Re: Elokuva puhetta

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Elokuvat Re: Elokuva puhetta

#52270
Devilman
Member

Elokuvia olen katsonut koko pienen ikäni. Aivan ensimmäisiin suosikkielokuviini kuuluivat Star Wars -leffojen ns. vanha trilogia, eli episodit IV-VI, joita jaksoin katsoa kerta toisensa jälkeen (jaksan toki edelleen). SW:n jälkeen tässä on vuosien varrella tullut löydettyä vaikka millä mitalla uusia lemppareita. Suosikkigenrejäni ovat kai komedia, toiminta ja rikosleffoistakin pidän.

Mitä komedialeffoihin tulee, niin eniten tykkään katsoa Uuno Turhapuroja ja muita Speden elokuvia (esim. Pikkupojat on aivan mahtava). Kummelin elokuvat ovat kovasti mieleen myös. Monty Pythonin ystävänä elokuvakokoelmaani kuuluvat myös pythonien elokuvat Hullu Maailma ja Brianin elämä (voiko parempaa komediaa olla?). Toiminta- ja rikospuolelta löytyvät vaikkapa Quentin Tarantinon ohjaustyöt, Kummisedät, Scarface (ykkössuosikkini, ainakin tällä hetkellä) ja Kellopeliappelsiini.

Lempiohjaajiani ovat edellä mainittu Tarantino ja Stanley Kubrick. Moni Kubrickin mestariteos onkin tehnyt tiensä DVD-telineeseeni, esim. Tähtien Sodan ohella parasta sci-fiä ikinä edustava 2001: Avaruusseikkailu, Tri Outolempi, jo mainitsemani Kellopeliappelsiini, Hohto ja Full Metal Jacket.

Muihin suosikkeihini lukeutuvat esim. Sormusten Herrat, Tappajahai, Indiana Jonesit, Rambot, Psyko, Yksi lensi yli käenpesän, Hyvää huomenta, Vietnam, Team America ja anime-leffojen puolelta sellaiset kuin Akira ja Ninja Scroll.