Re: Elitismi ja ikärasismi

Home Forums Sekalaista Muut Elitismi ja ikärasismi Re: Elitismi ja ikärasismi

#51880
Taiga
Member

Ikärasismia ei muuten ole olemassa. Rasismi tarkoittaa rotusortoa eikä kukaan ole niin hullu, että väittäisi tiettyä ikäryhmää roduksi. Ikärasismi-termiä toki käytetään, mutta kannattaa hei ihan oikeasti olla tietoinen sanojen merkityksestä ennen kuin lähtee niitä käyttämään. Googlaan sen teille.

Minua ärsyttää huomattavasti enemmän se, että omaa harrastusikäänsä ja ostoksiaan pitää korostaa (edellinen viesti esimerkiksi). Okei, olet harrastanut kaksi vuotta ja omistat 45 mangapokkaria, joista 23 on suomeksi, 1 japaniksi ja loput englanniksi. Mitä se minua liikuttaa? Ei se tee sinusta sen parempaa harrastajaa kuin siitä, joka on harrastanut kahdeksan vuotta ja omistaa neljä pokkaria mangaa tai siitä, joka on harrastanut vuoden ja omistaa nyt 400 pokkaria mangaa. Se on kiinni vain varallisuudesta ja omasta kiinnostuksesta.
Jos kirjoitat foorumeille idioottimaisia viestejä ja käyttäydyt luonnossa kuin idiootti, se vaikuttaa mielipiteisiini (olet siis idiootti). Ei harrastajaikäsi tai se, miten paljon paperia olet kerännyt hyllyihisi. Mutta hei, päteminen kuuluu tiettyyn ikään ja kyllä siitä kasvaa yli tai oppii ainakin hillitsemään itseään!

Me kaikki olemme ihqutyyppejä ja wannabeitä. Onko sen myöntäminen niin vaikeaa ja pitääkö siitä ottaa niin paljon stressiä? Harrastat asiaa, josta pidät ja sillä hyvä. Näenkö ongelman? En, koska sellainen on vain ja ainoastaan jokaisen omassa mielessä.