Mitä julkaistaan seuraavaksi

No niin! Ei, en selittele, miksi blogiin ei ole aikoihin ilmestynyt mitään uutta. Enkä kerro muutenkaan kuulumisia. Lyhyesti vain olennaisin:

Rakennamme paraikaa tulevaa julkaisuohjelmaa. Jotain on jo valmiiksi mietittynä, totta kai, mutta vielä on tilaisuus ehdotella! Seikkailu- ja toimintasarjojen puolella suunnitelmat ovat melko valmiit, kun taas laadukasta draamaa taikka romanttisia ja/tai herttaisia juttuja voisi ottaa vertailtavaksi vielä enemmänkin. Mutta mitä tahansa totta kai saa ehdottaa. Alla kuitenkin kuvailen hiukan, millainen on teknisiltä(?) ominaisuuksiltaan ihanteellinen mangasarja näin kustantajan kannalta.

Julkaistavaksi ihanteellinen mangasarja on joko juuri nyt kohuttu tai sen verran maineikas, että suuri osa harrastajista tunnistaa nimen. Se on joko päättynyt tai lähestymässä loppuaan. Osia on suunnilleen 5–15. Sarjassa ei ole K18-materiaalia. Se on tuore tai suhteellisen tuore, 2000-luvun kamaa. 2010-luku parempi.

Aika harva Suomeen soveltuva mangasarja täyttää kaikki nämä kriteerit. Eikä ole edes pakko täyttää. Mutta mitä useammassa kohtaa voimme huutaa ”Bingo!”, sitä paremmat mahdollisuudet sarjalla on päästä suomennettavaksi. (Jos suosikkisarjasi on 1970-luvulla julkaistu 50-osainen, runsaasti seksikohtauksia sisältävä tarina, jonka tietävät vain harvat asiantuntijat, ehkä ei edes kannata ehdottaa…)

Ehdotuksia sopii esittää tässä blogissa, Tulossa-sivulla tai sosiaalisessa mediassa. Aiemmat näillä alustoilla tehdyt ehdotukset on totta kai luettu, mutta saa niitäkin toistella!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

104 kommenttia

 1. mango

  Zeldasta ja pokemonista tuli mieleen, että ”Super Mario-kun” olisi mukava lisä shounenien keskelle, varsinkin kun viz(*yök*) julkaisi siitä vain yhden osan englanniksi, ja sekin on kokoelma vanhoista osista. Toisaalta sekin on jo 58 voluumia pitkä joten sekin varmaan jää putkiunelmaksi.

  Vastaa
 2. Antti Valkama

  Kommentteja luettu taas! Kiitos ehdotuksista, niitä ei sivuuteta miettimättä.

  Aikaisintaan tänään, viimeistään maanantaina tulossa blogipostaus. Siitä löytyy merkittävä ilmoitus. joka selittää tämänhetkisen julkaisutilanteen. Samalla avaan myös sitä, miten homma jatkuu.

  Sen verran yksittäisistä sarjoista vielä, että Komin kommunikaatioita tuskin saadaan suomeksi. Arkisehkon huumorin koulusarjaksi se on liian pitkä (28 osaa ja jatkuu). Frieren taas on yksi niistä, joiden julkaisusta haaveilen. Se on mahdollisuuksien rajoissa, mutta ei olisi ainakaan lähitulevaisuudessa listallamme.

  Pokemonit ja Zeldat taas ovat paraikaa suunnittelupöydällä.

  Mitä tulee Sailor Mooniin, sen yhteys Rayearthiin on tämä: molemmat ovat tytöille suunnattuja 1990-luvulla ja 1990-luvun tyyliin tehtyjä nykyklassikoita, joiden animeversiota on esitetty Suomen televisiossa. Rayearthilla on vielä etunaan nimekkäämpi (siis muistakin teoksista kuuluisa) tekijätiimi. Siitä huolimatta R. ei kiinnostanut suomalaislukijoita suuresti. Vaikka SM olisi tarinana parempi, se ei ikävä kyllä välttämättä juuri vaikuta menestykseen. Ja kuten Taru arvasi tai tiesi, SM:n tekijällä on enemmän vaatimuksia kuin keskivertomangakalla. Oikeastaan suoraan tekijältä tulevia vaatimuksia ei juuri tule vastaan, mutta tämän osalta japanilaisen kustantajan edustaja huomatti asiasta jo siinä vaiheessa, kun mainitsin, että olemme harkinneet SM:n julkaisemista.

  Vastaa
 3. Taru

  Sailor Moonia näytetään kyseltävän; itsekin voisin hyvin ostaa suomiversion, vaikka enkku-kieliset jo hyllyssä nököttääkin.
  Joskus aiemmin kuulin huhuttavan, että tätä sarjaa ei julkaistaisi, koska Clampin Magic Knight Rayerth floppaasi; en kuitenkaan ymmärrä, miten näitä kahta voi missään maailmassa uskottavasti edes verrata toisiinsa.
  Jos kyse on kustannuspuolesta (käsitän, että Sailor Moonille on ihan omat vaatimuksensa), niin ymmärrän kyllä. Suurin osa lukijoista olisi toki varmaan valmis maksamaan näistä vaikka vähän tavallista korkeammankin hinnan…

  Vastaa
 4. Joni P.

  Jo muutaman kuukauden ajan olen pyöritellyt päässäni, että pitäisikö nämä pari sarjaa ostaa englanniksi. Kuitenkin aina nousee esiin sellainen häiritsevä ajatus, että oikeastaan haluaisin nähdä nämä suomeksi kaupan hyllyllä ja on jäänyt ostamatta. Eli tälläiset toiveet aiempien lisäksi:

  – Frieren (fantasiasarja jännästä näkökulmasta, jota olen nuorempana itsekin pyöritellyt mielessä fantasiakirjoja lukiessa)
  – Komi Can’t Communicate (söpö hyvän mielen sarja. Hieman pitkä, mutta kaiken shonenin keskellä tätä kaipaisi)

  Kiitosta taasen!

  Vastaa
 5. Roks

  Lisäisin edelliseen vielä tarkemman toiveen: Pokémon on edelleen suosittu, ja jäljelle jääneet kappaleet vuoden 2014 painoksesta Red & Blueta ovat edelleen kysyttyjä. Pokemonia lisää suomeksi, ehdottomasti!

  Muutkin peleihin liittyvät, kuten Animal Crossing ja Zelda-sarja saattaisivat myös olla suosittuja. Kaikki peleihin liittyvä vetää.

  Vastaa
 6. Roks

  Toive erään kirjaston sarjakuvavalitsijoilta:

  Lapsille sopivaa, suomennettua mangaa kaivataan kovasti lisää. Sarjakuva on nyt selvästi nousussa, ja mangaakin toivotaan edelleen. Sarjishyllymme huutavat tyhjyyttä, kun kaikki uutuudet viedään käsistä ja jäljelle jää vain edellisen sukupolven suosikit. Lasten sarjakuvaa ja erityisesti mangaa julkaistaan meidän tarpeisiimme aivan liian vähän 🙁 Ja nyt siis kaivataan todellakin lapsille sopivaa, alle 13-v sopivia sarjoja. Olisiko ideoita ja mahdollisuuksia suomentamiseen? Manhwa myös erittäin kova sana, sitäkin saisi suomentaa, niin aikuisille kuin lapsille.

  Huomasin, että Sailor Moonia kyseltiin tuossa alempana, sitä meiltäkin pyydettiin hiljattain. Eli sikäli vähän vanhempikin kiinnostaa edelleen, mutta suomeksi.

  Vastaa
 7. Antti Valkama

  Hei!

  Velhon morsian 17 on paraikaa myynnissä. Osa 18 saadaan toivottavasti Yamazakin vierailuun mennessä julkaistua. (Hänhän tulee vieraaksi kesän Desuconiin.)

  Jos lähistöllä ei ole hyviä sarjiskauppoja, täältä voi katsoa missä on lähin VM17:n myyntipaikka:

  https://www.lehtipiste.fi/984804.html

  Vastaa
 8. Damaging Thickness

  Velhon morsian – tuleehan loputkin osat suomennettuna? Kahlasin viikonlopun aikana läpi 1-16, ja olis mukava jatkaa tämä loppuun asti suomeksi.

  Vastaa
 9. Antti Valkama

  Kuittaan nämäkin luetuiksi!

  Hotelli Metsäpeura tosiaan on Suomeen sijoittuvana kiinnostava. Tapasin tekijän loppuvuodesta, kun hän kävi täällä taustatyötä tekemässä. Tapaaminen ei liittynyt julkaisupuuhiimme, sillä olin vain opastamassa. Mutta seuraamme kyllä sarjaa ja harkitsemme vakavasti… Suomen-vierailun tuloksena syntyi ainakin pikku haastattelu, joka julkaistaan jossakin alkuvuoden Anime-lehdistä.

  https://www.animelehti.fi/uutiset/hotel-metsapeura-e-yookoso-mangan-luoja-kavi-vierailulla-suomessa/

  Vastaa
 10. Shady Shariest

  Olen juuri lukemassa alkuperäistä JP-kielistä painosta ”Hotelli Metsäpeuraan e youkoso”-nimisestä mangasta ja kuten nimestä voi päätellä siinä on vinkeä Suomi-teema. Ainakin ykkösvoluumi on ollut mukavaa luettavaa

  Vastaa
 11. Mimu

  Hei
  Haluaisin ehdotella tällasia sarjoja joita on jo aikaisemminkin mainittu:

  Demon Slayer
  The Promised Neverland
  Toilet-Bound Hanako-Kun
  Seraph of the end
  Love in Focus
  Waiting for Spring
  Blue Exorcist
  Blue Period
  Haikyu!!
  Blue Lock
  Spy x Family
  Wotakoi: Love is hard for otaku
  Vinland Saga
  Fire Force
  Hell’s Paradise

  Siinä on nyt muutama joita tulisi itse ostettua ja totta kai ymmärrän että kaikkia tai näistä mitään ei syystä jos toisesta voi suomentaa
  Kiitos

  Vastaa
 12. MAISA

  Yomi no tsugai Hiromu Arakawalta sekä edellinen sarja Silver Spoon uppoaisi varmasti suomalaisyleisöön. Sekä Hotel Metsäpeura e youkoso!!

  Vastaa
 13. Hagrid

  Ehdottaisin:

  Skip to loafer
  Sakamichi no Apollon
  Romantic Killer
  Yuru camp

  Vastaa
 14. SAOSOS

  Ehdotan puolivakavissani Sword Art Onlinen mangaversiota, vaikka se onkin jäänyt alkuperäisten romaanien ja animesovitusten varjoihin. Tämä manga on kätevä siinä mielessä, että se koostuu lyhyistä, yhden tarina-arkin kerrallaan kattavista minisarjoista vähän samalla tavalla kuin Kingdom Hearts. Täten sarjan julkaisua voisi tehdä muutama minisarja kerrallaan, ja tarvittaessa sen voi myös lakkauttaa helposti ilman huolta jatkumon keskeytymisestä. Sword Art Online: Progressive olisi myös kiinnostava valinta, mutta se jatkuu edelleen, joten siinä piilee omat riskinsä.

  Toinen ehdotus voisi olla myös mangaversio 2000-luvun hitistä The Melancholy of Haruhi Suzumiya, joka on ehkä hieman pitkä (20 osaa), mutta käy varsin näppärästi läpi alkuperäisen kirjasarjan tapahtumat ja säilyttää mielestäni varsin hyvin tarinan hengen: sekoitus yliluonnollisia ilmiöitä ja filosofisia kysymyksiä, otaku-keskeistä huumoria unohtamatta.

  Vastaa
 15. UNIVEEEEERSE

  Heittäydyn villiksi ja ehdotan Turn A Gundamin mangaversiota. Vaikka se kuuluukin nimellisesti suureen mecha-tuoteperheeseen (Mobile Suit Gundam), on kyseessä pääosin itsenäinen, 5 pokkarin mittainen sotakertomus kahden toisistaan vieraantuneen ihmissivilisaation kohtaamisesta.

  Uskallan väittää, että juuri tähän sarjaan pääsevät mukaan myös he, joille Gundam ei entuudestaan ole tuttu. Se on yhdistelmä 1800-luvun estetiikkaa ja muinaisfuturistista teknologiaa, kompleksisia ihmissuhteita ja -kohtaloita unohtamatta.

  Lisäksi tätä mangaa ei ole juurikaan julkaistu Aasian ulkopuolella, mikä voisi tehdä siitä houkuttavan täällä Suomessa.

  Vastaa
 16. Ruusuneito

  Rozen Maiden, ehdottomasti <3. Rosamysticalla on hyvät perustelut tuossa, miksi olisi mainio julkaistava.

  Vastaa
 17. Minna Peltonen

  Jos voisitte nämä manga sarjat julkaista suomeksi se olisi tosi ihanaa.

  Yumeiro Patissiere, joka on yksi leivonta manga, josta on kans tehty anime (molemmat kaudet nähty), on 12 osaa.

  Sailor Moon, josta on 12 osaa.

  Ion, joka on samalta tekijältä kuin prinsessa Sakura, Kamikaze Jeanne, josta on 1 osa

  No siinä on osa manga toiveita mitä toivoisin ett tulisi julkaistua suomeksi.

  Vastaa
 18. Moiccuuu

  Aikasemmin mainittu Rozen Maiden olis kyll kova nähä suomennettuna! 😀 samoin Demon Slayer.

  Vastaa
 19. moi

  Makoto Shinkain muihin leffoihin perustuvat mangat saattaisivat kiinnostaa, jos Your Name ja Weathering with You menestyivät. Akamenkin uusintapainos olis kova juttu, vaikka se taisikin olla poistuvien listalla nettikaupassa…

  Vastaa
 20. Lion

  Witch Hat Atelier mainittu jo tässä ketjussa, mutta komppaan tätä! Keskeneräinen sarja vielä, mutta toistaiseksi ilmeisesti 9 pokkaria olisi.

  Vastaa
 21. Rosamystica

  Täältä myös yksi ääni Rozen Maidenille! Sarja sopisi täydellisesti valikoimaanne! 🙂

  – Sarja sopii kaiken ikäisille (ei k-18 materiaalia)
  – Sarja on päättynyt, osia 8 + erikois osat

  – Sarjalla on kulttimaine myös Suomen anime piireissä, sillä Ushi-ai niminen fansub sivusto suomensi aikoinaan Rozen Maidenin animea joka tutustutti kaiken ikäiset suomalaiset animefanit kyseiselle sarjalle

  – suhteellisen tuore sekä tunnettu sarja Suomessa

  – Myös mangan tekijät Peach-pitkään ei olisi vieras nimi Suomessa, onhan heiltä jo suomennettu Shugo Chara.

  Vastaa
 22. Jasmin

  ROZEN MAIDEN ehdottomasti!
  Shugo Chara oli jo kova juttu Suomessa nii nyt ois vihdoinki Rozen Maidenin vuoro. <3
  Sopii melkeinpä kaiken ikäisille ja mukava sekoitus jännitystä, mystisyyttä ja söpöyttä!

  Muita hyviä sarjoja :

  -Higurashi No Naku Koro ni
  -Chobits
  -Demon Slayer

  Vastaa
 23. Chocolatecookie

  Olisi kiva, jos nämä voitaisiin kääntää:

  Demon slayer: kivan jännittävä, hahmot ovat mielenkiintoisia ja trendaa/on trendannut.

  Fly me to the moon/Over the moon for you/Tonikaku kawaii: romanttinen komedia, ei ole kovin suosittu, mutta olen itse katsonut animen ja tarina oli mukava. Ihanaa katsottavaa.

  Spy x Family: Trendaa juuri nyt, hauska ja mielenkiintoinen.

  Boruto: Suositun Naruto-sarjan jatko-osa. Hauska ja mielenkiintoinen. Trendaa juuri nyt.

  Ja sitten Kenji Tairan Naruto Spinn-off sarjoja olisi mahtava saada suomeksi. Hahmot ovat hauskasti piirrettyjä ja muutenkin kaikki sarjat on hervottoman hauskaa luettavaa.

  Kenji Tairan teoksia: Boruto saikyo Dash Generation, Naruto SD: Rock Lee Springtime of Youth, Chibi Sasuke`s Sharingan Legend

  Kiitos! Kaikkea näistä ei varmaan ole mahdollista kääntää, eikä se haittaa 🙂

  Vastaa
 24. Lazuli

  Olisi todella hienoa jos Rozen Maidenista tulisi suomijulkaisu.

  Vastaa
 25. Mokke

  Shiroi Senshi Yamatosta olisi jo aika saada suomennos, monta vuotta sitä on tullut jo odoteltua.

  Vastaa
 26. Mango

  Dragon ball super, miksei tätä ole jo Suomessa julkaistu? Olihan se alkuperäinen ensinmäinen manga-sarja mitä Suomessa julkaistiin.

  Dorohedoro(23 voluumia yht.), sai vasta animen joka oli aika suosittu, hyvä sarja.

  Ja sitten oma ei-tule-ikinä-tapahtumaan toive on Gingitsune(16vol + kaksi tulossa), ehkä liian obscure kun mangaakaan ei löydy edes (kokonaan) Englaniksi ja animekin jäi 12-jakson mainokseksi josta on jo 9 vuotta aikaa. Mutta muuten täyttää muut vaatimukset hyvin.

  Vastaa
 27. Fuge

  Cardcaptor Sakura, Rozen Maiden ja Hinamatsuri ois unelma saada suomeksi

  Vastaa
 28. DoC90

  Genshiken (21 osaa)
  Bakuman. (20 osaa)
  Durarara!! (10? osaa tällä hetkellä)
  Grimgar of Fantasy and Ash (3 osaa)
  Mysterious Girlfriend X (12 osaa)
  Sannensa Three Years Apart ( 3 osaa)
  Servant x Service (4 osaa)
  Wotaku ni Koi wa Muzukashii (11 osaa)
  Yugami-kun ni wa Tomodachi ga Inai (16 osaa)

  Vastaa
 29. Kiisseli

  Shiroi Sensi Yamato ja muut Takahashin vielä suomentamattomat teokset sekä Beastars kiinnostelisi. Yleisesti ottaen erilaiset eläinaiheiset tarinat ovat mieluisia.

  Vastaa
 30. Siilikala

  Ainoa mikä itsellä tulee mieleen mitä voisi olla hyvinkin kiinnostava lukea on tuo mistä on jo aiemmin tullut kommenttia ettei julkaista eli Gin Tama. Tämän sarjan löysin eräänkin tubaajan ansiosta, ja sarjaa omalta kohdaltani varmaan tekee tavallista kiinnostavammaksi sekin mihin ajanjaksoon sarja hyvin löyhästi pohjaa. Ihan ymmärrettäväähän se on ettei tuota lähdetä täällä julkaisemaan kun on taas noinkin pitkä sarja kyseessä. Nojaa, onneksi anime on saatavilla helposti, mangan kanssa on hankalempaa kun ei taida löytyä digitaalisessakaan muodossa. Ehkä joku kaunis päivä se päätyy Manga Plussaan mutta sitä odotellessa.
  Niinjuu, oli tuosta Odd Taxistakin mangaversio tehty, en sitten tiedä toimiiko mangana yhtä hyvin kuin animena (muitakin syistä kuin siitä ettei mangassa pääse kuulemaan Kuroda-sania taas vaihteeksi gangsteriroolissa), mutta se voisi olla sekin ehkä ihan mielenkiintoinen ja olisi ainakin lyhyempi sarja, manga-adaptaatiokin päättyi ilmeisesti juuri jokin aika takaperin.

  Vastaa
 31. Anna

  Delicious in dungeon on hauska fantasiaseikkailu, mutta ei vielä loppunut

  Vinland saga on tosi jännä ja hyvin piirretty, mutta aika pitkä

  Olisikohan Arina Tanemuralta jotain uutta sarjaa? Tai jotain muuta shojoa

  A silent voice olisi varmaan sopivan pituinen ja koulukiusaamisteema on aina ajankohtainen

  Kiinnostaisi lukea myös Dr. Stone ja Beastars

  Vastaa
 32. Joni P.

  Kun toiveita toivotaan, toivetoiveisiin vastataan!

  – Manga sadou: Manga de yomu sauna-dou (Elikkä suomalaisille saunasta ja mangasta tykkääville mangaa saunasta).

  – Fushigi no kuni no Baado (Toisin sanoen Isabella Birdin Japanin ihmettelyä. Voisi toimia Aron morsianten korvikkeena.)

  – Se Twitterissä toivottu neulontamanga, jonka nimi ei sentään jäänyt mieleen. Edelleen lupaan jakaa tietoa sarjasta vaimon kautta käsityöpiireihin!

  Mukavaa kun uutta suunnitellaan ja meitä lukijoitakin aktivoidaan!

  Vastaa
 33. Pikkupäärynä

  – Shiroi Senshi Yamato
  – Silver Spoon
  – Beastars
  – Hopeanuoli (uusintajulkaisu)

  Vastaa
 34. Meri

  Ehdotuksina:

  – Orange (6 osaa)
  – Ultra Maniac (5 osaa)
  – Noragami (25+ osaa)
  – Rozen Maiden (8 osaa)
  – A Silent Voice (7 osaa)

  Vastaa
 35. Emma

  Hinamatsuri olisi ihana lukea suomeksi. 19-osainen 2010-luvulla julkaistu komediasarja, täyttä kultaa.

  Dungeon Meshi olisi myös mahtava. Osia on tällä hetkellä 11 ja sarja alkaa olla loppumassa. Fantasiamangaa ei ole koskaan liikaa!

  Komppaan myös kaikkia jotka ovat ehdottaneet Hiromu Arakawan Silver Spoonia.

  Vastaa
 36. Hilja

  My Dress-Up Darling on edelleen jatkuva sarja, mutta se on niin suosittu tällä hetkellä, että sen julkaiseminen olisi varmasti sen arvoista. Hauska romanttinen komedia cosplay-teemalla helposti samaistuttavilla hahmoilla. Itse tässä mietin raaskinko ostaa englannin kielisenä vai uskallanko jäädä odottamaan toiveissa, että se joskus julkaistaisiin suomeksi.

  Kimi ni Todoke on pitkä sarja, mutta se on jo päättynyt ja kohtuullisen tunnettu ultra söpö romanttinen tarina. Varmasti ostaisin hyllyyni ja uskoisin monen muunkin pitävän siitä.

  Rozen Maiden on ilmeisesti päättynyt sarja. Jos sen jatko-osat lasketaan siinä on paljon osia. Sarja on kuitenkin hyvin tunnettu, animea on tehty useampi tuotantokausi. Olisin ikionnellinen, jos tämä sarja joskus julkaistaisiin suomeksi.

  D.Gray-man varmasti kävisi myös hyvin kaupaksi, se on kuitenkin todella suosittu shonen sarja. Sarja toki on pitkä ja jatkuu edelleen. Itse kyllästyin viimein odottamaan ja ostin sarjan englannin kielisenä, joten minulle tämän julkaisu suomeksi tulisi nyt liian myöhään.

  Vampire Knight mangasarja julkaistiin joskus suomeksi ja sarjan faneja harmittaa, että sen jatkoa Vampire Knight: Memories sarjaa ei ole vielä suomennettu. Memories on edelleen jatkuva sarja, mutta se kannattaisi silti julkaista ennen kuin Vampire Knightin suosio hiipuu liikaa ja sarja vaipuu täysin unholaan suomalaisen animekansan mielistä.

  Vastaa
 37. TV-eye

  March Comes in Like a Lion olisi kyllä hienoa saada suomeksi. Anime Netflixissä ja palkittu sarja palkitulta tekijältä.

  Tezukan Phoenix-sarja olisi sen verran kovan tason julkaisu, että saisi varmasti lukijoita manga/anime-piirienkin ulkopuolella.

  Vastaa
 38. Semmone

  Pistetään ehdotukseksi hieman erilaisempaa kuin muut eli…

  Oda Nobuna no Yabou / The Ambition of Oda Nobuna (6 volumes), julkaistu vain japanissa

  My Bride is a Mermaid (16 volumes)

  KonoSuba: God’s Blessing on This Wonderful World!

  Vastaa
 39. Heräsin, Tajusin, Huusin

  Mob Psycho 100! Mob Psycho 100!!

  Sehän täyttää kaikki kriteerit, eiks je? 16 osaa ja loppunut, hyvin tiedetty ja rakastettu sarja, ei mitenkään k18, tuore ja just viimenen kausi animea tulossa… Heittäydyn polvilleni jos tarttee niit kaikkia osia ei löydy edes englanniks Suomessa SANGATSU PLEASE

  Vastaa
 40. Suomidog

  Kasarimangaa olisi kivaa saada!

  Saint Seiya – Masami Kurumada

  Hokuto no Ken – Buronson & Tetsuo Hara

  Sakigake!! Otokojuku – Akira Miyashita

  JoJo’s Bizarre Adventure – Hirohiko Araki

  Etenkin tuon viimeisimmän luulisi kiinnostavan suomalaisia.

  Vastaa
 41. Blade

  No siis zeldahan on aina kartalla niin miksei vaikka kaikkien zelda mangojen käännökset
  Ja ace attorneykin on varmaan monelle tuttu.
  Tässä tuli myös luettua chobits vaikka aika 2000 sisältöä onkin niin voisihan sillekkin olla kiinnostuneita sampin kuin saman universumin angelic layerille

  Vastaa
 42. Tipi

  CLAMPin mangaa olisi kiva saada suomeksi lisää. Ehdottaisinkin Cardcaptor Sakuraa, tai vähän kaukaisempaa Tokyo Babylonia.

  Myös Neon Genesis Evangelionin uusintajulkaisu olisi kova juttu.

  Vastaa
 43. Juhomoro

  Shiroi Senshi Yamato ehdottomasti nyt viimeinkin! Ginga on niin suosittu täällä Suomessa, että Takahashin ensimmäinen koirasarja on päästävä lukemaan.

  Vastaa
 44. Hh

  Witch Hat Atelier, Ouran High school host club, Spy x Family, Jujutsu kaisen, Demon slayer

  Kaksi jälkimmäistä sarjaa ovat myös varmasti kiinnittäneet ihmisten huomiota Suomessakin nähdyillä elokuvilla.

  Vastaa
 45. Tunari

  Akira Toriyaman muu tuotanto Dragon Ballin lisäksi kiinnostaisi lukea suomennettuna, kuten Dr Slump ja etenkin Akira Toriyama’s Manga Theather antologia teos.

  Neon Genesis Evangelion mangan uusintapainokselle oli jo kysyntää Kitsuneconin jäljiltä, siitä voi olla useampikin kiinnostunut.

  Olisi myös mukavaa jos Sangatsu voisi kustantaa takavuosina kesken jääneen Pokemon Adventuresin suomiversion loput osat ja miksei samalla tehdä uusia painoksia sillä ensimmäiseen osaan jäi todella ikävä painovirhe mitä ei koskaan korjattu.

  Ja vielä lopuksi Osamu Tezukan teoksia olisi mukava saada myöskin lisää suomeksi, kuten lisää Atomin seikkailuja (vink vonk), Buddha ja Princess Knight. Vaikkakin huomattavasti vanhempaa matskua niin mangahistorian kannalta olisin erittäin kiinnostunut niistä.

  Vastaa
 46. methpring

  ^ Samaa mieltä woen kanssa, Patriootti Moriartyn julkaisu loppuun asti olisi jopa hienompaa kuin Shiroi Senshi Yamaton ja Galaxy Express 999:n suomijulkaisut!

  Vastaa
 47. woe

  Romantiikka/slice of life/draama-mangasarjoja saisi olla lisää seikkailu- ja toimintasarjojen lisäksi! Esim. jo mainitut Kageki Shojo, Horimiya, A Tropical Fish Yearns for Snow ja Ore Monogatari!! kiinnostaisivat. Patriootti Moriartyn toivoisin jatkuvan (sana ”loppu” osan 15 lopussa ei vaikuttanut rohkaisevalta…) loppuun asti, ja Emman ja Hopeanuolen uusintapainokset päätyisivät kyllä hyllyyni

  Vastaa
 48. Makima

  Yllö mainittu Summertime rendering olisi kyllä hyvä. 13 osaa ei ole pitkäkään, siitä pyörii anime jonka on varmaan tämän vuoden paras tähän asti tulleista ja ajottaisesta verisyydestä huolimatta ihan lukiolaisillekin soveltuva.

  Vastaa
 49. Jjonskus

  A silent voice:a toivoisin itsekkin.

  Demi-chan wa kataritai

  Silver spoon/Gin no saji

  Wotaku ni Koi wa Muzukashii

  Gekkan shoujo Nozaki-kun

  Vastaa
 50. Elllu

  toradora (romantiikka), spy x family (komedia, lämminhenkinen, tuore), silent voice (romantiikka, kasvutarina, draama), hakumei & mikochi (fantasia, slice of life, lämminhenkinen), beastars (taitaa olla tirki tirki k18 ;P), promised neverland (selviytymistarina, draama, kauhuhko), snow white with red hair (ehdottoman romanttinen ihanuus<3), made in abyss (fantasiaseikkailu, söpö mutta raaka, jännittävä), Sacrificial Princess and the King of Beasts (romanttinen, uudehko, anime tulossa 2023)

  Vastaa
 51. Mäyh

  Shiroi Senshi Yamato on itseäni eniten kiinnostava, ja ylipäänsä Ginga-piireissä sen suomantamisen perään tunnutaan haikailevan paljon, joten sille varmasti olisi kysyntää.

  Olisin itse kiinnostunut myös muista Yoshihiro Takahashin sarjoista, kiinnostavan oloisia olisivat ainakin Kotō no Bōkensha, Otoko no Tabitachi ja Tosaō.

  Jos ei puhuta Takahashin tuotannosta, niin myös Beastars kiinnostaa. Sarjasta on anime Netflixissä ja käsittääkseni se on ollut suosittu varsinkin ”turripiireissä”. Kyseinen sarja voisi kenties koskiskella myös joitakin Ginga-faneja, joille Beastars ei ole vielä tuttu.

  Vastaa
 52. Digi

  burn the witch olisi kiva vain 1 osasinen tite kubon teos

  jojo tietenkin on suosittua

  Nettaigyo wa Yuki ni Kogareru (en: A Tropical Fish Yearns for Snow) on vain 9 osainen.

  Jumyou wo Kaitotte Moratta. Ichinen ni Tsuki, Ichimanen de. on 3 osainen manga kirjaan perustuva

  Tomo-chan is a Girl!
  vain 8 osainen sarja ja anime on tulossa

  Sing Yesterday for Me
  11 osainen ja on saanut animen pari vuotta sitten

  Your Lie in April on 11 osainen anime on ainakin suosittu

  Summer Time Render 13 osainen ja animen pitäisi lähiaikana ilmestyä disney+

  Vastaa
 53. Sumutuuli

  Haluan lisää Takahashin tekemiä sarjoja suomeksi. Ns. ”uudet” villityssarjat eivät oikein kiinnosta ja yleensä Aku Ankkojen tavoin jäävät hyllyyn.

  Seuraavia voisi laittaa harkintaan:
  — Shiro Senshi Yamato
  — Kotō no Bōkensha: Survival in the Solitary Island
  — Otoko no Tabitachi
  — Ama Kakeru Toki
  — Tosaō

  Vastaa
 54. Ketku

  Lisätään vielä 1 toive.

  Koska Kingdom Hearts manga on tullut ja jos se on myynyt pätevästi niin videopeli mangasta Akira Himekawa nimisen kaksikon The Legend of Zelda pelien manga versiot voisivat olla kiinostavia. Monen peli sovituksen manga versio on 1 osainen ja pari on 2 osaisia. Pisin Twilight Princess on 10 osainen ainakin, mutta sitä ei ole mielestäni heti ekana tarvitsisi julkaista.

  Sitä en toki tiedä onko nämä mahdollista julkaista, jos on julkaisu vaikeuksia.

  Vastaa
 55. Yokai

  Shiroi Senshi Yamato olisi unelmien täyttymys! Myös Otoko no Tabidachi kiinnostaa.

  Vastaa
 56. Miiu

  Fairy Tail.
  Pitempi sarja, mutta ois mahtavaa saada se suomeksi.

  Toinen kiva ois Dr. Stone.

  Vastaa
 57. Turre

  Kunhan ei mitään tappeluun perustuvaa mättöä. Sitä julkaistaan ihan liikaa jo nyt. Eikä sellaista jaksa määräänsä enempää. Eikä sitäkään vähää, jos sarja on muutoinkin synkeä. Verinen viihde on vaikea taitolaji.

  Actionista ei-toivotumpaa on vain kauhu ja eläinsarjat. Manga on kuitenkin viihdettä josta ei kuuluisi tulla paha mieli.
  Olisi kivaa saada jotakin älykästä ja viihdyttävää, aikuiseen makuun sopivaa seuraavaksi. Ehkä huumoriakin? Olisikohan Wotakoi liian vaikea kääntää?
  Ymmärrän, että vanhojen sarjojen kanssa sopimusasiat ovat vaikeita, mutta toivon silti klassikoita. Ikuinen unelmani olisi lukea Takahashin Maison Ikkoku suomeksi.

  Uusien sarjojen julkaisu tuntuu vähän turhalta, jos sarja on jo kaikille tarjolla vaivaa näkemättä netissä luettavaksi. Lisäksi yhä jatkuvassa sarjoissa on riskinä laadun heikkeneminen. Täälläkin mainittu Spy x Family surullisena esimerkkinä. Yksiulotteiset henkilöhahmot ja tylsä tarina. Alkuun pari timanttista toimintakohtausta, minkä jälkeen taantuu sekä toiminta että romanssi. Kun sarjassa on jaksotolkulla tapahtumaköyhää junnaamista, lukijan mielenkiinto lopahtaa. Olisi kamalaa ostaa sarjaa, jossa tietää jo ennakolta seuraavan kiinnostavan kohtauksen olevan viiden pokkarin päässä.

  Vastaa
 58. JR

  Lähimmäksi bingoa pääsee toimituksellekin jo varmaan Shonen Jumpista tutut alienlahtauskoulukomedia Assassination Classroom ja selviytymiskauhudemoninläpsiminen Promised Neverland.

  Kohtuu pitkälle selviää uhkapelikoulusäätö Kakegurui, jonka anime löytyy Netflixistä.

  Kauemmaksi jää suosittu ja uusi, mutta pitkä jalkapallomanga Blue Lock ja uusi ja lyhyt, mutta obskuuri romanttinen koulukomedia Close your eyes, Hoshino.

  Oikeasti haluaisin Rurouni Kenshinin, mutta se olisi pitänyt julkaista silloin 20 vuotta sitten, vaikka onhan se toki tunnettu edelleen.

  Vastaa
 59. Tipi

  Cardcaptor Sakura, taikatyttö dramaa, romantiikkaa, komedia toimintaa. Maailmalla hyvin tunnettu klassikko taikatyttö sarja, jonka alkuperäinen manga saa tällä hetkellä jatkoa japaniksi sekä muilla kielin.

  Haikyuu!! Suomessakin hyvin tunnettu sarja. Urheilua, komediaa, toimintaa. Manga päättynyt, mutta uudet elokuvat animen jatkoksi tulossa, joten taas ajankohtainen sarja.

  Toilet bound Hanako-kun. Draamaa, komediaa, hieman jännitystä sekä seikkailua, toimintaa ja romanssia. Monipuolinen, yhä japanissa jatkuva ja maailmallakin suosiossa oleva, visuaalisesti hyvin joukosta edukseen erottuva sarja.

  Ei täytä läheskään kaikkia kriteerejä, joita mainitsitte, mutta Amano Shimanon Last game manga. Romanttinen komedia loistavalla hahmokemioilla ja hauskalla asetelmalla. Lyhyt, muutaman pokkarin sarja.

  Vastaa
 60. VampireNaomi

  Ilmiselvästi Niehime to Kemono no Ou, jossa on 15 osaa, tulossa anime eli se on pinnalla ja näkyvyyttä tiedossa, tarina ja piirrokset ovat tarpeen vaatiessa niin söpöjä, romanttisia kuin dramaattisia, siinä on eläinhahmoisia demoneita ja manga on kokonaisuutena tosi hyvä.

  Vastaa
 61. Eru

  Komppaan ylläolevaa kommenttia Oshi no Ko’sta. Erittäin kiehtova sarja kaikin puolin, alkuasetelmaltaan ehkä hieman erikoinen mutta muuten mainio. Ja jos Akasakan teoksista puhutaan niin Kaguya-sama olisi myös tervetullut – sen komedia istuisi varmasti hyvin suomeksi – mutta melkein 30-osaisena taitaa olla liian pitkä.

  Ylenpänä mainituista kannatan myös Promised Neverlandia, Horimiyaa, Evangelionin uusintapainosta, Spy x Familya ja Jujutsu Kaisenia. A Silent Voice on myös kaikin puolin sopiva mutta itse pidän Yamadan leffasovitusta niin suuressa arvossa etten tiedä lukisinko…

  Vastaa
 62. Sopuliuli

  TORADORA!!!! Sitä ei ole koskaan suomennettu ja haluaisin kovasti lukea sen mangana kun se anime on mun yks lemppareista

  Vastaa
 63. Chainsaw Man ei taida olla mahdollinen, koska taitaa sisältää liian rivoa materiaalia eikä oikeudet julkaista varmaan ole kovin halvat? Mainitsit että toimintasarjojen suhteen suunnitelmat on melko valmiit, mutta haluaisin silti ehdottaa Sakamoto Daysia, mikä on tasaisessa nousussa Shonen Jumpissa ja animesarjastakin on pyörinyt huhuja. Mielestäni toimintakohtaukset ovat tällä hetkellä Jumpin parhaat ja huumorikin nappaa.

  Ehdottaisin myös jo muiden mainitsemia A Silent Voicea, sekä myöskin nousussa oleva Oshi no Koa, josta onkin animesarja jo tulossa ja joka on mielestäni tämän hetken parhaita draamasarjoja mangan puolelta.

  Muita mieleen tulleita ehdotuksia olisi Blue Period, Look Back sekä Goodbye Eri (Chainsaw Manin tekijän Fujimoton yhden osan tarinoita) ja Mob Psycho 100

  Tiedän, että osalla näistä ehdotuksista ei ole sarjan loppu vielä näkyvissä eivätkä kaikki välttämättä ole suomalaiselle yleisölle niin tuttuja, mutta nämä ovat silti sarjoja jotka haluaisin joskus nähdä suomalaisessa mangatarjonnassa.

  Vastaa
 64. AMS

  Lasketaanko chainsaw man k18 materiaaliksi? Muuten siinä on 11 osaa, paljon suosiota, juuri tuleva anime, joka kasvattaa suosiota sekä manga on itsessään erinomainen.

  Myös silent voice olisi kiva. 7 osaa, erinomainen tarina ja melko tunnettukin.

  Spy x family. Se trendaa nyt aika lailla.

  Promised neverland. No siinä on 20 osaa, mutta on tuore ja tunnettu. Kauhumangaa olisi kiva saada lisää suomeksi.

  Henkilökohtaisesti toivoisin vielä Oshi no koa. Manga on suhteellisen tuttu (anime tule varmaan nostamaan vielä vähän) ja manga laadultaan erinomainen.

  Vastaa
 65. Lasse

  Komi Can’t Communicate ja My Dress Up Darling!

  Sekä tietenkin Demon Slayer.

  Vastaa
 66. Meisteri

  Naoki Urasawalta olisi kiva saada jotain suomeksi, Pluto olisi varmaan paras vaihtoehto, koska siinä on vain kahdeksan osaa ja sarja perustuu Tezukan Astro Boy:hin.

  Vastaa
 67. methpring

  En luovu vanhoista unelmistani:

  – Shiroi Senhsi Yamato!
  – Galaxy Express 999!

  Vastaa
 68. Heidi

  Hiromu Arakawan Silver Spoon olisi kiva. Myös Rei Hiroen Black Lagoonin uudet osa olisi kova saada suomeksi, mut taitaisi vaatia jonkun uusintaulkaisun ja aika väkivaltainenkin ko. sarja on.

  Vastaa
 69. Vesku Kotkasta

  Tämä on enemmän toiveajattelua, että vihdoin ja viimein julkaistaisiin loputkin Oh! My Goddessin pokkarit suomeksi. 🙁

  Vastaa
 70. Niina

  Spy x Family, Promised Neverland, jotain Junji Iton tuotannosta, The Seven Princes of the Thousand Year Labyrinth, Prince Freya, A Tropical Fish Yearns for Snow, Wandering Witch: The Journey of Elaina.

  Vastaa
 71. TMMCule

  A Silent Voice olisi pituudeltaan juuri sopiva ja animeleffan ansiosta useimmille nimi on tuttu. Laadukasta draamaa sarjassa riittää yllin kyllin.

  Atton leppoisa elämänviipalesarja Non Non Biyori olisi myös erittäin hauska saada hyllyyn! Genreä seuraavat tunnistavat nimen varmasti animen kautta ja manga päättyi jokin aika sitten Japanissa. 16 pokkaria täyttä herttaisuutta.

  Vastaa
 72. Melina

  Ehdottaisin psykologista toiminta sarjaa Promised Neverlandiä 🙂 Sarja on päättynyt ja siinä on 20 osaa. Hyvin tunnettu sekä animena että mangana ja anime sai hiljattain toisen kauden!

  Toisena ehdotuksena olisi Blue Period draama sarja, joka käsittelee taidetta. Tämäkin sarja on melko tunnettu ja se sai hiljattain Netflix anime adaptaation. Osia on englanniksi tällä hetkellä 9 ja japaniksi 12.

  Vastaa
 73. Sonja

  G.gray man on yli 20 pokkaria edelleen jatkuu olisi kiva saada se suomeksi

  Vastaa
 74. Erina

  Spy x Family on kovasti suosittu ja tunnettu maailmalla juuri nyt sekä mangana että animena ja varmasti vetoaisi monenlaiseen lukijaan. Tyylikkäästi piirretty, jännitystä, huumoria, mielenkiintoinen lähtöasetelma, vahvoja kiinnostavia hahmoja…

  Vastaa
 75. Momoyama

  Yksi sarja jota voi markkinoida myös mangapiirien ulkopuolelle olisi Takuto Kashikin Hakumei to Mikochi, jossa peukalon mittainen pikkukansa elää metsän eläinten keskuudessa ja nauttii elämästään hyvän saken ja herkullisen ruuan kanssa.Voisi luulla enemmän satukirjaksi kun seinen mangaksi. Sarjan täysi pituus ei ole vielä selvillä mutta lukuja on alle 90 ulkona. Yen Pressiltä tullut 9-10 osaa englanniksi ja anime tuli 2018 mutta jäi isompien nimekkeiden alle.

  Vastaa
 76. Nyoom

  Tässä mietin noihin spekseihin sijoittuvia ehdotuksia, joten tässä tulee ainakin kolme niist’:

  – Cutie and the Beast (Romanttinen komedia, 4 pokkaria, viimeinen julkaistaan tietääkseni tänä vuonna).

  – A Silent Voice (Draama, 8 pokkaria).

  – Horimiya (Romanssisarja, 16 pokkaria, loppui viime vuonna).

  Vastaa
 77. Thouni

  -My hero academian Mangan spin-offeja vois julkasta suomeksi

  Vastaa
 78. Andzerx

  Neon Genesis Evangelion olisi kiva saada uusintakierrokselle. Anime-sarja keränee uutta yleisöä Netflixissä ja pokkareita on vain 15 kappaletta(?)

  Vastaa
 79. Toni koivukangas

  Vinland saga vois olla sarja minkä voisi julkaista suomeksikkin ja tietenkin demon slayerille ääni minulta ja spy x family vois olla mielenkiintoinen sarja julkaistavaksi.

  Vastaa
 80. Ketku

  Silent Voice. Vain 7 osaa että ei olisi niin riski julkaisu. Vain koulukiusaamis teema voisi olla niin ja näin.

  Platinum End. Death Notein tekijöiden yliluonnollinen thrilleri. 14 osaa joka on vähän isompi riski mutta ei silti ole niin pitkä sarja.

  Vastaa
 81. Joonas Laitinen

  Kei Sanben Poissa-sarja pärjäsi kai kohtuullisesti niin ehdottaisin seuraavaa jännäriä. Ei liian raaka, muttei ihan lapsillekaan. Mizudamari ni ukabu shima eli englanniksi Island in a puddle. 5 osaa joista 2-3 tullut Yen Pressiltä enkuksi.

  Vastaa