli paljon ____ mitä sarjassa aiemmin oli saanut kuulla. Ja musiikki tässä olikin ihan mahtavaa, introja myöten. Myös se juonenkäänne siinä vähän jälkeen puolivälin oli kyllä jotain mahtavaa.

  Tuon erään nimeltä mainitsemattoman henkilön kuolema tuli tosiaan puun takaa, mutta en meinannut oikeastaan uskoa sitä. Luulin vain "älkää narratko, kohta hyppää jostain kuitenkin esiin". Sitten pari jaksoa myöhemmin oli silmät pyöreänä.

  DVD:nä ostan kyllä heti kun se vain on mahdollista. Amazonista ei viitsi ostaa kun yksi osa maksaa jo hirmu summia, ja tuon euron ja punnan suhde on siellä muutenkin päin ____.

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #115591
  tassi
  Member

  Tengen Toppa Gurren Lagann on oikein hyvä anime; jossa loistavat hahmot (no ainakin kaksi) ja oikein mielenkiintoinen juoni, jota ovat monet muutkin kuin mecha-anime fanit jaksaneet katsoa.

  Kuten jo mainitsin, hahmo suunnitelu on kyllä hyvä, omalla (pikkuisen) muista eroavalla tavallaan. Olen kuullut, että TTGL on saanut hahmosuunnitelustaan palkinnon, ja no, ehkä sen se todella ansaitsee. Lempihahmoikseni nimeäisin Yokon ja Simonin, kaikki muut tuntuivat todella vähäpäitöisiltä… ainakin Kaminan ohella. Mutten siltikään ylistä Kaminaa läheskään yhtä paljon, kuin useimmat muut fanit. Kaminassa on hyvätkin puolensa, ehkä lähinnä siinä, että Simon piti häntä roolimallinaan aik- tarkoitan, "mieheksi" kasvamisessaan. Muutoin Kamina oli pelkästään tavallista hölmömpi anime hahmo. No miettikää nyt, kuka idiootti voisi edes yrittää käydä mecha-robotin kimppuun miekalla? Mutta juu, pidän Yokosta oikein paljon. Hän on suloinen, eikä todellakaan sammalinen kuin muut "söpöt" kopiomaiset anime tytöt. Simon taas oli erittäin sympaatinen hahmo, ainakin ennen time skippiä. Pienenpänä hän oli niin epävarma itsestään, että imi rohkeutta Kaminan omituisista, merkityksettömistä lausahduksista, joita eräät tahot (lähes koko fani kunta) kutsuvat eeppisiksi.

  Ja juu, juoni oli mielenkiintoinen vaikka se pomppaili vihollisesta viholliseen, yhden (eeppisenä pidetyn) hahmon kuolemaan, ja yhden angstisen (mutta sympaattisen) teinin aikuiseksi kasvuun ja time skippiin. Juonessa on silti myöskin huumoria, toimintaa, ja tis- fanipalvelua.

  #115626
  Tsiiffi
  Member

  Katoin sarjan, yltiömäärät eeppisyyttä.
  Mutta sanon että kyllä oli leffassa vielä eeppisempi loppu.

  #115670
  Jugger
  Member

  aivan loistava sarja 6 jaksoo oon kattonut ei oo oikein kerinnyt enempää.

  #116427
  FinLin
  Participant

  Noh, en ole kuin vasta 7 jaksoa ehtinyt katsomaan, mutta niin pitkälle kuin olen itse nähnyt niin TTGL on tosi hyvä anime. Simon on ehdottomasti lempparihahmo. <3

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.