Yuu Yuu Hakusho

Home Forums Manga Mangasarjat Yuu Yuu Hakusho

 • This topic has 9 voices and 11 replies.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #40627
  Devilman
  Member

  Shōnen Jumpissa 90-luvun alussa julkaistu Yuu Yuu Hakusho kertoo Yuusuke Urameshi -nimisestä nuoresta kovanaamasta, joka on koulunsa pahamaineinen häirikkö ja alituiseen tappelemassa muiden kaltaistensa kanssa. Eräänä päivänä Yuusuke pelastaa pienen pojan jäämästä auton alle, mutta kuolee itse. Tuonpuoleisessa hänelle paljastetaan, että lapselle ei kuin ihmeen kaupalla olisikaan käynyt mitään, joten Yuusuken uhrautuminen oli täysin turha. Lisäksi kukaan ei odottanut hänen tekevän jotain niin sankarillista, joten hänelle ei ole tuonpuoleisessa paikkaa. Yuusuke päätyy erinäisten sattumien jälkeen niinsanotuksi henkimaailman etsiväksi, joka tutkii tapauksia, joissa demoneita on tullut ihmisten maailmaan.

  Taisteluita riittää Yuusuken tiellä, muttei hänen tarvitse selvitä niistä yksin, sillä taistelutovereikseen hän saa arkkivihollisensa, Kazuma Kuwabaran, sekä demonit Hiei ja Kurama. Urameshin poppoo ajautuu demonien keskinäiseen taisteluturnaukseen, "Pimeyden taisteluturnaukseen" ja turnauksen jälkeenkään eivät taistelut ole vielä ohi…

  YYH:sta tekee hyvän paitsi sen mahtava hahmokaarti ja jännittävät taistelut, myös se, ettei sitä ole monen muun mättösarjan tavoin turhia venytetty; sarjan pituus on 175 kappaletta, jotka on koottu 19 kirjaksi. Vuosina 92-95 tehtiin 112-jaksoinen anime, joka käsittää koko mangan tarinan. Jenkeissä sarjaa julkaisee Viz ja 15 osaa on tullut ulos tähän mennessä. Mättöfanille tämä sarja ei voi olla pettymys, mutta kannattaa kokeilla, vaikkei kauheasti mätöstä välittäisikään, sillä syvyyttäkin löytyy ja henkilöhahmot ovat varmasti kenestä tahansa pidettäviä.

  #63308
  Wazzoft
  Member

  Olen ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut sarjasta ja kohta ostan ensimmäisen osan 😀

  #63377
  Blackbeard
  Participant

  Ihan tajuttoman hyvä. Tosin shonenin tapaan alkaa mennä överiksi mitä pidemmäs sarja etenee. Ja loppupuolella piirroskin oli aika huonoa, mangaka kun kärsi suuresti paineista harteillaan.

  Mutta hitsit se on tajuttoman koukuttava suurimman osan sarjasta, taistelut on intensiivisiä. Läpät on hauskoja, hahmot on mainioita (Kuwabara <3) Ja Yuusuke on hieno protagonisti, huolella suunniteltu persoonallisuus.

  #63509
  Mousse
  Member

  Kuulostaa siltä, ettei oikeen sovi minulle… nooh, kaikki tykkää mistä tykkää 😀

  #63520
  Blackbeard
  Participant

  Mousse wrote:

  Kuulostaa siltä, ettei oikeen sovi minulle… nooh, kaikki tykkää mistä tykkää 😀

  #63985
  Wazzoft
  Member

  Osa yksi tilauksessa nyt 😀

  #64682
  Hant
  Participant

  Tämä sarja on yksi ehdottomista suosikeistani, meikäläisellä on 15 numeroa hyllyssä, uudempia en ole vielä kerennyt ostaa… Animeakin on jonkin verran, mm. tuon Dark Tournamentin loppuosa. Voi todellakin sanoa että on aikas koukuttava sarja, pidän hahmoista todella paljon ja omasta mielestä shonen sarjana oikein toimiva.
  Sarjalle jos voisi arvosanan antaa niin antaisin varmaan 9 tai siihen suuntaan, tähän ei nimittäin helpolla kyllästy.

  #65225
  Unita
  Member

  Kyllä Hakusho vaan on yksi niistä parhaimmista Shounen sarjoista mitä olen koskaan lukenut. Sääli että Suomessa tätä sarjaa ei tunneta kovin hyvin… Ei tosiaan ole muut mättösarjat samalla tapaa koukuttaneet kuin tämä sarja. Katsoin ensin animen ja sitten luin mangan.

  Minä kun tosiaan olen sitä syvemmällä fandomissa pyörivää porukkaa niin voin sanoa että sarjassa on sen verran hyvin syvyyttä että siinä riittää tilaa myös spekuloinnille. Sarjan maailmankuvakin on varsin mukiin menevä.
  Ja tietty fanfictionin lukijana mainitsen sen että sarjasta löytyy erittäin mukava fikki kokoelma vaikka harmillisen moni onkin lähinnä vain sitä keskinkertaista Kurama/Hieitä.

  #96367
  Lisko
  Member

  Wazzoft wrote:

  Olen ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut sarjasta ja kohta ostan ensimmäisen osan 😀

  Mitäääh… en ole kirjoittanut tänne vaikka tuo ykkös osa tullut jo aikoja sitten… Ups =P (Niin, Wazzoft entinen käyttäjäni =D)

  Tätä pitää ostaa lisää, en omista kuin ensimmäisen osan. Mutta olen amv:iden ja videoiden kautta päässyt aika hyvin kärryille tulevasta. Tämä onkin pakko ostaa-listan englannisten kielisten ykkösenä kunhan saan Rurouni Kenshinin kerättyä kokonaan. Sarja on aloitettu mielestäni hyvin. Yuusuke pelastaa pienen lapsen jota ei häneltä koskaan oltu odotettu. Tuonpuoleisessa ei ollut hänelle paikkaa ja muutenkin hän kuoli turhaan <– aika hyvä lähtö kohta =D Sitä arvostan todella että alussa on "ei demoni tapauksia" eikä ole heitetty suoraan mätöksi.

  Laitan parempaa viestiä kunhan saan lisää osia käsiini =D

  #98593
  Padonis
  Participant

  Omistan 1-7 ja täytyy sanoa että on loistava sarja, hahmokaarti on hyvä,niinkuin jo devilmankin sanoi, taistelut on hienoja, Piirto jälki on suurimmaksi osakseen hienoa, muutamia ns. luonnosvaiheen näköisiä kohtia on, mutta erittäin harvassa. HxH pitää kokeilla kyllä jos se on kuuleman mukaan parempaan kuin tämä, mutta jos tää on loistava niin mitähän HxH sitten on? Silleen on vähän tylsää/outoa että Urameshin "treenejä" tai siis sitä ku se on Genkain opissa nii sitä ei sillee näytetä, vaan se skipataan.

  Mahtava sarja suosittelen kaikille ja Lisko kerron vielä että vaikka osa 1 saattaa vaikuttaa tylsältä tai sekavalta, niin se ei oo, jos keräät sarjaa vaikka 7 osaan saakka tajuat mikä loisto teos tää on.

  #98699
  Devilman
  Member

  Padonis wrote:

  HxH pitää kokeilla kyllä jos se on kuuleman mukaan parempaan kuin tämä, mutta jos tää on loistava niin mitähän HxH sitten on?

  No puhdasta parhauttahan Hunter x Hunter on, noin niin kuin toimintashooneniksi. Togashi pistää monta kertaa paremmaksi kuin YYH:ssa, esim. taistelun voitto on suunnilleen aina kiinni siitä, kummalla taistelijalla on parempi taktiikka. Hahmoissa riittää enemmän mielenkiintoa ja syvyyttä, itse asiassa HxH:sta ei löydy kai yhtäkään keskeisessä osassa olevaa hahmoa, joka jäisi jotenkin yksiulotteiseksi. Ja merkittävä osa sarjasta on mätön sijasta toinen toistaan odottamattomampia käänteitä pursuavaa seikkailua, johon mahtuu virtuaalitodellisuusmaailmoja ja mafian huutokauppoja sun muuta. Taide tosin ei parane YYH:sta, mutta tuollako nyt väliä, HxH on silti mestariteos.

  #98823
  Jugger
  Member

  Yu Yu hakusho on kenskin kertainen sarja hienolla actionillja togashin paarhalla piirroksilla ei se vaan pärjää Hunter x Hunterille.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.