Vinland Saga

Home Forums Manga Mangasarjat Vinland Saga

 • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #117715
  Blackbeard
  Participant


  Mangaka: Yukimura Makoto
  Genre: Historiallinen fiktio, toiminta, draama
  Kohderyhmä: Seinen, aluksi shonen
  Julkaisu: Weekly Shonen Magazine (Huhti-marraskuu 2005), Afternoon (joulukuu 2005-jatkuu edelleen)
  Lukuja: 71 -> ( 9 pokkaria)

  Vinland Saga on Yukimura Makoton (Planetes) historiallinen viikingeistä kertova mangasarja.

  Nuori Thorfinn kuuluu pieneen viikinkijoukkioon, johon hän on liittynyt saadakseen mahdollisuuden kaksintaisteluun ryhmän johtajan Askeladdin kanssa, joka tappoi hänen isänsä. Thorfinn joutuu tekeillä olevan historian pyörteisiin, ja keskelle kamppailua Englannin hallinnasta. Sarja yhdistää dramatisoinnin historiallisesta Knuut Suuren (Canute) valtaannoususta viikinki Thorfinnin itsetuhoiseen kostotarinaan.

  Sarja siirtyi alun jälkeen viikottaisesta shonen-lehdestä kuukausittaiseen seinen-julkaisuun. Vaihdos näkyi erityisesti huomattavassa piirrosjäljen paranemisessa.

  Keskustelua, mielipiteitä ja kysymyksiä koskien tätä erittäin positiivisen vastaanoton saanutta sarjaa.

  #117720
  Tsiiffi
  Member

  No siis tämänhän on niin pakko tulla Suomeen kun kerran Planeteskin saatin, eikö vaan PJ? 😎

  #117732
  Blackbeard
  Participant

  Tsiiffi wrote:

  No siis tämänhän on niin pakko tulla Suomeen kun kerran Planeteskin saatin, eikö vaan PJ? 😎

  Olisi kyllä hieno juttu, että kun Planetes vuoden lopulla loppuu, saataisiin vuoden 2012 aikana Vinland Saga. Tai jos se saataiseen edes joskus, minun elinaikanani. Siinäkin mielessä kova veto, ettei sarjaa ole lisensoitu englanniksi. Moni suomijulkaisukun kärsii hitusen siitä, että osalla kohdeyleisöstä on sarja jo englanniksi hyllyssä.

  Laitan muuten seuraavan varmuudeksi valkoisena, koska se spoilaa, ellei ole lukenut luvusta 55 eteenpäin.

  Mitä mieltä muuta sangatsulaiset ovat tästä tämän hetkisestä "Farmville Sagasta"? On meinaan herättänyt aika ristiriitaisia ajatuksia monissa. Tietty ne jotka tuntevat Planeteksen tai vaan osaavat lukea rivien välistä, tajusivat että jotain tämän suuntaista saattaisi olla tulossa. Omasta mielestäni tämä tarinan jakso on ollut ihan yhtä hyvä kuin edellinenkin toiminnallisempi osuus. Thorfinnin kehitys hahmona on ollut erittäin mielenkiintoista ja erinomaisesti toteutettu. Eli se on mielestäni täysi uskottavaa, vaikka käytetyt tarinalliset metodit eivät ole ennenkuulumattomia. Ja Einarista on tullut erittäin pidettävä hahmo, vaikka alkuun vaikuttikin tylsältä ja päälle liimatulta.

  Mutta mitä seuraavaksi? Odottaisin jonkinlaista konfliktia, joka johtaa Thorfinnin ja Einarin vapauteen. Tosin voi olla, että tapahtuu jopa 10 tai 20 vuoden aikahyppy. Tässä ajassa ehtisi orja työskennelläkin itsensä vapaaksi. Tilanomistajan angstailu, tämän pojan ja henkilökunnanesittely, sekä Einarin suhde omistajan pedinlämmittäjään viittaisivat kuitenkin, että jotain käänteen tekevää alkaisi tapahtua pian. Ennemmin tai myöhemmin kuitenkin uskon, että Thorfinn lähtee Einarin ja Leifin kanssa Islannin kautta kohti Vinlandia.

  #117751
  Devilman
  Member

  Sarjan saamat kovat kehut saivat minutkin kiinnostumaan siitä ja aloin lukea. Eihän siinä kauaa mennyt, kun olin koukussa. Niin loistava taide kuin armoton ja karu keskiaika-asetelmakin toivat mieleen suursuosikkini Berserkin. Thorfinnin ja Askeladdin välinen laukeamistaan odottava jännite toimi kantavana voimana ja Knuutin kasvu arasta nuorestaherrasta Tanskan kuninkaan mittaiseksi mieheksi on sekin hienoa luettavaa. Askeladdista saa kuvan hienona miehenä jonka raakalaismainen kuori on todellakin vain kuori. Tämä siis hänen vielä eläessään, ja kun hän uhrautuu Knuutin vuoksi, kyyneleet valuvat väkisinkin.

  Thorfinnin farmielämä on kyllä venynyt pitkäksi, mutta viime kappaleissa on alkanut tulla vastaan viitteitä siitä, etteivät rauhan päivät kestä enää kauan, kuten Thorfinnin Valhalla-painajainen ja työntekijöiden ja orjien välisten välien kiristyminen. Mutta joo, loistosarja, Suomeen tämä, kiitos!

  #117984
  Rie chan
  Member

  Huiijeeeh, tämä sarja Suomeen, ostan varmasti jos tulee! *q*

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.