Top 5 bändit

Home Forums Sekalaista Musiikki Top 5 bändit

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
 • Author
  Posts
 • #111499
  L1ght
  Member

  Otsikko kertoo idean, ja minäpä tästä aloitan tällaisella listalla:

  1.Breaking benjamin
  2.Three days grace
  3.Skillet
  4.Bullet for my valentine
  5.Guns N Roses

  #111508
  Shoe
  Member

  Ihan kiva idea, mutta eikös perustelut olisi hyvä olla.

  #111545
  L1ght
  Member

  Eihän niitä kukaan ole kieltänyt 😛

  #111550
  Shoe
  Member

  Ei niin, mutta pointti olikin siinä, että aloitusviestissäkin olisi voinut olla perustelut. Joo anteeksi pikkunipotus, mutta masentaa ja puran sitä täällä, sori siis. D:

  #115366
  OtaQ
  Member

  Tää on vaikeaa.. : S

  1.Paramore/Coldplay en osaa päättää, Paramorea olen kuunnellu näistä toiseksi bändeistä pisimpään.
  2.Automatic Eye- nykyään yksi lemppari bändeistä
  3.NeverShoutNever- sama*
  4. Avril Lavigne- Olen aina ollut fani, enkä kyllästyny, Olen kuunnellut Lavignea tämän listan bändeistä/artisteista pisimpään.
  5.Green Day- hyvä bändi, tosin en ole kuunnellut pitkään aikaan, ilmestyispä ja toinen levy, alan kyllästyä noihin vanhempiin kappaleisiin

  #115368
  Nii_na96
  Member

  Juuh olen Shoen kanssa 100% samaa mieltä että ehdottomasti perustelut, mutta kiva kun tän teit. 🙂 Nyt jos mä rääkkään mun aivoja liiallisella ajattelulla niin voisin koittaa itsekin pistää.

  1. Ensiferum
  No se ei ollut vaikea päätös. Ensiferum vaan jotenkin on juuri sitä mitä kaipaan musiikilta mutta myös paljon muuta sen lisäksi.
  2. Turisas
  Tää oli kinkkinen päätös, mutta lopulta tulin tähän tulokseen, ja kyllä Turisas tuon paikan ansaitsee. Kappaleet on mahtipontisia ja jaksaa aina tuoda piristystä tylsään päivään.
  3. Moonsorrow
  Moonsorrow on todella upeaa musiikkia, kaikin tavoin. Jos jonkun bändin kappaileisiin ei kyllästy niin se on Moonsorrow, kappaleet on niin vaihtelevi ja erikoisia, että se olisi mahdotonta.
  4. Nightwish
  Todellakin hyvä bändi. Kappaleet jaksaa aina saada mulle kylmät väreet. 😀
  5. Summoning
  Tääkin oli kinkkinen, koska tähän paikkaan olisi moni muukin bändi sopinut. Mutta Summoning on eeppistä ja todella hienoa musiikkia. Bändin musiikki on hiukan TSH-tyylistä, mikä mulle sopii enemmän kun hyvin. 🙂

  No niin siinä on. Tossa on muuten kaikki bändit paitsi Summoning suomalaisia. :O Hehheeh 😀 No eipä se mitään. 😀

  #115536
  Lisko
  Member

  1- Sonata Arctica
  Suomalaista power metallia, joka uppoaa minuun aivan täysillä. Aikoinaan kuullessani ensimmäistä kertaaa Sonataa, kuulin Peacemakerin One Piece AMV:n yhteydessä. Peacemakeria soitatin pitkään parin muun kappaaleen kanssa, mutta sitten aloin kiinnostua yhtyeestä suuremmassa määrin ja aloin tutustua laajemmin tuotantoon. Nykyään Sonata onkin lempi yhtyeeni. Sonata Arcticalla on hieno kyky tehdä erilaisia kappaleita, ja kaikki vielä kuulostavat hienoiltakin. Myös sanoitukset ovat hienoja, ja yleensä melodioihin yhdistettynä eppiisiä kokonaisuuksia syntyy tuon tuosta. Hienoa on myös että sekä nopeita ja hitaita kappaleita löytyy.

  Sonata Arctica – San Sebastian Nopeampaa tuotantoa
  Sonata Arctica – Letter to Dana Hitaampaa tuotantoa

  2- Sabaton
  Ruotsalaista power metallia sodista ja konflikteista, heavy metal maisin ottein. Yhtyeeseen tutustuin kaverini kautta joka suositteli Sabatonia, ja siitä lähtien olen pitänyt parhaana yhtyeenä Sonata Arctican jälkeen. Kappaleet ovat erittäin koukuttavia, ja eivät ole kuluneet loppuun omassa kuuntelussa vieläkään, joka on hyvä asia. Sabatonissa on hienoa myös se, että sotaisista sanoituksista huolimatta yhtye ei sorru Hitler (tms.) ihannointiin, vaan kertoo puolueettomasti historiaa musiikin muodossa.

  Sabaton – Ghost Division Ranskalaisesta "Rommelin panssaridivisioonasta"
  Sabaton – White Death Suomalaisesta talvisodan aikaisesta tarkka-ampuja Simo Häyhästä

  3- Ensiferum
  Suomalaista folk metallia. Ensiferumiin tutustuinkin sangatsu mangan foorumin kautta. Yhtye osaa yhdistää folk metallin piirteet aivan uskomattoman hienosti raskaampaan metalliin. Kertaakaan yhtye ei ole tuottanut pettymystä itselleni,

  Ensiferum – Deathbringer from the Sky
  Ensiferum – Iron

  4- Amoprhis
  Suomalainen Kalevalasta usein sanoituksensa keksivä melodinen metalli yhtye. Hiljattain otin itseäni niskastani kiinni ja tutustuin tähänkin yhtyeeseen laajemmalla kuuntelulla. Harmittamaan on hieman jäänyt kun en ollut aikaisemmin tehnyt sitä. Oli kyseessä yhtyeen alkuaikojen örinätyyli tai nykyinen hillitympi musisointi, kaikki kappaleet ovat hemmetin kovia.

  Amorphis – Black Winter Day Vanhemman tuotannon esimerkki
  Amorphis – From the Heaven of My Hearth Uudemman tuotannon esimerkki

  5- Kalmah
  Suomalainen tämäkin viidennen sijan ilmestys. Melodinen death metalli yhtye minun makuuni. Koukuttavia kappaleita löytyy vaikka millä mitalla, ja ne vähemmänkin koukuttavat nousevat reilusti "täyttömusiikin" yläpuolelle.

  Kalmah – Hades
  Kalmah – Heroes to Us

  #115773
  Kyoka8
  Member

  1. Nightwish
  Nightwish kuvastaa omaa sielunmaisemaani, ja on todella monipuolista musiikkia, jonka tahdissa on mukava hoilata ja fiilistellä. Laulajat tulkitsevat hyvin. Kappaleet ovat hienoja ja ajatuksia herättäviä.
  2. Blind Guardian
  Ihanaa ja hyvin tehtyä musiikkia! Erityisesti levy Nightfall in Middle-Earth on lähellä sydäntäni. Blind Guardian luo niin ihanan tunnelmallista ja persoonallista musiikkia. Mielestäni Blind Guardian on paras power metal bändi ikinä!
  3. Kamelot
  Tälläinen progepower on juuri sellaista mistä pidän. Kappaleet ovat todella monikerroksisia, ja täynnä koukkuja, joihin tarttua paljonkin kuuntelun jälkeen. Tarttuvia biisejä, joiden sanoituksetkin on hyviä.
  4. Epica
  Ylimahtipontista metallia! Kuoroja ja sinfoniaa sun muuta sellaista. Aika filosofisia sanoituksia ja taitavaa soitantoa. Pidän siitä kun Epican musiikissa kauneus ja raskaus yhdistyvät sulavasti.
  5. Tämä on vaikea mutta viidennen paikan jakavat Scar Symmetry ja Cradle of filth. Scar Symmetry on tarttuvaa ja upeaa melodista death metallia, kuten tuosta Liskon linkistä huomaa. Cof taas tekee hienoa synkkää tunnelmointia erikoisin elementein. Toisin sanoen extreme metallia.

  #115785
  Miru-Chan
  Member

  #1 The 69 Eyes – Ollut lemppari jo ala-asteelta. Tykkään laulajan äänestä ja koko bändin teemasta. Omistan aika monta levyä, vanhimpia ja ihan uusimpia, ja ne on tullut kuunneltua moneen kertaan. Jospa seuraavaksi nyt täysi-ikäisenä tähtäisin keikoille, kun ne yleensä ovat olleet k-18.
  #2 LM.C – Tältä japanilaiselta bändiltä löytyy niin laajasti genrejä; rockia, poppia ja jopa räpin tapaista( en kyllä hirveästi räpistä perusta, mutta tämä on se yksi ainut poikkeus ^^’ ).
  #3 Foo Fighters – Rakastan wanhoja ja uusia kappaleita aivan yhtä paljon. Tämäkin bändi on tullut suosikkeihini jo ala-asteelta.
  #4 Ruoska – Tykkään välillä kaiken j-popin lomassa kuunnella myös vähän raskaampaa, suomalaista musiikkia. Metalli bändit harvoin ovat mieleen, enkä oikein ole varma, pitäisikö Ruoskaa sanoa metalliksi, mutta ainakin minä tykkään, oli se sitten metallia tai ei – en ole genre-uskovainen. x’>
  #5 Disturbed – Taas näitä pitemmän ajan suosikkeja. Laulajan ääni on jotain, mistä todella tykkään.

  Huhhui, Top Viiden valitseminen oli todella vaikeaa, olisin halunnut jakaa sijoja usean bändin kohdalla, mutta ei kai sitä nyt niin viitsi tehdä. Green Day, Nightwish ja Dir En Grey tippuivat 6. sijalle. ^^’

  #116210
  Gaara1995
  Member

  Children Of Bodom
  – Yksinkertaasesti vaan ku pistää Bodomia soimaan niin johan alkaa adrenaliini virrata. Tämän ilmiön toteaa parhaiten biisin "Trashed, Lost & Strungout " aikana.

  Norther
  – Pojot samoista ku Bodomillekkin, soitannollisesti vähän parempaa, mutta ei saa sitä fiilistä aikaan.
  Bändin paras biisi lienee "Mirror of madness".

  Dimmu Borgir
  – Musiikissa niin paljon alkuenergiaa. Toteutus omaperäistä, joskus silti yliampuvaa.
  Bändiin kannattaa tutustua "Hybrid Stigmata"- biisin kautta.

  Dethklok
  – Bändi ei kaunistele mitään ja kertoo kaiken suoraan. Vaikka onkin perus death metallia, se ei meinaa, että sekoittuisivat massaan, päinvastoin.
  Dethklok- Thunderhorse.

  Viikate
  – Soitannollisesti ja sanoituksellisesti puhdasta taidetta. Esitystyyli täydellisesti viimeisteltyä. Toisinaan liian kesyä kuunneltavaa.
  Viikate- Aaveissa vainko olet mun.

  Yhteenvetona: Kaikki nämä viisi ovat kivenkovia bändejä ja esikuviani omassa musiikissani. Soitan siis kitaraa ja laulan. Harmi kun ei ollut top-10. Silloin listalleni olisivat mahtuneet myös monet muut, esim. Rammstein, Kvelertak, Ensiferum, Amon Amarth ja Impaled Nazarene.

  #117528
  Anonymous
  Member

  # 1 An Cafe (tai Antic Cafe, millä nimellä nyt kukaan ikinä kutsuukaan)
  Joku tässä bändissä on vaan semmosta. Lyriikat vaan iskee muhun niin kovasti, tuntuu että Miku lukis välillä ajatuksia kun se laulaa niitä. Ja kun Miku vetää ne biisit livenä (siis en oo ollu keikalla mutkun katoin yhen livekeikan dvd:ltä) niin tunteella ja täysiä, ja pojista huomaa sen että ne oikeesti nauttii esiintyä. Ja tää bändi auheuttaa mulle aina kun kuuntelen semmosen "o___o Onko sallittua tehdä noin hyvää musiikkia"-kohtauksia. Tähän bändiin mulla myös liittyy niin monta juttua, ja tän bändin avulla oon saanu niin monta uutta ystävää etten jaksa laskea niitä kaikkia, ja osa heistä on myös todella tärkeitä mulle. :’—–)

  Apua, ja näitten muitten järjestykseen pistämisestä tulee hankalaa…
  # 2 Dir en grey
  Dirut tulee varmaankin kakkosena… Kai. En mä oikeen itekkään tiie. Mut Dir en grey löytyis kumminkin listalta niin miksei sitten sijalta kaksi koska Dirujen musiikki on ihanaa? :’D Dir en grey oli eka japanilainen bändi joittenka musiikkia kuulin ja siitä innostus J-rockiin lähti. Tykkään tästä bändistä ihan sairaasti, lyriikat ja musiikki on musta vaan jotenkin niin hyviä.

  # 3 ALSDEAD
  Aluks kun kuuntelin niin ajattelin että "joo, ihan ok bändi" mut sit aloin kuunteleen enemmän ja aloinkin tykätä ihan sairaasti. Tutustuin bändiin kun kuulin että bändi tulee Tsukiconiin ja kuuntelin, mut en sitten päässy sinne ja se harmitti, mut piristyin kun sain tietää että pojat oli sanonu haluavansa Suomeen nopeesti takasin. 😀 Bändin musiikki on musta jotain niin upeeta, enpä mä tähän muuta osaa sanoo.

  # 4 Lc5
  An Cafen Mikun uus bändi. Tykkään bändin musiikkityylistä kovasti ja Miku laulaa ihanasti matalalta ^__^ On jännää kattella Mikua mustissa vaatteissa ja tummissa hiuksissa laulamassa vaikkapa Storya. Se on niin erilaista Mikua niin se on kauheen jännää. :”D

  # 5 the GazettE
  Lyriikat, musiikki ja bändin pukeutumistyyli = kaikki noista mahtavia. Rukilla on mahtava ääni, jotenkin se on niin erilainen verrattuna muihin bändeihin. Kuitenkaan tää bändi ei jostain kumman syystä oo ylemmällä tässä listassa, älkää kysykö miks koska mä en tiie. The GazettE on kyllä ihan huippu, vaikkei ykkösenä tässä listassa komeilekkaan. ^__^

  Tästä jäi kaikkia hyviä bändejä pois, mm. girugamesh ja LM.C, mutta piti listata vain 5 niin sitten ei voi mitään. :/

  #117529
  Reiko-chan
  Member

  1. ONE OK ROCK
  Ensinnäkin Taka osaa ääntää englantia, mikä on aika hyvin j-rokkarille. Ja musiikki on ihan huippua *-* olen aina tykännyt siitä aivan tuhottomasti.
  2. BIGBANG
  Muutama viikko takaperin bigbangiin tutustuin, ja koukutuin sitten ihan täysin (<-tyypillistä) Tässä vaiheessa ei tietenkään voi enää lopettaa…
  3. SuG
  Tämmöinen ylipirteys voi tietty jossain vaiheessa mennä yli, mutta sitä ei ainakaan vielä ole tapahtunut. Ei ainakaan voi sanoa etteikö olisi positiivista porukkaa : )
  4. the GazettE
  Se nyt vaan on niin gazettea. Törkeän hyvää musiikkia tekevät.
  5. LM.C
  Monipuolisuus on ykkössyy miksi LM.Cstä tykkään. Kahden jäsenen bändi toimii ihmeen hyvin.

  //muoksaisin tuota listaa nyt hiukan, kun on niin paljon muuttunut. Edelleen oli hankalaa valita 5 parasta bändiä, mutta onnistuipahan kuitenkin.

  //muoksaisin listaa hiukkasen, kun se on niin paljon muuttunut pienen ajan sisällä. Edelleen oli hankalaa valita viisi parasta, mutta onnistuipahan kuitenkin.

  #117770
  SlamDunk
  Member

  1. Deep Purple
  Jäsenet ovat kaikki todella taitavia soittajia ja bändillä on tuhottomasti hyviä biisejä. Soitto on jykevää ja taidokasta ja jokaisen, joka pitää rockista, täytyy tietää tämä bändi. Biisit ovat myös sen verran monipuolisia, että niitä voi kuunnella kyllästymättä vaikka kuinka monta kertaa.Highway Star (kelaa minuutin kohdalle, niin biisi alkaa)

  2. Rage Against The Machine
  RATM:n tunnus on yksinkertaiset, mutta hyvät riffit ja kantaa ottava hip hoppimainen laulu. Genre on hieman outo. Soitto on metallimaista, soolot yleensä hyvin outoja ja progressiivisia ja laulu hip hoppia. Mutta, kokonaisuus toimii ja se kuulostaa hyvältä. Killing in the name

  3. Pink Floyd
  Suurin osa bändin tuotannosta on aika psykedeelistä ja kokeilevaa, mutta sillä on silti monta hyvää biisiä. Basisti ja kitaristi ovat hyviä lauluntekijöitä ja soittajia ja ne biisit, jotka eivät ole olleet liian outoja, ovat nousseet hiteiksi. Hyviä kitarasooloja. Basisti on niin taitava, että on tehnyt yhden maailman tunnetuimmista kitararifeistä käyttämällä vain yhtä sointua (Another Brick In The Wall (Tai tunnetummin "We Don’t Need No Education")).
  Comfortably Numb

  4. Van Halen
  Hyviä riffejä, taitavia soittajia ja hyviä sooloja = hyvä yhtye ja hyviä biisejä. Hyvä puoli myös se, että bändi osaa tehdä hyviä biisejä, jotka menee duurista. Jump

  5. Queen
  Hyviä soittajia ja laulajan massasta erottuva laulamistyyli tuo plussaa. Hyviä biisejä tälläkin. Todella harmi, että laulaja kuoli AIDSiin ja bändi hajosi. Bohemian Rhapsody

  1, 3, 4 ja 5 ovat niin suosittuja bändejä, että kuuluu ihan musiikilliseen yleissivistykseen tietää edes yksi biisi niiltä, joten kannattaa kuunnella. Taitavat kai kaikki olla Rock n roll hall of famessa.

  #118465
  kirsikka97
  Member

  1# An Cafe: an cafe on parasta mitä tiedän!!! Mikun laulu ääni ja lyriikat saavat niin hyvälle tuulelle että vaivun transsiin kuunnellessani niitten soittoa! bändi myös näyttää hyvältä eikä vain ole jumalaisen hyvää kuunneltavaa
  he ovat kaiken lisäksi hauskoja ja positiivisia kaiken muun lisäksi 😆

  3# ehkä…en tiedä/ keksi enempää hyviä bändejä kun melkein kaikki on niin hyviä (!rakastan musiikkia!) mutta AN CAFE ON PARASS!!!!! <3 <3 <3

  #118569
  Dents
  Participant

  Eivät ole järjestyksessä:

  Green Day Myönnetään, biisit ovat usein samankaltaisia toistensa kanssa, mutta ne erilaisemmat ovatkin sitten todella hyviä.

  Leevi and The LeavingsTämä yhtye tuli tunnetuksi siitä etteivät koskaan keikkaileet, ja ainoa julkinen esiintyminen taisi olla Euroviisukarsinnat. Biisit saavat iloiseksi ja niissä on hupaisat, mutta myös järkevät, sanat.

  The Beatles Bändi joka saa AINA hyvälle tuulelle. Lauluäänet ovat aivan uskomattomien kanssa ja biisien tahdissa on hyvä naputella käsiä ja jalkoja.

  AC/DC En osaa perustella, anteeksi, mutta nämä biisit vain räjäyttävät tajunnan niin maar totaalisesti.

  Viides sija on hankala..lopulta päädyn Bon Joviin jolla on samanlaiset kehnot perustelut kuin AC/DC:llä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.