Usoppin päivän valekilpailu 1.-2.4.2021

One Piecen legendaarisen merten soturi Usoppin syntymäpäivän sekä aprillipäivän kunniaksi järjestämme suuren valekilpailun! Kilpailu alkaa saman tien ja päättyy huomenna 2.4. kello 12. Osallistut keksimällä mahdollisimman mehevän ja hupaisan valeen, joka liittyy johonkin Sangatsu mangan tai Punaisen jättiläisen julkaisemaan mangaan. Kirjoita valeesi kommenttikenttään uutisen alle ennen aikarajan päättymistä. Jos kommenttikenttää ei näy, klikkaa uutisen otsikkoa niin jo pelittää! Voit halutessasi selata julkaisujamme täällä.

Toimituksen arvovaltaisehko raati valitsee valheista parhaat ja palkitsee ne mangalla. Voittajavalehtelijalle on luvassa kolme vapaavalintaista pokkaria. (Ja ei, tämä ei ole aprillipila.)

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Antti Valkama

  Kisa on ratkennut! Meni tiukaksi, mutta Milla & äänimanga oli tällä kertaa toimituksen suosikki. Hyviä valeita oli silti niin mukavasti, että päätimme myös arpoa muutaman satunnaismangan. Eli:

  Milla, Oskari, Noa ja Spivei, ottakaa yhteyttä toimitukseen, postia@sangatsumanga.fi! Millalle luvassa kolme vapaavalintaista mangapokkaria, muille toimituksen hyllystä jotakin lystiä.

  Vastaa
 2. Antti Valkama

  Kiitos kaikille osallistumisesta! Ensi viikolla julkistamme tiukan kisan tulokset. Rauhaissaa pääsiäisen aikaa sitä odottaessa!

  Vastaa
 3. Spivei

  Millaista on mangakääntäjän työ? One Piecen sadannen numeron kunniaksi julkaistaan mangan kääntämisestä kertova oheismanga itsensä Antti Valkaman piirtämänä ja toimittamana. Vähän kankeaa, mutta ei voi mitään -suomimanga tarjoaa kurkistuksen kääntämisen maailman kulissien taakse. Listojen ystäväville on tarjolla muun muassa One Piecen maailmaa käsitteleviä osioita, kuten: Ryönästä rötväkkeeseen, eli kuinka kirota kiroamatta. Ryönä-sanan käyttö kirjakohtaisesti ja laskettuna. Pöljät sanaleikit ja muut pelleilyt, joka keskittyy taistelutekniikoiden kääntämisen haastavuuteen. Sekä tietenkin runsasta avautumista itse toimenkuvan kannattavuudesta, virheistä, bongaamatta jääneistä virheistä, lukijapalautteesta ja myyntiluvuista. Sisäpiirin huumoria pirskahtele siinä määrin, että kaikille ummikoille tätä julkaisua ei voi suositella. Kulttuuriduunarin turhautuminen tarjoaa tutun tuntuista lähestymispintaa kaikille kulttuuriduunareille, ja ehkä vähän muillekin. Vähän kankeaa, mutta ei voi mitään -suomimanga julkaistaan myöhemmin määriteltynä ajankohtana.

  Vastaa
 4. Oskari

  Sangatsu Manga ja Punainen Jättiläinen löytävät itsensä ongelmatilanteesta. Mikään uusista sarjoista ei kerää tarpeeksi lukijoita ja jatkuvien sarjojen kohdalla lukijoiden määrä vain jatkaa laskuaan. Julkaisijat huomaavat että ainoat sarjat jotka myyvät hyvin ovat Hopeanuoli ja sen monet spin-off sarjat. Tämän perusteella julkaisijat päättävät vaihtaa jokaisen sarjan nimen liittymään jotenkin Hopeanuoleen tai sen spin-offeihin.
  Kun jälleensynnyin hirviönä muuttuu Kun jälleensynnyin Hopeanuolena. My Hero Academiasta tulee My Weed Academia ja Kuroshitsuji – Piru hovimestarista tulee Inushitsuji – Koira hovimestariksi.

  Vastaa
 5. Mikael

  Sangatsu manga lopettaa

  Ai että minkä sarjan? kaikki niistä!
  Mangan myynti suomessa on laskenyt liian alhaiseksi toiminnan jatkamiseksi ja vain punaisen jättiläisen sarjat eivät tuota tappiota, päätimme siis toteutta välttämättömän ja ikäväkyllä lopettaa sangatsu-linjan kokonaan.
  Ei, älö kuitenkaan vielä ala itkemään. Sangatu kuitenkin jälleensyntyy luvussa 2! Tällä kertaa emme kuitenkaan julkaise mitään pikkusarjoja kuten my hero academia ja kun jälleen synnyin hirviönä eiei, olemme päättäneet alkaa julkaisemaan japanilaisia lastensarjoja. Olemme allekirjoittaneet jo kymmeniä sopimuksia ja voimme iloiksenne ilmoittaa että ensimmäiset sarjat Värikynä Shin ja Pikku Sazae alkavat pian, ensimmäiset osat ovat jo painossa ja niitä voi odottaa lehtipisteisiin toukokuun alussa.

  Vastaa
 6. A

  Ilouutisia!

  Toiveenne on kuultu ja Sangatsumaga jatkaa taas Kill Me Baby! -sarjan julkaisemista. Osa 5 ilmestyy kesäkuun alussa ja uusi osa aina kahden kuukauden välein. Täman kaikkien rakastaman sarjan juonta tuskin tarvitsee selostaa. Sarjaa on pyydetty takaisin monta kertaa ja vihdoin se onnistuu!

  Käykää nappaamassa osa 5 kesäkuun 6. päivä!

  Vastaa
 7. Meisteri

  Tiesittekö, että juuri loppunut Fullmetal Alchemistin uusintajulkaisu aloitettiin, koska Sangatsu Mangan toimituspäällikkö Antti Valkama hukutti omat pokkarinsa ja halusi ne takaisin hyllyynsä?

  Vastaa
 8. Tatjaana-83

  No, kun olin lukemassa Tokyo Mew Mewiä niin kuulin/näin TV:stä uutisen Japanista, jossa kuulemma kylmä nuudeli saa lukemaan Animea entistä enemmän ja samalla se saa erilaisten makean himon nousuun!

  Vastaa
 9. Maiju

  Weed anime- ja mangasarjana kulkevat käsi kädessä (vaiko tassu tassussa) juonensa kannalta, eivätkä poikkea juurikaan toisistaan!

  Vastaa
 10. Noa

  Hajime Isayama aikoo jatkaa attack on Titan sarjaa vuonna 2023. ”Attack on Titan-parralel universe”(suom. Titaanien sota-vastakkainen universumi) nimisellä kirjasarjalla jossa on eri tapahtumat esim.Eren Mikasa ja Armin saavat oman tiimin scout regirementissä. Eren on alusta asti hallinut titaanin voimiaan. Armin on fiksuudensa lisäksi vahva ja on aina omistanut kolossi titaanin voiman. Mikasa hallitsee naaras titaania. Eren tuhoaa titaanit maan päältä lopullisesti ja saavuttaa vapauden.

  Kirjasarjassa on lukuisia muita tapahtumien muutoksia

  Vastaa
 11. Niilo

  7 Kuolemansyntiä osa 31 on pian sarjakuvakaupoissa! Muistakaa, että kyseistä sarjaa on myyty pelkästään fantasiapeleissä ympäri Suomea 13. osan julkaisun jälkeen joten uusinta pokkaria on turha lähteä etsimään lähimmästä ruokakaupasta!

  Vastaa
 12. Koi

  Vaikka Hajime Isayama ei jaksanutkaan jatkaa ’Titaanien Sotaa’ loppuun ja jätti sen 34 osaan, hätä ei ole tämän näköinen! Eiichiro Oda otti ohjakset omiin käsiinsä ja jatkaa mangan kirjoitusta Suomeksi niin pitkään, kuin mahdollista. Hän aikoo yhdistää One Piece:n ja Titaanien sodan universumit, saa nähdä millaisia seikkailuita tulemmekaan näkemään jatkossa!

  Vastaa
 13. Juha90

  Titaanien sota lähestyy loppuaan, mutta ei hätää! Viimeisen pokkarin jälkeen ilmestyy vielä viisi lisäosaa, jotka sisältävät lukijoiden piirtämiä fanisarjakuvia. Lähetä sinäkin omasi!

  Vastaa
 14. Milla

  Sangatsu Manga on päättänyt laajentaa toimintaansa ja työpöydällä onkin sopimus suositun äänikirjapalvelun kanssa. Tavoitteena on julkaista kesäkuussa ”Kun jälleensynnyin hirviönä” sarjan osat 1-8 ja ”Veldoran tarkkailupäiväkirja limasta”.

  Vastaa
 15. Anni

  Kissat aivopesevät ihmisiä söpöydellään, tämän ne tekevät maailman valloitus suunnitelmiensa hyväksi. Japani on jo 96% kissojen halllinnassa, sielä niitä todistetusti palvotaan eniten esimerkiksi kissakahviloiden tai anime hahmojen muodossa.

  Vastaa
 16. Sebastian

  Sangatsu Manga aikoo jatkaa sarjan ”7 Kuolemansyntiä” julkaisua. Jo aikaisemmin julkaistut osat saapuvat noin neljän viikon välein lehtipisteille kautta maan. Osa 14 ilmestyy juuri sopivasti 1.4.2022 kun kaikki aikaisemmat osat ovat saaneet uusinta painoksen.

  Vastaa