Värittäminen

Home Forums Piirtäminen Värittäminen

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 148 total)
 • Author
  Posts
 • #39150
  Mikko-kun
  Member

  Eli siis puuväreillä, vesiväreillä, copiceilla, promarkereilla…Millä yleensä väritätte? :/

  Itse käytän Promarkereita. 😀

  #39157
  Seyra
  Member

  En kauheasti värittele töitäni, jollei lyijykynällä varjostamista lasketa mukaan.
  Jos kuitenkin innostun värittämään käytän joko vesivärejä, puuvärejä tai sitten väritän tietokoneella.

  Omasta mielestäni vesiväreillä tulee paras tulos, mutta niillä on vaikea värittää mitään kauhean suurta, ne kun on enemmän pieniin ja pikkutarkkoihin kohteisiin. Tuppaan käyttämään liikaakin vettä, joten väritys ei silti ihan onnistu niillä… 😳

  #39177
  Milzukka
  Member

  Noo…Riippuu ihan työstä saatan käyttää vesiliukoisia kaikenkarvaisia värejä 😉

  #39180
  willer
  Participant

  Nope, en ikinä väritä töitäni. Ei sen takia etten haluaisi, vaan sen takia, etten osaa xP Koneella kylläkin värittelen (ja vähän turhankin paljon) kuviani.

  Ja ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä ne promarkerit ovat? Millaista jälkeä niillä tulee? Jonkinlaisia tusseja kait?

  #39185
  Haruwe
  Member

  No siis… se riippuu ihan millaista työtä teen 🙂

  #39187
  mimeko
  Participant

  Välillä väritän, välillä en. Nyt kun on ollut vähemmän aikaa niin työt tuppaavat jäämään mustavalkoisiksi, mutta silloin kun ehdin niin väritän, useimmiten joko copiceilla tai hyvillä vesiväreillä.

  #39210
  Valkoinenhai
  Member

  Minulla on sarjakuva, joka on värillinen. Ja koska olin hölmö ja nuori sen aloittaessani, en tietenkään tussannut sitä, vaan värittelin vain suoraan puuväreillä lyijykynän päälle. Jälki on sanalla sanoen karmaiseva.

  Nyttemmin värittelen kyllä edelleen töitäni puuväreillä (kun olen liian laiska ja saamaton käyttämään copikeita tai tietokoneohjelmia). Nyt onneksi tussaan työni, ennen värittämistä. Jälki on kivemman näköstä. ^^
  Joskus käytän myös stabiloita korostamaan joitain tiettyjä värejä.
  Eniten pidän kyllä ihan tussilla varjostelemisista, siis mustavalkotöistä.

  #39224
  Osaka
  Participant

  En kovin paljon värittele töitäni (siis sarjakuvia), muttakun väritän, niin ihan mustalla tussilla ja puuväreillä. Oon semmonen tussinvälttäjä :mrgreen:

  #39301
  Jaylie
  Member

  Jos väritän, niin pyrin käyttämään copicceja. Puuväreillä tein sitä ennen. Koneellakin joskus, mut en oo kauheen hyvä siin vielä.

  #39317
  Livvy
  Participant

  Oon kans vähä pihalla tost värittämisest ni miten te väritte yleensä haarmaasävyiset mis ei oo värei? Entä onko teil jollai niis ns. "Manga" tusseja siis sellasii kalliita mist on monii erisävyi? Haluisin ostaa mut en sit tiiä niiden laadust!

  #39319
  räsynukke
  Member

  Olen vähän laiska värittelemään töitäni (lisäksi ne menevät liian usein pilalle väritysvaiheessa-_-), mutta jos jollain väritän, niin yleensä promakereilla. Puuväreillä olen surkea…>x<
  En tiedä lasketaanko väritykseksi, mutta teen välillä niin, että väritän hahmon vaatteet eri sävyisillä harmailla tai kuvioin ne.

  #39320
  mimeko
  Participant

  Livvy: itse käytän värittämiseen – myös mustavalkoisten – lyijykynän ja mustien tussien lisäksi noita edellä mainitsemiani Copicceja ja vesivärejä. Copicit ovat juuri niitä joita useimmat kutsuvat manga tusseiksi, ja niitä on laaja värivalikoima. Hintaakin näille tulee paljon, mutta tussit ovat täytettäviä eli jos niiden käyttöä vain jaksaa harjoitella, niin ovat myös hintansa arvoisia. Itse käytän lähinnä copic ciao tusseja, jotka maksavat 3.80€/kpl ja sävyjä on muistaakseni 144. Copic sketchit ovat sitten jo kalliimpia, 5.90€/kpl ja niitä on muitaakseni peräti 310 sävyä. Näitä olen ostellut silloin tällöin, kun en ciaoista ole löytänyt tarvitsemaani.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät copicit ole toki ainoa vaihtoehto: niitä kehutaan paljon ja itsekin pidän, mutta jos ei ole heti alussa valmis käyttämään kaikkia rahojaan näihin niin harjoituksella saa tosi hyvää jälkeä aikaiseksi myös esimerkiksi perinteisillä stabiloilla tai promarkereilla, joissa tosin on vähän "huonompi" terä ja vähemmän sävyjä. Erityisesti näkee paljon kuvia joissa näitä tusseja on yhdistetty taitavasti puuväreihin.

  Toivottavasti oli edes jotain apua tästäkin romaanista…

  #39329
  *_Hakun_*
  Member

  noo… väritän mil sattuu… usein copic tai puuvärit ovat suosiossa… on mulla jotain tiimarin tussejakin mutta kyl niilki o kiva tehä ^^

  #39344
  Izidris
  Member

  En väritä kaikkia töitäni, mutta suurimman osan kuitenkin. Ennen en ikinä tussannut töitäni(><) Nykyään onneksi teen niin. Väritän joko ihan tavallisilla puuväreillä, tai sitten tusseilla.

  #39396
  Sun Summer
  Member

  Joskus väritän, joskus en. Jos väritän niin väritän puuväreillä tai tusseilla. Myös öljyväreillä olen yrittänyt piirtää/värittää mangaa, mutta se hieman oli vaikeaa, mutta ihan kelpo työ siitäkin tuli. Suosittelen kokeilemaan erillaisia tekniikkoja niin saisitte tuntumaan monenlaiseen, mutta suosittelen puuvärejä yleisesti värittämiseen. ; )
  Ja meinasin unohta, myös vahaväreillä ja hiilellä kantsii koittaa piirtää/värittää ja tietenkin lyikkärillä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 148 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.