Re: Elitismi ja ikärasismi

Home Forums Sekalaista Muut Elitismi ja ikärasismi Re: Elitismi ja ikärasismi

#51797
Kyoka8
Member

Minuakin ärsyttää tämä ilmiö. Pakkohan tosiaan jokaisen on jossain vaiheessa ollut I-vuoden mangafani. Minusta on hauskaa, että manganluku jne. on nykyään tosi suosittua, eikä kyse ole mistään underground jutusta. Luulen, että sellaiset ihmiset, jotka eivät ole olleet lasten kanssa tekemisissä (nooh, lasken itsenikin vielä lapseksi) sortuvat helpoiten ikärasismiin/elitismiin. Voin sanoa, että olen kuullut jopa 8-vuotiaan suusta todella viisasta puhetta, joka on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.

Luen suomeksi mangaa, koska kivahan sitä on äidinkielellään lukea, kun sitä ymmärtää sataprosenttisesti. Ja mitä Narutoon tulee, niin Sasuke on myös minun lempihahmoni, enkä koe siinä olevan mitään pahaa ; ) Makuasioista ei voi kiistellä, nee?

Raakuuksista olen sitä mieltä ,että kenties monia lapsi kiinnostaa ne, koska kun he lukevat jotain hurmetta, niin he kokevat olevansa jotenkin aikuismaisempia, ja kehittyneempiä. Voi olla myös niin, että kun kyse on sarjakuvasta, niin raakuudet eivät osaa pelottaa. Mutta kyllä niitä ikärajoja jossain määrin pitäisi noudattaa, heh.

En voi kuitenkaan viimekädessä väittää olevani täysin synnitön elitismin suhteen. Mangaharrastuksessa en sitä niinkään tunne, vaan muissa asioissa. Ja vaikka tuntisinkin ylemmyyden tunnetta, niin yleensä yritän pitää sen kaltaiset asiat pääni sisällä.