Sangatsu-päivä iskee jälleen

Jonkin aikaa hermolomalla ollut maaliskuinen mangapäivä tekee triumfanttisen paluun lauantaina 25.3.2017!

Luvassa on piirustus- ja runokisan palkintojen jako, sarjakuvaklinikka, pientä purtavaa, tutustumista Suomen manganjulkaisun keskukseen sekä erityisohjelmanumerona peliesittelyitä – tule ja testaa kevään 2017 kovimmat Nintendo-uutuudet! Lisäksi kävijöillä loistava tilaisuus kysellä Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen julkaisuista sekä ehdotella suosikkejaan suomennettavaksi. Jokaiselle vieraalle luvassa mangalahjus!

Sangatsu-päivä on maksuton. Tilan rajallisuuden vuoksi tapahtumaan on ilmoittauduttava etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa helmikuun lopulla. Tiedotamme asiasta tällä sivulla tarkemmin!

 


Piirustus- ja runokisa 2017 sekä lisäyksiä sivustolle

Sangatsu Mangan piirustuskisa on ollut jonkin aikaa tauolla. Nyt se kuitenkin palaa jälleen kuvioihin – eikä yksin, vaan runokisan kanssa! Tällä kertaa nimittäin kilpaillaan kahdessa lajissa. Voit osallistua joko toiseen tai molempiin. Tässä säännöt vielä. Julkaisemme asiasta tiedotteen myös mangapokkareissa, kunhan ehdimme.

1. Piirustuskisan teemana on Kahden sankarin kohtaaminen. Runokisassa aiheena on Runo omalle suosikki- tai inhokkihahmolle.

2. Toivomme, että hahmot on valittu yhdestä tai useammasta Sangatsu Mangan tai Punaisen jättiläisen julkaisusta.

3. Töitä saa lähettää sekä meilitse että kirjeitse. Muista liittää mukaan omat yhteistietosi! Muuten emme tavoita sinua, mikäli satut voittamaan.

4. Saat osallistua kumpaankin kisaan vain yhdellä työllä.

5. Piirros saa olla värillinen tai mustavalkoinen. Voit käyttää kynää ja paperia, kangasta ja öljyvärejä, tietokonetta – pääasia, että kilpailutyöt ovat itse tehtyjä ja että voit lähettää ne meille! Alkuperäistä piirrosta ei ole pakko lähettää, mutta muista skannata se huolella. Muuten laatu voi kärsiä.

6. Töiden on oltava perillä viimeistään 21.2.2017. Sen jälkeen tulleita emme lupaa ottaa mukaan kisaan.

7. Arvovaltainen raatimme valitsee palkintosijoille kolme piirustusta ja kolme runoa. Halutessaan raati voi jakaa myös kunniamainintoja töille, joissa se näkee jonkin erityisen ansion. Arvioinnissa otetaan huomioon tekninen taidokkuus, mutta hyvät ideat ja tunnelma painavat myös paljon.

8. Voittajat palkitaan erilaisilla oheistuotteilla ja mangalla.

9. Lähettämällä työn hyväksyt, että voimme julkaista sen kotisivuillamme sekä muissa sopivissa medioissa.

10. Lähetä työsi osoitteeseen postia@sangatsumanga.fi taikka tänne:

Sangatsu Manga

PL 410

00101 Helsinki

Pane kirjekuoreen myös merkintä ”Kisa 2017” helpottamaan elämäämme!

 


Olemme lisänneet Sangatsu Mangan sivustolle uuden osaston: Mangablogeja. Löydät sen linkin lisäksi Mangainfo-valikosta! Lisäksi aiomme viimein päivittää saman valikon Mistä mangaa saa -alasivua. Mikäli tiedät hyvän paikan ostaa monipuolisesti mangaa, ilmoitathan! Kauppiaat sun muut, jos tahdotte tietonne sivulle niin lähettäkää osoitteeseen postiaÄTsangatsumanga.fi kotisivujenne osoite, käyntiosoite (jos teillä on kivijalkakauppa) ja lyhyt esittely liikkeestänne. Julkaisemme ne sitten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Antti Valkama

  Pääasia on se, että piirros ei ole kokonaan tai merkittävässä määrin kopio jonkun toisen teoksesta. Se, että katsoo sarjiksesta esim. millaiset vaatteet hahmolle piirtää, ei vielä mene kopioinniksi!

  Kuten sanottu, toivomme, että hahmot on valittu kisan järjestäjän julkaisemista sarjoista. Sen verran itsekkäitä olemme. (Ja lisäksi tunnemme ne omat parhaiten…)

  Vastaa
 2. WebeNyan

  Kai piirustuskisan piirustuksen hahmoihin saa mallia ottaa, vai miten on? Vaatteita ja hiuksia lähinnä meinaan, sillä itselle ei ainakaan painu mieleen minkään hahmon hepenet helposti.
  Ja runokisasta sen verran, että saakos siinä esiintyvä hahmo olla napattu mistä tahansa animesta tai mangasta tms., eikä rajoitteena vain Punaisen jättiläisen tai Sangatsu Mangan julkaisut?
  Nopea vastaus olis suotavaa, jos mahdollista.

  Vastaa
 3. Antti Valkama

  Mikä ettei. Kunhan katsot, ettei työtä ole erityisen vaikea käsitellä niin kaikki ok.

  Vastaa
 4. HyugaNeji

  Hei!
  Halusin vain kysyä että saako sen paperin jakaa kolmeen osaan?
  Se ei kuitenkaan olisi mikään sarjakuva.

  Vastaa
 5. Antti Valkama

  Vaikea vastata ihan tarkalleen. Kopioituja töitä ei palkita, mutta vaikutteiden ottaminen on taiteessa tietenkin täysin ok. Rajaa ei ole helppo vetää. Esimerkiksi alla olevan linkin takana on teos, joka on selvästi ”matkittu” Mona Lisasta, mutta ei silti ole yritys kopioida sitä. Parhaimmillaan mallin ottaminen on sitä, että saadaan jostakin toisesta teoksesta innoitusta, jokin idea, mutta ei yritetä tehdä samanlaista.
  http://laughingsquid.com/wp-content/uploads/2013/07/la_jaconde_639x800.jpg

  Vastaa
 6. anttilasanni

  Saako netistä katsoa vähän mallia?
  Jos ei tekisi aivan samanlaista.

  Vastaa
 7. Antti Valkama

  Ei kokorajoituksia. Riittää, että työ ei aiheuta älytöntä vaivaa kenellekään (auki levittämiseen tarvitaan teollisuushalli, katselu ei onnistu ilman suurennuslasia tms.).

  Vastaa
 8. ainosama

  Mikä on maksimikoko paperille piirretyille töille? A4 vai joku muu… (Tarkotus ois lähettää kirjeellä, kun skanneri ei kuulu meikäläisen kodin ylellisyyksii) 😀 Saa sitten nähä jos saisin väkerrettyäki jotain tässä kuukauden aikana. xD

  Vastaa