Vartijat, mitä mieltä olette?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Vartijat, mitä mieltä olette?

 • This topic has 16 voices and 16 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • Author
  Posts
 • #44495
  FinlandjinM
  Member

  Aihe Sangatsun sarjasta "Vartijat". Mitä mieltä olette? Odotatteko sarjalta paljoa? Risuja vai ruusuja?

  Oma mielipiteeni aiheesta on, että oli aika omituinen veto julkaista sitä "mangana", sillä eikö "oikean mangan" kriteerit ole suurinpiirtein se, että tekijä(t) ovat syntyperäisiä japanilaisia? Sehän tekisi tästä sarjasta pseudoa, siis "mangaa", jonka piirtäjä on ns. ei-japanilainen.
  Ja kun on "oikeasta suomalaisesta" sarjasta kyse, niin eikö se olisi kannattanut piirtää juuri suomalaisille lukijoille? Vai aikooko Sangatsu laittaa sitä oikein Japaniin asti japanilaisille lukijoille?

  Toivon myös Toimituksen väen ottavan kantaa asiaan. 😎

  #44543
  Inu-Mimi
  Member

  En ole kyllä koskaan lukenut, mutta tuo markkinointi kyrsii vähän minuakin.
  Ensinnäkin manga on mangaa vain jos se on tehty Japanissa. Tähän voi joku sanoa että manga on japania ja tarkoittaa sarjakuvaa mutta sitä käyttävät vain sitä äidinkielenään puhuvat, tällä on ollut kolmisenkymmentä vuotta aikaa juurtua länsimaiseen puheeseen. Tästä tullaan kai taas väittelemään tässäkin ketjussa.
  Ja toiseksi eikö olisi hyvä että suomalaista, laadukasta sarjakuvaa mainostettaisiin muillekin kuin mangaa lukeville massoille? Ihan samahan se mikä kohdeyleisö on, sarjakuvat ovat suunnilleen samanlaisia perusidealtaan, piirrostyyli on vain mangan vaikutuksen alainen mutta aina lyödään Vartijoita mainostaessa mukaan teksti "uusi mangasarja alkaa!", parhaimmassa tapauksessa alkamassa on "uusi suomalainen mangasarja". Manga on suosittua mutta sillä mikä on suosittua on aina myös inhoajia, ottaa minuakin pottuun Big Brother kun sitä tunkee joka tuutista. Suomalaisesta sarjakuvasta pidetään, sitä arvostetaan, on jopa suomisarjissnobeja.

  #44886
  Spingu
  Member

  Sain tuon ykkösen lahjaksi äidiltä, ja se onkin sitten ensimmäinen saamani mangapokkari, joka ei ole tullut jouluna. Kuitenkin täytyy sanoa, että VIHAAN. Ärsyttää suuresti, että se on olevinaan niin "mangaa", piirrostyyli näyttää luonnoksilta, hahmot ovat laimeita ja juoni kliseinen. (Maailmanpelastus…) Kokonaisuudessaan sarja on varsin lattea. Ei iske, ei.

  #45669
  Hake
  Member

  Minusta se on tosi kiva, juoni pelaa, mutta sitä nyt ei oikein voisi sanoa mangaksi.. ensinnäkin, se on suomalaisen tekemä… ja kuvat tosiaankin näyttää luonnoksilta… välillä vähän sekaavaa sen takia, mutta muuten sarja on ihan kiva… voisi jo oikeastaan tulla 2. osa…

  #45828
  Keiko-chan
  Member

  Ite en yhtään tykkää siitä, kun kansikin näyttää ihan hirveeltä! Siis, ihan kun joku viisvuotias ois menny ja raapustanut jotain ja sitten värittänyt sen hätäseen puuväreillä! Ihan rehellisesti sanottuna, tuo on häpäissyt mangan totaallisesti! 😡

  #45927
  susihullu
  Member

  Itse olen vain vilkaissut sivusilmällä Vartijaa. Piirros jälki on todellakin hieman hutaistun näköistä ja eläinten koko erot ovat aika erikoisia… Kettu lähes yhtä iso kuin susi? Ja ketussa mättää myös se että sillä on turhankin lyhyt ruumis. Ketullahan on sellainen pitkähkö ruumis. Eikös?
  Juoni on taas ihan kohtuullinen ja keskiverto tasoa. Tosin tuollaisia mangoja löytyy jo joka kulmasta jossa lähdetään kotonta pois seikkailemaan ja sitten pelastetaan maailmaa. Että aika kilseinen.
  Muuta en osaa sanoa sarjasta kun en ole lukenut sitä kuin selaamalla nopeasti…

  #45981
  Devilman
  Member

  Okei, juoni ei ole omaperäisimmästä päästä, ja parempaakin piirrosjälkeä on nähty, mutta ei Vartijat silti ihan toivoton tapaus ole. Ja jollakin se suomalaisen mangavaikutteisen sarjakuvan tie on aloitettava. Ja kömpelöstä alusta huolimatta Vartijoista voi tulla ihan viihdyttävä sarja ajan kanssa. Eikä se taide aina niin huonoa ole, Kerri ainakin piirretty hyvin (varsinkin kohdassa, jossa Seiya sen näkee ensimmäistä kertaa ja luulee sitä sudeksi). Lisäksi suomalaismytologia on todella kiehtova aihe (itsekin haluaisin tehdä suomalaisen muinaisuskon tarustoihin perustuvan sarjakuvan), josta voi saada vaikka kuinka mielenkiintoisen ja jännittävän kertomuksen.

  #45998
  Osaka
  Participant

  Mielestäni Vartijoiden piirrosjälki on TODELLA keskeneräisen näköistä. Tussaukset on sinne tänne, mustat alueet melkein täyttyneitä ja rasterit päin honkia. Itse omistan pokkarin, mutta toiseen osaan en kyllä rahojani tuhlaa. Suhtaudun varsin epäluuloisesti kaikkeen pseudomangaan, sillä en pidä siitä, miten pseudomangaa markkinoidaan mangana, vaikka todellisuudessa se on sarjakuvaa, jonka piirrostyylissä on vaikutteita japanilaisesta sarjakuvasta. 👿

  #47367
  Yune
  Member

  viimeisimmät kommentit riipaisevat kyllä aika pahasti minua, sillä tunnen vartijoiden piirtäjän. sattumoisin hän on siskoni kaverin sisko.
  teillä on oikeus mielipiteisiinne, mutta jos tietäisitte mitä hänen henkilökohtaisessa elämässään tapahtuu, niin luulen että ottaisitte edes muutaman sanan takaisin itsellenne. luulen myös että sen myötä ymmärtäisitte, miksi piirtojälki ei ole viiden tähden luokkaa tai sata prosentisen täydellistä kopiota japanilaisilta piirtäjiltä.
  toisaalta hän on vielä aika nuorikin. ja tarina ei muistaakseni edes tule Elliltä, vaan hän vain piirtää sarjan kuvat.

  en sitten halua peräänhuutamisia. minulla on vain hieman paha olo sanojenne takia. kantaa saa ottaa, mutta minua ei ole syytä haukkua.

  kiitos.

  #47497
  Note
  Member

  Minua ei taas niinkään tuo piirrosjälki haittaa, ei se ei ole ongelma vaan juoni.
  En saanut siitä otetta. Sehän on yhtä poukkoulua paikasta toiseen. Ja..Millonkohan sen kakkos osan pitikään ilmestyä? Eikös se ollut joskus syksyllä? Mutta tiedän kyllä paljon huononpiakin sarjoja. Kuten.. Peach fuzz (Sori niille jotka pitää siitä) Ihan OK sarjakuva, mutta mangaksi en silti sanoisi.

  #47725
  Kitekat
  Member

  Yune wrote:

  ja tarina ei muistaakseni edes tule Elliltä, vaan hän vain piirtää sarjan kuvat.

  Totta.
  Heikki Valkamahan ne käsikirjottaa.

  Vaikka piirrostyyli onkin hieman… hutaistun näköistä ja välillä se jopa häiritseekin,
  kyllä sen tavallaan ymmärtää jos aikataulu on ollut kiireinen ja Yunekin mainitsi myös henkilökohtaisessa elämässä tapahtuvista asioista… :<
  Ja on kyllä siinä pari hyvinkin piirrettyä kohtaa (esim. se ku ne konnat hyökkäsivät Seiyan kimppuun)

  Harmittaa vaa, ku tietää että Puukangas osais piirtää paremminkin
  (hän voitti yhen sarjiskilpailun "Kettu ja Korppi" – sarjiksellaan ja sen piirrustustentaso oli paljon PALJON parempi)

  #47738
  Mikila
  Participant

  Jep jep…. juoni menettelee, kuvat päin honkia. Juonesta tekee menettelevän ainoastaan ne suomalaiset metsät jne. Kuvat taas… no metsät ovat välillä ihan hyvin piirretty ja niin se kettukin. Ainon tukka taas onki mahtava esimerkki wnb-japanilais tyylistä. Samoin muutki hahmot ja huumori on surkeaa. (tämä on vain mun mielipide)

  #47747
  Amppu
  Member

  Mutta siitä on tullut vasta yks osa, ei voi tietää vaikka se juoni kääntyiski yllättäväksi tai jotain. Ensimmäisen osan perusteella ei kannata koko sarjaa vielä arvostella, mutta on totta, että tuo ensimmäinen osa on hieman hutaistun näköinen.

  Mutta ehkä Vartijat 2 yllättää 😀

  #47757
  FinlandjinM
  Member

  Saa nähdä, katotaan sitte toisen osan jälkeen. Jos tyyli on parantunu lähemmäs Shukansuuton (kirjoitinko oikein) tasoa, niin voin jatkaa lukemista. Mulla on vähän sellanen periaate, että ostetaan sarja, jos ei miellytä, niin myydään eteenpäin. Kauanko siitä muuten on jo, ku eka osa ilmesty O_O ? Vuosi?

  #47793
  Dragsu
  Member

  Niin kuin monet ovatkin jo sanoneet, piirrostyyli on aika suttuista, mutta itse totuin siihen nopeasti ja vähän ajan päästä aloin pitää siitä. Elli Puukangas on mielestäni taitava piirtäjä, piirrosjälki on mukavan rentoa. Juoni vaikuttaa aika kliseiseltä, mikä on varmaankin monien mielestä pitkä miinus, mutta minä en pahemmin välitä kliseistä. Jos se toinen osa vaan ilmestyisi, voisin varmaankin ostaa sen, vaikka Vartijat ei ensinäkemältä olekaan mikään huipuista huipuin sarja 😐

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.