Tuulen laakson Nausicaä

Home Forums Manga Mangasarjat Tuulen laakson Nausicaä

 • This topic has 11 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #47033
  Devilman
  Member

  Eikö tälle tosiaan ollut vielä ketjua? Oli sentään edellisvuoden uutuussarjoista parhaimpia – ja yllättäväkin valinta oli. Sarjahan on siis anime-elokuvien suurmies Hayao Miyazakin vuosina 1982-1994 piirtämä tieteis- ja seikkailumanga, jota monet pitävät yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista mangoista ja sarjakuvista yleensäkin (esim. ANN:n sivuilla rankattu top 10 -listalla viidenneksi) .

  Nausicaä sekoittaa fantasia- ja tieteisaineksia filosofiseen pohdiskeluun ja sotakuvaukseen maailmanlopun jälkeisessä ympäristössä, jossa suurvaltojen väliset konfliktit uhkaavat myös pientä ja rauhanomaista Tuulen laaksoa. Tarina keskittyy kuvaamaan, kuinka Tuulen laakson prinsessa Nausicaä pyrkii rauhanomaisin keinoin selvittämään ihmisten väliset erimielisyydet. Sotien lisäksi ongelmia aiheuttaa tosin myös alati leviävä "saastemeri", Fukai.

  Nausicaän tulo Suomeen oli mahtava veto Sangatsulta ja toivottavasti se myy hyvin, että saataisiin kustantajat kannustettua julkaisemaan lisää vastaavia klassikoita.

  #47055
  Milja92
  Member

  Vähän on muuten ihana manga. ^^ Olen lukenut nyt vasta 2 kirjaa mutta varmasti kerään kaikki, sen verran hyvää tavaraa oli. =3

  #47750
  M11ro-aniki
  Member

  Milloinkohan osa 3 ilmestyypi? Tuleeko se joka toinen kuukausi? Vai? Olen ostanut molemmat osat ja katsonut animen. Loistavaa. Kiitos taas, herra Miyazaki.

  #48687
  Betty
  Participant

  Aluksi yritin ostaa ykkösen, mutta epäröin hinnasta ja muista syistä. Ja luovutin ajatukseni hankkia sen. Ja tänään hetken mielijohteesta ostin kolmosen ja en kaduttanut, että menin hankkimaan. Aluksi en ymmärtänyt tarinaa, kun en lukenut 1 ja 2. Sitten vähitellen sain juonesta kiinni ja luin jännittäneenä, koska inhoan sotaa.

  Tarina on mielestäni hyvä ja olen tyytyväinen, että siinä käsitellään luontoa uhkaavia vaaroista.
  Miyazakin tyyli piirtää hymyt ovat minusta kaunista katsella. xD Vaiko johtuuko se että ihmisten kasvoilla loistaa hymyt sodasta huolimatta..? Lempihahmoni taitaa olla Nausicaä, koska hän on hyvyyden puolesta ja on huolissaan muista. Pidän myös jotenkin Kurotowaa, koska hän jossain mielessä välittää Nausicaä, esimerkiksi siinä kohtaus, jossa hän säntäsi pelastamaan Nausicaä, mutta huomasi että mitä oli tekemässä. xD (Sekä siitä miksi pidän hänestä johtuu kai että hänen nimensä muistuttaa Kurotoraa). Kushanaa pidän ja inhoan välillä. Ihastun, että hän huolehtii alaisestansa, mutten hänen luonnesta. Tuntuu että loput henkilöistä ovat vain sivuhahmoja. Ja on hyvä idea jättää kääntämättä osaa Dorukien kielestä. Siinä tilanteessa pitää miettiä mitä he sanovat.. Tykkään alussa olevaa värikuvasta ja lopussa olevaa kuvaa. Toivottavasti 1-2 ja 4-7 ovat yhtä hyviä tai parempia kuin kolmonen. Pitänee saada 1-2 käsiini ja hankkia loputkin. ^w^ Ja mielestäni kolmosen kansikuva on komeampi kuin ykkösen ja kakkosen.

  #48760
  pikku-oRkki
  Member

  Mielenkiintoista verrata, miten paljon syvemmälle sarjakuvaversiossa mennään, koska näin elokuvan ennen ykkösosan lukemista. Elokuvasta pidin, mutta sarjakuva tuntuu jopa paremmalta!

  Miyazakin tyyli piirtää on ihanan pehmeä. Jotenkin hellä. Tulee sellainen tunne muutenkin, että ihan kuin hän välittäisi jokaisesta hahmostaan hirveästi. Mulla on joku hervoton illuusio, että kyseinen pappa olis ihan tajuttoman sydämellinen ihminen 😆 Ehkä se onkin, mistä sitä tietää. Ainakin elouvista ja tuosta sarjakuvasta jotenkin hohkaa sellanen fiilis.

  Mutta tosiaan. Tyksin. Ne sotakohtaukset tuntuu välillä vähän hämäriltä (ei ole aina ihan varma, ketkä ovat keitäkin, ja ketkä nyt taistelevat keskenään), mutta johtuu luultavasti siitä, etten ole malttanut keskittyä tarpeeksi, kun on ollut kiire ahmia kirja loppuun. Sangatsulle tosiaan pisteet tästä julkasusta, ja vieläpä kunnonkokosina!

  #48992
  Blackbeard
  Participant

  Nyt on kolmas osa luettuna hyllyssä ^^ On kyllä aivan mahtava teos, ei ole kärsinyt iän myötä yhtään. Kolmosen kansi oli kyllä upea, ja Kushanasta on muutenkin pikku hiljaa tulossa mun lempihahmo. Siinä naisessa on särmää! 🙂

  #49256
  Ryuzakichan
  Member

  Joo mahtava sarja, niinkuin Miyazakilta saattoi odottaakkin. Hyvä veto Sangatsulta! 😀 Samoin iso koko, kansipaperin ja sivujen laatu ja ruskea muste on kaikki plussaa! Hinnan ymmärtää hyvin kun vertaa laatuun. Jep, ihana sarja, samoin elokuva.

  #49517
  Deserax
  Member

  Haluaisin kovasti ostaa sitä. Elokuvan traileri ja laulu tekevät syvän vaikutuksen.

  #56147
  Mousse
  Member

  mangahan on pidennetty siitä animesta, vai…? 😕

  #56161
  Blackbeard
  Participant

  Mousse wrote:

  mangahan on pidennetty siitä animesta, vai…? 😕

  Anime perustuu mangan ensimmäisiin kirjoihin.

  #74826
  Lisko
  Member

  Joo omistan osan 6, mutta ei ole ollut aikaa luka sitä 🙂

  #86104
  Sen-san
  Participant

  Aivan mahtava sarja! Kiitokset Sangatsulle! Valitettavasti budjettini on rajoitettu…

  #110310
  Lisko
  Member

  Melkei vuoden jälkeen kommentistani kirjoitan tänne =P Tuli hankittua ensimmäinen osa englanninkielisenä halvalla, niin aukesi enemmän sarjan maailma siihen nähden mitä pelkkä kuudes osa antoi ymmärtää =D

  Ensimmäisen osan luettua tosiaan koko sarja aukeaa enemmän ja tietää kunnolla mitä tapahtuu/on tapahtunut. Nausicaä teki minuun suuren vaikutuksen ja aion ehdottamasti hankkia loputkin osat. Kunnioitettavaa onkin, että Sangatsu julkaisi Nausicaän, ja alkuperäistä teosta kunnioittaen jättäen sen alkuperäiseen muotoonsa. Tosin se näkyykin hinnassa, joka karkoittaa varmaankin monia nuorempia ei niin hardcore mangan ystäviä.

  Miyazakin yksityis kohdat piirroksissa ovat hienoja, mutta kuitenkin yksinkertaisi. Ruutuihin katsomiseen pitää oikein keskittyä, että saa vastaan otettua kaiken mahtavuuden.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.