Poksahduksia

3.11.2015

Päivän saldoa: lähetytin ja lähetin Valkoista noitaa kaikenlaisiin paikkoihin pääesikunnasta sotahistorialliseen seuraan ja paikallislehtiin. Saarijärven kirjasto taas saa piakkoin valikoiman mangajulisteitamme sekä myöhemmin esitteitä ja Titaanien sota -kirjanmerkkejä. (Kirjastotädit ja kirjastotätisedät, huom! Sopii kysyä jos teillekin sopii jonnekin nurkkaan!) Hiukan #kirja-sivuston mangaesittelyiden täydentämistä. Kirjeenvaihtoa. Sopimus- ym. virallispapereiden siirtelyä sekä omin käsin että kuriirifirmojen avulla. Kaikenlaisten simohäyhä- ja talvisotajuttujen hakemista netistä, liittyen tuohon ekaksi mainittuun hommaan. (Sora e, Kaminomi-animen character songeista. Oli muuten mainio tuo sarja, myös ja erityisesti mangana.)

…yritin miettiä että mitä muuta tein, mutta ei tule mieleen. Ai jai. Onneksi esimies ei tiedä miten tehoton olen silloin kun olen tehoton.

Uusista julkaisuista. Tonari no Seki-kun on jo julkistettu. Pokemonneja teemme kanssa, ensin joulukuussa Pokémon Ranger ja meren temppeli, tai sama englanniksi, katsotaan mitä pokemasterit Jenkeissä vaativat. (Mark Farner: Attitude of Gratitude.) Sitten helmikuussa 2016 Pokémon: Giratina ja taivassoturi ja huhtikuussa – ei juukeri miten hervoton auringonlasku tuolla vasemmalla bussin ikkunasta näkyy vaikka ei se tähän juttuun liitykään – Pokémon : Zoroark – Illuusioiden mestari. Eli poksuleffoista tehtyjä poksa pokkareita. Seki-kunin on tarkoitus alkaa maaliskuussa. Jo sitä ennen saattaa jokin uutuus iskeytyä myyntiin, mikäli vain jaappanilaiset vastaavat pian tarjouksiimme. Kolmesta sarjasta on sellainen vetämässä, sisältäen Ginga Densetsu Akamen. (Ja nyt vaihteeksi Johnny Cash, Country Trash.) Ja Trinity Bloodin osa 18 on odottanut jo monta, monta kuukautta sitä että joku suvaitsee kerätä ja lähettää materiaalin meille. Jatko-osa on luvassa myös muikealle Yotsuba&-sarjalle. Osa 13 ilmestyy Japanissa tämän kuun lopussa, ja sitten kustantaja ottaa tarjouksemme harkittavakseen.

Juuri ilmestyneitä tai tässä kuussa ilmestyviä ilman erityistä järjestystä:

Saksinainen

Ajokoira ja muita H. P. Lovecraftin tarinoita

Titaanien sota 4

Valkoinen noita: Talvisota (ilm. pe 6.11.)

Anju & sankarikoira Jiroomaru (27.11.)

Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 21 (20.11.)

Weed 49 (6.11.)

Naruto 70 (13.11.)

Soul Eater 22 (20.11.)

 

Uutuuksista tuli mieleeni: meillä voisi olla käyttöä manga-arvostelijoille. Ei, en tarkoita ”suomennettu manga on ihan sontaa, mä luen vaan englanniksi” -arvostelijoita vaan sellaisia joille lähetän jonkin pokkarin ja jotka lukevat sen ja kirjoittavat arvostelun blogiinsa tai muuhun julkiseen paikkaan. Pahitteeksi ei ole vaikka blogilla tms. olisi lukijoitakin. Ja vaikka arvostelussa olisi myös muuta kuin tykkäsin/en tykännyt. Toisaalta emme myöskään vaadi akateemista loppututkintoa kirjallisuustieteestä emmekä perinpohjaista syväanalyysia. Kun emme palkkaakaan meinaa maksaa niin emme kehtaa, ihan. (Toisin sanoen, melkein kehtaamme.) Jos tunnet että sinä voisit olla etsimämme henkilö, ilmianna itsesi toimituksen osoitteeseen postia(ät)sangatsumanga.fi!

(Yubikiri, OP jälleen yhdestä laatuanimesta. Kuinkahan moni kesk-ikäinen näitä tuijottelee? Oikeastaan en tahdo edes tietää. Alkaa itkettää muutenkin jo.)

Kiitos muuten sarjaehdotuksista. Vaikka ensi blogahduksessa dissaan käsittelen niitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Antti Valkama

    Viihtykööt tai raivostukoot, jos vain ostavat niin olen tyytyväinen. Muistakaa, ihmiset (ja savolaisetkin), kertoa suomalaisten sotasankareiden häpäisystä kaikille tutuille jotka suhtautuvat tosikkomaisesti Suomen sotahistoriaan! Mannerheim naisena – mikä loukkaus!! Barrikadeille!! Mutta ensin lähimarkettiin ostamaan kaikki kirjat mielenosoituksessa poltettavaksi!!!

    Vastaa