Twilight – Houkutus [Kirjat & Elokuva]

Home Forums Sekalaista Muut Twilight – Houkutus [Kirjat & Elokuva]

 • This topic has 46 voices and 61 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 62 total)
 • Author
  Posts
 • #43850
  Breeze
  Member

  Kun meillä ei kerran ole omaa aluetta elokuville….
  Niin siis, kuka nähnyt? Ainakin suosittu leffa tämä on ollut. Näin tämän jo viime vuoden vikana päivänä Tallinnassa. Ja kerran uudestaan Suomessa. Omia mielipiteitä ja vertauksia kirjaan tähän.

  [color=#FF0000][TÄSSÄ KESKUSTELUSSA TULEE OLEMAAN SPOILEREITA][/color]

  Oma mielipide [spoiler]:
  Tämä oli kiinnostava aihe elokuvalle.. mutta toteutus olisi voinut olla parempi. En kumminkaan tiedä kuinka paljon elokuvasta on temmattu suoraan kirjasta, sillä en ole kirjaa itse lukenut. Jotkut vampyyrinäyttelijät olivat korneja.. Cullenit olivat kylla ihan kohtalaisen uskottavia, varsinkin Edward. James oli jo ihan liikaa. Myös Cullenien suhtautuminen Bellan saamasta tiedosta oli liian lievä. En tiedä miten näitä on korostettu kirjassa, mutta ainakin elokuvassa liian vähän. Varsinkin kun lopun lähellä tuli Edwardin dramaattinen imemiskohtaus, joka ei tuntunut tarpeeksi dramaattiselta, koska imemisen vaaroja ei ollut korostettu tarpeeksi elokuvassa. Kirjan lukeneena elokuva olisi ehkä ollut parempi.

  Kommenttia ja keskustelua, kiitos.
  Väittelyäkin mieluisasti >;D

  #43856
  Inu-Mimi
  Member

  Eikös Houkutus ole englanniksi (tai siis englanninkieliseltä nimeltään, suomeksi ei ole käännetty suoraan) Twilight.

  En ole nähnyt vielä elokuvaa mutta en tiedä katsonko ikinä. En halua tuhota mielikuvaani Jasper Halesta kun näyttelijät eivät ikinä pystyisi (tai suostuisi) samaan. No, aika tavallisia teinikirjoja ne kyllä ovat. Käyvät kevyestä iltalukemisesta mutta juoni on aika itseääntoistava ja Edwardin ja Bellan suhteelle ei ole pohjaa. Koska Bellalla ei ole mitään mihin rakastua koska luonne on enemmänkin "luonne" enkä usko että Edward olisi niin pinnallinen. Mistä niistä vamppyyreistä ikinä tietää. Sen lisäksi vampyyrit on kuvattu niin rasittavasti kun vertaa alkuperäisiin vampyyreihin á la Bram Stocker. Kuvaavaa miten Meyerin vampyyrit hohtavat auringossa kuin diskopallot mutta perinteiset kuolevat tai ainakin vaurioituvat siis (Stockerilla ne olivat kyllä aivan erilaiset, sietivät auringon valoa mutta eivät pystyneet paranormaaleihin kikkoihinsa. ei hajuakaan million se muuttui nykyiseksi.) Ja jossain vaiheessa kirjasta tuli reverse haremu. Jo kolmannessa kirjassa alkoi olla epäjohdonmukaisuuksia ja uskottavuus meni. Mutta kuten sanoin, hyvää iltalukemista ja nautin Meyerin kirjoittamistyylistä. olisi alkanut kirjoittamaan novelleja kun juoni mättää niin pahasti. Kirjat ovat paksuja koska hän haluaa kuvailla jokaisen kuolleen hiiren tienposkessa.

  #43859
  shanks
  Member

  Hmm… En muuta sano, kuin hmm…

  Inu-Mimi wrote:

  Kirjat ovat paksuja koska hän haluaa kuvailla jokaisen kuolleen hiiren tienposkessa.

  Hienosti sanottu, vaan ei ole ainoa joka siitä kärsii. ^^ (//OFF)

  Eli siis asiaan. Joo, olen lukenut Twilightin, ja joo, olen myös katsonut elokuvan. Huomenna pitäisi New Moon ostaa, ja Eclipse komeileekin jo valmiiksi kirjahyllyssäni.

  Hahmot osaavat olla rasittavan pinnallisia, Inu-Mimiä tukien. Juoni on sinällään ehkä hieman turhankin paksua ja kyllästettyä, mutta kyllä sieltä harmaan pilviverhon välistä niitä auringon pilkahduksiakin löytyy. Kaiken kaikkiaan, kirjoitustyyli oli se johon rakastuin.

  Elokuvasta vielä sen verran, että Bellan tavallisuus ja kömpelyys jäivät häikkäävästi näyttelijättären alle, eikä hahmon ominaiskuvasta meinannu erottua enää paljoakaan. Edward oli taas sinä (ehkä liiankin) häikäsevänä itsenään, ja auringon valossa säteily oli jäänyt ehkä hieman alakanttiin. Ylipäänsä, ei elokuvasta saanut sitä samaa vaikutelmaa, kuin kirjasta/kirjoista. Mutta on se silti katselemisen arvoinen.

  ~ Shanks ~

  #43861
  omena
  Participant

  Kävin tsiigaa sen lauantaina. Iha ookoo.. 🙂

  #43864

  Itse olen lukenut Houkutuksen, kun kaverini oli siihe ihan koukussa… Pakko lainata muutama kohta Finistä tähän elokuvaan liittyen! Btw, Finin offtopicissa on 3 sivua tekstiä elokuvasta. xD

  Someone wrote:

  Twilight jätti mulle lähinnä _____. :B "Hmm, tää päähenkilö on ihan kiva – miksi täytyy jauhaa siitä kuinka TÄYDELLINEN tuo yksi tyyppi on? – jotain tapahtuu hiukan – TAAS tässä raivotaan kuinka täydellinen Ed on – jotain muuta tapahtuu – Edward Edward Edward Edward Edward – juonta tms. kakkaa – jaahas, taas maininta herra täydellisen täydellisestä täydellisyydestä…"
  Toistetaan kirjan loppuun asti ja seuraavan kirjan ajan.

  Someone wrote:

  Kuin huonoa fanfictionia. "Katsokaa minun Gary Stu:tani ja kuinka TÄYDELLINEN hän on, eikö ole ihanaa?!!!11! Ja koska hän on NIIN SYVÄLLINEN HAHMO, hänessä on yksi pinnallinen heikkouskin!" Korvatkaa sanat Gary Stu sanaparilla Edward Cullen ja voilá, käsissänne on Twilight.

  Someone wrote:

  Etten olisi täysin epäreilu, mainitsen että kakkoskirjan kuukausihyppy oli tyylikkäästi toteutettu sentään. Jos sellaisia olisi enemmän vastapainoksia EDWARD EDWARD EDWARD EDWARDille, olisin voinut kirjoittaa reilumman valituksen. 😀
  Eli joku voisi selittää samantien minullekin, että mikä niissä kirjoissa on niin hienoa. Edward on kielletty argumentointikeino.

  Someone wrote:

  Lainaus
  Ja kaikki lagasivat niin pahasti! Tavallisella puhenopeudella leffa olisi ollut ohi puoli tuntia aiemmin. Plus se Edwardin kimaltelukohtaus – jätkä näytti hikoilevan, ei mitään muuta.

  Lainaus
  Sitten tää Edwardin kimaltelukohtaus: en ensin huomannu että sille olisi tapahtunu mitään Ja sitten vaan nauratti kun ne makoili siellä jossain. Monet muutkin kohdat oli oikeastaan aika naurettavia.

  Hahaha! Kommenteistanne voisi päätellä Twilight-leffan kuuluvan komedia-kategoriaan.
  Itseasiassa kuulostaa vähän tylsältä jo nyt, mutta pakkohan se on käydä katsomassa niin voin sanoa mitä mieltä minä olin siitä sitten. Onhan se totta, että leffa oli ehkä vähän yliarvostettu jo ennenkuin se ilmestyi.

  Someone wrote:

  Tottta kai vampyyrit lentävät! Niillähän on ne viitat, joita ne säilyttävät kaapeissaan ja ottavat esiin, laittavat selkäänsä ja lentävät… herranen aika sentään, sehän on suuri osa niiden viehätystä kulmahampaiden lisäksi! Sanokaa nyt vielä, että vampyyrit voivat kulkea päivänvalossa saamatta siitä mitään vammoja tai etteivät ne pelkää sipulia tai ne itseasiassa näkyvät peilissä! Yksi syy lisää olla lukematta Twilightia – koko kirja on loukkaus vampyyreita kohtaan.

  Someone wrote:

  Minä en ole kirjoja lukenut, mutta en tosiaankaan pidä tuollaista minään kovin kivana versiona vampyyristä. Juovatko ne edes verta? Eikö niillä oikeasti ole kulmahampaita?? Käyvätkö ne koulua?? Eijei, minä luotan edelleen Pikku Vampyyriin ja siihen ainoaan totuuteen, että Vampyyrit nukkuvat arkuissan päivisin. Nuohan kuulostavat ihan ihmisiltä! Eihän vampyyri ole ihminen, se on… vampyyri.

  Someone wrote:

  Valistaakseni itseäni selailin noita opuksia myös englanniksi, mutta eipä kyllä sekään tehnyt kielellisesti vaikutusta. Ymmärrän, etteivät kaikki ole tolkieneja (eli siis jumalaisen täydellisiä kirjoittajia), mutta – kuten jo jotkut aiemmin mainitsivat – tuo taso oli sellaista keskivertohuonoa fanfictionia vaikken yrittäisikään verrata Meyeriä Tolkieniin.
  Ja kyllä Rowling-täti kirjoittaa rutkasti parempia kirjoja – noin kielellisestikin – kuin Meyer…

  Someone wrote:

  Niin, en itsekään oikein tiedä mikä niissä Twilight jutuissa on, mutta pakko ne oli vaan lukea, vaikkei se nyt NIIN hyvä ollut. Mutta kuka tykkää, kuka ei, voi tosiaan olla että tuo vampyyrien modernisointi + rakkaustarina ei oikein iske kaikkiin maan päällä asteleviin ihmisiin.

  Joten, elokuvasta ei ole kovin hyvä tunne, ja nuo manipuloivat mua: Nyt mua ei edes kiinnosta koko sarja enää. Voi olla ihan hyväkin…

  #43970
  Ladylike
  Member

  Kuten edellä jo varoitettiin… Saattaa sisältää spoilereita.

  Ihan kertaalleen luettava eeppos eikä elokuvakaan paha ollut ( toisaalta, odotin Harry Potter tasoista suoritusta). Yllätyin itsekkin miten kliseinen juoni tempaisi mukaan (kirjassa) , joka kuitenkin saatiin tapettua kirjan lopussa tehokkaasti "kuolen vaikka puolestasi" -tunnelmalla… Omaan sarjan kaikki suomenkielellä ilmestyneet osat ja aion varmasti ostaa sen viimeisenkin osan, kun se ensi vuoden puolella ilmestyy. (Minun määritelmäni mukaan viimeinen: 5:s kirja on juoneltaan sama kuin houkutuksessa, vaan Edwardin näkökulmasta kerrottuna).

  Elokuvaan ei uhrattu paljon rahaa ja se näkyykin niissä järkyttävissä jouksu ja kiipeily kohtauksissa 0_0” Onneksi sentään seuraaviin osiin on varattu suurempi budjetti. ELokuvaan oli tehty tietenkin muutosia, eikä kaikki ollut pahasta! Mutta lopusta olisin halunnut enemmän kirjan tapaisen… meinaan niitä lentokenttä juttuja… Ja eräs järkytys, jota tulen vielä monesti protestoimaan: Baseball kohtauksessa Jasperilla on hihat ylhäällä!! :O

  Tietääkö kukaan neljännen kirjan ilmestymisaikataulusta? :O Keväällä, Syksyllä?

  #43981
  Kyoka8
  Member

  En ole kirjoja lukenut, mutta elokuvan olen juuri nähnyt. Kaverini oli juuri lukenut kirjan ja kehui sitä todella paljon, joten mentiinpä sitten tuota leffaa katsomaan. Näitä kirjoja on kehuttu paljon, mutta minulle jäi tästä elokuvasta hapan maku.

  No, lähdetäänpä liikkeelle siitä ,että Twilightin kaltaiset teinikirjat ovat inhokkilistallani ykkösenä. Mutta siihen nähden Twilight-elokuva oli ihan okei. Pidän enemmän paljon vakavammasta ja aikuisemmasta fantasiasta. Kuten jo aiemmin mainitsin Vampire knight-ketjussa, että olen totaalisen kyllästynyt vampyyreihin. Ja sitten päälle pitää vielä lisätä ei-niin-omaperäinen-juoni.

  Päähenkilönä Bella oli harvinaisen tylsä, ja Edwardin ja Bellan romanssi vain oli – no, liiankin ennalta-arvattava , eikä siinä ollut mitään ennen näkemätöntä, huolimatta siitä, että tämä täydellinen Ed on vampyyri. Henkilöt jäivät myös minulle melkoisen pinnallisiksi.

  Kyseessä saattaa olla vain typerät ennakkoluuloni, mutta elokuvan perusteella en taida kirjoja vaivautua lukemaan.

  / /Olisi muuten hyvä, jos kirjoille ja elokuville olisi täällä oma osionsa.

  #43983
  Candy Kitty
  Member

  Tykkäsin. Siis todella tykkäsin!! (Odotinkin jo muuten milloin tämä keskustelu tulee (: )

  Tarina on ihan okei, jotkin kohtaukset elokuvassa olivat noh, erilaisia. Kirja oli parempi kuin elokuva, mutta silti se oli hyvä 😀 Kirja eteni alussa kyllä aika hitaasti, mutta loppu olikin sitten parempi. Suurempia odotuksia elokuvalle ei kyllä ollut, siihen nähden tosi hyvä elokuva (: Paitsi että Edwardilla ei ollut yhtään huumorin tajua siinä leffassa!

  ja nyt sit ootan että saan käsiini Uusikuun ja Epäilyksen(?) sekä tämän elokuvan DVD:llä. Ja soundtrackin saan kaverilta lainaan…Ja aion kerätä koko kirjasarjan, on se sarja kuitenkin sen verran hyvä!

  #44015
  shanks
  Member

  Ladylike wrote:

  Tietääkö kukaan neljännen kirjan ilmestymisaikataulusta? :O Keväällä, Syksyllä?

  Stephenie Meyer on (minun tietojeni mukaan) kirjoittamassa* "tällä hetkellä" viidettä osaa, "Midnight Sun**". Ja suomeksi (on jo ilmestynyt siis englanniksi) tuon neljännennen osan, "Breaking Dawn" tulisi ilmestyä keväällä 2009.

  * Hän keskeytti kirjoittamisen nettin vuotaneiden keskeneräisten luonnosten takia.
  ** Se on siis keksken, ja tulisi kuvaamaan Houkutusta (siis sarjan ensimmäistä kirjaa) Edwardin näkökulmasta. Jossain vaiheessa kirjan on kuitenkin luvattu ilmestyvän.

  #44180
  *Gaara*
  Member

  Rakstan <3<3<3<3 oon lukenu kirjoist 1 ja 2 ja nähny leffa 3 kertaa :—D <3<3<3<3

  Ja ihan vaan korjaukses Twilight on iltahämärä… Houkutus on sen ykkösen nimi 🙂

  #44246
  Ladylike
  Member

  shanks wrote:

  Stephenie Meyer on (minun tietojeni mukaan) kirjoittamassa* "tällä hetkellä" viidettä osaa, "Midnight Sun**". Ja suomeksi (on jo ilmestynyt siis englanniksi) tuon neljännennen osan, "Breaking Dawn" tulisi ilmestyä keväällä 2009.

  Kiitos kaunis^_^ Siitä keskeytyksestä minäkin luin hänen blogistaan… Mutta elättelen toiveita että sekin tulee ilmestymään ^_^

  *Gaara* wrote:

  Ja ihan vaan korjaukses Twilight on iltahämärä… Houkutus on sen ykkösen nimi

  Niiden kaikkien kirjojen nimet ovat vuorokauden aikoja… Ei hajuu mistä kääntäjä oikein repii ne nimet… Houkutus, epäillys… Menee yli ymmärrykseni O___o

  #44269
  Inu-Mimi
  Member

  Ihmetyttää nuo nimivalinnat minullakin. Hämärä – Uusikuu – Pimennys – Breaking Dawn taitaa olla ainut joka saattaisi olla konstikas kääntää suoraan mutta senkin voi kääntää ihan hyvin Sarastukseksi. Ei kai Meyerillä mitään muuta ideaa ole ollut noissa nimissä kuin tehdä niistä kuin aikajärjestys, sarja alkaa iltahämärällä ja loppuu aamunkoittoon. Uusikuu onkin ainut joka on käännetty suoraan koska se oli niin itsestäänselvä.

  #44563
  Betty
  Participant

  Tänään kävin katsomassa sitä elokuvaa 2 ystävien kanssa, kun tuntuu että kaikki ovat nähneet sitä ja kehuivat. xD
  En ole lukenut kirjoja, enkä tiennyt mitään elokuvasta, ainostaan katsoin yhden kuvan. Joten en odottanut mitään, paitsi siitä, että miksi se on hyvä leffa.

  Popsin karkkeja ja katsoin keskittyneenä, mutta pari kertaa missasin tekstityksestä tai kuva liikuu nopeasti, enkä saanut selville mitä silloin tarkalleen tapahtui. 8D Unohdin heti hahmojen nimet, paitsi Bella, Edward, Alice, Rosalie (oikein?), James.. Minusta hahmojen luonneista on vähän tietoja. :/ Yllätyin kun elokuvassa on vampyyreja, luulin että tavallinen rakkausleffa. x’D Kuva vaikutti siltä.

  Paria kohtaa en ymmärtänyt, (kuten tavallisesti sanoin elokuvista) pitänee sitten ostaa dvd:n ja katsoa uudestaan.
  Repesin, että Bellan isukki pakotti Bellaa ottamaan pippurisuihkeen. Samoin se yksi kohtaus, jossa luulin, että Bella ja Edward suutelisivat, mutta eivät sittenkin. Ja toinen kohtaus se omituinen suudelmasarja. xD

  Pidin niistä pikakelaudesta tai nopeudesta tai mitä siitä sanottiin..? On kivaa katsoa kun Edward juoksee vauhdikkaasti ja kiipeää puuhun Bella selällä. : D

  Koskettavaa oli Bellen ja hänen isänsä välit. Tuntuu, että ymmärrän jotenkin heitä, kun minun vanhemmat ovat eronneet ja asun äidin luona. Olen onnessaan kun Bella päätti jäädä, silloinhan hänen ja isänsä välit paranisi enemmän.

  En pitänyt Bellan suusta, on minusta aina auki. xD ja naaman liikaa nöykkämisestä tai pudistelusta.

  Silti olen tyytyväinen elokuvaan, se on minusta hyvää. Aion katsoa kakkosen ja edelleen, myös ystävänikin. ^^ Mutta kirjan lukemista en tiedä. Katsotaan, tekeekö minun mieli lukea, mutta en pidä siitä kun luen kirjaa ja harmittelen, kun elokuvassa ei ole sitä ja tätä, mikä oli kirjassa, kuten Harry Potter-kirjoissa ja elokuvissa. Tai päinvastoin. Riippuen kumpi on minusta parempi. Toivottavasti kakkososassa selviää enemmän.

  #44728
  Kirppu11
  Member

  Kävin eilen katsomassa parin ystäväni kanssa. Tykkäsin tosi paljon.. Se oli ihana.
  Toivottavasti seuraavatkin osat elokuvasta päätyvät joskus suomeen. Menen heti katsomaan.
  Pidin älyttömän paljon siitä, kun Edward pelasti Bellan autojen väliin litistymiseltä. Se oli niin…

  #44775
  Candy Kitty
  Member

  Jippii, saan huomenna tai ylihuomenna Uusikuun! Hehehee…Oisin kyllä voinu laitata kamulta ne kaikki…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 62 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.