Fullmetal Alchemist – Suomen ensimmäinen Ekomanga© (eli tämän vuoden aprillipila)

HUOM! Siltä varalta, että kaikki eivät tajunneet, täten tiedotamme: Tämä uutinen oli aprillipilaa. Fullmetal Alchemistia kyllä julkaistaan uudelleen, mutta ei ”ekomangana”. Sori siitä.

 

Kuten Tulossa-sivulla on ilmoitettu, tuomme kesäkuussa Fullmetal Alchemistin osat 1 ja 2 uudelleen Lehtipisteisiin. Mutta ei siinä kaikki! Sangatsu Manga tahtoo kantaa yhteiskuntavastuunsa, joten FMA julkaistaan erityisessä Ekomanga©-formaatissa.

Ekomanga© on suunniteltu luontoystävälliseksi. Sekä sisäsivut että kannet ovat kierrätysmateriaalia, ja käytetty painomuste on valmistettu Suomen luonnosta kerätyistä kasveista (keltamatara, nokkonen, mustikka, paatsama jne.). Tämän vuoksi sisäsivut ovat harmaampia tai ruskeampia kuin tavallisissa mangapokkareissa (väritys saattaa vaihdella), mutta lukunautintoa se ei vähennä! Lisäksi paperi on tehty veteen liukenevaksi, joten jos tykkäät lukea toiletissa, voit huuhdella jo luetut sivut suoraan pöntöstä alas! Emme kuitenkaan suosittele niitä käytettäväksi wc-paperin sijaan. Materiaali saattaa sisältää tikkuja.

Jotta julkaisun ympäristöystävällisyys selviäisi potentiaaliselle ostajalle heti, sarja saa uuden alaotsikon Uusiometallialkemisti. Kirjan lopussa on myös 16-sivuinen Ekomanga©-takuujulistus, joka kertoo valmistusprosessista ja -materiaaleista sekä antaa hyviä vinkkejä pokkarin kierrätykseen ja uusiokäyttöön ynnä myös ekologisesti kestävään elämäntapaan yleensä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *