Re: Elokuvat

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Elokuvat Re: Elokuvat

#52337
Blackbeard
Participant

Huu, onhan näitäkin tullut katseltua pienestä pitäen. Maku on aika laaja ja suvaitsevainen, ainut satavarma "EI!" on romanttiset komediat.

Komedia puoleta pitää ehdottomasti tuoda esille Monty Pythonit. Jotain hölmöydessään totaalisen nerokasta. Kaikki kokopitkät elokuvat löytyvät DVD-hyllystä, ja kaippa sarjakin pitää jossain vaiheessa ostaa. Myös Aki Kaurismäen kasariklassikko "Calamari Union" on ehdotonta Top-5 kamaa. Olin myyty jo juoni synopsiksen kohdalla; Neljätoista Frankia ja yksi Pekka (joka porukan ainoana puhuu englantia) päättävät paremman elämän toivossa muuttaa Kalliosta Eiraan. Kaksi heistä selviää hengissä perille… Aivan nerokasta, jäätävää. Kaurismäkimaista lyhyttä dialogia, älyttömiä kohtauksia jotka eivät liity mitenkään mihinkään, Hollywood-parodiontia ja rooleissa 80-luvun suurimmat suomijulkkikset (mm. Mato Valtonen, Matti Syrjä, Markku Toikka, Pate Mustajärvi jne.). Jäätävyydessään aivan käsittömättömän hölmön hauska elokuva. Viimeiseksi komedia puolelta on mainittava upea mustan huumorin ja yleisen sekoilun luoma upea kokonaisuus nimeltään Snatch. Käsittömättömän hauska Hollywood-komediaksi. Brad Pitt yhdessä uransa parhaista rooleista, ja Benicio Del Toro on myös ikimuistoinen Franky Four-fingersinä.

Jännärit ja trillerit ovat varmaan suosikki kamaa. David Fincherin hieman varjoon jäänyt S7ven on käsittömättömän upea tapaus, loppu oli niin "Wau!" kun olla ja voi. Kolahti ja lujaa. Filmin John Doe on edelleen suosikki sarjamurhaajani (Kevin Spaceyn paras roolisuoritus). Jälleen kerran Brad Pitt loistaa roolissaan. Morgan Freeman on aivan yhtä mahtava. Toinen maininnan arvoinen on pokeritrilleri, draama, Rounders. Yllättävän uskottava pokerifilmatiosoinniksi, jotka pukkkaavat olemaan totaalisen yliampuvia (vrt. James Bondien pokerikohtaukset). Pitää otteessaan loppuun asti, Matt Damon vetää hyvän roolin, Edward Norton hienon sivuosan. Mukana myös yksi suosikki "pahisnäyytelijöistäni" John Malkovich. Myös Jamie Foxxin ja Tom Cruisen tähdittämä Collateral on mainiota tavaraa, Cruise yllätti hienolla pahisroolilla!

Draama puolelta ensimmäisenä päähän tulee jälleen kerran Brad Pittin tähdittämä Babel. Todella mielenkiintoinen tapaus. Ikävät tapahtumat ja surulliset kohtalot ympäri maailmaa linkittyvät yhteen ihmiskontaktien kautta. Taustalla usein kulttuurimuuri ja väärinkäsitykset. Saanut osuvan nimensä Raamatun Baabelin-tornista. Pianisti taas on oscarinsa ansainnut, todella vaikuttava selviytymistarina juutalaisvainoilta toisen maailman sodan aikoihin. Adrian Brodylta hieno veto. Russel Crowen vetämä Kaunis mieli on kanssa erittäin loistava teos, jossa lahjakas tiedemies pikkuhiljaa tulee hulluksi ja vainoharhaiseksi. Todella kauniisti rakennettu tarina. Sademies on kanssa koskettava tarina autistisesta ja hänen menevästä veljestään. Huumoria käytetään mukavasti lisänä. Samaan sarjaan voisi laittaa myös Forrest Gumpin, joka on Hollywood kliseistään ja ylinäytännöstä huolimatta hieno kuva. Myös Jamie Foxxin Ray (Ray Charles elämänkerta) oli hieno tapaus.

Goottifiilistely/"Rakkautta ja Anarkiaa" puolelta otettakoon esille vaikka Sweeney Todd. Ehdottomasti paras musikaali jonka olen raaskinut katsoa. Parturimurhaaja joka leivotuttaa uhreistään pullia ja myy niitä, ohjaana Tim Burton ja pääosassa aina loistava Johnny Depp. Voiko muka olla huono 😉 On kyllä K-18 leimansa ansainnut. Synkkä, ahdistava tarina groteskin tyylitellyn kuvamaailman taustalla. Myös espanjalaisfilmit Pan’s Labyrinth ja Orpokoti ovat uskomattoman upeita elokuvia synkkyydestään huolimatta. Molemmissa hypitään kiehtovasti toden ja epätoden rajamailla. Kummasakin jää epäselväksi olivatko fantasiaelementit sitten totta, vai mielisairaan harhaa. Taustalla loistava Guillermo Del Toro. Odotan innolla herran tulevia projekteja (Hobitti, Frankenstein, Jekyll & Hyde)

"Blockbuster" puolelta suosikkeja ovat mm. LotR, Pirates of the Caribbean, Hellboy, ja Transformers (tahattoman koomisuutensa vuoksi). Huh huh, tulipas aika tappaja postaus, tuskin kukaan tulee lukemaan kokonaan -.-