Yhh, mikä silmä!

Home Forums Piirtäminen Yhh, mikä silmä!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 79 total)
 • Author
  Posts
 • #102561
  Kisa-chan
  Member

  No niin, eli ketjun ideana olisi, että tänne saa purkaa kärsimystään piirtämisestä.
  Eli voisitte kertoa, minkä ruumiinosan, tai esim. vaatteen piirtämistä inhoatte ja miksi.
  Voi myös kysellä neuvoja jonkin asian piirtoon toisilta jos haluaa.

  Toivottavavasti tälläista ei vielä ollut, en ainakaan löytänyt…
  Jos minä nyt vaikka aloittaisin.

  Eli itse inhoan nenän piirtämistä. Se on mielestäni yllättävän vaikeaa ja tuntuu välillä että
  moinen "lisäke" pilaa kasvot.En ikinä osaa päättää millaisen nenän tekisin, mutta koitan kuitenkin yleensä
  tehdä pienen.Ei silti mitään pelkkää pistettä.
  Se on välillä myös värittäessä ärsyttävä…

  No mutta ei muuta kuin lisää mielipiteitä!

  #102578
  Kyoka8
  Member

  Niin kummalliselta, kuin tämä kuulostaakin, niin mielestäni jalkojen ja kenkien piirtäminen on vaikeinta. Polvet ja sääret vielä onnistuvat, mutta jalkateristä tulee aina liian isot tai pienet, ja muotopuolet. Sormet vielä jotenkuten osaankin, mutta varpaat, voi luoja sentään.

  Ja nenän piirtämiseen:

  Minun mielestäni nenä on silmien ohella tärkein osa kasvoja, eli ei se mikään lisäke ole! Erikoisia ja ylisuuria neniäni kehutaan, ja olen itsekin tyytyväinen niihin. Minulle on kehittynyt hyvä tuntuma nenien piirtämiseen, vaikka itse sanonkin. Alkuaikoina minustakin nenä tuntui hankalalta. Hahmo näyttää paremmalta, kun nenä, silmät ja suu ovat melko luonnollisen kokoisia suhteutettuna toisiinsa.

  Kasvot ovat minusta aivan ufon näköiset ellei niihin piirretä kunnollisen kokoista nenää. En suosittele tekemään nenästä mitään pientä pistettä, vaan päinvastoin, eli mahdollisimman ison. Nenän on ehdottomasti oltava isompi kuin silmien. Niinhän oikeankin ihmisen kasvoissa on.

  Nenän kaltaiset yksityiskohdat oppii piirtämään parhaiten, kun ottaa mallia muustakin, kuin vain manga-hahmoista.

  #102585
  Shoe
  Member

  Hmm, minulle piirtäminen tuottaa harmaita hiuksia välillä. Yleensä minulle kaikkein vaikeinta on piirtää hiukset. Tai no, sillä tasolla vaikeaa, kun minulla on pahana tapana miettiä pienessä pääkopassani aivan mahdottomia hiuksia, sellaisia, joita en osaa tehdä ja haluan hiusten onnistuvan. Sitten piirrän sellaiset rumat mielikuvituksettomat lössykkähiukset, jotka näyttävät siltä kuin vasikat olisi nuollut ne.

  Myös kädet ovat vaikeita siinä suhteessa, että en osaa oikein hahmottaa niiden pituutta. Tavallaan sekin asia korjaantuisi yksinkertaisesti, mutta se vie minusta samalla sitä persoonallisuutta, jos joka hemmetin kerta alkaa piirtää perusukon seisomassa ja siitä sitten taiteilee käsille oikean pituuden. Ja sitten ne kämmenosat, ne ovat melkeinpä vaikeimmat mitä voi ihmisessä olla. Ja noista käsistä muuten, en osaa piirtää lihaksikkaita käsivarsia, nyyh. Kämmenet ovat niin turkasen vaikeat piirtää että itku tulee silmään. Toisessa kädessä sormet saattavatkin onnistua, mutta toisessa on jo sitä sensurointikamaa. Miksi sormien pitää olla niin vaikeat piirtää..?

  Keskikroppa – jota torsoksi muistaakseni kutsuttiin.. – on myös sinänsä aika vaikea, vaikka tykkäänkin piirtää niitä. Ja kyllä, erityisesti naisten, miesten en niinkään. Jotenkin naisen piirtäminen on luonnollisempaa. Miehiä on sinänsä helppo piirtää, mutta jos haluaa vähän treenatumman näköisen, on se vaan niin vaikeaa. Eritoteen vatsalihasten piirtäminen, se vasta on tuskaa. Joskus ne onnistuvat, mutta harvemmin siinä käy niin hyvin. Ja muutenkin, sekä miesten että naisten torsot tuppaavat olemaan minulla liian lyhyet, aina välillä. Ja minä kun en luonnostele läheskään aina hahmoa sillä tavalla kun sitä neuvotaan piirustusoppaissa, torsot tuppaavat jäämään lyhyiksi. Ja jos teen sellaisella luonnosäijä tyylillä, siinä menee muodot. Kieltämättä teen aika muhkeat muodot, varsinkin naishahmoille. Ero on ällistyttävä, luonnosäijä hommassa tyyppi on tyyliin Naruton Hakun kaltainen sekasikiö, josta ei voi heti arvata onko kyseessä mies vai nainen, mutta vapaasti piirretyssä muodot paljastavat heti sukupuolen. Hmm..

  Jalat ovat siinä suhteessa hankalat, kun en oikein osaa piirtää polvea. Nyyh, miksi sen pitää olla niin hankala? Järkikin sen sanoo, että se on vain sellainen yksinkertainen pallukka keskellä jalkaa, niin silti se on vaikea. Käsittämätöntä. Ja jalat nilkasta alaspäin ovat myös aika haastavat, kengät myös. Ja minä kun en ole niin kenkiin perehtynyt, ovat ne vaikeita, vaikka ne useimmiten onnistuvat, varsinkin pellekengät, naurettavan isot tyyliin. Niin ja, tämä on siitä, kun piirrän "mangatyylillä".

  Hmm, mitäs muuta? Silmät eivät ole juuri koskaan olleet minulle haastavia, niitä suorastaan rakastan piirtää. Ne ovat koko työssä se kohokohta, kun saa piirtää silmiä. Ihanaa puuhaa.
  Nenätkin onnistuvat suht hyvin niin kauan, kun piirrän tähän "mangatyyliin". Realistisia silmiäkin on ihana piirtää, kunhan saa silmille mallin muodon. Sitten sitä ollaan päästy askeleen verran eteenpäin urakassa.

  Mutta sitten kun siirrytään realistiselle puolelle, menee sormi suuhun. Nenän piirtäminen realistisena on tavallaan kaksijakoinen juttu; se riippuu täysin kuvakulmasta. Pyrin piirtämään realistiset kuvat minulle helpoimmalla tavalla; niin, että henkilön pää on kääntynyt ikään kuin hieman (minusta katsottuna) vasemmalle, kuvasta katsottuna oikealle. Siinä kulmassa haluan melkeinpä aina piirtää, mutta teen kyllä realistisissa kuvissa aina mallin mukaan.

  Huulet realistisina ovat myöskin haastavat, riippuu tosin siitä henkilöstä, jonka piirtää. Jos piirrän Jonnen, on se aika yksinkertaista kokonaisuudessaan. Jonnen kasvoissa on aika yksinkertaiset piirteet, siksi se on "helppoa". Ja otin Jonnen esimerkiksi, koska satun piirtämään häntä nykyisin aika usein.

  Kasvojen muoto on myös haastavaa realistisissa töissä. Ne muuten vaikuttavat aika sairaan paljon siihen, että onko kuva mallin näköinen ja tunnistettavissa juuri ko. henkilöksi. Poskipäät ovat aika vaikeat piirtää, jos haluan tunnistettavan henkilön ja sitä kehtaa näyttää muille. Sellaiset "omasta päästä keksityt realistiset kuvat" jätän yleensä näyttämättä kenellekään, syynä se, että ne eivät näytä omalla tavallaan realistisilta.

  Taisin välillä eksyä aiheesta, ja tästä saattaakin päätellä, että kaikessa minulla on aina vähän haastetta piirtää.

  #102588
  Hant
  Participant

  Meikäläinen "osaa" tehdä kaiken piirtämisestä vaikeaa jos on todella huono päivä. Silmät ovat aika hankalia piirtää kun oikeasti tuottaa hankaluuksia saada niistä suht koht saman näköiset ja oikealle etäisyydelle toisistaan.
  Nenän piirrän aika lailla sarjakuva tyylillä, muutama viiva, sieraimet ja siinä se… Hankalinta nenässä on saada se nenänvarsi luonnollisen näköiseksi, siitä tulee aina liian pitkä, lyhyt, ohut tai paksu.

  Kädet, hiukset, vaatteet ja jalat ovat hankalia piirtää myös. :’-D Kohta tuntuu että olen listannut kaiken mahdollisen, mainitaan vielä autot ja moottoripyörät, sekä eläimet. Mutta hei, harjoittelemallahan sitä oppii.

  Piirrän kamalan yksinkertaisia vaatteita kun ei mielikuvitus riitä, pitäisi oikeasti noudattaa Akira Toriyaman manga oppaan neuvoa ja katsella esim. naisten muoti lehtiä /kuvastoja ja niistä piirtää tyttö hahmoille vaatteita. D-:
  Pfft, nyt menenkin jonnekin H&M nettisivuille ja piirrän vaatteita. 8-D

  #102594
  Inu-Mimi
  Member

  Minullakin on ongelmaa tuon nenän kanssa mutta enemmänkin sen takia etten osaa päättää piirtääkkö realistisen nenän vai sellainen yksikertaisen väkäsen. Mikä juontaa isompaan ongelmaan, nimittäin siihen että yritän yhtä aikaa opetella piirtämään realistisemmin ja kehittää itselleni sellaisen nopean sarjakuvatyylin. Kumpikaan ei tunnu luonnistuvan. Mun ihme fetissi terävään sivuprofiiliin auttaa tässä. Mistähän sekin tullut. Riippuu tietenkin siitä mitä piirrän, animufanartin kohdalla se on vähän aivan sama mutta oikeita ihmisiä pilkatessani se ei ihan ole. Koska oikeassa elämässä neniä on monen muotoisia! omg.
  Nenä suoraan edestä on ihan oma asiansa. Siitä tulee aina sellainen nuuskiskolvi.

  Ihmisruumis nyt jotenkin jo luonnistuu, jotain pikkuvikoja lukuunottamatta (esimerkiksi käsien kanssa saa taistella aina tunteja, mutta kaikillahan on tää ongelma enemmän tai vähemmän), mutta useampi ihminen samassa kuvassa tuotaa ongelmia ihan vain kokosuhteiden takia. Ei ruumiiden mutta kasvojen vuoksi. Mikä siinä on niin vaikeaa? Viivottimen kanssa siinä sitten heilun.

  Lapset ovat myös hyvin vaikeita piirrettäviä. Mangassa ne yleensä ovat sellaisia kääpiöaikuisia isommilla silmillä ja päällä mutta todellisuudessa, ehei. Rudolf Koivu on tämän takia aika idolini, ylimaallisen vesiväritekniikan lisäksi, hän piirtää oikein somia lapsia hyvin vähin viivoin.

  Ja huulet. Huulet huulet huulet. Niitä on vaikea piirtää kunnolla tekemättä kaikista maybelline-mallien näköisiä. Värittäessähän se riippuu aivan sävyistä mutta väritän mitään hyvin harvoin ja lyijykynällä siitä ei vain saa oikean näköistä vaikka muoto olisikin oikea – ylähuuli nyt varsinkin.

  Eläimiä on loppujen lopuksi aika helppo piirtää, varsinkin lintuja 😀 Tykkään enemmän varislinnuista ja muista suuremmista mutta kyllä pikkulintujakin on kiva kaikkiin joulu- ja syntymäpäiväkortteihin tuhertaa. Lehmät myös, ja vasikat pitkine raajoineen. Tälläinen pehmittelevä loppu kun alkoi angsti iskeä viestin pidetessä.

  #102599
  mansikka94
  Member

  Inu-Mimi wrote:

  – ylähuuli nyt varsinkin.

  Ylähuuli on muuten ihan tappoa. Ei oikeasti onnistu, ei melkeinpä koskaan.

  Minulla näitä samoja, mitä jo parit kerrat sanottu, nenä, kädet.. Joskus hiukset. Nenänvarren onnistuminen vaihtelee, joskus se vain tulee ensimmäisellä viivalla, joskus se vain ei tule. Erilaisia neniä on tullut kokeiltua, vieläkään en oikein tiedä mikä on "minun tyylini" piirtää se.. Sama silmien kohdalla, on tullut kokeiltua eri tapoja tehdä enkä oikein tiedä millä tyylillä itse tykkään tehdä ne Aika monesti tulee testattua jotain erilaisia & erilaisia omia versioita joistakin silmistä, joskus nenistäkin, joita tulee nähtyä animessa/mangassa... Etsin vielä sitä omaa tyyliä.

  Realistisia on kiva joskus piirtää, vaikka en kyllä ole kovin hyvä siinä.. Vaikeinta niissä ehkä on hiukset.. Realistisemmassa niitä on vaikeampi saada hyvin.. D :

  Kaula on muuten myös hirveä, sekä realistisemmassa, että ei realistisessa…. En tiedä mikä siinä on, se vain ei usein oikein luonnistu..

  Ainiin, hirveitä piirrettäviä on myös autot. Ei onnistu millään, pitäisi oikeasti harjoitella Ei vaan kyllä huvita… : DD. Ja eläimet. Tuli joskus piirrettyä enemmän, mutta ei kyllä enää onnistu.

  #102604
  Fuugawari94
  Member

  Omasta mielestäni vaikeimmat jutut piirtäessä ovat kyllä kädet, jalat, jotkin eläimet, rakennukset (tuskaa x__X) ja kuvien taustat, sillä niiden keksiminen on totaalisen liian iso homma pähkinän kokoisille aivoilleni X’D Käsissä on ärsyttävintä se että.. Miksi ihmeessä niitä sormia pitää olla 5 ? 4 sormeakin olisi helpompi piirtää -__-" Jaloissa taas hankalaa saada luonnollisen näköistä asentoa. Eläimet taas.. Niistä tulee aina makkaran näköisiä kun yritän piirtää n__n" Rakennukset ovat tuskaa piirtää, kun pitäisi väkertää kaikki mahdollinen ikkunalaudoista ilmastointi kanaviin että ne edes näyttäisivät luonnollisen näköisiltä. Taustat sitten taas ovat hankalia, kun niiden pitäisi sopia kuvan tilanteeseen. Ja kun aivo parkani raksuttavat aina vain tyhjää yrittäessäni hyvää taustaa keksiä -3-"

  #102885
  räsynukke
  Member

  Kyoka8 wrote:

  Kasvot ovat minusta aivan ufon näköiset ellei niihin piirretä kunnollisen kokoista nenää. En suosittele tekemään nenästä mitään pientä pistettä, vaan päinvastoin, eli mahdollisimman ison. Nenän on ehdottomasti oltava isompi kuin silmien. Niinhän oikeankin ihmisen kasvoissa on.

  Riippuu mielestäni aika lailla piirrostyylistä, Arina Tanemramaisessa *~shojo*~ -tyylissä esmes kyllä hyvinkin pienet nenät sopivat paremmin kuin suuret ja enemmän realistiset.

  Itselle kaikkein vaikeinta taitaa olla erilaiset perspektiivit. Ei niinkään taustoja piirtäessä (pieni ja ilkeä ääni sisälläni huomauttaa tämän johtuvan siitä, etten koskaan piirrä taustoja) vaan ihmisten kohdalla. Sormien lisäksi menee varpaatkin suuhun kun yritän piirtää hahmoa ylä- tai alaviistosta tai yhtä raajaa muita lähemmäs "kameraa".
  Varpaat ovat kanssa kauheita piirtää ja realistissa kuvissa vaikeuksia aiheuttaa myös huulien piirtäminen.

  Plus minulle on kanssa vaatteiden keksiminen hyvin vaikeaa.

  #102900
  an&ri
  Member

  Nenän, naaman muodon, käsien ja jalkaterien kanssa on eniten ongelmia. Saan ne kyllä väännettyä jokseenkin kohdalleen, kun olen jonkin aikaa niitä vääntänyt (toivon pian oppivani tekemään ne automaattisesti oikein…). Neniä on oikeastaan välillä ihan mukavakin piirtää, jos ne siis lähtevät menemään hyvään suuntaan. Joihinkin naamoihin on vain vaikeampi tehdä neniä kuin toisiin.
  Jalkaterät ja varpaat ovat hankalia. Johtunee osittain siitä, että niitä tarvitsee harvemmin piirtää. Käsiä on sentään tullut piirrettyä jonkin verran, että ne tulevat monesti jopa luonnostaan.

  Yksi toisenlainen vaikeus minulla on värittämisen kanssa. En jotenkin osaa hirveästi käyttää värejä, siis oranssin, punaisen ja keltaisen lisäksi (minulla on oikeasti joku ihme juttu noitten värien kanssa, teen ihmisten ihonkin oranssiksi aina kun vain voin [esmes. avatarini]). Oli työ mikä tahansa, onnistun yleensä värittämään sen oranssiksi. En tykkää käyttää muita värejä, niillä ei jotenkin tunnu olevan samanlaista luonnollista potkua..

  Vaatteiden keksiminen on hirveää. Housujen piirtämistä vältän jos mahdollista. (en tosin kyllä myöskään piirrä ihmisiä alasti.)

  #102964
  DonTrust
  Participant

  Rakennukset. T_T Ja muukin uskottavan näköinen maisemointi tökkii. En osaa suunnitella millään lailla toimivan näköisiä rakennelmia ja kyllästyn niitä tehdessäni, jonka vuoksi ne näyttävät sitten juosten sutaistuilta. En tykkää viivoittimen kanssa huseeraamisesta. >.<

  On myös vaikeaa saada itseäni tekemään ilmavia vaatteita. Ne sitten monesti päättyvätkin ryykkäämään hahmojen ihoa. Ongelmia kullakin.
  Jalkateriäkin on vaikea saada oikeaan kulmaan niin etteivät ne näytä idioottimaisilta.

  #102976
  mimeko
  Participant

  Voisinpa purkaa turhautumistani samasta aiheesta kuin DonTrust… DonTrust wrote:

  Rakennukset. T_T Ja muukin uskottavan näköinen maisemointi tökkii. En osaa suunnitella millään lailla toimivan näköisiä rakennelmia ja kyllästyn niitä tehdessäni, jonka vuoksi ne näyttävät sitten juosten sutaistuilta. En tykkää viivoittimen kanssa huseeraamisesta. >.<

  Tämäpä juuri. Enimmäkseen tietysti johtuu siitä, etten ole tosissani harjoitellut sitä kylliksi – mutta kun ei hotsita. Minulle tosin on ylipäätään vaikea sommitella kuva kunnolla. Toki se yksittäinen hahmo luonnistuu enemmän tai vähemmän kelvollisesti, mutta voi herranen aika sitä roskaa kun koetankin laittaa työhön vielä toisen hahmon ja kunnollisen taustan! En millään saa kokonaisuudesta tasapainoista ja kiinnostavaa, tai edes kelvollista.

  Minulla on usein myös vaikeuksia piirtää vaatteita, joita en ole itse käyttänyt. Kuulostaa ehkä hupsulta, mutta jos ylläni on ollut vastaavia vaatteita kuin ne joita piirrän, niin ymmärrän helpommin miten ne todella asettuvat ja laskostuvat, minkä ansiosta ne on luonnollisesti helpompi piirtää. Jos vaate on "vieras", niin tarvisin aika paljon lähdekuivia eri kuvakulmista etc., jotta saisin sen näyttämään edes suht. realistiselta (perfektionismin haittapuolia).

  Ja viimeisimpänä nyt mieleen tulleista, värittäminen. Minun pitäisi hyödyntää paremmin värien kylmiä ja lämpimiä sävyjä varjostuksessa, ja toisaalta käyttää värejä rohkeammin. Nyt käyttämäni sävyt tuppaavat olemaan aivan liian yksipuolisia ja myös haaleita, sekä tietysti se pikku ongelma, että lähes jokaisessa työssäni käytän vain kolmea väriä sävyineen.

  Hyvä aihe btw. Ei noihin muihin keskusteluihin huvita mennä asiasta tehden valittelemaan niistä asioista mitä piirtämisen suhteen pitää treenata, mutta tänne voi niitä rauhassa listata, ehkä saada muilta vinkkejä niiden suhteen ja toisaalta kirjoittaa ylös ihan itseäänkin varten.

  #103719
  a_h_o
  Member

  Varjoistus ja värittäminen. Eiku, varjoistus sujuu kyllä jotenkuten mutta värittäminen… Argh. Pain in the a££ mä sanon.

  #103738
  Kawamaru
  Participant

  Luontomaisemat, joissa noustaan puunlatvojen yläpuolelle, eivät ole omalta osaltani kaikkein helpoimpia. Puunrungot sujuvat vielä, mutta jos tulee esim. se legendaarinen maisema:
  Kaukana siintävät jylhät vuoret, joita aurinko maalaa valollaan. Auringonpaiste saa kaukana horistontissa pilkottavan meren kimaltelemaan upeasti. Kuvan alareunan täyttää kaunis metsä. Ja samassa kärpänen lentää kameran linssiin.

  Joo, okei, tuo loppu ei kuulunut ihan mukaan xD Mutta joo, siis, tuollaiset luontomaisemat ovat kauheita minun piirrostaidoilleni.

  Myös kämmenosa/jalkapohja on kauheata rustattavaa.

  #103751
  Nyaa
  Member

  Vihaan kasvojen piirtämistä edestäpäin. Piirrän nimittäin vähän realistisemmalla, en niinkään " mangamaisella" tyylillä.. Erityisesti silmät tuntuvat aina olevan ylisuuret kasvoihin. Johtunee siitä että piirrän liian kapea kasvot, mutta jos levennän, kaikki näyttävät pullaposkilta -.-

  Myös erityisesti laihojen naisvartaloiden piirtäminen tökkii, kun ne onnistuvat aina näyttämään liian pieniltä verrattuna päähän tai sitten muuten oudon mallisilta. Kurvikkaiten ja kohtuu normaalien vartaloiden anatomia onnistuu yleensä. Samoin myös ylähuuli ja sormet tuottavat ajottain hankaluuksia ^

  #103913
  a_h_o
  Member

  Kawamaru wrote:

  Luontomaisemat, joissa noustaan puunlatvojen yläpuolelle, eivät ole omalta osaltani kaikkein helpoimpia. Puunrungot sujuvat vielä, mutta jos tulee esim. se legendaarinen maisema:
  Kaukana siintävät jylhät vuoret, joita aurinko maalaa valollaan. Auringonpaiste saa kaukana horistontissa pilkottavan meren kimaltelemaan upeasti. Kuvan alareunan täyttää kaunis metsä. Ja samassa kärpänen lentää kameran linssiin.

  Tiedäks mitä tohon auttaa tosi paljon? Oikeat valokuvat. Jos löytää valokuvat jotka ovat just ne "legendaariset maisemat" ja näkee miten kaikki toimii ilman että ihailee sitä maisemaa, niin se helpottaa!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 79 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.