Moka, idea, tsäänssi

Phah.

 

Juuri kun ehdin riemuitsea Pulpettinaapureiden saapumisesta, ilmeni, että paino on sössisnyt… No, onneksi varaston ja painon kanssa kommunikoidessa selvisi, että kyseessä ei ole iso moka. Ei ainakaan niin iso että kannattaisi vetää koko painos myynnistä. Ja juonikkaana älykkäänä toimitusheebona keksin jo että voimme saada iloa irti tästäkin. Elikkä siis niinku:

Tänään Lehtipisteisiin saapuuneissa Pulpettinaapurit 1 -pokkareissa on painovirhe. Tai oikeastaan vain melko pienessä osassa, korkeintaan yhdessä kymmenestä. Mutta virhe on aika hämy. Painossa joku nimittäin sekoili ja painoarkkien leikkausvaiheessa ja pani oikeiden arkkien joukkoon joitakin ei-oikeita jämäarkkeja, jotka olisi oikeasti pitänyt lähettää paperinkeräykseen…

Tähän väliin pikku oppitunti manganpainannasta. Yksittäisiä sivuja ei yleensä paineta erikseen vaan isoille arkeille monta sivua kerrallaan, meidän pokkareissa 16 sivua. Sitten nämä arkit leikataan sivuiksi ja sivuista kootaan sopiva setti joka lopuksi liimataan kansiin. Kannet siis painetaan erikseen, tietenkin, mutta samalla tavoin isoille arkeille. Jos vertailette mangapokkareita, voitte välillä nähdä pieniä eroja siinä minkä verran kansikuvaa tai sisäsivujen reunoille saakka jatkuvia kuvia näkyy. Jos paino on onnistunut leikkauksessa hyvin, erot ovat minimaalisia. Suurimmat erot löytynevät vertailtaessa painoksen alku- ja loppupäätä, siis sitä osaa joka on leikattu ensin ja sitä joka on leikattu lopuksi. Luulisin.

Ok, takaisin aiheeseen. Kirjojen väliin on siis joutunut materiaalia ihan vääristä pokkareista. Tässä tviitissä näette mitä yhdestä minulle saakka tulleesta näytekirjasta löytyi. Kun vahinko kerran on tapahtunut, käännämme ongelman markkinointitempaukseksi! Julistan siis täten alkaneeksi The Suuren Pulpettinaapurit -mokanetsintäkilpailun. Säännöt ovat seuraavat:

1. Etsi läheisistä – tai vaikka kaukaisista, mitä se minulle kuuluu – Lehtipisteistäja/tai kirjakaupoista Pulpettinaapurit 1 -pokkareita ja tarkista niiden sisus.

2. Oikeastaan on meille kivampi jos ostat ensin, mutta emme voi pakottaa joten emme edes yritä.

3. Jos löydät pokkarista sivuja, jotka selvästi kuuluvat johonkin muuhun julkaisuun, ota niistä kuva ja lähetä se vastauksena tähän tviittiin.

4. Kaikki mokia löytäneet palkitaan jollakin mangajutulla.

5. Jos et löydä yhtään mokakirjaa, ei huolta! Voit myös ilmoittaa tämän blogitekstin alapuolella missä kävit etsimässä. Kaikkien tällä tavoin ilmoitteutuneiden kesken arvotaan mangapalkintoja.

6. Kisa päättyy kun saamme riittävästi kuvia ja/tai ilmoituksia. (Eli kun emme enää uskalla luvata lisää palkintoja. Jokin tolkku lahjomisessakin, kerta kaikkiaan! Te senkin ahneet örvänät, konkurssiinko tahdotte meidät ajaa!!)

 

Mokaonnea itse kullekin!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Antti Valkama

  …ja aprillipila on päättynyt. Eli kavalaa huijaustahan tämä juttu oli. Tosin lupaukset pidetään joka tapauksessa. Zetsubou, lähetä meilitse nimesi ja osoitteesi Sangatsun toimitukselle niin arvomme(?) sinulle mangaa!

  Vastaa
 2. Zetsubou

  Kamppi, Helsinki:
  – K-Supermarket: ei ollut mokaisia
  – Suomalainen Kirjakauppa: ei ollut mokaisia

  Iso Omena, Espoo:
  – Prisma: ei ollut mokaisia (ostettu)
  – City Market: ei ollut mokaisia
  – Suomalainen Kirjakauppa: ei mangahyllyä (<_<")

  Otoskoko kaikissa joissa mangahylly kolme, paitsi Kampin K-Supermarketissa neljä. Kuvia: http://imgur.com/a/M9kXr

  Vastaa