Re: Elfen Lied

Home Forums Anime Animesarjat Elfen Lied Re: Elfen Lied

#39835
Valkoinenhai
Member

Tuli jo pari kertaa tuo koiran rääkkäys -kohtaus esille. Ei ollut minusta sen ihmeellisempää kuin mikään muukaan väkivaltamätttö. Tosiaan hieman erikoista, että näinkin voimakkaita tunteita kuin inhoa, surua ja ällötystä nostaa juuri tämä koiran rääkkäys -kohtaus, vaikka koko sarjan ajan silvotaan ihmisiä.

Mutta kuten näissä pätkissä jo sanottiinkin–

mimeko wrote:

Etsura wrote:

Aika monet mainitsivat siitä, että anime ei mitenkään erityisesti järkyttänyt, mutta koiran julma tappaminen kylläkin. Voisiko liittyä siihen, että oikeastaan melkein jokaisessa Suomessa tunnetussa animesarjassa on jonkin sortin väkivaltaa, joka tosin kohdistuu ihmisiin. Eipä ole tullut totuttua katsomaan eläinrääkkäyspiirrettyjä 😉

heh, veikkaisin että tästähän siinä on karkeasti kyse. ihmisini kohdistuvaan väkivaltaan kun ehtii massamedioidenkin kautta jo turtua, mutta kun väkivalta kohdistuu eläimiin, on se jotenkin ravisuttavampaa..

— on todennäköistä, että median kautta väkivallan kohdistusta ihmiseen näkee paljon, ja siihen tottuu. Eläimiin sekaannutaan harvemmin, ja sitä myöten myös herättää enemmän tunteita.
Vaikka itse olenkin eläinten ystävä, en tuntenut mitään sen erityisempää koiraa kohtaan kyseisessä kohtauksessa.
Ennemminkin Lucya säälin ja myöhemmin järkytti eniten se kohta, kun Lucy silpoi ne pojat, ja koko hemmetin huone oli täynnä verta ja ihmisen palasia.