One Piece 20 vuotta – kisa päättynyt

Kisa on päättynyt ja Chopper-pehmo sekä muutama pienempi bonuspalkinto arvottu! Voittajat ovat saaneet meilin asiasta. Kiitos osallistujille! OP:n juhlavuosi jatkuu yhä, joten antaa tulla kuvia Piraattigalleriaan! Ja palautettakin saa lähettää aina vaan.

—-

One Piece -sarjis täyttää tänään 22.7. kaksikymmentä vuotta. Japanilaisittain siitä siis tuli nyt täysi-ikäinen! Juhlan kunniaksi on julkistettu uutinen näytellystä tv-sarjasta. Lisäksi Japanissa OP näkyy ties missä medioissa, ja kaupat tulvivat erikoistuotteita. Eikä vähäisin asia ole se, että Japanin muistopäiväyhdistys on nimennyt heinäkuun 22. päivän One Piecen päiväksi. (Tietojen alkulähteille pääset esimerkiksi tämän linkin takana olevan uutisen kautta.)

Sangatsu Mangan toimitus viettää merkkipäivää välillä lomaillen, välillä sarjan osaa 83 oikolukien. Se ilmestyy Lehtipisteisiin  kuukauden kuluttua eli 25.8.! Juhlamielen lisäämiseksi päätimme myös haikein mielin luopua toimiston hyllyllä istuvasta Chopper-pehmolelusta, joka näyttää suunnilleen tältä. Jos haluat sen omaksesi, osallistu arvontaan kirjoittamalla omat tuntemuksesi One Piecesta johonkin seuraavista paikoista: 1) Tämän uutisen kommenttiosastolle. 2) Jonkin uutisesta kertovan twiitin vastaukseksi. (Huom! Vastaa alkuperäiseen eli käyttäjälle @anttivalkama, jotta kommenttisi varmasti tulee tietoomme.  3) Vastauksena Facebookissa em. hepun taikka Punaisen jättiläisen seinälle ilmestyvään tiedotukseen.

Kaikkien vastanneiden kesken siis arvomme tuon pehmon. Jos vastanneita on kovin paljon, silkasta riemusta arvomme myös jotain muuta sälää. Mutta huom! Silkasta ilkeydestä päätimme täysin mielivaltaisesti, ilman demokratian häivääkään, että arvontaan otetaan mukaan vain positiiviset taikka asiallista kritiikkiä sisältävät kommentit. Eli ”siis niinq ihq sarja” taikka ”en ole oikein päässyt kärryille” taikka 4000 sanan selostus sarjan hyvistä ja huonoista puolista kelpaavat, ”ihan p**ka sarja” ei kelpaa. Hä hää hää hää!!! DOOOM

Vastata ehtii tämän päivän lisäksi vielä sunnuntaina ja maanantaina 24.7.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Antti Valkama

  Terve! Pehmo sekä muutama pienempi bonuspalkinto on arvottu, ja voittajat ovat nyt saaneet sähköpostia aiheesta. Kiitos palautteesta jokaiselle kirjoittajalle. One Piece on minullekin erittäin mieluisa, sekä lukijana että suomentajana. Lukijana saan siitä aina uutta hupia ja kaikenlaisia fiiliksiä, ja työssäni se on yksi kivoimpia tehtäviä (vaikka ei aina helpoimpia). Ja kun jostain tykkää kovasti itse, tuntuu hyvältä tietää muidenkin tykkäävän…

  Vastaa
 2. One Piece-fani

  Riskillä mennään, toivottavasti vielä ehtii. Spoiler alert niille jotka eivät ole lukeneet osaa 39 pidemmälle.
  One Piece on monessa mielessä poikkeuksellinen sarja. Se on tähän mennessä lukemistani sarjoista ainoa, joka ei lakkaa yllättämästä mielenkiintoisilla, samaistuttavilla henkilöhahmoilla ja jännittävillä juonenkäänteillä. On upeaa, että on olemassa sarja, joka käsittelee nykymaailmassa vieläkin esiintyviä yhteiskunnallisia ongelmia, kuten orjuutta ja rasismia, näin omaperäisellä tavalla.
  Uniikin (ainakin omassa päässään) One Piecesta tekee kuitenkin maailmankuva, jota siinä tarinan kehittyessä luodaan. Se luo sekä juoneen että henkilöhahmoihin lisää syvyyttä. Kun esimerkiksi Kaidoo esiteltiin, päähäni pälkähti heti ajatus ”tätä miestä koko maailma pelkää”. Tai kuten Jackin miljardipalkkion paljastuessa ajattelin: ”Näinkö vaarallisena hallitus tätä miestä pitää?!” Näin laaja maailma myös antaa mahdollisuuden Lawn suunnitelman kaltaisille eeppisille ketjureaktio-skenaarioille.
  Paras ja eeppisin kohta One Piecessa on mielestäni se, kun Ampunaamio ampuu maailmanhallituksen lipun tuleen Enies Lobbyssa ja Luffy huutaa Spandamille (vai hallitukselle?) ”Antaa tulla vaan!” Oikein selkäpiissä värähti.
  Lopuksi vielä Valkamalle creditit hienosta suomennoksesta. Tee hyvää työtä jatkossakin.

  Vastaa
 3. TaruTin

  Itsehän olen ”kröhöm” (^^”) vähän myöhäisemmällä iällä sarjaan herännyt henkilö. Koska en kuitenkaan katso kuuluvani vielä ikärasismin piiriin, olen ahkerasti pokkareita metsästellyt kirjastoista ja muista soveliaista alan kaupoista. Jotenkin vain OP:n hahmojen seikkailut kiehtovat, vaikka omat meriseikkailuni lienevät jäämässä jonnekin takavasemman paremmalle puolen. Aina välistä minulla on myös aikaa hiukan kuikuilla, miten OP animen puolella seilaa myrskyjä kohden. Lojaalisuudesta ääninäyteltyä versiota kohden täytyy todeta, että liikkuva kuva täydentää erittäin sopivasti kirjapainoversiota. Parasta kaikessa kuitenkin on, että seikkailut (sekä kirjallisen että liikkuvan) voin jakaa omien pienten tulevien meriseikkailijoideni kanssa. Heidän ihan ehdoton ”superkuminsa” on Luffy sekä Sanji. Monasti meilläpäin on jaksojen jälkeen merisotatila, jossa pehmonallet ottavat toisistaan mittaa pirunmarjavoimiensa avulla. Jatkoa odotellessa! ^V^

  Vastaa
 4. NarutoUzumaki

  One Piece oli itsellenikin ensimmäinen mangasarja, joka johdatti minut mangan ja animen upeaan maailmaan. Sen kääntäminen suomeksi on mielestäni kulttuuriteko, joka hakee vertaistaan, ainakin mitä sarjakuviin tulee. Chopper on alusta asti ollut Luffyn ja Usoppin rinnalla lempihahmojani sarjassa, joten Chopper-pehmo löytäisi luotani hyvän uuden kodin 🙂

  Vastaa
 5. Vildrix

  One Piece on aivan loistava sarja, jonka vahvuudet piilevät hahmo kehityksessä ja tarinan etenemisessä. Vaikka sarja on jo 20 vuotta vanha ei se ole huonontunut kuten useat muut pitkät sarjat. One piece on loistava sarja, jonka jokaista osaa odottaa vesi kielellä.

  Vastaa
 6. teriderp

  Ensimmäisen oman manga- kirjani sain varmaan 9 vuotiaana ja se oli joku mewmew 6… ;D Eka kerta kun One Piece manga tuli itsellä vastaan oli isosiskon kirjahyllystä numero 21:n hieno violettikansi siinä n. 9 vuotta sitten( olin siinä 8v) Itse en vielä oikein innostunut kyseisestä sarjasta, vaikkakin siskolle se nousi heti lemppariksi, josta alkoikin alkupäänkirjojen metsästys.

  Löysin One Piecen hienouden itse vasta pari vuotta sitten ja aloitinkin keräilyn ja vanhojen kirjojen metsästyksen vasta kunnolla kirjasta 73. Vaikka itsellä onkin jo hyllyissä Manga- kirjoja yli 800 niin Kyllä se One piece on osoittautunu hyväksi kakkoseksi. Vaikkakin jos tuon pehmon tai jtn One Piece- sälää saisin niin antaisin ne suosiolla isosiskolle, kun hänelle tuo sarja on niin lähellä sydäntä ( melkein vois sanoo että toinen sydän 😀 ), että jos en itse niitä anna niin se pöllis ne tai ois koko loppu elämän katkera XD

  Mutta Isosiskolle toi pehmo menis lahjaks 🙂 . Vielä haluan sanoo et miten Mahtava sarja One piece on ja teette kyl ihan mahtavaa työtä suomennoksien kanssa! Ja vielä pieni pyyntö että näitä tosi pitkii sarjoja vois tulla lisää! ( esim: Fairy tail joka on juuri lopuillaan) Näin antaumuksellisena keräilijänä pidän tosi paljon pitkistä ja hyvä juoni/hahmokartisista sarjoista. Mahtavaa työtä ja jatkakaa samaan malliin 😀

  Vastaa
 7. jsilvanus

  Kuullut olen aiheesta. Pitäisi varmaan tutustua paremmin…

  Vastaa
 8. Purnukka

  One Piecen seuraaminen alkoi yläaste aikoina. Koulu tuntui olevan aivan hanurista, mikään ei onnistunut ja aina oli itseensä todella pettynyt fiilis, eikä luottamusta kavereihin löytynyt minkään suhteen kun kaveripiiri oli mitä oli.

  Eräänä iltana sitten satuin klikkaamaan musiikkia selaillessa youtubesta VAHINGOSSA videon auki joka oli One Piecestä tehty AMV. Itselläni ei ollut silloin yhtään käsitystä mitä anime tai manga oli, kutsuin niitä Japanilaisten hömpäksi. Noh kuunneltuani tämän kappaleen joka oli hyvä, seurasin taustalla olevaa videota tuntemattomasta sarjasta. Noh miksipä ei, ja annoin sarjalle mahdollisuuden. Herranjestas melkein 500 jaksoa katsottavana?!

  Siinä ei sitten mennytkään kauaa kun sarja oli siinä pisteessä etten voinut muuta kuin odottaa uutta jaksoa. Miksi katsoin sarjan niin nopeasti? One Piece antoi aina hymyn huulille, sekä antoi vuodattaa kyyneleitä hahmojen vuoksi joista tuli tärketä. Pystyin sisäistämään miltä tuntui hahmosta joka ei löytänyt omaa paikkaansa maailmasta, tai miltä hahmosta tuntui joka etsi oikeita ystäviään koko nuoruutensa. Sarjan ansiosta jaksoin aina nousta iloisin mielin sängystä kohtaamaan uudet päivät ja niiden haasteet, sekä muutuin paljon avoimmaksi persoonaksi.

  One Piecessä tehtiin asioita koska oli jotain mistä unelmoida ja mistä välittää, sellaisia asioita mitä en ymmärtänyt ennenkuin One Piece avasi silmäni. Sarjalla on ja tulee aina olemaan paikka sydämmessäni, enkä siitä luopuisi ikinä!

  Vastaa
 9. Sria

  One Piece on ensimmäinen mangasarja, jota aloin ostamaan reilusti yli 10 vuotta sitten. Huomasin pokkarin heti lehtipisteellä. Kannen räikeän pinkki väri oli upeassa kontrastissa ”koleimman” koskaan näkemäni kansikuvan kanssa. Tarkkaavaisimmat ehkä huomasitkin jo, että ”eihän ensimmäisen pokkarin väri ollut pinkki!” – eipä niin. Naiivisti aloitin keräämisen osasta #11 kun luulin, että kerääminen muistuttaisi enemmän tuttujen Aku Ankka -pokkarien tyyliä (eli eihän ollut suurta väliä aloittaako osasta 1 vai 11, eihän…?). Sarja oli kuitenkin entuudestaan tuttu – ironista kyllä – koska olin lukenut ainoastaan osan #2… Vain One Piece -sarja kuuluukin aloittaa tällä tavalla!

  Opin mangaharrastuksen alkajaisiksi siis heti kaksi asiaa. Ensiksikin mangasarjat käyvät hintsusti paremmin järkeen, jos niitä lukee kronologisessa järjestyksessä. Lisäksi suomimangan käännöksen laatu ja ainutlaatuisuus voivat olla mitä puhtain osoitus vilpittömästä rakkaudesta sarjaa kohtaan. OnePiece-suomi-sanakirjalle ei ole koskaan tullut tarvetta, sillä suurimman osan aikaa kaikki painettuna lukeva istuu hahmojen sanomisiksi niin oivaltavasti, että hahmoista tulee kavereita pelkästään mangan sivuilta. Käännös on varmasti maailman parhainta tasoa, ja vain me suomea osaavat saamme nauttia siitä koko sen kauniissa kahjoudessa. Tulee etuoikeutettu olo, kiitos.

  Yhä vain laitan One Piecen heti ilmoitettuna ilmestymispäivänä kauppalistan kärkeen. Kaikki osat ovat hallussani – muahhahahaa! Useimmat tuttavatkin olen saanut hurahdutettua OP:n maailmaan, vain sillä kaikkein viattomimman kuuloisella kysymyksellä: ”Katsoppas tätä, oletkos aiemmin kuullut mangasta…?”

  Vastaa
 10. emmiriikka

  Olin 14-vuotias kun vuonna 2005 ilmestyi ensimmäinen One Piece-pokkari. Siihen mennessä olin ehtinyt innolla lukea jo parin vuoden ajan Ranma ½:ta suomeksi ja muita satunnaisia mangateoksia, ja kiinnostuin heti kun pikkukylän kaupan hyllylle ilmestyi uutta luettavaa. One Piece oli kovin erityylinen siinä mielessä mikä minua visuaalisesti miellytti silloin (söpöt hahmot, esim. Chobits jne.), mutta tarina imaisi mukaansa heti ensisivuilta ja siinä imussa seilaan edelleen, 12 vuotta myöhemmin.

  One Pieceen liittyy aivan hulvattomia muistoja näiden vuosien varrelta, ja pokkarit ovat kulkeneet mukanani automatkoille, ensimmäiseen omaan kämppääni, luokkaretkelle ulkomaille, Lapin vaellukselle ja ihan vaan kesäpäivän piknikviltille. Erityisesti kuitenkin yhdistän One Piecen lukioaikoihini, jolloin se (muiden japanihenkisten asioiden lomassa) yhdisti minua ja muutamaa ystävääni. Kaikki ne kerrat kun vietimme aikaa jauhaen tarinasta ja hahmoista ja ihan vaan intoillen sarjan mahtavuudesta ovat piirtyneet mieleeni erityisen lämpiminä. Vaikka elämä onkin vienyt meitä eteenpäin niin ”Nepekki” on se juttu johon palaamme aina takaisin. 🙂

  Erityisen mahtavan One Piecestä tekee tarinan lisäksi sen suomennos. Se on aivan hillittömän kutkuttavan hyvä ja herättää hahmot ihan toisella tavalla eloon kuin missään muussa lukemassani suomimangassa. Lisäksi sanavarasto on aika hervoton, on ryönää, mölhöä, kieppua ja kaikkea mahdollista hauskaa. Erityiskiitos siis maanmainiosta työstä suomennoksen parissa kaikki nämä vuodet! Te ryönät.

  One Piece on kyllä ihan erityinen sarja, sen parissa on tullut naurettua ja itkettyä niin maan penteleesti, ja sitä lukiessa voi heijastaa muistoja omasta elämästä ja elämänvaiheista tähän hetkeen asti. Sen parissa tuli kasvettua aikuiseksi. Toivotaan, että edessä on vielä monta huikaisevan jännittävää ja riemukasta vuotta.

  Onnea vielä One Piecelle!

  P.s. Usopp on muuten hahmoista suosikkini!

  Vastaa
 11. Kipsi

  Vaikea uskoa, että sarjaa on tullut jo 20 vuotta. Sitten taas alkaa surettamaan, kun ajattelee, että se tulee vielä joskus loppumaan. ;_;
  Itselleni One Piece on ollut jo vuodesta ’08 tuttu ja sen jälkeen oma suosikkini yli kaikkien muiden sarjojen. Kiinnostus alkoi animesta ja se oli se perus ’mikä tää piirtotyyli oikein on’ -fiilis, kun aloin sitä katsomaan. Oli kuitenkin niin hauska ja mukaansatempaava, että jäin sarjaan oikeastaan heti koukkuun.

  Mangaa aloin kerätä vasta Water 7 arcissa, koska olin vihdoin saanut suomijulkaisutahdin kiinni animea katsomalla. 😀 Muistan edelleen kun kävin coneissa ja piti raahata aikaisempia One Piece pokkareita sieltä sitten mukana.. ja meni siinä muutama vuosi, mutta nyt ei puutu välistä yhtäkään pokkaria. 😀

  Vaikka sarjan piirtotyyli oli se, mikä aluksi ehkä ns. työnsi itseäni poispäin sarjaan aluksi tutustumasta, on se nyt yksi mitä siinä eniten rakastan. Oda osaa luoda niin värikästä ja erinäköistä hahmokaartia, että on aina ilo tutustua uusiin hahmoihin, joita sarjaan tulee. Ja hahmoja on niin paljon, että jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Itsellänikin on ihan hirmuisen pitkä lista suosikeistani (ja on niitä figujakin ehtinyt osasta jo kertyä, hups).

  Itselleni One Piece on sellainen ns. turva, tuttu kaveri, johon voin aina luottaa ja jonka puoleen kääntyä. Jos menee jostain syystä välillä huonommin niin sarja ja sen hahmot saavat itseni taas paremmalle tuulelle ja hymyilemään. On tullut niin vahva tunneside sarjaan ja sen hahmoihin näiden vuosien aikana. 😀

  Ja pakko myös nyt hei kehua, kun on siihen näin hyvä tilaisuus. 😀 One Piecen käännös on ehkä parasta mitä olen itse suomimangoja lukenut. Sanavalinnat on aina jotenkin niin osuvia ja hahmoille sopivia. Yleensä kuulee joiltain, että ”Mitä, sä luet sitä suomeksi??” mutta suomen kieli jotenkin vaan toimii One Piecen kanssa tosi hyvin. Varmaan se, kun on niin laaja valikoima, mitä sanoja käyttää? Huumori toimii aina niin hyvin myös. 😀 Kiitos, että suomennatte tätä mahtavaa sarjaa antaumuksella, on ihanaa lukea. Ja jokainen pokkari on sinäällään myös yllätys, koska ne sanavalinnat, murteet ym. 😀

  Voisin kirjoittaa varmaan oikeasti jonkun romaanin, mutta antaa tämän nyt riittää tältä erää. 😀

  Vastaa
 12. Sesshou

  Yksi hienoimpia sarjoja, mitä Suomessakin on julkaistu. Onnea 20-vuotiaalle! 🙂

  Vastaa
 13. Tari_

  One Piece sarjaa olen seurannut jo seitsemän mahtavaa vuotta! Tapasin sarjan ensimmäistä kertaa kirjastossa. Ja no sitten pitikin jo seutuvarailla kauempaa alku osat sarjasta koska minun kirjastossa ei tuohon aikaan niitä ollut. Mangaa aloin ostamaan paljon myöhemmin, koska raha… Ja nykyään minulta puuttuu välistä muutamia osia ja olisi nyt tavoitteena ostella niitä hyllyyn. (Ensiksi ryöstämään pankki jotta saa rahaa ja toiseksi ikeaan ostelemaan hyllyjä lisää. Iso kirjahylly ois mahtava kaikki samassa paikassa!! <3) Viime vuonna minulle avautu mahdollisuus päästä japaniin työssäoppimimaan. No en ihan silloin vielä hoksannut että Tokyo Towerissa on One Piece mesta… Joka on aivan ÄLTSIN MAGEEEE! Suosittelen lämpimästi kaikille faneille sitä paikkaa! No siellähän meni tietenkin koko päivä… Olisin voinut jäädäkkin sinne asumaan 😀 Ja kun japanissa olin niin myöskin kävin tsekkaamassa läheiset One Piece kaupat. Hallelujah. Työssäoppimis paikan pomo antoi läksiäis lahjaksi One Piece tavaraa ja en keksi enää sanoja tähän.. Niin ihana pomo ever <3 Mutta takaisin maanpinnalle! Yhteenvetona mielettömän rikaskokemus reissu! (Tulikin mieleeni että täytyypä hankkia sarja myös japaniksi…hihi omistan jo 2 japaninkielistä osaa ja 2 epämääräisen ihanaa One Piece mangaa 😀 hämmentävää)

  Ja täytyy tässä vielä sanoa että figuja aijon tilata (kun olen ryöstänyt sen pankin), mutta Chopper pehmolelu olisi ensimmäinen fyysinen asia mangojeni lisäksi. Vink vink 😉 Tänä kesänä olen löytänyt 19 neliapilaa ja 2 kpl viisiapilaa 😀 Toivottavasti olisikin jotain hyötyä. Hahahaaa. (Jaaa viimeisessä ei ollut mitään päätä eikä häntää..)

  Vastaa