UUSIA SARJOJA JA CON-MAINOSTUSTA

Unchained, Johnny Cash.

 

Desucon lähestyy! Ja Gingacon! Kummassakin myymme mangaa. Ja seuraavaksi Hypeconissa. Ja sitten Finnconissa ja Animeconissa. Mukana esmes Aron morsiamet 8 – hitto kun on hyvää sarjakuvaa, taas tänään ihastuin uudelleen – Kuroshitsuji 22, Pulpettinaapurit 2, Trinity Blood 18, Naruto: Seitsemäs Hokage ja uusi sukupolvi, Vahtikoirat 1, Akame 1, Tokyo Ghoul 1… Eli uutuuksia piisaa. Perjantaina kaikkia saa jo Lehtipisteistäkin, joten ei syytä epätoivoiseen harakiriin vaikka et coneihin pääsisikään.

 

Curiosity (Killed the Cat), Guardian.

 

Ja nyt hei kuulkaa. Tai lukekaa. (Vinkki: Jos lukee itse ääneen niin kuulee samalla. Kaksi kärpästä yhdellä haukkauksella!) Paljastan meinaan niin monta tulevaa sarjaa että miltei pelottaa. Panen listan muodossa, perässä arvioitu aloitusaika. Eli eka osa tulee silloin myyntiin, jos tulee. Ei näistä koskaan ihan tarkalleen tiedä.

Kummituskokelas. 2 osaa, lokakuu.

Hopeasokerimestari ja musta keiju. 2 osaa, marraskuu.

Sherlock. 3 osaa, loppuvuosi 2016.

Velhon morsian. 5+ osaa, loppuvuosi 2016.

Ja vielä… eikun juu ei, sen viimeisen, tai kaksi jos hyvin käy, kerron myöhemmin. Edellä mainituista on jo löytynyt vakaa yhteinen sävel japanilaisten kanssa, vaikka kaikista ei olekaan sopimusta.

Kummituskokelas on komediaa hiukka poikkeavin elementein: kuolemaa ja kaunaisia henkiä. Hopeasokerimestari on kirjasarjaan perustuva mutta omillaankin pärjäävä matkatarina maailmasta, jossa ihmiset orjuuttavat keijuja ja hopeasokerimestarit tekevät arvostettuja herkkuja. Sherlock taas perustuu viime vuosina suosittuun samannimiseen tv-sarjaan. Ja Velhon morsian on loistavaa fantasiaa. Ja se mainitsematta jäänyt, siis toinen niistä, on kovan luokan seikkailusarja.

Mitäs tässä vielä. Joo, uutuuksista huolimatta tarvitaan lisää julkaistavaa ensi vuodeksi. Tyttöinsarja tai pari (pituudesta riippuen), jotain shonen-kamaa ja eläinstoorejakin olisi kiva tehdä. Ehkä ei koirajuttuja tällä kertaa, vaikka toki niitäkin haetaan myöhemmin. Ehdotuksia? Eläinsarjojen pitää sitten soveltua monenikäisille, ei vain aikuisille. Turha siis tarjota sellaisia joiden huumori vaatii aikuisen ja/tai kieron mielen viihdyttääkseen.

Ai joo. Ehdotusten lisäksi lukisin ihan mieluusti, mitä mieltä noista edellä mainitsemani ollaan. Toki ymmärrän, että kolmekymppistä miestä eivät ekat pari välttämättä innosta – vaikka ei sekään mahdottomuus ole – eikä äksöniä halajava 14-vuotias poika heti innostu Velhon morsiamesta. Mutta silti sopii kommentoida.

 

Last vision for last, köh, mistähän tämä nyt olikaan, köh.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Antti Valkama

  Pulpettinaapureita lähdettiin kokeilemaan kolmen osan voimin. Jos myyntiä olisi ollut kohtuullisesti, olisimme jatkaneet. Kun ei ollut, emme ikävä kyllä voi jatkaa. (Tai voisimme, mutta tappiolla.) Teoriassa on vielä mahdollista, että pokkareita myydään kirjakaupoissa ja coneissa niin paljon että jatkaminen näyttää kannattavalta. Mutta se ei ole kovin todennäköistä. Harmi, sillä Pulpettinaapureita oli hauska lukea ja suomentaa…

  Mitä tulee sarjojen nimiin, varsinainen kannanottomme tulee tietenkin vasta silloin kun (jos) päätämme julkaista jonkin tietyn sarjan. Lähtökohta on silti se, että emme käytä englanninkielisiä käännöksiä mallina. Eli miten jonkin sarjan alkuperäinen nimi onkaan englanninnettu, se ei vaikuta suomisarjan nimeen. Normaalisti vain silloin, kun alkuperäinen nimi on suoraan englanniksi (One Piece, Fruits Basket jne.) tai alaotsikkona (esim. Fullmetal Alchemist), se tulee myös suominimeksi.

  Vastaa
 2. ainosama

  Juuh, kun ostin tänään tämän Pulpettinaapureitten kolmannen osan, niin tuli huomattua ettei se enää jatkuisikaan vaikka mangaa on englanniksi julkaistu 12 osaa. Osaiskohan joku kertoa mistä mokoma johtuu?
  Mangaehdotuksia ei oo sen kummempia, kannatan kummiski assasination classroomia :3 Ja plez, pitäkää se nimi Assasination classroomina koska en halua alkaa ostamaan esim. ”Tappajaluokka” nimistä mangaa niinkuin joku aiemmin ehdotti.

  Vastaa
 3. niiskukirppu

  Kiinnostavan kuuloisia julkaisuja! Odotan innolla, en ole kuullut yhdestäkään aiemmin, mutta hyvältä kuulostaa. Jos sarjoja pitäisi alkaa heittelemään niin Akiko Higashimuran Kuragehime olisi ihana, vaikkakin melko pitkä. Muita ehdotuksia ei nyt tule mieleen, vaikkakin keksin heti kymmenen lisää kun olen tämän kirjoittanut. Hartaasti elättelen edelleen toivetta Gokinjo Monogatarista vaikka vanha sarja onkin. Vaikka nuo ovatkin lähinnä shoujoa niin olen kaikkiruokainen! Mitä julkaisettekin niin kyllä se luetuksi tulee! ( Paitsi Yoshihiro Takahashin sarjoja, joita tunkee joka tuutista…)

  Vastaa
 4. Antti Valkama

  Ok! Seitsemän kuolemansyntiä eli Nanatsu no taizai alkaa vuoden lopussa. Kun kerran ehdotitte. Salapoliisi Conania selvitin jo silloin, kun Egmont jätti sen kesken, ja sain japanilaisilta tietoa viimeisten suomipokkareiden myyntimääristä. Ikävä kyllä se ei ollut sitä luokkaa että olisimme voisimme jatkaa julkaisua. Jos kaikki sarjamme myisivät possuna tai edes ok:sti niin voisimme harkita yhtä tappiollista siinä siivellä, mutta tällä hetkellä mangamarkkinat ovat turhan hiljaiset.

  Ansatsu Kyoushitsu/Assassination Classroom ja Magi ovat hauskoja ja mietittyjä kyllä. En sulje kumpaakaan pois, mutta en lupaa muuta. Tässä tilanteessa sarjan pituudella on myös iso merkitys, sillä jos megasarja myykin huonosti niin silloin olemme pahassa pulassa sen kanssa. Seitsemän kuolemansynnin kanssa teimme Kodanshan kanssa sopimuksen ensin 13 osasta. Eli siihen kohtaan saakka jossa ensimmäinen ”kausi” eli tarinakokonaisuus on saatu loppuun. Jos sarja ei tuota tappiota, teemme riemumielin loputkin. Tai vaikka jäisi nollillekin. Mutta jos se vain maksaa meille rahaa ja vaivaa, päätämme tuohon osaan. Se on kompromissi, jossa vältämme sekä isoja riskejä että liikaa lukijoiden kiusaamista… Eli huonossakin tapauksessa saamme tarinalle suht järkevän lopun.

  Vastaa
 5. Strange_Creature

  Heitänpä vielä joukkoon muutaman sarjaehdotuksen jotka jäivät viimeksi poia. Fantasiasarja Magi olisi mukavaa vaihtelua ja sarjaa on koossa 29 pokkaria. Sarja on lähestymässä loppuaan Japanissa. Eläinaiheinen ehdotus olisi jo edellä mainitty +Anima joka on aivan loistavasti toteutettu ja vetoaa laajaankin yleisöön. Ja vielä tietenkin suursuosikkini Noragami jolla on koossa 16 pokkaria. Upealla huumorilla höystetty toiminta seikkailu olisi varmaan monien mieleen 😉

  Vastaa
 6. Freak93

  Esitän pari ehdotusta joukkoon
  Kaiken ikäisille sarja ehdottaisin ”Assination Classroom” valmis sarja (19 pokkaria)
  siinä yhdistyy vähän toimintaa,fantasiaa ja slice of life tyyppiä.
  Tytöille suunnattu manga voisi hyvinkin Toradora joka on nyt 8 pokkarin verran ilmestynyt (kahdeksas julkaistaan tässä vuodessa) mutta sen julkaisutahti on vähän epämääräinen.
  Toinen sarja voisi olla ”Silent Voice”7 pokkarin pituinen tarina missä nähdän kiusaajan ja kiusatun hahmojen elämää ja seuraukset siitä.

  Viimeiseksi ehdotan Shiki Vampyyri sarjaa (11 pokkaria)mutta ei sellaista romanssi hömppää vähän vakavampaan näkökulmasta seurattu tarina.

  ”Kummituskokelas” ja ”Hopeasokerimestari ja musta keiju” vaikuttavat mielenkiintoisilta mangoilta ja kun on vaan kaksi pokkaria niin niitä on helppoa ostaa.Velhon Morsian on todella upea mangaa joka on hirveen tunnelmallinen ,valitettavasti omistan englannin kieliset pokkarit.

  Vastaa
 7. juha90

  Velhon morsian näyttää ja kuulostaa jännältä, ainakin voisin sarjan katsastaa, ja sitten harkita ostamista.

  Mitä ehdotuksiin tulee, Assassination Classroom (suominimi esim. Tappajaluokka?) olisi tervetullut tulokas. Hiljattain päättynyt älykäs, lämminhenkinen ja pedagoginen, koulutuksen ja opiskelun puolesta puhuva toimintakomedia, jossa on kiitettävän vinksahtanut perusidea ja piirrostyyli.

  Eläinsarjoista taas kun puhutaan, Hiromu Arakawan Silver Spoon olisi myös hyvä. Maataloutta ja maaseutua käsittelevässä sarjassa eläimillä on luonnollisesti tärkeä rooli, vaikka ne eivät ehkä pääosassa olekaan.

  Vastaa
 8. teriderp

  Yhdyn täysin Inucchin kommenttiin Salapoliisi Conanin julkaisun jatkamisesta. Aivan mahtava sarja ja fanikuntaa tosiaan riittää ja jatkoa ollaan odoteltu jo jonkun aikaa. Jos vain mahdollista niin tää sarja taas suomennokseen!!

  Ja sitten niistä yllä mainituista sarjoista, kuulostavat kaikki tosi hyviltä, sherlocista en tiedä mutta katsotaan tuleeko ostettua 😀 Mutta taas tulee mukavan paljon uusia sarjoja 🙂 Kiitos ahkerasta työstänne 🙂

  Vastaa
 9. VampireNaomi

  Vauuu, Kummituskokelas ja Hopeasokerimestari menevät varmasti ostoon. Ensimmäisestä en ole koskaan kuullut, mutta kivalta vaikuttaa. Toinen taas on sellainen sarja, joten olen ihastellut kaukaa mutta ajatellut, ettei sitä kuitenkaan koskaan julkaista. Kiitos näistä!

  Minulle Velhon morsian oli valtava lässähdys, jossa on kyllä kauniita kuvia ja kiehtova maailma, mutta sarjan hahmot eivät herätä minussa mitään mielenkiintoa tai sympatiaa vielä kolmenkaan pokkarin jälkeen. Varsinkin päähenkilö on täysin lattea. Mutta toivottavasti tämä löytää ostajansa.

  Kun nyt kerran fantasialinjalla liikutaan, niin Soredemo sekai wa utsukushii olisi sellainen sarja, jota olen himoinnut luettavaksi jo jonkin aikaa. Eläinpuolelta sen verran, että hyönteismangaa meillä ei ole vielä ollut, joten Survibeellä voisi aloittaa: https://www.mangaupdates.com/series.html?id=55923

  Niin, ja kiitos Trinity Blood 18:sta! Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tämä sarja ei myy niin paljon, että sitä kannattaisi julkaista, joten olen kiitollinen, ettette ole keskeyttäneet sitä.

  Vastaa
 10. Inucchi

  Uskomattoman hyviä julkaisuvalintoja nuo Hopeasokerimestari ja musta keiju sekä Velhon morsian, nyt kyllä ei voi kuin ihastua ikihyviksi ja kyllä tulee taas ostettavaa! Kiitos tästä, fantasiaa onkin jo tullut kaivattua, vihdoinkin päästään genreen jolle sydän sykkii ja joka sopii hyvin laajallekin lukijakunnalle.

  Jos mangaehdotuksia saa antaa, niin komppaan Strange_Creature:a My love Story!!:ssa (Ore Monogatari!!), se on sydäntälämmittävää, hitusen erilaista shoujoa tälläkertaa pojan näkökulmasta, vetoaa varmasti moniin.
  Sitten ihan pyyntönä olisi uskomattoman hienoa jos Salapoliisi Conan saataisin pelastettua, Egmont kustannuksen suomentama manga kyllä, mutta kyseisellä sarjalla on jo hyvin vakiintunut fanikuntansa ja se että hyvin pitkään jatkunut manga päättyi suomeksi osaan 77, täysin kesken siis, niin kunnioitettavan julkaisumäärän jälkeen, on todella harmi.

  Lopuksi julkaisuehdotuksena eläinsarjaan sopivaan teemaan, joka sopii kaikenikäisille, ehdotan +Anima nimistä mangaa. Se nyt ei suorasanaisesti kerro eläimistä, vaan eläin-ihmisistä jotka syntyvät tiettyjen eläinten piirteillä. Heitä syrjitään ja oudoksutaan erilaisuutensa vuoksi, mutta se ei estä varis-voimia omaavaa ”Cooro”:a seikkailemasta anima-ystävinsä kanssa, selvittääkseen miksi heidän kaltaisiaan olentoja ylipäätänsä on olemassa.
  Mangaa on ilmestynyt noin 10 pokkarin verran. Olen varma että sekä tytöt että pojat, ala-aste ikäiset ja vanhemmatkin (allekirjoittanut on 21-vuotias ja täysin ihastunut mangan nerokkaasteen eläin-muodonmuutos tematiikkaan) kiinnostuisivat kyseisestä sarjasta, koska se on hyvin ainutlaatuinen tapaus, maailmanrakennusta myöten, genressään.

  Vastaa
 11. Strange_Creature

  Nyt on kyllä pakko kiittää ja kumartaa, sillä olen tosi innoissani Velhon Morsiammen julkaisemisesta. Sarja on tosin hyvin kirjoitettu ja fantasiaa kaivataan. Ostettua tulee 😀

  Ehdotuksia löytyy mm. jo yllä mainittu Tonari no Kaibutsu-kun (12 osaa), joka on mangana paljon parempi kuin animena. Toinen olisi Nanatzu no Taizai eli Seitsemän kuolemansyntyä, joka on hieman pidempi sarja (ilmestynyt n. 20 osaa). Kolmanneksi olisi vielä Vinlandia Saga, joka on vähän raaempaa toiminnallista historiikkiä (voiko noin sanoa?). Osia olisi 17 tällä hetkellä. Viimeiseksi (kahdeksi) ehdotuksekseni kehtaan ehdottaa sellaisia sajoja kuin Orange ja My love Story. Molemmat ovat saman henkisiä romanttisia sarjoja, jotka ovat mielestäni hyvin laadukkaita. Orangella on osia 5 kipaletta ja My love storylla taas 11 osaa. Kumpikaan ei siis ole tuhottaman pitkä sarja ja Orange on jo päättynytkin Japanissa.

  Vastaa
 12. Zetsubou

  Velhon Morsianta olen kuullut kehuttavan paljon, joten varmasti alan sitä lukemaan kunhan saapuu lähimarkettiin. Sherlockista en tiedä mitä olla mieltä, koska yleensä TV-sarjojen manga-adaptaatiot eivät pääse alkuperäisten tasolle. Tässä tapauksessa lähdesarja on vieläpä live action eikä tyypillinen anime, joka tuo oman lisäjännityksensä. Pitänee vilkaista.

  Voisin itse ehdottaa komediamanga Zai x 10:tä, joka on Danshi Koukousei no Nichijousta tunnetun Yasunobu Yamauchin käsialaa. Manga päättyi viime vuoden puolella, ja kattaa 4 pokkaria.

  Vastaa
 13. Fujiwara No Sai

  Tytöille ainaskin Hinako Ashiharan 10 osainen ”Sand chronicles”, jossa seurataan muutaman nuoren elämää, romansseja ja vastoinkäymisiä murrosiän alkuvuosilta aikuisuuteen asti. Nätti, hauska ja sopivan koskettava ja erityisesti aito. Tällanen ”ihan liian pian 30 v” Beta-uroskin on sarjaan mieltynyt.

  Ja mitä meidän urosten sarjoihin muuten tulee, niin joskus aiemmin(kai..?) pyytämäni Hiroaki Samuran 3 tarinan kokoelma ”Ohikkoshi” ja myös yksiosainen ”Harukaze no Snegurochka”, jonka saa suomeksi nätisti muotoon ”Kevättuulen Lumineito”… mutta se sisältääkin sitten väkivaltaa ja seksiä ja vähän rankempia aiheita.

  Pidemmästä matskusta olisi kiva saada 12 osanen Tonari no Kaibutsu-kun(suom. ehd. ”Kuinka kovis kesytetään”) ja seinen-puolelta Inio Asanon 13-osainen ”Oyasumi Punpun”

  Vastaa