Re: Elokuva puhetta

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Elokuvat Re: Elokuva puhetta

#52269
Seyra
Member

Itse en pahemmin elokuvia katsele muualla kuin elokuva teattereissa. Suurin osa ajasta kuluu lukemiseen ja piirtämiseen.

Mutta anyway, pidän seikkailu, historia, komedia ja draama (jos sen voi nyt edes sanoa genreksi, niin laaja käsitys se on) elokuvista. Romanttiset hömppä komediat ovat kuitenkin asia jota en ymmärrä, samoin kuin ’teinileffat’ esimerkkinä tuleva Hannah Montana leffa tai mikä lie. Monissakaan niissä ei ole oikein mitään ’uutta’, joka innostaisi katsomaan ne. (lukuunottamatta mitään Step Up:in tapaista elokuvaa, jossa keskitytään tanssiin 😀
Jadesoturi taas on suomalaisista elokuvista paras. Se vaati kuitenkin toisen katselu kerran ennen kuin sitä alkoi ymmärtämään edes osin. Välillä siis aika vaikea selkoista kamaa.
Sabrinassa päähenkilöä Sabrinaa näyttelee minusta paras näyttelijä koskaan, Audrey Hepburn. Naureskelen aina Sabrinalle (jopa kohdissa joissa ei pitäisi nauraa…) ja toinen hyvä näyttelijä siinä on Bogart.

Olen pettynyt, koska animaatio leffoja tulee enää harvoin jos ollenkaan eikä yksikään tunnu yhtä hyvältä, kuin Disneyn vanhemmat tuotokset. Kaikkialta löytyy kyllä mahdollisimman surkeita tietokoneella tehtyjä elokuvia, mutta missään ei ole mitään käsintehtyä. (jop, eipä kukaan taida nykyisin kyllä halutakaan alkaa moiseen urakkaan)
Disneyn Ariel, Leijonakuningas I ja II sekä Peter Pan ovat edelleen Disneyn leffoista suosikkejani.

Viimeisin elokuva minkä olen katsonut taisi olla Yön ritari. Pidän nimenomaisesta elokuvast paljon ja Jokerin hahmo on aivan liian täydellinen. Vaikka väkivallalla mässäilläänkin joissain kohdin aika paljon, on Yön ritari tullut katsottua jo monta kertaa. Selvää miinusta leffassa oli kutienkin se, että Bruce Waynen esittäjällä oli leffassa vain kaksi ilmettä: yrmy-ilme ja vihainen yrmy-ilme.