My Hero Academia -piirustuskisa 2019

Tämänvuotinen piirustuskisa on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille! Kolme voittajaa sekä kunniamaininnat esitellään alla. Voittajien valinnassa otettiin huomioon sekä idea että toteutus. Kärkikolmikon järjestystäkin mietittiin hyvän aikaa, sillä jokaisella oli omat ansionsa. Mikään niistä ei olisi ollut kelvoton ykkössijalle, mutta tällä kertaa tulos oli tämä.

Kunniamaininnat taas on jaettu enemmän henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, osa taidokkuuden, osa tunnelman ja osa silkan hupaisuuden perusteella. Näitä töitä ei erikseen kommentoida, mutta kunniamaininnat on nimetty niin, että syy tulee ilmi.

Päätuomareina toimivat pitkän linjan sarjakuva-ammattilainen Reima Mäkinen ja Sangatsu Mangan Antti Valkama. Kunniamaininnoissa avuksi tuli myös Tammen lasten- ja nuortenkirjojen toimituksen väki. Mainintoja tuli useita, kun kukin valitsi suosikkinsa. (Monta, monta muutakin työtä olisi ansainnut tulla huomioiduksi, mutta johonkin piti raja vetää…)

Niille voittajille, joiden sähköpostiosoitteet ovat tiedossamme, on jo ilmoitettu. Loput huomaavat asian toivottavasti täältä. Tai viimeistään silloin, kun lähettämämme pikku palkinto saapuu kotiin.

 

KUNNIAMAININNAT

”Loistava uusi sankari”, Iida Vesanto

 

 

”Tyttöenergiaa”, Emilia Lakiasuo

 

”Hurja visio (Bakugo viikinkinä)”, Terhi Shnoro

 

”Värit, muodot ja idea”, Lucas Hajipoori

 

”Sommittelu & tekniikka”, Noora Niinimaa

 

”Nuori sarjakuvantekijä”, Kirsti Seppälä

 

”Pro-tason tyylittelyä”, Venla Nieminen

 

”Hauska kokonaisuus & kauniit värit”, Kasperi Inkilä

 

 

”Lämmin fiilis”, Ava Mikkonen

 

”Ootko ihan tosissas”, Nelli Mäkelä

 

VOITTAJAT

3. sija: Annu Vakkila

Tuomariston kommentteja:

Idean hyvin kiteyttävä, hienosti rytmitetty ja sommiteltu. Ammattitasoinen. Lähemmin tarkasteltuna pulujen ilmeet tekevät tästä ehkä kilpailun hauskimman piirroksen.

 

2. sija: Roni Laamanen

Tuomariston kommentteja:

Yksinkertainen sommittelu toimii, koska se painottaa tunnelmaa. Hahmoon sopiva huipputaidokas väritys sytyttää ja dramatisoi jäätävän hienon kuvan.”

 

1. sija: Niklas Manninen

Tuomariston kommentteja:

Hahmot sommiteltu tasapainoisesti hauskaan ryhmäkuvaan, jossa hyvä idea. Väritys yksinkertainen mutta tyylikkään toimiva.

Lysti! Tyttöjen naamoilta voi lukea, kuinka todennäköistä Minetan unelman toteutuminen on.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi kommentti