Viikkoraha

Home Forums Sekalaista Muut Viikkoraha

 • This topic has 65 voices and 74 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 75 total)
 • Author
  Posts
 • #45247
  VegetaIhq
  Member

  Kuinka paljon saatte viikkorahaa?
  Itse saan viikkorahaa 5 euroo `paljo te ja paljo saatte hyvistä koe numeroista ?

  #45251
  wiiwi
  Member

  En ole nyt ainakaan 1 vuoteen saanut mitään viikkorahaa 😀

  #45258
  Tooku2
  Member

  Viikkoraha on mulle täääysin tuntematon käsite. 8—) Siis tietyl tapaa. En oo sitä koskaan saanu, ja jos oon, niin en vanhemmiltani, vaan isovanhemmiltani – 2€ joka perjantai, jonka he olivat kotona. Tätä nykyä heiltä saan 1€ koenumerosta 9/9½ ja 2€ kympistä.

  Nyt on kyllä vanhempien kanssa ollut puhetta jostain 20€ per kuukausi, mutta se edellyttää huoneen siistinäpitämistä ja näin. Hyvistä koenumeroista saatan saada 2-5€, jotain muuta tai pelkän kehun.

  #45265
  Keiko-chan
  Member

  Oii, olen onnekas, sillä "ansaitsen" 25 euroa joka kuukausi ja suurin osa menee yllättäen mangaan…

  #45268
  Sakata
  Participant

  Minä saan viikkorahaa 3€. Ei kovin paljon ja kokeista saan vain jotain 1-2€. Mutta tänään kun tyhjensin reppuni taskuja löysin kymmenen euron setelin!!!!! Yleensä käytän kaikki saamani rahat heti ja minusta tuntuu ettei tuo 10€ edes ole minun (en siis tarkoita että olisin sen unissani varastanut). Kuitenkin en suostu antamaan sitä äidille ja isälle ennen kuin heillä on vedenpitävä todiste että raha on heidän!! 😆

  #45269
  räsynukke
  Member

  En saa viikkorahaa, mutta tililleni laitetaan kuukausittain 10 euroa. Hyvistä koenumeroistakaan en saa rahaa (vanhemmat menisivät konkurssiin :’D), mutta joskus saan ostaa iTunes Storesta ämpäriin jonkin kappaleen.

  #45272

  Mun mielestä hyvistä koenumeroista ei sais antaa rahaa. Hyvien koenumeroiden pitäisi olla itsestäänselvyys.

  #45274
  Satou
  Member

  Voi ei. Teidän epäonneksenne minulla on kirjoitus vimma ja tässä tulee meikäläisen lyhyt viikkorahahistoria. Älkää lukeko jos ei pysty.

  Muinoin pikkukersana, kun käsite nimeltä euro oli vieras ja suomen markka vallitsi, sain 10 markkaa viikossa. Kun nämä eurot tulivat ja syöksivät markka paran vallasta, viikkorahani nousi hieman ja aloin saamaan 2€ joka perjantai. Kun minä ja siskoni siitä hiukan kasvoimme, osto tarpeemme laajenivat bonbon tikkareista ja muista karkeista ja aloimme saamaan kympin kuukaudessa (=noin 2€ enemmän) Näihin aikoihin alkoi mangan osto. Kuvitelkaas miten sillä sitten keräät paria manga sarjaa kuussa -,-’ Vanhemmat eivät ole ikinä auttaneet mangan ostossa. Sitten eräänä päivänä äitini ehdotti että saisimme kumpikin 30 kuussa MUTTA meidän pitäisi ostaa itse vaatteemme. Siitä lähtien olen kulkenut näissä samoissa vaatteissa (vale)

  No niin ja kenenkään ei ollut pakko sitten lukea tuota lässytystä. Syyttäkää itseänne.

  Ai niin…. ja meikä saisi 10= 5€, 9= 2€, 8=1€ mutta en minä ikinä jaksa mennä kokeista ruinaamaan.

  #45285
  Michiru
  Member

  En saa viikko rahaa, mutta ns. kuukausirahaa (opintotuki) tulee 90 euroo per kuukausi miinus kesäloma jolloin täytyy tehdä töitä rahan eteen

  #45298
  Lambo
  Member

  En mitään. Tienaan itse omat rahani töissä käymällä. :p

  Jinmaru-chan wrote:

  Mun mielestä hyvistä koenumeroista ei sais antaa rahaa. Hyvien koenumeroiden pitäisi olla itsestäänselvyys.

  Se ei ole kaikille itsestään selvyys, koska ihmiset ovat oppimistavoiltaan hyvin erilaisia. Toinen joutuu näkemään paljon vaivaa hyvien numeroiden eteen, kun taas toinen saattaa pääsä helpommalla lukemisella. On hyvä jos vanhemmat kannustavat nuorta jollakin tapaa edes pyrkimään saada hyviä numeroita. Se varmasti luo motivaatiota, kun tarvitsee rahaa ja hyvä numero on yksi keino saada mahdollisesti sitä.

  #45302
  Cafekko_96
  Member

  5e viikolta. Edellyttäen, että pidän huoneen siistinä. Joudun itse maksamaan viikkorahasta mangat, musiikin, marsut joskus myös vatteet

  #45310
  Candy Kitty
  Member

  20 e kuukaudessa, menee tilille. Pitäis siivota ja tehä vähän muutakin, yleensä teenkin. Kokeista en saa rahaa, en tarvitsekkaan. Taim olis se kiva mutta ei niiden tarvii antaa kun saan muutenkin hyviä numeroita 😀

  #45312
  manga ai
  Participant

  3e koska mun huone on aina niiin kamalas kunnos
  no kokeest se riippuu ku en yleensä saa hyviä numeroita 😀

  #45325
  Roguer
  Member

  20€ kuussa ja joskus vähän päälle
  Kokeista saan aina jos saan 9:llä tai 10:llä alkavan 5€ 😎

  #45329
  Al Chemist
  Member

  Niille, jotka ostaa rahallaan musiikkia: Lainatkaa kirjastosta mieleisiänne levyjä ja ladatkaa ne koneelle käyttämällä esim. Media Playeria ja synkronoikaa ne sieltä Mp:lle yms:lle. Tämä ei ole ollenkaan vaikeata. Media Playerin toimintojen tutustumiseen ja niiden sisällyttämiseenkin menee vain n. 10 minuuttia, joten se vaatii vain vähän vaivannäköä.

  Itse saan viikkorahaa 7,50€ viikossa ja aina 5€ kokeista ja aineista, jos saan numeroksi vähintään 10-:n. Usein en muista edes periä viikkorahaani. Joskus äidilläni myös on rahat niin vähissä (elättää yksin vähäisillä tuloillaan minua ja 19 vuotiasta siskoani), ettei pysty maksamaan viikkorahaani. Silloin otan ne velaksi, joka tuntuu todella oudolta ja pahalta.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 75 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.