Tervetuloa Suomeen/Japaniin!

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Tervetuloa Suomeen/Japaniin!

 • This topic has 10 voices and 16 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • Author
  Posts
 • #49884
  FinlandjinM
  Member

  Niin, meillä oli tässä viikon ajan japanilainen vaihto-oppilas (25.3.09 – 1.4.09) ja ajattelin laittaa ketjun siitä. Hieman ikävähän se on, kun piti erota, mutta onneksi on sähköposti. Kaveri ei osannu enkkua kovinkaan paljo ja minä en osannu japania kovin paljo, joten hieman vaikeata oli. Onneksi keksittiin tekemistä. Kaveri piti erityisesti saunomisesta, Duel Mastereilla peluusta ja SSBB:sta. Loppujen lopuksi oli todella mukavaa, että saatiin isännöidä. Erikoismainintana se, että häneltä sain lahjaksi 10 ekaa Dragon Ball-pokkaria japanin kielisenä (se ensimmäinen onki se kaiken pahan alku ja juuri) ja vielä DBZ-leijan! Jotain todella ikimuistoista. Vieläkin on ikävä, hauska kaveri oli 😥

  Sitten topicin aihe:
  Oletteko itse olleet isännöimässä japanilaisia tai oletteko olleet isännöitävänä?
  Elikkä onko teillä ollut japanilaisia vieraita tai oletteko itse vierailleet Japanissa. Kaikenlaisia juttuja saa kertoa.

  Dangot maistuvat hyviltä.

  #49966
  Amppu
  Member

  No en oo isännöiny tai mitään, mutta mun täti ja japanilaiset serkkuni tulevat aina silloin tällöin tapaamaan meitä sieltä Japanista. Kyllä sen yli kohteliaisuuden huomaa, kun serkut kumartelee koko ajan ja on kovin huomaavaisia. Ne ain opettaa mulle kaikkea käytännön asiaa esim, millä kädellä puiko otetaan käteen ja millä kädellä ne laitetaan takaisin lautaselle. Tuliaisetki on mainioita 😀 Yleensä kaikkia mahdollisia herkkuja, japanilaisia muotilehtiä ja mangaa. Ja joka kerta iso pino kertakäyttö puikkoja.
  Serkku toi viimeksi vaimonsa kihlattunsa käymään ja he menivät naimisiin Suomessa. Häät pidettiin Muumimaailmassa XD (todella romanttista) Mutta niitä on ihana tavata ja oppii siinä aina uutta Japanin tavoista.

  #49979
  FinlandjinM
  Member

  どもうー、 フィンランド人エムですー!!! フォ―!!!

  Luinko siis oikein? JAPANILAISIA SERKKUJAかー!? O_o
  Joo, japanilaiset ovat todella huomaavaisia, se meidän kaverikin oli niin vaatimaton ja kohtelias kaiken aikaa. Olisi tehny mieli sanoa japaniksi, että ei tarvitse kursailla, mutten osannu sanoa. Kieleni on vielä niin pikkuruista… Tulen vieläkin vahvemmaksi!!! HAI!
  Puikoilla on melko vaikea syödä, mutta kyllähän siihen tottuu, kun joutuu käyttämään vähän enemmän kuin tavallisesti.
  Muumitkin on ihan kivoja. Ja mahtavat olla melko rikkaita kun "silloin tällöin" tulevat sieltä käymähän. 😀

  Lucky they…

  #49985
  Amppu
  Member

  Niin no tarkennettuna mun mummin sisko Marra, joka on kokonaan suomalainen avioitui japanilaisen miehen kanssa ja muutti Kyotoon. (Ne oli ennen sitä kirjekavereita ja sit se mies tuli vaa yhtäkkiä Suomeen hurmaamaan Marran lopullisesti) No ne sai sit kaks poikaa, joista toinen just avioitui siellä Muumimaailmassa. Näillä on sit lapsia, jotka on siis mun pikkuserkkuja.
  Pikkuserkkuja en oo muutaku kuvista nähnyt, mutta suloisia on. Ja vaikka ne on 1/4 suomalaisia, niissä ei oo mitään suomalaista.

  Ja tuota raha asiaa oon itsekin miettinyt. Itse haluaisin käydä Japanissa kovasti, mutta rahat ei riitä. Samalla aikaa täti käy vähän väliä moikkaamassa XD Mutta ilmeisesti hänen mies on todella rikas.

  #50260
  Monninen
  Member

  Epäreiluah! Japanilaisia serkkua… epistä… no mulla onkin afrikkalaisia serkkuja (täti on afrikkalainen).
  Noh tuossa joku vuosi sitten kouluumme tuli käymään japanilaisia opettajia ja meidän piti huovuttaa heille pinssejä jotka olivat jotenkin "suomalaisia", esim. suomen lippu, tai muumi tai joku vastaava tervetulliaslahjaksi.
  He sitten tulivat katsomaan kuviksen tuntiamme, kun teimme huoneiden pienois malleja kenkä laatikkoon. Tein siinä sitten keittiötä ja eräs niistä jaappanilaisista opettajista tuli kysymään "What is this room?" ja sitten vastasin siihen, että "it’s the kitchen" ja sitten hän kysyi "Oh really? Where’s the television?" niin jotenkin tuosta tuli sellainen käsitys, että japanilaisessa keittiössä on telkkari… 😀

  #50267
  Shoe
  Member

  En ole ollut isäntäperheenä, enkä ollut Japanissa, mutta koulullamme on tälläkin hetkellä (muistaakseni) japanilaisia lukion puolella. Kateeksi käy, kun joillakin japsusukulaisia. ^^
  Mutta tätini oli Japanissa viimevuoden huhtikuussa ja toi minulle muoviset syömäpuikot ja karkkia. No, en tietenkään ole raaskinut syödä kuin yhden karkin ja sain ne about vuosi sitten. ^^” Eihän ne ole enää syötäviä, mutta muistan, että miltä se karkki maistui; se ei ollut makea, eikä mitenkään sokerinen vaan todella kova jännän maukuinen ja oli kivasti ja jännästi makea. Ota tuostakin nyt selvää. -.-”
  Itse olen menossa Izumoon (muistaakseni Izumoon) tänä syksynä kahdeksi viikoksi, jos saan rahat kasattua, melko varmasti saan. ^^ Koulusta ollaan menossa muutaman idiootin kanssa nolaamaan itsemme tuonne kauas pois kotoa. Se vaan siinä pelottaa, että tulee koti-ikävä. Vaikka tosin minulle ei tule kovinkaan helposti koti-ikävä, kun ei tullut kahdeksan vuotiaanakaan, kun olin viikon Helsingissä, en shoppailemassa vaan sydänleikkauksessa. ^^”’
  Mutta jos joku tietää minua enemmän Japanista, voi vaikka ilmoitella jos haluaa. Pakko ei ole kuin kuolla, en siis pakota ^^

  #50318
  Kyoka8
  Member

  No, erään kaverini luona oli kerran japanilainen, hän oli jo melko vanha, noin viisi- kuusikymppinen nainen, joka oli opettaja. Meillä oli todella hauskaa hänen kanssaan. Tämä japanilainen osasi puhua enkkua ihan kiitettävän hyvin. Hän tutkiskeli innolla kaverimme j-rokki levyjä, ja käänsi meille niiden sanoituksia. Hän näytti meille teeseremonian, ja me teimme hänelle miso-udon-keittoa, ja hän tykkäsi siitä ^^ Teimme myös origami-hyrriä. Hän myös sanoi minulle, että puhun hyvin japania^^

  Kenties vähän sekava viesti mutta olkoon nyt noin~

  Ala-asteella luokallani oli eräs japanilainen poika, mutta hän ei ollut koskaan (tiedä onko vieläkään) kovin innokas kertomaan kultturistaan muille.

  #50464
  Amppu
  Member

  Tuli just sovittua, että meen kuukaudeks tai pariks kesäkuussa 2010 Japaniin sinne serkkujen luokse. Asun sit niiden kanssa. Jos tää topic on sillonki vielä pystyssä, voin kertoo minkälaista on asua japanilaisessa perheessä 😀

  #50467
  FinlandjinM
  Member

  Amppu wrote:

  Tuli just sovittua, että meen kuukaudeks tai pariks kesäkuussa 2010 Japaniin sinne serkkujen luokse. Asun sit niiden kanssa. Jos tää topic on sillonki vielä pystyssä, voin kertoo minkälaista on asua japanilaisessa perheessä 😀

  Itelläni olis puoleksi vuodeksi vaihto-oppilaaksi sinnepäin. En tiedä ajankohtaa, mutta arvelen sen olevan tänä vuonna. Ei tarvis maksaa ku lentoliput ja koulupuku, asuminen tapahtuu isäntäperheessä. Rahaa omien tarpeiden mukaan mukaan. Rahasta matka ei ole kiinni, ainoastaan omasta päätöksestäni, että haluanko lähteä.

  Kerron sitten, millaista oli ;D

  #50478
  Shoe
  Member

  FinlandjinM wrote:

  Itelläni olis puoleksi vuodeksi vaihto-oppilaaksi sinnepäin. En tiedä ajankohtaa, mutta arvelen sen olevan tänä vuonna. Ei tarvis maksaa ku lentoliput ja koulupuku, asuminen tapahtuu isäntäperheessä. Rahaa omien tarpeiden mukaan mukaan. Rahasta matka ei ole kiinni, ainoastaan omasta päätöksestäni, että haluanko lähteä.
  Kerron sitten, millaista oli ;D

  Kerroppa sitten, millaista oli. ^^ Tosi mahtavaa, kun pääset vaihto-oppilaaksi Japaniin. Itse menisin, jos olisi sellainen mahdollisuus, mutta riippuu ihan, että saanko lupaa… Omaa matkaani ei varmaankaan voi vaihto-opiskeluksi sanoa, sillä menen Japaniin kahdeksi viikoksi. Olen kertonut tästä aiemmin, joten eipä siitä sen enempää. FinlandjinM, mikäli menet, pidä hauskaa minunki puolesta! ^^ : D

  #53736
  Anonymous
  Inactive

  Perheeni luona on asunut kaksi japanilaista – toinen oli Suomessa vaihtarina, toinen tavallaan työharjoittelussa ja opiskelemassa suomea. Japanilaiset ovat varsin kohteliaita ja etenkin aluksi varsin pidättäytyviä. Ajan mittaan he kuitenkin ovat erittäin ystävällisiä, lämpimiä, mukavia ja huomaavaisia ihmisiä.

  Olen itse tällä hetkellä vaihdossa Japanissa, joskaan en asu tällä kertaa isäntäperheessä. Ollessani viime kerralla lyhyessä vaihdossa Japanissa, asuin kahdessa eri isäntäperheessä. Englannin taidot olivat perheen jäsenillä aika mitättömiä, joten välillä kommunikaatio tuotti hieman päänvaivaa. Tulimme kuitenkin mainiosti toimeen molemmissa perheissä ja isäntäperheessä asuminen oli kokemus, josta opin paljon. Olen nykyäänkin, melkein viiden vuoden jälkeen tekemissä isäntäperheideni kanssa, toinen perhe on käynyt Suomessa ja olen saanut heistä hyvät ystävät. Isäntäperhe kokemus on etenkin lukioikäiselle mielestäni mainio vaihtoehto, mikäli lähee vaihtoon. Vanhempana itsekseen asuminen voi olla helpompi vaihtoehto ihan jo siitäkin syystä, että opiskelu vie paljon aikaa ja voi olla varsin epäsäännöllistä aikojen puolesta, jolloin kotiin tuloajat yms. voivat venyä, mikä on kuitenkin vieraana perheessä asuessa hieman ikävää.

  #68501
  Davien_hime
  Member

  Itse vietin Japanissa vuoden tässä 08-09. Tulin takaisin Suomeen noin kuukausi sitten.

  Kielen opin ja totuin todella hyvin siihen japanilaiseen elämään, jäi kova ikävä sinne kaikkiin kavereihin jne. ,___, En osaa mitenkään sen tarkemmin selittää mitään yksittäistä, mutta jos kukaan tahtoo mitään tietää niin saa toki kysellä.

  #77301
  Shoe
  Member

  Niin, tämä sama höpötys jatkuos. Eli, lähden suomenmaasta 13. päivä Japaniin. Kaksitoista päivää olen siellä.
  Matkasuunnitelma on kutakuinkin tällainen:
  13.10 kello 23 jälkeen, menemme yöjunalla Tikkurilaan. Sieltä menemme Helsinki-Vantaa lentokentälle, ja lennämme Amsterdamiin. Viivymme siellä jonkin aikaa. Vaihdamme konetta ja lennämme Osakaan. Osakasta menemme minibussilla Izumoon. Osaka-Izumo väli kestää noin viisi tuntia.

  Itse Izumo:
  Olemme siellä siis 14.10-26.10 ajan. Asumme isäntäperheissä. Luonnollisesti menemme siellä kouluun oppaidemme kanssa. Vapaa-ajalla tutustumme Izumon kaupunkiin. Käymme isäntäperheemme kavereilla ja käymme katsomassa nähtävyyksiä ja kaikkea sellaista. Meille on sovittu tapaaminen Izumon kaupunginjohtajan kanssa. Se on melkoinen kunnia, joten emme saa pukeutua niin kuin lystää. En tiedä vielä täysin, mitä teemme siellä, vaikka mainitsinkin jo muutaman asian. Toki teemme kaikkea muuta.

  #87160
  Grief
  Member

  Itse en ole koskaan käynyt Japanissa, johtuen siitä ettei minulla ole varaa sellaiseen. Rahatilanne on melko huono ja… Vaikka olen kuinka halunut päästä käymään siellä niin rahatilanne ei ole antanut periksi, eikä vanhemmillanikaan ole hirveästi innostusta asiaan ollut. Nyt on kuitenkin tapahtunut sellainen ihme, että äitini lupasi että saan lähteä vaihtoon jonnekkin (mieluiten 3kk mutta korkeintaan puoli vuotta) jos matka ei tule hirveän kalliiksi(eli ei todellakaan mitään seitsämän tonnin paketteja). Tietenkin ensimmäisenä listallani on Japani, haluan sinne enemmän kuin minnekkään muualle, joten olisiko kenelläkään enemmän tietoa tästä? Olen tutkaillut eri vaihto-ohjelmien kautta mahdollisuuksia mutta hinnat ovat pyörineet pääasiassa sellaisissa lukemissa ettei niille ole mitään asiaa. En toki odota että matka olisi ilmainen, mutta olen varma että halvempiakin vaihtoehtoja löytyisi. Joten jos jollakulla on mitään tietoa tai kokemusta asiasta niin olisin hyvin onnellinen jos jakaisi sen kanssani. :3

  #90689
  Anonymous
  Inactive

  Grief, mikäli olet alle 16-21 vuotias ja haluat kokeilla vähän lyhempää vaihtokokemusta, noin kuukauden verran, kannattaa hakea oman kaupungin/kunnan Lions Clubin kautta nuorisovaihtoon. (Mahdollisesti myös Rotary Club järjestää nuorisovaihtoja, mutta siitä minulla ei ole tietämystä eikä kokemusta.) Nuorisovaihto järjestetään yleensä koulujen kesälomilla ja kestää noin kuukauden verran. Aika vietetään asumalla isäntäperheessä, joka yleensä vastaa ylläpidosta ja ohjelmasta, tai ainakin omat kustannukset jäävät melko pieniksi. Lisäksi usein on mahdollista osallistua leirille, jossa on muiden maiden vaihtareita sekä vaihtomaan nuoria. Vaihtoon haetaan yleensä juuri joulukuussa (seuraavan vuoden kesää varten) joten kannattaa ottaa asiasta selkoa pian, jos ensi kesäksi mielii Japanin maalle. Usein Lions Clubit myös sponsoroivat nuorten matkoja, joten ihan kaikki matkakustannuksetkaan eivät välttämättä jää nuoren vastuulle. Oikein hyvä vaihtoehto käydä kokeilemassa, miltä siellä merten toisella puolella näyttää. Itse olin vastaavassa vaihdossa viisi vuotta sitten Osakan seudulla, Kobessa, ja nautin matkastani sen verran paljon, että tänä vuonna lähdinkin sitten koko lukuvuodeksi kouluni kautta vaihtoon. Ja tusinpa jää viimeiseksi kerraksi, kun asun Japanissa, tämäkään kerta. 🙂

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.