Versailles no Bara

Home Forums Anime Animesarjat Versailles no Bara

 • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #99781
  Devilman
  Member

  Versailles no Bara (eng. Rose of Versailles, Suomessa ja muualla Euroopassa myös Lady Oscar) on Riyoko Ikedan mangaan pohjautuva historiallinen draama, joka sijoittuu aikaan ennen Ranskan suurta vallankumousta ja kuvaa kehitystä, joka johti vallankumoukseen. 40-jaksoinen anime on vuodelta 1979.

  Tarina alkaa päähenkilö Oscar François Jarjayes’n syntymästä. Oscarin isä, kuninkaallisen kaartin kenraali, odottaa kärsimättömästi saavansa vihdoin pojan, mutta kun hänen kuudes lapsensakin on tyttö, hän päättää antaa tälle miehen nimen ja kasvattaa tämän poikana. Oscar pukeutuu kuin miehet ja harjoittelee esim. miekkailua ja ratsastusta yhdessä parhaan ystävänsä tallipoika Andrén kanssa. Kun Itävallan keisarinnan tytär Marie Antoinette saapuu Ranskaan naidakseen Ludvig Augustuksen, tulevan Ludvig XVI:n, eräänlaisena sinettinä Ranskan ja Itävallan väliselle rauhalle, Oscar määrätään hänen henkivartijakseen.

  Elämä Versailles’n palatsissa ei ole vain hienoja juhlia, sillä mukaan mahtuu vaikka millä mitalla juonittelua nuoren kuningattaren nöyryyttämiseksi ja jopa pään menoksi. Kieroilusta vastaavat niin Ludvig XV:n rakastajatar Madame du Barry kuin aatelismiehen ja työläisnaisen tytär Jeanne Valois, joka raivaa säälimättömästi tieltään kaikki esteet tiellään kuninkaallisen hovin loistoon. Muita hahmoja ovat Rosalie, Jeannen sisko, joka luo läheiset välit Oscariin ja Hans Axel von Fersen, ruotsalainen aatelismies, jonka kanssa Marie Antoinette ajautuu salasuhteeseen. Kun Fersen lähtee osallistumaan Amerikan sotaan brittejä vastaan, Marie Antoinette tyydyttää rakkaudenkaipuutaan tuhlailemalla vailla rajoja. Verorahojen käyttö näkyy kansan parissa ennen rakastetun kuningattaren suosion laskuna. Oscar taas alkaa epäillä itsevaltaisen kuningasvallan oikeutusta ja erinäisten dramaattisten vaiheiden myötä hän taisteleekin kansan riveissä Bastiljin valtauksessa.

  Versailles no Bara on yksi shoojon suurimmista klassikoista, eikä suotta. Oikeita historiallisia henkilöitä ja fiktiivisiä hahmoja sekoittava tarina on täynnä poliittista juonittelua, traagisia kohtaloita, odottamattomia juonenkäänteitä ja loistavia, koskettavia hahmoja. Sarjan loppupuoli on viimeiseen jaksoon asti kärsimysnäytelmää, jossa onnelisista lopuista ei ole tietoakaan. Mestariohjaaja Osamu Dezakin elokuvallinen kerronta pitää kuitenkin otteessaan ja kiehtoo kaikesta paatoksesta huolimatta. Lisäksi sarjaan musiikki on mahtavaa, hyvinä esimerkkeinä unohtumaton OP Bara wa Utsukushiku Chiru ja riipaiseva ED Ai no Hikari to Kage.

  Eli onko täällä päin mahdollisesti muita RoV:in faneja? Niiden, jotka eivät ole tätä nähneet, kannattaa katsoa, etenkin, jos kuvittelee, ettei shoojolla ole tarjota muuta kuin Tanemuraa/Fukushimaa/muuta höttöä.

  #100125
  VampireNaomi
  Participant

  On synti ja häpeä, ettei tähän ketjuun ole parin päivän aikana tullut vielä yhtään vastausta. Tämä on varmaan liian vanha/tuntematon sarja tämän foorumin peruskäyttäjille, mikä kyllä harmittaa. En osaa nimetä kauhean monta muuta sarjaa, joissa olisi yhtä paljon tunteita, draamaa, historiaa ja ylipäätään puhdasta LAATUA kuin tässä.

  Ostin sarjan jo kesällä saksalaisena DVD-boksina, mutta en jostain syystä saanut aikaiseksi katsoa sitä ennen kuin vasta joskus viime syyskuussa. En ollut millään erityisellä lailla kiinnostunut sarjasta, mutta keräilen vähän vanhempia animesarjoja saksaksi, joten päätin ostaa tämänkin. Olin toki kuullut, että Lady Oscar on valtava klassikko, mutta en tiennyt sarjasta oikeastaan mitään muuta.

  Olin myyty aivan alusta alkaen. Ensimmäisessä jaksossa on kohta, jossa Oscar ja André istuvat juttelemassa lammen rannalla. En voinut kuin tuijottaa suu auki, miten kauniisti taustat ja hieman väreilevä vesi oli piirretty. Mitään samanlaista en ole toista kertaa nähnyt, vaikka nykyään olisi ties mitä tietokoneohjelmia ja erikoistehosteita, joita käyttää. Muutenkin sarjan hahmosuunnittelu, animaatio, musiikki ja juonenkäänteet kaikki kertovat, miten paljon vaivaa sarjan tekemiseen on tehty. Erityisesti sarjan historiallinen puoli ja oikeisiin ihmisiin perustuvat hahmot tulivat minulle yllätyksenä.

  Suosittelen tätä kyllä ehdottomasti kaikille, joita yhtään kiinnostaa.

  #100194
  crowiey
  Member

  Lapsenahan tuota tuli katsottua ihan onnessaan. Nyt olisi kiva katsoa muutenkin. Tietääkö kukaan siis mistä saisi hankittua englanniksi tekstitettynä kyseisen sarjan? Olisin ylen kiitollinen.

  #100198
  Devilman
  Member

  crowiey wrote:

  Lapsenahan tuota tuli katsottua ihan onnessaan. Nyt olisi kiva katsoa muutenkin. Tietääkö kukaan siis mistä saisi hankittua englanniksi tekstitettynä kyseisen sarjan? Olisin ylen kiitollinen.

  Eipä tuota ole jenkeissä tai muissa englanninkielisissä maissa ikinä julkaistu, joten fansubeihin pitää tyytyä.

  #122297
  Johapossu
  Participant

  Rakastan tätä sarjaa aivan hirveästi, joskus pienenä omistin yhden VHS:än ja kai se tuolla jossain tavaroiden seassa on. Jos olisi vielä kunnollinen VHS nauhuri olisi mukavaa katsoa se, harmillisesti näitä VSH nauhureita ei löydy uusina enää oikein mistään.
  Itse sarjan olen kokonaan katsonut englanniksi ja vain sanoa että sarjan edetessä tykästyin tähän vielä enemmän.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.