Re: Elitismi ja ikärasismi

Home Forums Sekalaista Muut Elitismi ja ikärasismi Re: Elitismi ja ikärasismi

#51822
Candy Kitty
Member

Muotijuttu, enpä nyt tiedä. Täällä ei ainakaan. Joo, kaupasta saa ja kuka vaan mutta silti. Oon vähän näitä nuorempia ja pidän asiaa vähän syrjässä, en hehkuta koulussa. Ne jotka ovat näitä "aitoja mangafaneja" rupeevat just tätä ihkumarkettimangafaneja. Vanhemmat tyypit, meinaan. Eikä kavereista ja muista tuntemista tyypeistä kovin moni mnagaa lue ja sitä paljon väheksytään ja haukutaankin.
Joo en ole käynyt kertaakaan fantasiapeleissä ja ostan suomeksi mangaa ihan tuolta kaupasta. Suomeksi luen kun sitä parhaiten osaan ja ylpeä olen että näin vaikeaa kieltä osaan 😀 Ja 14-vuotta( tai 13, vielä ootan 2 kuukautta), lukenut mangaa vasta pari kolme vuotta, aloitin vasta kun se oli suosittua. Tosin monet jotka lukivat sitä muotijuttuna ja me jotka oikeesti siitä tykättiin niin jäätiin. Nyt jo 140 mangaa, ja paljon enmmän lukenut. Joskus on alotettava. Ei sen iän pitäis vaikuttaa, jos joku alottaa 16 vuotiaanaja joku on 13 ja lukenut vaikka 5 vuotta niin jälkimmäistä halveksutaan vain koska se on nuorempi.
En luokittele ketään mangaharrastajaa, mikäli siitä on oikeesti kiinnostunut. Ja toivon ettei minua luokitella tähän ihqtyypitykseen, manga-kamuistani viimeisenä aloitin ja nyt tiedän silti yhtä paljon tai enemmän kuin hekin. Ei se ikä siinä vaikuta tai harrastamisen aikamäärä. Vaan se kuinka paljon siihen jaksaa paneutua.

Ja asian vierestä taas kerran. Ihan tiivistettynä: Ei luokittelua minulle kiitos ja mangaa suomeksi tähän käteen. Sen kun huolehditaan omista asioista, ei meille muiden harrastuneisuudet kuulu.

Tai jotain.