Re: Emma

Home Forums Manga Mangasarjat Emma Re: Emma

#40033
Puolukka
Member

Pidän sarjasta, omistan myös kaksi lisäsarjakuvaa, joita ei ole julkaistu suomessa.. Sarjaan tutustuin kuin milenkiinnosta ostin kolmannen osan. Samastuin tyyliin ja juonees lähes välittömästi..

Sarjan juoni on tuttu useista kirjoista tai tai elokuvista, mutta tämä oli ensimmäinen manga, jossa törmäsin siihen. Eli loistava, vaikka osittaista kliseisyytä näkyykin..
Hahmot ovat mielestäni onnistuneita. samoin kohtaukset joissa siteerataan oopperaa [Sevillan parturi] tai kirjaa. Hahmot eivät ole tylsiä, ja juoni paranee pikkuhiljaa, kun se saadaan ensimmäisen osan j’lkeen kunnolla liikkeelle..
Piirrustustyyli on aluksi melko outoa, mutta jossain toisen ja kolmannen osan paikkeilla se paranee. Asut ovat ihanan yksityiskohtaisia, samoin taustat.. Ihanaa että niihin nähtiin vaivaa. Hahmojen piirteet ovat pehmeät, joten ne eivät ole niin tavallisen shojon tapaista *arina tanemuran sarjat ym.* Tietyissä tapauksissa hahmojen samankaltaisuus ärsyttää. Viimeisissä osissa taide on niin hienoa etten itse voi sanoa mitään.

Käännöson suht hyvää, mutta ensimäisessä pokkarissa voi sanoa yhden asian. Eihän palvelija voi vastata emännälle "aha"?