Re: AKIRA

Home Forums Manga Mangasarjat AKIRA Re: AKIRA

#45887
Devilman
Member

Totta kai Akira on tuttu ja lukenutkin olen. Seiskaosa (se vanha painos) löytyy hyllystäkin, enemmän voisi hankkia joskus, mutta kun ovat aika hintavia ja paljon muutakin ostettavaa on jo… vaikka kovin moni tekosyy ei kylläkään ole riittävän hyvä estämään ostamasta tätä klassikkoa.

Vaan mikäs tästä sitten tekee niin hyvän? Tarina tietenkin. Armoton tulevaisuudenkuvaus, psykologista jännitystä ja kiehtovaa psyykkisillä voimilla leikkimistä. Hahmot ovat loistavia hekin, Kaneda on sympaattinen rämäpää, Tetsuo on pahis, jota voi silti ymmärtää ja Kei on vahva ja itsenäinen nuori nainen, joka osoittaa pystyvänsä taistelemaan omalta osaltaan siinä missä miehetkin. Eversti on myös määrätietoisuudessaan ja kovapäisyydessään sarjan parhaimpia hahmoja.

Otomo taide on sitten toinen asia, mikä Akirassa vetoaa. Realistinen piirtojälki lukemattomine pikku yksityiskohtineen saavat helposti lukijan unohtamaan, että kyse on sarjakuvasta ja nimenomaan japanilaisesta sellaisesta. Eurooppalaistyylisen taiteensa takia Akira onkin hyvä keino tutustuttaa mangaan perehtymätön japanilaiseen sarjakuvaan, siinä karisee ennakkoluulot lautasen kokoisista silmistä ja tietenkin siitä myös, että kaikki sarjakuvat ovat lapsille.