Zombi-invaasio

Home Forums Sekalaista Muut Zombi-invaasio

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 45 total)
 • Author
  Posts
 • #104826
  Dents
  Participant

  Eli tämä on tälläinen topic: jos maailmaan iskee omituinen virus, joka saastuttaa ihmisiä zombeiksi, mitä teet?

  Eli siis, tartunnan saa jos zombin ruumiinnesteet yhdistyvät omien nesteidesi kanssa, tai jos zombi tuottaa sinulle haavan. Näin ollen kuolet hitaasti ja tuskaisesti, mutta heräät henkiin elukkamaisena tappajana.

  Zombin nopeus riippuu siitä, minkä ikäinen ihminen oli ennen muuntumistaan zombiksi ja kuinka kauan hän on ollut zombi. Monissa vuosissa zombi ehtii jämähtää jo aika heikoksi.

  Zombit kuolevat pääosumasta. Jos jokin jäi epäselväksi kysykää.

  #104828
  Kitekat
  Member

  Hmm… Kuulin kerran radiosta, että joku yliopisto (muistaakseni kanadalainen) pohti, että miten ihmiset suojautuisivat zombeilta, jos niitä tulisi. Ne päätyivät sitten siihen tulokseen, että niitä zombeja pitäisi ampua kovaa ja toistuvasti päähän.

  En tosin tiedä, mitä itse tekisin tuossa tilanteessa. Olisin varmaan se kirkuva ja pakoon juokseva tyyppi, joita tuon aiheen elokuvissa ja peleissä näkee. Tai okei… Ehkei nyt kirkuva, mutta erittäin peloissani olisin tuossa tilanteessa.

  Hauska topic, tulen lukemaan mielenkiinnolla muiden vastauksia.

  #104829
  Dents
  Participant

  Oma taktiikkani olisi ottaa kotoa kaikki lyömäaseeksi kelpaava mukaan, ja sitten suojata kasvot ja pää otusten mahdolliselta vereltä. Sitten yrittäisin hakeutua johonkin kalliolle. Ampuma-aseita meidän huushollista ei nääs löydy.

  Luultavasti joillakuilla olisi aseita, ja jos niitä putoaisi, voisi niitä sitten yrittää oppia käyttämäähän. Ja ruokaa pitäisi olla. Sitten yrittäisin vielä veitsiä jostain….meidän kotoa löytyy.

  Ja myös muistakaa: Älkää hiivatissa menkö suoraan taisteluun, vaan tehkää se vain jos on pakko. Kalliolta muuten voisi mukavasti nämä ölliäiset pudottaa, ja ne sitten joka murskaisivat kallonsa tai jäisivät kitumaan siihen kiville.

  Jos olisin mökilläni, olisin varmasti jonkinaikaa turvassa, sillä siellä ei ihmisiä lähettyvillä ole. Tosin ruokaa täytyisi hakea, joten kylille pitäisi lähteä. Siellä saattaisi tulla tälläinen aivoton ihmissyöjäsaastakasa vastaan. Mutta myös aseita voisi parhaassa tapauksessa löytyä. Taisi muuten ilmakivääri siellä olla.

  Ja sitten voi myöskin etsiä jonkun urheilukeskuksen ja pyytää jouskaria lainaan, jos antavat. Ihmisten väliset konfliktit voisivat myös olla yleisiä, sillä ruoka, juoma ja varusteet ovat himoittua tavaraa. Useimmat voisivat tässä tilanteessa vaikka tappaa jos saavat herkullisen leipäpaketin.

  #104866
  Southpaw
  Participant

  En muistakaan että olisi itselleni aiemmin tullut zombie-leffoissa vastaan tuota ettei nesteet saisi yhdistyä keskenään, tosin en min paljoa zombie-leffoja ole katsonutkaan. Tuon puremisen sitten tiesinkin tai tässä tapauksessa haavan aiheuttamisen. Yleensähän ne on kuitenkin tuoretta ihmislihaa ravinnokseen janoavia hirivöitä :’D

  Mutta joo, meiltä löytyy kyllä metsästykseen tarkoitettuja aseita, joskin loppuuhan niistäkin panokset, joten ensimmäisenä olisi hankittava lisää niitä. Toisena hankintana olisikin sitten kaasunaamari, sillä perusteella että virus saattaa levitä ilmassa, jos se kerran on yhtäkkiä jostakusta tehnyt zombien. Kaasunaamari pitää siis hengitysilman puhtaana ja suojaa se kasvojakin.

  Seuraavaksi olisikin sitten vuorossa talon turvallisuus eli vahvempi ja kestävämpi ovi tuon nykyisen tilalle ja muutenkin talon turvallisuuden parantamista. esim. ikkunoihin kalterit sekä sisä, että ulkopuolelle, minkä jälkeen ne sitten voidaan peittää, jotta zombiet ei näe sisään ja tajua että talossa asutaan. Ja mahdollisesti seiniin jonkinlaiset tähystysaukot kummallekin puolen taloa, mistä voi ampua lähestyviä pikku pirulaisia tai muuten vain tarkkailla tilannetta ulkona. Uskoisin ainakin, että tuollainen virus lähtisi liikkeelle jostain isommasta kaupungista kuin tämä, joten aikaa noiden valmistelujen tekemiseen jäisi ehkä päivä tai pari, riippuen siitä kuinka nopeasti se virus sitten leviää.

  Ruokaa saisi ehkä alkuun läheisistä isoista marketeista kössittyä, mutta kun se alkaisi loppumaan niin pitäisi ruveta metsästyslinjalle, eli varmastikin tästä katoaisi monta ihmisten pihoilla vaeltelevaa fasaania soppaan pistettäväksi. Jotain kasviksia taas pystyisi kasvattamaan kotona omassa pihassa tai sitten pitäisi tehdä se oma kasvimaa jonnekin metsään, missä niitä zombeja tuskin liikkuu niin paljon kuin kaupungeissa.

  Mutta jos eläminen sitten noista varautumisista huolimatta osoittautuu turhan vaaralliseksi/stressaavaksi/vaikeaksi niin varmaan pitäisin yhde luodin koko ajan tallessa omaa päätäni varten. Raakasti sanottu ehkä, mutta mieluummin lähden nopeasti kuin hitaasti kituen ja katsoen kuinka zombie syö minua kuin joku leijona saalistaan. 🙄

  #104868
  Dents
  Participant

  Southpaw: Virus ei leviä ilmassa – se tarttuu ainoastaan zombin puremasta, kynnestä jne.

  Eräs vaara ovat itikat. Nimittäin, jos itikka sattuu pistämään zombia, se pistää seuraavaksi luultavasti tavallista ihmistä. Joten, jos itikka tulee hörräämään, läimäytä se hengiltä heti.

  #104870
  Shiori-chan
  Member

  Aah, uusi topicci x3

  Jaah. Kyllä juoksisin niin kovaa kuin jaloista pääsisin, mukanani joku lyömäkelpoinen asia. Ja jos jostain saisin revittyä aseen, niin totta tosiaan sillä ampuisin. Uskoisin kyllä että lopulta muuttuisin itsekin zombiksi, joko koska jäin kiinni tai en enään jaksaisi paeta. Yrittäisin kuitenkin ennen muuttumista löytää vielä ihmisiä, jotka eivät ole zombeja. Saattaisin myös hädän tullen yrittää esittää zombia, vain etten jäisi kiinni. Huom, yrittäisin.
  Pelottavaa, koska jos oma perhe ja ystävät muuttuisivat ja yrittäisivät muuttaa sinut.
  Kyllä siinä tulisi kiljuttua.

  #104874
  Dents
  Participant

  Realistisia vastauksia kyllä.

  Miettikää muuten vähän olosuhteita: Koska zombit vaeltelevat ympäriinsä tunkeutuen kaikista avonaisista ovista sisään tai liikettä nähtyään kimppuun, ne luultavasti tunkeutuvat mm. sähkölaitoksiin. Näin ollen voi syntyä sähkökatkoja, jotka eivät luultavasti lopu koskaan, sillä johdot ovat rikki eikä niitä kukaan korjaa, ellei joku urho uskaltaudu vaaran suuhun.

  Sähkökatkon seuraukset:
  -Televisiot eivät toimi, joten eräs tietolähde on poissa
  -Johdolliset radiot eivät toimi, joten taas yksi tietolähde poissa (paristo-ja akkuradiot toimivat vielä, tosin akkuradio ei pitkään)
  -Pöytäkoneet ovat poissa käytöstä
  -Jääkaapit ja pakastimet ovat poissa käytöstä, joten pitää keksiä uusia ruuansäilytyskeinoja.

  Myös vesiputket voivat rikkoutua zombien riehuessa, ja näin ollen vesi pitää hankkia järvistä, kaivoista jne.

  Ensimmäinen kysymys: Millainen on hyvä tukikohta?

  #104876
  Southpaw
  Participant

  Dents wrote:

  Millainen on hyvä tukikohta?

  Tietty joku isompi kunnon rautaporteilla ja muureilla suojattu alue, jonne eloonjääneet ihmiset voisi kerääntyä elämään keskenään. Jäljelle jääneet rakentajat ynnä muut voisi hoitaa sen sellaisen alueen rakentamisen samalla kun armeijasta sitten tulisi sotilaita suojaamaan näitä rakennustoimia ja lahtaamaan zombeja. Alueen sisälle sitten järkättäisiin tärkeimmät eli juurikin vesilaitos ja sähkölaitos ja ruuantuotantoon soveltuvia paikkoja. Tällaisia tukikohtia voisi olla kenties useampiakin riippuen henkiin jääneiden määrästä jne. Ja tietty jokainen eloonjäänyt, turva-alueelle pyrkivä olisi velvollinen kantamaan oman kortensa kekoon turva-alueen hyväksi. Esim. siviilejäki voisi sotilaiden lisäksi asettaa sinne muurille vartioimaan ja itse voisin datanomiksi kouluttautuneena auttaa vaikkapa tukikohdan tietokonejärjestelmien kanssa kunhan sinne saadaan ne sähköt toimimaan ja tehdä vaikkapa tukikohdan nettisivut missä voisi asukkaille ilmoittaa tärkeistä uutisista tai mitä nyt ikinä 😆

  Mitä btw tulee näihin pistäviin hyönteisiin kuten hyttysiin niin eikös zombiet ole kuitenkin kuolleita jotka vain on lähtenyt liikkumaan? Itse en ainakaan usko hyönteisten pahemmin zombeja pistelevän koska zombien ruumiithan ovat luonnollisesti kylmiä eikä se veri muutenkaan kuoleman jälkeen taida olla ainakaan hyttysten kannalta kovin käyttökelpoista. Ainakin oman käsitykseni mukaan hyönteiset hakeutuu yleensä lämpimien eli toisin sanoen elävien kohteiden luokse pistelemään. En siis usko että niistä hyönteisistä tarvii huolehtia. Korkeintaan zombien kimppuun taitaa mennä kaikenlaiset raatokärpäset ja muut jotka niitä ruumiita syö ja nekin saisi myrkytettyä ellei sitten niistäkin tule zombeja jos ovat niihin kosketuksissa… Olihan Resident Evilissäkin zombiekoiria :’D

  #104881
  Dents
  Participant

  Raatokärpäset juu =D

  Niin, kyllä tuo ehdottamasi paikka olisi hyvä. Tosin luultavasti koskaan ei välty taistelulta, sillä ruokaa pitää hakea jostain kauempaakin sen loputtua lähikaupasta. Ja välillä joutuu taistelemaan ruuasta ihmisten kanssa.

  Mutta, sanotaas nyt vaikka, että käykin niin että zombiöttimönkiäinen tunkeutuu kamujensa kanssa tukikohtaanne, mitä tekisitte?

  #104886
  Southpaw
  Participant

  Ratkaisu: Tehään kaksi muuria >:] Ensin olisi siis se ensimmäinen muuri, johon voisi vaikka kivana pikku lisänä pistää sähkövirran kulkemaan kunhan se tukikohdan sähkölaitos on toiminnassa eli kun zombie tulee lähelle ja yrittää esim. lähteä kiipeämään muuria pitkin ylös niin ZAP ja zombie on saanut tällin tappavasta sähkövirrasta. Ja muuri tosiaankin on metallia ja sen verran korkea ja sileä ettei sinne noin vain kiivetäkään. Jos nyt kuitenkin zombie pääsee ekan muurin yli niin vastassa onkin muuri kaksi, jossa on vielä ekaakin voimakkaampi sähkövirta. Näiden kahden muurin välissä onkin sitten vaikkapa 50-100 metriä tyhjää tilaa, jonne on aseteltu armeijalta saatuja miinoja ja muita kivoja ansoja eli kun zombie astuu väärään paikkaan niin kyllä raajat lentää tai vaihtoehtosesti tippuu vaikka kuoppaan, joka on täynnä teräväksi terotettuja keppejä 😆

  #104887
  Nanakin
  Member

  Joskus tuli mietittyä mitä tekisin vähän samantyylisessä tilanteessa. Jos virus lähtisi leviämään vaikkapa Amerikasta, niin täällä Suomessa olisi todennäköisesti hyvin aikaa suojautua. Zombithan olisivat näitä tyypillisiä aivottomia lihan perässä juoksevia lihakönttejä, jotka ei sen kummemmin ajattele? Eli lentokoneita tai laivoja ne tuskin osaisi käyttää. Jos olosuhteet taas olisivat I Am Legendin tyyliset, eli kaikki muuttuisivat zombeiksi, lukuunottamatta immuuneja, niin asiat olisivat huonommin. Kuitenkin, jos nyt oletetaan, että mä olen tässä jutussa yksin ja koko maailma on aivan sekaisin, ja virus lähtisi vaikkapa Helsingistä, niin kävisin heti ekana pöllimässä kaupungista jostakin asekaupasta haulikon tai jotain muuta tarpeeksi tehokasta. Sitten lähtisin heti ekalla junalla kohti Lappia. Jos junat ja muut siis kulkisivat vielä siinä vaiheessa. Jotenkin yrittäisin luovia Ylläkselle, jossa sitten hankkisin kaikki mahdolliset ruokavarat joita käsiini vain saisin. Ja jotain rakennustavaroita ja ensiaputarvikkeita yms. Sitten kiipeäisin Ylläksen huipulle, jossa odottaa Ylläskammi 718, jonne linnottautuisin. Zombit tuskin osaisivat lähteä kiipeämään sinne huipulle, ja vaikka osaisivat, niin sinne voisi mukavasti linnoittautua. Ja sieltä näkee vähän joka puolelle, mutta sitä mökkiä ei kuitenkaan näy kovin hyvin. Ylläskammi 718:han on kahvila, joka sijaitsee Yllästunturin huipulla. Kesäisin siellä ei varmaan edes olisi väkeä, joten sinne vaan. Talvella sinne ei kyllä yksikään zombi kiipeä randomilla, ja tuskin kesälläkään.

  Suunnitelma on ihan hyvä siinä vaiheessa kun pääsen sinne Ylläksen huipulle, mutta ennen sitä kaikki on auki. Jos zombeja olisi jo Tampereellakin, niin en todellakaan pääsisi sinne Ylläkselle asti. Siinä tapauksessa varmaan linnouttautuisin kotiin ja toivoisin parasta. Kuitenkin olisi varmaan fiksuinta muuttaa jonnekin minne yksikään zombi ei tule pääsemään, joten ihanteellisia paikkoja olisivat varmasti Etelä- ja Pohjoisnapa ja randomit saaret jossain keskellä valtamerta. Sinne en kuitenkaan omin avuin tulisi pääsemään, Ylläkselle kuitenkin voisi päästä. Vähän vaikea suunnitella mitään strategiaa kun ei tiedä miten se virus lähtisi leviämään, meinaan jos se jostain Australiasta lähtisi niin ei varmaan ikinä tulisi minnekään muualle maailmaan. Ellei sitten se taudin aiheuttaja itsessään leviäisi muualle.

  #104889
  Dents
  Participant

  Nanakin: Tuossa on tullut muutama viesti taaksepäin selitettyä viruksen leviäminen. Ja zombit osaavat liittoutua, linnoittautua ja ehkäpä jotkut huitaista kivelläkin.

  Southpaw: Sähkövoima ei tehoa zombeihin. Ja piikitkään eivät niitä tapa. Ne jäisivät piikkeihin jumiin luultavasti.

  #104894
  Blackbeard
  Participant

  Ensinnäkin tälläinen hypoteettinen zombi-invaasio tilanne on mahdoton, koska kaikkihan kiltisti pesävät kätensä ja käyttävät käsidesiä, ja sehän on täydellinen keino tälläisen infektion syntymisen ehkäisemiseen.

  No joo. Nyky tilanteessa, eli varusmiehenä, olisi varmaankin aika selvää miten toimitaan. Ensin kaikille jaetaan ne käsidesipullot, ja sitten koko alue karanteeniin. Sitten odotellaan, että eduskunta ääneestää zombien lahtaamisen puolesta. Äänestys ei koskaan kuitenkaan lopu, koska siinä vaiheessa kun päätöksiä aletaan saada aikaiseksi kansanedustajat ovat jo kaikki zombeja. Joten odotellaan, kunnes prikaatin komentajalta menee käämit, ja sitten rynkyt kouraan ja zombeja metsästämään.

  Normaali tilanteessa tietty toimitna olisi vähän erilaista. Ihan ensimmäiseksi otetaan netin välityksellä selvää missä päin zombeja liikkuu, ja missä olisi mahdollisesti turvapaikka, jolla on tarjota myös vettä ja ruokaa. Mahdollisimman paljon muonaa, bensaa mukaan, kättä pidempää esille, ja autolla kohti tunnettua zombivapaata aluetta. Mikäli on jo liian myöhäistä, niin sitten vaan linnoitutuminen kellarin väestön suojaan, kunnes muona loppuu tai tilanne rauhoittuu sen verran että pääsee lähtemään.

  Hyvä tukikohta on tietty suojaisa, veden ja muonan lähellä, ja mielellään myös sähköillä varustettu ja ilmastoitu.
  Tälläistä paikkaa joka täyttää kaikki kriteerit on ehkä kuitenkin liki mahdoton löytää. Lisäksi kun voi olettaa, että sopiviin tukikohtiin joku on jo ehtinyt ensin, ja noitavaino on päällä. "Sillä on nenässä naarmu! Infektoitunut ampukaa!!!" -"Se on pelkkä finn- BLAAARGH"

  (Haha, nyt viimeistään sisäistin täysin Bakumanin serious humorin)

  EDIT: Perskules, yhteys katkesi ja vaikka mitä jännää ehti väliin, mutta nyt ei ennätä kaikkea lukea.

  #104896
  Dents
  Participant

  Pidin kyllä tuosta BB:n viestistä

  Juu, käsidesistä on kyllä apua, sillä jos on selvinnyt parin zombin lahtaamisesta, niin kandee varmuuden vuoksi pestä kädet huolella. Sillä entäs jos käsissäsi onkin zombin ruumiinnesteitä, niin jos tunget sormet nenääsi/suuhusi….

  EDIT: Muuten Southpaw, rakentamisessa voi kestää aikaa, ja siinä ajassa zombit ovat ehtineet ehkä popsia rakentajanne. Ja raaka-aineita muureihin jne. olisi vaikea saada.

  #104899
  mimeko
  Participant

  Kuten offarissa mainitsinkin, tämä on oikeastaan ihan veikeä aihe.

  Veikkaanpa, että kun zombeistä kuulee, luultavasti telkkarissa, niin ihan ensimmäisenä ei tee mieli lähteä juoksemaan pakoon ilman mitään suunnitelmaa. Miksi lähteä? Parempi olisi "linnoittautua" jonnekkin. Ensimmäisenä ikkunat laudoilla tukkoon (jätetään tähystys/ampuma aukot), ovet lukkoon, mahd. aseet käsille ja muiden perheenjäsenten tehdessä kodista turvallista linnoitusta, niin joku/jotkut käy kaupasta hakemassa kaikenlaista selviytymiselle välttämätöntä – alkoholista (desinfiointi, erilaisten palopommien teko) säilyviin ruokatarpeisiin etc. – vähintään pesäpallomailalla varustettuna. Ja tietysti heti alkuun netistä ja muista medioistya koetetaan selvittää "ilmiön" laajuutta, onko joitain turvallisia alueita etc. etc., tieto on valtaa.
  Jos on jokin kunnollinen mökki pohjoisemmassa, niin sinne luultavasti kannattaisi lähteä, koska se on tod. näk. harvempaan asuttua seutua -> vähemmän myös zombeja.

  Jos jostain syystä pitäisi heti lähteä omasta kodista, niin nappaisin luultavasti sen pesäpallomailan ja tyylikkäimmät keittiöveitset (vaikka ne ovatkin aika tyhjän kanssa – toisivat silti turvallisemman fiiliksen) mukaan (tuliaseita kun ei meillä ole, eikä golf-mailojakaan), ja menisin joko tuossa muutaman korttelin päässä asuvalle kaverilleni ja siitä eteenpäin. Hänen perheensä ja tuttavapiirinsä kun on sen tyyppistä, että selviytyminen olisi taattu ainakin joksikin aikaa. Toinen vaihtoehto olisi n. 5 kilometrin päässä asuva kaverini, jolla ainakin olisi kotonaan kaikenlaista kättä pidempää, vahva porukka tukena ja pohjoisessa, keskellä ei mitään suht. tilava kesämökki, josta saisi hyvin, suhteellisen helposti suojeltavan linnakkeen.

  Tuliaseet ovat tietysti periaatteessa tehokkaimpia jos joutuu tilanteeseen jossa zombeja on paljon (vaikka hesan keskustassa asuvat jotka kuulevat koko viruksen leviämisestä vähän myöhään…) ja virus leviää nopeasti yhä useampiin, mutta ammuksia ei todellakaan ole loputtomiin ja aseet ovat usein myös sen verran äänekkäitä, että ne käytännössä vetäisivät zombeja puoleensa. Siviilille siis vähän ongelmallinen tilanne. Minulle riittäisi hyvin täällä edes-vähän-harvempaan asutulla alueella, jos saisin golf mailan – olennaistahan on, että aivot päätyvät tohjoksi ja se onnistuu kyllä monenlaisella kättä pidemmällä esineellä… Sorkkarauta on myös sellainen jonka ottaisin mukaan. Hyvä lyömäase, ja toisaalta kaikenlaisia barrikadeja rakentaessa etc. se voi samalla olla varsin hyödyllinen työkaluna.

  Ja Southpawin suunnitelmista: Se realistisuus taisi unohtua ihan täysin?… C’mon, koko yhteiskunta ajautuu kaaokseen kun kuolleet kävelevät ympäriinsä syömässä eläviä ja levittämässä virusta, ja sitten ne selviytyvät ihmiset muka saavat hetkessä rakennettua valtavien, läpipääsemättömien muurien suojiin täysin omavaraisen uuden "yhteiskunnan" sähkölaitoksineen, massiivisine rakennutöineen, täysin organisoituna… Joo ei. Ehkä jos Zombieiden noususta tiedettäisiin vuosia etukäteen ja siihen jostain ihmeen syystä uskottaisiin niin vakaasti, että kaikki resurssit käytettäisiin näiden keskusten rakennuttamiseen… Joten menee aika kaukaahaetuksi ; )

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 45 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.