Vali vali & seli seli

Niin joo, oli tämä blogikin olemassa. Lienee hyvä hetki puhua ikäviä, kun kesäkin on mennyt ja sillai. Ehkä pitäisi olla tavalliseen tapaan positiivinen ja markkinointihenkinen, mutta nyt ei viitsi.

All The Way, Mark Farner.

Ensiksi, ongelmat One Piece 87:n ja Jumping 2:n kanssa. Tiedottelinkin jo Twitterissä, että mangapaperi vaihtuu vähäksi aikaa. Painolta tosiaan loppui tilapäisesti vakiopaperimme, ja siksi korvattiin se hetkeksi toisella. Oli tiedossa, että samalla paperilla joistakin Sherlock-pokkareista tuli irtolehtipainoksia. Kyseessä oli kuitenkin moka, ei paperin itsensä ominaisuus, sillä samalla on tullut paljon hyvääkin jälkeä kuten Gon-sarja, jossa ei probleemaa ole ilmennyt. Joten sanoimme, että ok, tuo paperi käy mutta kiinnittäkää huomiota siihen liimaukseen.

No, sitten alkoi tulla ilmoituksia että sivut irtoavat yllä mainituissa pokkareissa. Hih hei saakeli! Mitä me sanoimme siitä liimauksesta…!? Kaikki toimistolla olevat kirjat eivät hajoa käsiin, joten totaalinen tuho ei onneksi ole kyseessä. Mutta riittävän monta hajonnutta on löytynyt. Pahoitteluni niistä! Kirjat voi vaihtaa uusiin ostopaikassa. Paperi vaihtuu jälleen toiseen, ja asian tiukka puinti jatkuu. Tästä ei välttämättä enää selvitä ilman verenvuodatusta.

The Captain, Guardian.

Ja sitten 7 kuolemansyntiä. Hyvä sarja, ei siinä mitään. Vaan kuten näkyy, se päättyi Suomessa osaan 13 vaikka jatkuukin Japanissa yhä. Teimme näet siitä japanilaisten kanssa sellaisen sopimuksen, että ensin julkaistaan eka tarinakaari eli 13 pokkaria, sitten katsotaan, pärjääkö sarja taloudellisesti. Valitettavasti kävi niin, että ei pärjännyt. Myynti oli alusta alkaen heikkoa, ja kohta jo meni tappion puolelle. Nollatuloksellakin jatkaisimme, mutta mangamarkkinoilla ei mene niin hyvin, että voisimme ehdoin tahdoin lapioida rahaa ikkunasta ulos… (No joo, emme varmaan lapioisi vaikka menisi kuinka loistavasti. Paitsi korkeintaan jonain juhlapäivänä ehkä.) Eli siksi sarjan suomijulkaisu päättyy ensimmäisen tarinakaaren myötä. Minäkään en pidä tästä, mutta mieluummin hallittu ja ennalta harkittu lopetus kuin pakon sanelema äkkipäätös, jollaisia muut mangakustantajat Suomessa ovat tehneet useita. Jos asia vain minusta on kiinni (ja toistaiseksi on), niin sarjojen keskeyttämisestä ei tule mitään tapaa vaan lähtökohta on alusta loppuun julkaiseminen. Mikäli päädymme jonkin uutuuden kanssa samanlaiseen kokeiluun kuin tässä, se on alusta alkaen sovittu juttu ja edellyttää myös sitä, että tarinan voi oikeasti mielekkäästi katkaista jostakin kohtaa ilman katastrofia. Juttu ei saa jäädä totaalisesti kesken, vaan jonkinlainen väliratkaisu pitää olla. Ei sillä, että tämä olisi vain minun periaatteeni; eivät japanilaiset kustantajatkaan suostu mihin tahansa lopetuksiin.

Työläisen haamu ja arka piru, A. P. Sarjanto.

Itse asiassa en ole ihan varma siitä, saisiko näin avoimesti kertoa työn taustahankaluuksista… Mutta siitä olen melko varma, että pomoni ei lue tätä, joten hällä väliä! Ja on tässä hyviäkin uutisia. Kunhan saan Japanista vastauksia tarjouksiin, ryhdyn julkistamaan ensi vuoden uutuuksia. Aika paljon ja aika kliffaa kamaa on luvassa. Osa nimistä on monelle tuttuja, muutama varmaan korkeintaan innokkaimmille mangostaneille.

Ja hei, Sangatsun sivuille saatiin hakutoiminto! Miksikö? No siksi, kun yksi lukija toivoi. Minä tietenkin heti säntäsin selvittämään mahdollisuutta, sen verran palveluhenkinen olen. Jos nyt joku teistä tosiaan on niin perveerttinen, että tahtoo täältä väen vängällä hakea mieleisiään juttuja, nyt se onnistuu ilman isoa aherrusta.

Sellaista. Toivottavasti piakkoin saan paljastella. (Niitä uutuuksia, sinä irstatonttu! Vie muualle nuo likaiset kuvitelmat!!)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Sasudera

  Harmi juttu 7 kuoleman synnin kanssa, omasta mielestäni helkkarin hyvä sarja ihan piirtotaidonkin puolesta… no, toivottavasti edes joskus jatkuisi loppuun. Tosin vähän vaikuttaa siltä, että toivo menetetty.

  Vastaa
 2. Soffii

  Onko minkäälaista mahdollisuutta sille, että 7 kuolemansyntiä jatkuisi Suomessa? Vaikka edes joskus pitkän ajan päästä.

  Vastaa
 3. Antti Valkama

  Jep, tuohon osaan sitten livahti painovirhe. Tällainen moka yleensä toistuu useammassa kirjassa, mutta ilmeisesti ei koko painoksessa. Varmistaminen kuitenkin on työlästä, jos kirjoja on paljon… Pitää tarkistella seuraavissa coneissa siellä myynnissä olevia kappaleita. (Täytyy myöntää, etten juuri tällä hetkellä ole kovin tyytyväinen painoon.)

  Vastaa
 4. Clippet

  Kerronpa tässä nyt yhden itse huomaamani ongelman(ja ihan rekisteröidyn tänne sen vuoksi), josta en ole mistään lukenut, enkä tiedä koskeeko vain tätä ostamaani pokkaria. Tarkastaja Akane Tsunemori- mangan 5.osassa on jo heti ekassa luvussa painatus väärin, sillä sivun 44 jälkeen toistuu sivut 37-44. Ensin ajattelin väsyneiden aivojeni tehneen temppunsa, mutta nyt moneen kertaan tarkastettuna on ongelma sama. En muista edes mistä tämän ostin, mutta toivottavasti koskee vain tätä yhtä kappaletta.

  Vastaa
 5. Antti Valkama

  Jep! Kuten uutissivu nyt kertoo, uusi painos on tulossa. Ei ollut kelvollisia kovin paljoa, eikä irtolehtipainosta ole mielekästä myydä. En muista koska olisimme vetäneet kirjat pois myynnistä kokonaan… Nyt se oli aina tolkun vaihtoehto. Uuden painoksen pitäisi olla Lehtipisteissä perjantaina 7.9. Silloin voi vaihtaa risan ehjään! Ja coneissa vaihdamme myös, jos esim. tuollaisista syistä on hankala päästä ostopaikkaan vaihtamaan. (Niitä, joilla ei ole siinä erityisiä hankaluuksia, pyydämme hoitamaan vaihdon siinä Lehtipisteessä josta pokkari on hankittu.)

  Vastaa
 6. Venire

  Tuleehan tuosta OP87:sta jossain vaiheessa uusintapainos joka ei hajoa käsiin? Kiva kun ostin oman kopion eilen lauantaina toiselta paikkakunnalta jonne ei ole hetkeen asiaa päivällä niin vaihtaminenkaan ei onnistu… No, kunhan saa jossain vaiheessa korvaavan tilalle niin ei tarvitse hypätä englanninkielisen version kyytiin.

  Vastaa