Tenjho Tenge

Home Forums Manga Mangasarjat Tenjho Tenge

 • This topic has 2 voices and 1 reply.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #52196
  Devilman
  Member

  Tenjho Tenge (tai Tenjou Tenge, miten vain) on Air Gearin piirtäjä Oh!greatin toimintasarja, joka tunnetaan silmiä hivelevästä taiteestaan ja runsaasta fanipalvelustaan. Vuodesta -98 jatkunutta sarjaa on tullut 19 kirjan verran ja 20. ilmestyy piakkoin.

  Tarina alkaa, kun huligaanikaksikko Souichirou Nagi ja Bob Makihara saapuvat Toudoun kouluun alistamaan sen valtaansa kuten ovat tehneet aiemmissakin kouluissaan. Toudoun porukasta ei ole vastusta ennen kuin Juuken-kerhon puheenjohtaja Maya Natsume ilmestyy paikalle. Nagi ei tajua, mitä on meneillään, kun suurisuinen pikkutyttö muuttuu yllättäen tyrmäävän upeaksi nuoreksi naiseksi ja lennättää hänet ikkunasta pihalle. Nagi rysähtää suihkutiloihin, joissa Mayan vähintään yhtä tyrmäävän upea nuorempi sisko Aya oli peseytymässä. Ayapas ei suutukaan moisesta, vaan päinvastoin suutelee Nagia ja sanoo haluavansa tämän vaimoksi.

  Kuulostaa aivan älyttömältä, mutta juoni muuttuu ajan kuluessa huomattavasti kypsemmäksi ja paremmaksi (vaikka voikin olla paikoin jopa sekavaa). Juuken-kerholla on oma synkkä menneisyytensä liittyen sen entiseen kapteeniin, Mayan ja Ayan isoveli Shiniin, ja lisäksi kerholla on vaarallisena vihollisenaan koulun eräänlainen kurinpitoryhmä, jota johtaa kukas muukaan kuin Shinin tappanut mies, Juuken-kerhoon kuuluvan Masataka Takayanagin isoveli Mitsuomi. Juuken-kerho ja kurinpitoryhmä sotkeutuvat vuosisatoja kestäneeseen taisteluun ja alkaa monivaiheinen kamppailu, jossa hyvän ja pahan erottaminen ei aina käy helposti.

  Juoni on ihan viihdyttävä, eikä tarina varmasti käy tylsäksi kenestäkään toiminnan ystävästä. Oh!greatin jumalalliset piirustustaidot tulevat esille loistavasti joka toisessa ruudussa, mutta etenkin koko aukeaman kokoisissa kuvissa sekä värisivuissa ja kirjojen kansissa. Tenjho Tengestä kun olisikin olemassa taidekirja…

  #106294
  Jugger
  Member

  Itse tykkäsin alustaja siitä flashback paljon mut sit rupes menee perus OH!Great ja järki katos touhusta. No onneks päästiin tästä ärsyttävästä pää hahmosta eroon ees vähäksi ajaksi.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.