Re: AKIRA

Home Forums Manga Mangasarjat AKIRA Re: AKIRA

#47937
Sun Summer
Member

Blackbeard wrote:

Tämä on itseasiassa ensimmäinen manga jonka olne koskaan lukenut. En vielä silloin tiedostanut tätä mangaksi, kunhan vain otin kirjaston sarjakuvahyllyltä jotain mielenkiintoisen oloista.

Täällä voin sanoa samaa. Joskus aikoinaan, kun manga oli minulle vielä mysteeri löysin kirjaston hyllyltä (Yllätys, yllätys) Akira 1 ja 2 ja lainasin ne ihan huvikseen ja mielenkiinolla. Kun sitten kotona aloin lukemaan Akiraa, niin se sai minut heti koukkuun erikoisella tyylillään. Olin nääs tottunut lukemaan vain jotain Aku Ankkan tapaista sarjakuvaa. Pikku-Orkin tavoin, Akira ei ehkä ollut minun pienelle mielelle paras sarjakuva, mutta siltikin pidin siitä! Näin myöhemmin voin sanoa, että on tullut ostettua Akiran kaikki osat pääosin divari voimalla ja pidän sarjasta kovasti, vaikka ei se ehkä sitä ihan perus mangaa olekkaan.

Hahmot sarjassa ovat todella loistavia ja kiehtovia! Kaneda, Tetsuo, Kei ja loput hahmot ovat todellakin kiinostavia hahmoja ja sopivat sarjaan. Katsuhiron piirustusjälki on ainutlaatuista ja erillaista, kuin normi mangassa. Se hivelee paikoittain Eurooppalaista taidetta ja sarjakuvaa, mutta on silti mangaa. Erityisesti toiminta kohtauksille voin sanoa, että ovat todella hienosti piiretty!

Tätä upeaa klassikko sarjaa suosittelen jokaiselle mangan ystävälle ja myös niille, jotka eivät ehkä mangaan ole vielä perehtyneet. Mutta, en ehkä niille ihan pikku naperoille, kun sarja on aika vaikea heidän ymmärrettäväksi ja kokemusta siitä on! Nykyään löytyy, niin paljon nuorellekkin väelle suunattua mangaa, että tämä Akira voi jäädä sitten myöhemmän iän manga luku kokemuksiin. (Kun minä olin pieni ja löysin tämän Akiran, niin mangaa oli huolestuttavan vähän vielä silloin.)

Vielä näin lopuksi haluan sanoa, että Akiran takia olen nyt hurahtanut 99% mangaan!