Totuus Weed-tuhosta sekä kovin vaatimaton hyväntekeväisyystempaus

(Theme from) The Monkees, The Monkees.

Joo, Weediä meni roskiin ihan sikapossuna. Muusta kivasta ihan lyhyesti tällä kertaa.

Ensiksi: Kirjamessuille on tulossa useita laatikoita japaninkielistä sarjakuvaa kaupanpäällisiksi. (No, ostaakin saa jos välttämättä tahtoo maksaa.) On rutkasti monia julkaisemiamme sarjoja ja sitten ihan muuta, kaikenlaisia näytekappaleita. Lisäksi löysin kellarivarastosta (sic) seuraavia: Kajika, Piirrä mangaa, Sandland, Maameren tarinat, Liikkuva linna, Meteor Gin, Japania mangan avulla 1, Nausicaä 2 & 6. Nuo Toriyamat ja Ghiblit ovat olleet piilossa ja poissa tapahtumamyynnistä, mutta nyt on luvassa niitäkin viimein! Ja loppuunmyydyksi luulemiani Nassikkaa ja Metskua ja kieliopasta siis on myöskin.

 How Great Thou Art, Johnny Cash.

Toiseksi: Meillä on liikaa omaisuutta. Kellarintutkimuksissa löytyi sen verran rutkasti mangaa, että sitä ei jaksa pitkään säilytellä toimistolla. Tietyistä alan erityispiirteistä johtuen kamaa ei kannata myöskään lähettää varastoon säilytettäväksi, kun ei ole erityisen vähissä olevista pokkareista kyse. Joten niistä pitäisi päästä eroon jollakin säädyllisellä ja helpohkolla keinolla. Yksi sellainen on tietenkin lahjoittelu. On sitä ennenkin tyrkytetty mangaa joulukeräyksiin, lastenkoteihin yms. Mutta nyt tahtoisin päästä mahdollisimman helpolla. (Ei, ”helpolla pääsy” EI ole aina johtotähtenäni! Lopeta tuollainen hävytön vihjailu!)

Funny How The Time Slips Away, Willie Nelson.

Elikkä siis niinku. Onko ideoita? Mihin voisi antaa sekalaista mangaa niin, että se ilahduttaisi mahdollisimman monia? Ei, en varsinaisesti hae geneeristä hakuammuntaa tyyliin ”no voithan sä kysyä kirjastoista” vaan tarkempia aatoksia. Mikä mesta tarkalleen ottaen? Arveletko että siellä kaivattaisiin tällaista kamaa? Tai onko jokin tietty keräys jossa kirjalahjoitukset ovat suuresti tervetulleita? Mitä osaat kertoa asiasta? Nimi, osoite, henkilötunnus, äidin tyttönimi ja Cooperin testin tulos??

Ai joo, ne Weedit. Olivat irtolehtikappaleita. Sellaisia jotka julma graafikko oli leikellyt hajalle jotta voisi skannata taittoa ja ladontaa varten. Emme nääes saaneet Weediin Japanista materiaaleja, paitsi kansien piirroskuvat. Ja ne irtosivuiset kirjat löysin varastosta ja päätin että hittojako säilyttämään ja iskin paperinkeräykseen. Ehjiä pokkareita löytyy sitten kirjamessuilla kylkiäislootassa!

Kimi ga Sora datta, taisi olla Mai-Himen ending.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. V.P. Chili

  Muutkin hyvtekkirppikset voi käydä, esim. Fida tai Pelastusarmeija…iskee vain keräyspisteeseen niin homma hoituu.

  Vastaa
 2. nawulf

  Suomen Hopeanuoli-fanit ry ottaisi mielellään vastaan Takahashin tuotantoa onnenpyöräpalkinnoiksi. 🙂

  Vastaa
 3. Fujiwara No Sai

  Kirjastovirkailija-setä ehdottaa että jaat niput johonkin sellaisiin pk-seudun pienempiin kirjastoihin, joissa kokoelma on erinäisistä syistä pieni. Toki myös Punaisen Ristin Kontti-kirppikset ottavat mielellään(Itäkeskuksen Kontti etenkin, kun on vasta hiljattain auennut) ja niiden tuotot menevät hyvään tarkoitukseen…

  Ja mitä noihin japaninkielisiin mangoihin tulee, niin olisiko tyhmä laittaa niitä ihan myyntiin kirjamessuille? Euron, kaks per paukku? Itseäni ainakin kiinnostaa jos vaan on sarjan ekoja osia tarjolla ja laiskalle kanjien opiskelijalle furiganat fölissä…

  Vastaa