Re: Elfen Lied

Home Forums Anime Animesarjat Elfen Lied Re: Elfen Lied

#39336
Valkoinenhai
Member

Ehkä pitäisi kertoa omakin mielipiteeni tästä sarjasta.

Jos kiusallisen rehellisiä ollaan, niin minulla on hyvinkin huonoja kokemuksia tästä sarjasta. Ei suinkaan siksi, että olisin itse voinut pahoin sarjaa katsoessani (vaikka se kohta olikin aika vastenmielinen, kun Mariko räjäytti sen tutkijan sisältäpäin -> suolia) vaan sen takia, koska minut leimattiin perheeni kesken pornoa katsovaksi väkivaltafriikiksi. Tästä syystä vihasin tätä animea pitkään, vaikka vieläkin minulla on sarjasta jotain kyseenalaistettavaa.

Noh, juoni on aika simppeli, mutta hieman ennalta-arvattava (Lucyn ja Koutan menneisyyksien yhteen nitominen, hoh hoijaa). Toisekseen en ymmärrä sitä psykologista ja syvällistä sanomaa tässä sarjassa.
Onko sitä edes ollenkaan?
Ainoa hiemankin moniuloitteinen asia, jonka löydän, on se, että Lucy oli perjaatteessa koulukiusattu, joka sai hänet vihaamaan ihmisiä, ja myöskin itseään. Taistelua siis omien tahtojen, voimien, normien ja halujen välillä.
Tarina kuitenkin päättyy todella hyvin, jättäen kysymyksiä avonaisiksi. :- )

Hahmot ovat aika peruskamaa, mutta kiltistä Yukasta pidän, sekä herkästä Koutasta, joka on kuitenkin valmiina puolustamaan rakkaitaan. Nana on toisinaan aika ärsyttävä, valittaessaan isänsä perään. Lucy on kuitenkin kaikista hahmoista paras kahtena persoonineen, visuaalisena näyttävyyteneen ja luonteineen. Hän on myös hemmetin kiva cossattava. 😉

Ja ah, Lilium-opening on aivan kuolettavan ihana. Paras animetunnari sitten FMP:n OVAn. Niin herkkä ja eeppinen, mutta samalla synkkä ja masentava. Miljoona plussaa tästä.

Pari sanaa ikärajasta. Itse kahlasin sarjan läpi 15 vuotiaana. En saanut traumoja tai mitään muutakaan sellaista, mutta kyllä jonkinsortin hermoja ja sitokykyä tarvitaan. Jos kuitenkin kestää katsoa ensimmäisen jakson ensimmäiset 5 minuuttia, niin helposti selviää loppusarjankin silpomis-mätöstä. K-18 on ihan passeli K-raja, vaikka itsekin hämmästyin kun sain siitä tietää. K-15 on myös ihan hyvä.

Elfen Lied on hyvä paketti niille, jotka pitävät juuri sopivan pituisesta animesta, jossa on sitten (vähän liiaksikin tosin) väkivaltaa ja pornahtavaa materiaalia. Jos kuitenkin pitää tämän kaltaisesta, visuaalisesti näyttävästä toiminnasta, "psykologiasta" ja kokonaisuudeltaan selkeästä pakkauksesta, niin suosittelen lämpimästi. :3