Vinkkejä aloittelijoille

Home Forums Piirtäminen Vinkkejä aloittelijoille

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #46484
  Emotionless
  Member

  Olen siis täysin aloittelija piirtämisessä. Haluaisin osata piirtää, mutta ei se oikein tunnu onnistuvan ikinä. 😆 En tosin ihan toivotonkaan ole, sillä kuvisnumeroni on 9 (vaikka eihän se numero niitä piirustustaitoja mittaakaan).
  Eli onko teillä ideoita, mitä voisin tehdä parantaakseni piirustustaitojani?

  #46490
  Kirppu11
  Member

  Piirtää, piirtää ja piirtää. Ja vielä yksi neuvo; piirtää. Et paranna taitojasi muutakuin harjoittelemalla, piirtämistä tietenkin ~
  Erilaisia välineitäkin kannattaa kokeilla, parhaimmat itselle löytää vain siten.
  Aika lyhyt, turha viesti, mutta sanoin jo kaiken oleellisen ~~

  #46493
  Cafekko_96
  Member

  Itsekkin suosittelen vain piirtää. Voit myös ottaa mallia jostain ja olen kuullut että joillakin auttaa myös ihmisten tarkkailu,jos siis ihmisiä piirtää.

  #46509
  Candy Kitty
  Member

  No jos manga piirtämistä, niin suosittelen piirustusoppaita. Niistä kun ottaa mallia nii oppii piirtämään oikeet mittasuhteet ja saa apua vaatteisiin ja hiuksiinkin.

  #46514
  mimeko
  Participant

  Harjoittele. Piirrä mahdollisimman paljon ja mahdollisimman monipuolisesti, eli tuhertele kotona ja koulussa, kahvilla käydessä ja bussissa istuessa, koska nyt sattuu olemaan vapaa-aikaa. Monipuolisuus. Älä jämähdä "mangaan", päinvastoin suosittelisin kenties jopa välttämään pelkistettyä, tunnettujen piirtäjien tyylien kopiointia alkuun. se on toki tärkeä osa oman tyylin muodostamista, mutta kenties tärkeintä on opetella perusasiat. Piirrä siis oikeita ihmisiä – ota mallia ohikulkijoista, kotona jostakusta joka tuijottaa telkkaria, koulussa vieressä istuvasta oppilaasta, kuvista anatomia kirjoissa: mistävain, mutta opettele ymmärtämään mitä piirtä, opettele miten rypytykset menevät vaatteissa, miltä hymyilevä ihminen oikeasti näyttää ja miten lihakset menevät käsivarressa. On lähinnä surullista nähdä ihmisten piirtelevän vaatteet täyteen rypytyksiä kun he eivät tiedä miten vaatteet oikeasti laskostuvat, tai lihaksikkaita "sankareita", joilla ne lihakset ovat oikeastaan epäluonnollisissa kohdissakin. Vasta kun ymmärtää piirtämänsä, voi sitä lähteä soveltamaan oman tyylin mukaiseksi, näin ainakin itse uskon. Omasta kokemuksesta esimerkiksi voi kertoa, että minun on todella vaikea piirtää vaatteita, joita en ole koskaan pitänyt ylläni..

  Ja älä sorru välineurheiluun! Onhan se ihan kiva jos isi maksaa heti alkuun kallista maalauspaperia, oman skannerin, Adobe CS3 sarjan, muutaman mustekynän ja parisataa copiccia, mutta se ei tee sinusta sen parempaa. Hienoista välineistä ei ole mitään hyötyä, jos taidot eivät ole hallussa… Ne vain saavat sinut näyttämään samalta kuin lissut joiden isukki on ostanut canonin kalleimman digijärkkärin, jolla sitten otetaan täysin samanlaisia herutuskuvia kuin vanhallakin, ilman mitään taitoa käyttää kameran hienouksia…

  Ylipäätään tämä ketju tuntuu vähän turhalta, koska en näe mitään erityistä sanottavaa täällä tämän yhden viestin jälkeen (ellei keskustelua synny…): ainoa tapa oppia on opetella, ja opetelle perusteellisesti eikä sortua oikopolkuihin tai luulla että kalliit välineet tekevät ammattilaisen.

  #46541
  Emotionless
  Member

  Okei, kiitos paljon kaikille, jotka vastasivat. (:

  #92964
  OtaQ
  Member

  No, itse aloitin piirtämään kaikkea esineitä ja ympäristöä ympärilläni. Myöhemmin harjaantuessa hankin kalliimpia tarvikkeita. Piirtäminen onnistuu, jos siihen keskittyy tarkasti, eikä hutiloi, vaikealta tuntuva asia voikin olla hyvin helppo.
  Ihmisten piirtämisessä tai vaikke eläinten kannattaa aluksi luonnotella mittasuhteet ja kun ne näyttävät hyviltä, voit alkaa hahmotaa muotoja jne.
  Piirtämään oppii piirtämällä..
  Toki jos aloittaa ihmisten piirtämisen suoraan manga tyylillä, voi olla myös riskialttiimpaa, koita vaikka aluksi piirtää tavallisia ihmisiä ja hahmottaa niiden anatomiaa ja siirtyä sitten mangan puolelle, jollon pystyt huomaamaan realismin ja mangan erot.

  #228430
  neiti-kissa
  Participant

  Kannattaa aloittaa jostain helposta ja edetä sitä mukaa hastavimpiin piirroksiin. Minä ainakin aloitin niin ja se on ollut paras tapa. Ainakin minulle.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.